Hirdetés

2022. május 26., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) kurion


kurion
senior tag

Jó látni hogy a környéken is vannak becsületes emberek :C :C :C

"Csinálni jobb mint beszélni róla" - Magic Gladiator

(#2) ncc1701


ncc1701
addikt

Rendes srác vagy, pláne bicajos, így kell ezt. :)

(#3) Csemike


Csemike
tag

Minden jó, ha jó a vége. Én egyszer fültanúja voltam egy olyan jelenetnek, amikor a becsületes megtalálót (egy vonat kalauzát) minősíthetetlen stílusban hordta el mindennek az ájfón tulajdonosa, mert azt hitte, a kalauz nem megtalálta, hanem ellopta a telefont. A te sztoridban is enyhe gyomorgörccsel vártam a fordulatot, mivel ki-be kapcsolgattad a készüléket, meg elutasítottad a hívást, hogy majd hogy le leszel oltva, ha beszélsz a tulajjal, de végül nem ez történt. És látám, hogy ez jó. :))

(#4) Out válasza Csemike (#3) üzenetére


Out
addikt

Én is pont erre gondoltam, hogy a borosüveget nem a kezébe fogja kapni, hanem a fejére :)

Egyébként minden talált tárgynál a helyes eljárási mód az, hogy összetörjük és bedobjuk az első kukába, így megelőzendő az ilyen idegeskedést, hogy vajon mi lesz ha visszaadjuk a tulajnak :P

Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel

(#5) Mister_X válasza Csemike (#3) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Én a kalauz helyében feljelentettem volna a francba becsületsértésért. Így tegyen szívességet az ember...

Telefont már én is találtam, egyszer egy Galaxy S3 volt, nem volt lekódolva, így egy random számot hívtam fel a telefonkönyvből. Ott nem adtak semmit csak megköszönték, mondjuk jobban aludtam, az is elég. A következő "loot" egy iPhone 4 volt Debrecenben, azt felhívták és tökre meg volt könnyebülve a tulaj a vonal túlvégén. Mikor átadtam neki fél órával később, egy ötezrest a kezembe nyomott - hiába ellenkeztem :DDD Öltönyösök... :N

[ Szerkesztve ]

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#6) gaben1117


gaben1117
senior tag

Jó ilyet olvasni, plána hogy Te is miskolci vagy. :)

Én múlt héten találtam egy pénztárcát a nagy postán az egyik asztal alá leesve. Egy pillanatig nem fordult meg a fejemben, hogy megtartom, pedig senki sem látta ahogy felveszem. Odavittem az egyik pulthoz, hölgy belenézett, semmi nem volt benne csak pénz. (láttam a meglepődést az arcán, hogy leadtam nekik)

Amíg vártam a sorszámomra, meg is érkezett egy néni és kereste. Gondolom szegény vagy 2 infarktust kihordott visszafelé a postára. :)

Gyors feladtam utána egy lottót, ha esetleg valaki odafent így szeretné meghálálni ezt a nemes tettet. Hát szombaton kiderült, hogy nem. Sebaj, egyszer csak visszakapom, ha esetleg én hagynék el valamit. :)

(#7) #20655360


#20655360
törölt tag

1 üveg borért melóztál? LOL Mekkora smucig fszkalapok vannak.
Kap egy ingyen iphone-t, aztán így hálálja meg.

(#8) kemotox válasza #20655360 (#7) üzenetére


kemotox
addikt

Miért te mit adnál a SAJÁT cuccodért?

(#9) BoB válasza #20655360 (#7) üzenetére


BoB
veterán

Miért te mit adtál volna? :U

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#10) #20655360 válasza BoB (#9) üzenetére


#20655360
törölt tag

Legalább 20-30 rongyot vagy ilyesmi. Értékes kütyüről van szó.

kemotox: A sajátja... csak az a problem, hogy az emberek nagy része ezt totál leszarná. Tennék elfele a cuccost. Szal, igenis legyen kua hálás a tulajdonosa, hogy megtörtént vele az a csoda, hogy visszakapott egy értékes telefont.

Én speciel fel se vettem vna.

[ Szerkesztve ]

(#11) kemotox válasza #20655360 (#10) üzenetére


kemotox
addikt

Na álljon a meg a menet. Oké, hogy ezt csinálnák sokan. Mert férgek. De attól még nem ez a normális, nem ez az alap. Ennyi erővel szarj a földre és feküdj bele, mert több milliárd állat ezt csinálja. Sőt még emberek is sokan....
Ne hogy már a tulajdonos legyen a geci, mert valaki visszavitte neki a telefont...

