2022. július 4., hétfő

Gyorskeresés

Medal of Honor – Airborne kálvária

Írta: | Kulcsszavak: medal of honor airborne

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Némi bevezető után szeretném leírni a fent nevezett játékkal kapcsolatos kálváriámat, ami oda vezetett..... na de ne menjünk ennyire előre. Én sok esetben azt a trendet követem, hogyha kijön egy tetszetős / ígéretes játék ami a képek, videók alapján nekem bejön, akkor vagy a demót, vagy a full játékot letöltve azt kipróbálom. Ha megtetszett, akkor idővel megveszem, akár steam-n, akár boltban újonnan, vagy akár használtan. Ezt is anno kipróbáltam, de annyira nem fogott meg, emlékeztem, hogy volt több bosszantó része / megoldása is a játéknak de hát EA termék, ezt már megszokhattuk tőlük. A lényeg, hogy még valamikor 2011 elején volt egy jó nagy akció a CD Galaxys-ban és vettem több játékot is egyszerre, és ez is köztük volt sajna. Így utólag nagy hiba volt ennek a megvétele, a többivel szerencsére makulátlanul meg voltam elégedve, de ez, boaaaaaa....... Több hónapig állt a polcon kibontatlanul, a tudatalattim sejtette, hogy ezzel gond lesz, míg végül a minap unalmamban mégis csak felraktam, és itt kezdődtek a gondok.

Beraktam a telepítő lemezt, elindult, kéri a nyelvet (vazze miért nem nézed meg, hogy milyen régiójú az OS, akkor talán kérdezni-e se kellene). Eljutunk a serial szám beírásáig ami a tokon belül van felragasztva (olyan pici betűkkel, hogy ennél kisebbhez már nagyító kellene vennem), beírom, továbbmegy, majd néhány másodperc múlva minden üzenet nélkül kilép a telepítő. Mondom mi van???? Megint elindítom a telepítést, megint beírom a kódsort, és nemsokára megint kilép, hogyaza....... Megcsináltam vagy 3-4 alkalommal de az eredmény mindig ugyan az. Ahogy jobban nézem az Nvidia PhysX telepítésénél akad mindig ki. Mondjuk nem is értem a telepítőt, minden normális játéknál először települ a játék, és csak a legvégén jön a Visual C++, DirectX, stb. telepítése, de itt...... Na mindegy, feltúrom a webet, mi lehet a gond és meg is találom. Hibás a telepítő, ami akkor jelentkezik, ha a telepítendőnél újabb PhysX (még szép hogy a 2007-esnél újabb van fent a gépemen) van a gépen. Mivel a PhysX telepítője érzékeli, hogy már újabb van a gépen ezért itt kilép, a játék telepítője viszont várná a PhysX telepítésének a befejezését, de az nem történik meg. Sakk, Matt. Nem is értem, hogy gondolták az az EA-nál, hogy az Nvidia a jövőben nem fog újabb PhysX-et kiadni????

Két lehetőség volt a megoldásra:
1. leszedem a PhysX-et, települ a játék, majd leszedem a Nvidia drivert, és abból már csak az újabbat teszem fel.
2. A göröngyösebb út esetében, az egész DVD tartalmát fel kell másolni a HDD-re, és át kell nevezni az egyik állományt, utána települ.

Én ezt a 2. utat választottam, tudom, hogy hosszabb, de egyben érdekesebbnek is tűnt. Települt, lehetett vele nyomulni. Végigtoltam 1x, utána azon gondolkodtam, 3 év során nem-e jött ki hozzá valami patch? Sejtésem jogos volt, rögtön megtaláltam az 1.3-ast. Ahogy olvasom nem tartalmazza a megelőző javításokat, így kell hozzá az az 1.1 és az 1.2-is. Leszedem az 1.1-et, jó 100MB, indul az 1.2, nézem mi a lófas.... miért tölt ilyen lassan, hát 1.3GB a mérete, ez azért erősen meglepett. Az 1.3 mérete 1.2GB, együtt tehát 2.5GB, baba. Elméletileg van benne 2 új multi pálya, de ez lenne 2,5GB???? Az ilyen pluszokat miért nem különítik el a javításoktól, így az is kénytelen leszedni aki nem multizik, így effektíve sose fogja használni, bravó.

