2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Bolti lopásgátlók

    Idén volt néhány érdekes csetepatém ezekkel az eszközökkel erről írnák néhány mondatot. A jogosságukat a kereskedők részéről nem vitatom, de a megoldások nem mindig tökéletesek. Annyit előre, hogy az esetek Miskolcon történtek, de bárhol máshol is megeshetett volna a dolog.

    Az első érdekes eset idén az Auchan áruházban történt velem. Vettem volna egy játék DVD-t, jó volt a kínálat, az árak se voltak rosszak. Pechemre az általam kinézett játék (Fallout 3) ára nem volt kint a polcsoron, akárhol is kerestem. Na jó akkor keressünk egy vonalkód leolvasót, majd az megmondja a tutit, de az összes példány be volt a szokásos lopásgátlós dobozban zárva, így hogy olvassam le? Na akkor keressünk egy eladót, majd az megnézi a gépben. Találtam egyet, hát neki nem volt szerkezete a doboz kinyitásához, de a gépben megpróbálta megnézni a terméket. Sajna ehhez viszont a vonalkód sorszáma kellet volna amit a doboz csatja részben eltakart, így csak többszöri próbálkozásra találta el a helyes számsor. Megkaptam az árat ami kissé meglepett, mivel az alap (DLC nélküli) Fallout 3 drágább volt mint a polcon lévő újabb verziója, a szintén teljes értékű Fallout 3 – New Vegas. Nem értettem a dolgot a régi miért drágább, de mindegy, az NV-t megvettem (az nem volt bedobozolva + ára kint volt a polcon), és még külön szerencsém is volt, mivel akinek vettem, annak az alap Fallout 3 már amúgy is megvolt:)

    Folytatás...

    caprine 12 éve 7

  • 4 napos hétvége

    2011. október 30. vasárnap
    4 napos hétvége, ilyen is régen volt. A szombati napot ellébecoltam, a néhány napja újrarakott számítógépemet finomhangoltam az igényeimhez. Már elmúlt 14 óra amikor kinéztem az ablakon, hogy így október utolsó napjaiban is milyen jó idő van, ki kellett volna mennem cangázni, mint hogy a gép előtt poshadjak. Na mindegy, még ott van a vasárnap, a hétfő és a kedd erre a célra. Éreztem, hogy a 2011-es bringás szezon utolsó napjait rúgjuk, kár lett volna ezt az arany lehetőséget kihagyni. Vasárnap reggel még annyira nem volt jó az idő, ezért kivártam a delet és csak utána indultam el. Ma volt az első indiai F1 futam, de ez a meccs már annyira úgyse számított, az időmérőt se láttam élőben, majd megnézem felvételről gondoltam Én, a jó levegő most sokkal fontosabb a szervezetemnek. Jól felöltöztem, jó vastag hosszú szárú bringás nadrág (nem kantáros azt nem szeretem), a combján dupla rétegű, és hozzá hosszú ujjú bringás felső, ami annyira nem feszül a testre (szeretem a lezserebb ruhákat), de sajna nyakban is bő, pedig a torkomra nem árt figyelnem.

    Folytatás...

    caprine 12 éve

  • 2011. 09. 24. Miskolc - Eger bringával

    Az előző heti teljesítmény túra, bár nem sikerült (legalábbis idő alapján) annyira fényesre, de kedvet kaptam a további túrákra. Pihentem 5 napot (a közelébe nem mentem a bringámnak), a munkahelyemen elég jól regenerálódtam. Úgy döntöttem szombaton ha minden kóser akkor irány Eger. Az időjárás-előrejelzés alapján hétvégére hűvösebb időt jósoltak 19-24 fok, vasárnapra meg 1-2 fokkal még hidegebbet, de nem bántam. Mondjuk az odafelé menettől nem tartottam, de a visszafelé jöveteltől már igen. Későn indultam, olyan 10 óra környékén lehetett. A felszerelésem megegyezett a múlt hetivel, egyedül a fényképezőgép amit otthon hagytam, most nem volt kedvem fotózgatni, illetve volt nálam egy fél zacskó szőlőcukor. Előző nap vettem 3db isostar szeletet a Hervis-ben, a fizetéskor meglepődtem amikor a kis szőke csajszi visszaadott a pénzből, rá is kérdeztem miért, aztán mondta, hogy ma 2-öt fizet 3-at kap akció van :D Mivel nem tudtam mennyire fogom bírni a távot, megint 2 célt tűztem ki magam elé, felmegyek Bükkszentlászló - Bükkszentkereszt, majd onnan Hollóstetőre, és majd ott eldöntöm merre tovább. Ha nagyon nem megy, akkor jobbra fordulok és lemegyek Lillafüredre, majd onnan haza. Ha nincs gond, akkor balra fordulok és irány Eger.

    Folytatás...

    caprine 13 éve 0

  • Bükki kerékpáros teljesítménytúra 2011. szeptember 17. 110km

    Sziasztok!

    Nem is tudom hogy kezdjem. Abban a szerencsében van részem, hogy ide a Bükk hegység lábához Miskolcra születhettem meg, és életem eddigi részét itt és a környékén élhettem le. A hegyek, erdők, patakok, források, a jó levegő a városból kiszabadulva megfizethetetlen élményt jelentenek a számomra, és bringásként vagy gyalogosan túrázóként újra és újra visszatérek a dombok közé, nem tudom megunni. Évek óta minden évben megrendezésre kerül a Bükki kerékpáros teljesítmény túra így szeptember-október magasságában. Az útvonal és távok azoknak akik már voltak előzőleg, azoknak ismerős, a szokásos 30/50/80/110 km. Az egyik kollégám szólt aki egy másik kollégámtól hallotta, hogy most hétvégén szombaton lesz a túra, megyek-e mert ők igen. Mondom miért is ne, hiszen amúgy is szombaton és vasárnap is a hegyek, pontosabban Bükkszentkereszt lett volna a cél. Valahogy rákaptam a a Bükkszentlászló - Bükkszentkereszt útvonalra, elég csendes útszakasz, elég jó az útburkolat, és kicsi a forgalom. Sajnálatos módon a bringások annyira nem kapták fel ezt az útszakaszt, pedig tényleg nagyon jó, régen ha jól tudom még országos rally etapot is rendeztek rajta Ranga Laci és a Lancia Delta HF integrale idejében.

    Folytatás...

    caprine 13 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.