Ez elég gáz megnyilvánulás volt a részedről.

(#12) BoB válasza #20655360 (#10) üzenetére


BoB
veterán

"Én speciel fel se vettem vna."

Látod a probléma az, hogy aki viszont volt olyan rendes és felvette és visszaadta, az nem kér érte 20-30 ezer forintot. Én ha ennyit adnának sem fogadnám el, mert nem vagyok PARASZT.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#13) Klaus Duran válasza #20655360 (#7) üzenetére


Klaus Duran
senior tag

Szegénységi bizonyítván PIPA

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#14) #51736960


#51736960
törölt tag

Az ájfónos speciális faj, örülj, hogy ennyit kaptál.

[ Szerkesztve ]

(#15) Mister_X válasza #51736960 (#14) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Na jön a következő...

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#16) kenwood válasza Mister_X (#5) üzenetére


kenwood
addikt

Ez egyebkent fura. Ha nekem felajanlanak valami ajandekot,foleg casht,akkor azonnal visszautasitanam,es nehez lenne ramtukmalni.
Az viszont szerintem bunkosag,ha nincs is mit visszautasitani,mert ugy gondolja a tulaj,hogy egy koszonommel letudhato egy ilyen dolog.

Szakmai kerdesekre privatban nem valaszolok. A forumon sem, mert semmihez nem ertek.

(#17) Krugszvele válasza #20655360 (#7) üzenetére


Krugszvele
aktív tag

Az a telefon csak neki ért valamit, max alaplap nélkül alkatrésznek lehetett volna eladni 30-40 ezerért talán.

Másrészt: sok személyes adata volt rajta? Ez még nem hallott az icloudról? Egyébként saját tapasztalatom, hogy riasztóan csekély azoknak a száma, akik egyáltalán tudják mi az, nem még hogy használnák.

Pedig nincs is jobb érzés mikor a régi készüléket wipeolod, az újat bekapcsolod, belépsz, majd adatmennyiségtől függően kb. 1 óra múlva ott van minden ugyanúgy mint a régi telefonon. A legtöbb alkalmazás ki sem léptet, csak az ujjlenyomatokat kell újra beolvasni, mert azokat hivatalosan nem tárolja a telefon és nem is menti az icloudba. [ha-ha-ha]

(#18) Csemike válasza kenwood (#16) üzenetére


Csemike
tag

Egyszer egy elcsatangolt kutyát hazavittem. Nem láttam sehol, hogy keresnék, de gondoltam, hogy hiányzik valakinek, mert nyakörve volt, meg fajtiszta orosz agár, nagyon szép kutya volt. Állatorvoshoz elvittem, aki megvizsgálta, de nem volt benne chip. Elkezdtem állatmenhelyeket körbetelefonálni, hátha keresik, és így meg is lett a gazdája, aki egy szó nélkül elviharzott a kutyával. Azért megkérdezte, hogy az állatorvos mennyibe került, azt kifizette. :D

(#19) #20655360 válasza Klaus Duran (#13) üzenetére


#20655360
törölt tag

WTF?
Mint írtam, én keményen honorálnám ha valaki ilyen nagy dolgot tenne értem. Az meg hogy még el is vitte, tehát a saját idejét, energiáját áldozta rá hogy egy tök idegen embernek segítsen, nem semmi. Hatalmas respect a cikk írójának.

Miért én vagyok a köcsög? :F

(lehet szar környéken lakok és máshogy szocializálódtam stb... na mindegy, lehet nektek ez tök alap)

Arra a dologra meg, hogy nem venném fel...
Talán igen, talán nem. Rizikós lehet ha meglát vki stb...
Asszem még soha nem találtam semmit. Se egy buxát, se telót, se egy 100-ast.
A fene tudja hogy viselkednék az adott helyzetben.

Am engem egyszer egy német turista csoport (néhány tagja) fosztott ki a benzinkútnál. :U
Elhagytam néhány bankjegyet talán össz-vissz 2k Ft volt. Mentem kb. 20 m-t, visszafordulok, többen is rástartoltak. Ide vidékre még nyugati turistákból is a hulladékok jutnak. :DDD

(#20) #51736960 válasza #20655360 (#19) üzenetére


#51736960
törölt tag

Szerintem teljesen igazad van. Ha én egy ilyen értékű dolgot elhagynék, és valaki visszahozná, biztos nem egy üveg borral szúrnám ki a szemét.