Elkezdeném telepíteni a patch-eket, de azt írja ki nincs a gépen fent a játék. Mi van???? Uninstall, leszedem, és újra felrakom, de most már az 1. módszerrel, mert az gyorsabb. Berakom a lemezt, de nincs meg a telepítés menüpont, csak az indításé, mintha továbbra is fent lenne a játék. Megnézem a programok telepítésénél, hát ott maradt a MOHA, valami miatt nem szedte le magát teljesen, elindítom, de mindig kilép. Felrakom a CCleanert, abban is van uninstall rész azzal végre normálisan le tudom szedni, a bejegyzés is eltűnik a listáról. Na akkor most telepítünk, de a telepítő szerint még mindig fent van a játék, pedig már a cél könyvtárat is töröltem. CCleanerrel registry tisztítás, de a helyzet utána is változatlan. Manuálisan kerestem rá az EA és az airborne bejegyzésekre, ezeket mind töröltem (számomra érthetetlenül sok helyre beírta magát, pedig már a CCleaner is törölt néhányat) és utána lás csodát elindult a telepítő. Mondjuk a CCleanert is minősíti, hogy mennyi helyen ott hagyta a már egyébként tárgytalan bejegyzést. Ahhoz képest, hogy egy ilyen játék telepítésénél annyi lenne a dolgom, hogy beteszem a lemezt, megadom a serialt, meg hova települjön ahhoz képest elég sokat szívtam vele. A warez változatot leszeded, crack és go, ez meg, ennyit az életben nem káromkodtam.

Végigtoltam még 1 alkalommal a játékot, utána a borítót széttéptem, a DVD-t széttörtem, a tokot azért megtartottam, az még jó lehet valamire.

Némi nekem nem tetsző megoldás a játéknál:
- kevés az infó a játékban, a tutorial meg szinte semmi
- van hogy odamentem a csillaggal jelölt helyre és semmi sem lehetett csinálni, mert előtte egy másik dolgot kellett máshol megcsinálni, addig minek jelöli?
- az utolsó pályán a toronyban eléggé el lehet tévedni
- a felszereléses ládákat olyan szép lett volna ha kívülről is megjelölik, mibe mi van, mondjuk vörös kereszt az eü. csomagoknál.
- nem bírtam rájönni, hogy a landolás mikor miért jó és máskor miért nem? :F
- nem lehet átugrani, lelőni a videókat, bevezetőket, az eligazítást, ez ÍGY baromság! A menünél végi kell várni a repcsi berepülését, kafa. :(
- a 45-ös pisztoly szokatlanul pontatlan, vagy lehet, hogy csak a többi játékban túl pontosak a pisztolyok. Az is lehet, hogy ez realisztikusabb, csak szokatlan a milliónyi egyéb FPS-hez viszonyítva.
- fejlesztéseknél nem tudtam rájönni, azokat hogy számolja. Lőfegyvereknél a fejlövés kell hozzá, de gránátnál mi? Fejbedobás? :F
- a statisztika okádék, a gránátot beleszámítja-e vagy sem? Vajon ha a gránáttal megölök egyszerre 3 embert akkor az 300%-nak veszi???? Vagy ha a robbanó hordókba lőttem és azzal takarítottam azt minek vette, mellélövésnek? :F
- FPS esetében érzékeny statisztikai adat a találati pontosság. Valahogy túl rossz értékeim voltak, 50% felett voltam mindig, de valahogy gyanús volt, és nem véletlenül. A második olasz pályán a sörétessel mentem a teszt elejéig easy fokozatban. Mindenkihez elég közel mentem, és mindenkit 1 lövéssel intéztem el, tehát 0, azaz NULLA lövés ment mellé, nem használtam gránátot se és mégis ~90% statisztikám lett a végén, le is köptem a monitort rögtön :W
- az olasz pályán sokszor előfordult, de a többin is láttam, hogy a mieink és az ellenséges katonák összekeveredtek, elmosódott a harcvonal mondhatni, de egymástól 1 méterre állt 1 olasz megy egy amcsi katona és semmit nem csináltak egymás ellen, mintha egy csapatban játszanának.
- hard fokozaton a játékos válik az első számú közellenséggé, gyakorlatilag mindenki a mi seggünket akarja kicakkozni valamilyen gépfegyverrel. Ilyenkor elég távolról is meglepően pontosan lőnek ránk.
- a mieink annyira buták időnként, hogy fogom a fejem, amikor meg belépnek a szálkeresztünk elé, akkor elég ideges leszek.
- nincs vér :Y
- eltűnnek a hullák, ráadásul rögtön, ez elég frusztráló :(((
- időnként a mieink eltűnnek a semmiben, egyedül kell az ellenséggel szembenézni.
- volt hogy más sorrendben csináltam egy feladatot, és a másikat addig a mieink félig megoldották nélkülem, mérges voltam érte
- közvetlen közelről a 45-ős pisztollyal több alkalommal is volt, hogy beleengedtem a delikvensbe egy fél tárat, az meg csak jött továbbra is mint valami terminátor. :N
- lehetne még sorolni.......

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.