(#21) kmisi99


kmisi99
addikt

Testvérem egyszer egy gazdátlan hátizsákot talált vonaton benne pár füzettel és egy tükörreflexes géppel. A füzeten lévő név alapján iwiw-en megtalálták és el is vitték neki személyesen a g cuccait, egy fantás üvegben fél liter pálinka volt a jutalom. Nem mondom, tényleg illetlenség, de ettől még én is mindent megtennék, hogy más cuccát visszajuttassam, nekem akár már a másik öröme is elég lenne. Ugyan nem törvény, de alapvető emberségi dolog az segíteni a másikon.

[ Szerkesztve ]

(#22) mustang08 válasza #51736960 (#20) üzenetére


mustang08
tag

Érdekes témakör ez, valakinek elég a tudat, hogy jót cselekedett, valaki viszont már elvárná, hogy ezért komolyabban meg is jutalmazzák.
Még sosem kerültem ilyen szituációba, de ha én hagynám el a telefonomat, akkor a megtalálónak én is csak egy bort adnék (mondjuk a telefonom piaci értéke sincs több 7-8 e Ft nál). Ha pedig én találnék egy csúcskategóriás telefont, akkor sem várnám el, hogy kifizesse a telefon becsült értékét.

(#23) bullseye


bullseye
addikt

plot twist: 25 000 dolcsis bor volt.

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#24) bakter24


bakter24
őstag

Az eltérő véleményeket a talált dolgok körül a saját tapasztalatommal színesíteném. Gyakran megfordulok egy bizonyos vasútállomás forgalmi irodájában, és már legalább 10-15 cuccokat elvesztett ember kétségbeesett könyörgését hallgattam végig passzív szemlélőként, hogy mit lehetne most tenni, kinél lehetne keresni, amit a vonaton hagytak. A szolgálattevő ilyen esetben hivatalból is igyekszik segíteni, telefonál, intézkedi, szervez. Ritka mikor megvan a cucc, ilyen a világ. De az emberek öröme annál nagyobb, minél idősebbek, és minél kisebb a tárgy értéke, ahogy én észrevettem. Egy vonaton hagyott pulóverért képeset 30km-t utazni a tárgy után, hogy visszakapják. És hálálkodnak, többször megköszönik, zavarban vannak, és sajnálkoznak, hogy kellemetlenséget okoztak.

Amiket én láttam eseteket, ott mindig az utas a hibás, hiszen leszáll, a cucca meg tovább utazik, szóval eleve úgy indul, hogy be kell ismernie idegenek előtt, hogy béna volt. Lehet, hogy csak emiatt, de egész más a véleményem, én is visszaadnám a talált cuccot, viszont azt lehet elvárnám, hogy érte jöjjenek, ha már ingyen és becsületesen őrzöm.

És ha én vesztenék el valamit, én is ajánlanék pénzt, értéktől függően, mert racionális ember vagyok, az igazolványaim elvesztése már csak az időmet számolva is többen van, mintha felajánlok 10k-t a megtalálónak. Telefonszámokról, laptop adatokról nem is beszélve, amik pótolhatatlanok.

"Negyvenkettő - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel."

(#25) petipetya


petipetya
nagyúr

Nálam az alábbi módon működne.

A sajátom esetén alap lenne, hogy nyilvános helyen futnék össze a megtalálóval. Lenne nálam egy üveg bor és egy pénz, melyek közül az első benyomás alapján választanék és adnám oda neki.

Másvalaki eszközének megtalálása esetén elvárnám, hogy jöjjön érte a munkahelyemre, illetve nyilvános helyre én is elvinném a cuccot. Nem várnám el a pénzt, helyette inkább egy nagyobb csomag finom kávénak örülnék.

Egyébként éppen idén találtam egy azonosító kártyát az egyik wellness központhoz. A név alapján a Messengerben írtam a nőnek, de miután 3 hét után nem válaszolt (gondolom az egyéb kategóriába került az üzenetem), kidobtam. Mégsem egy személyiről volt szó, csak egy vacak műanyag kártyáról, így azt nem volt kedvem elvinni a rajta lévő wellnessbe sem.

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#26) alibaba78 válasza #20655360 (#19) üzenetére


alibaba78
őstag

Egyetértek. Csak reflexből megkérdeztem a feleségem, hogy mit tenne egy ilyen szituban, mit ajánlana fel a becsületes megtalálónak, és azt mondta idézem: "bár nincs sok pénzem, de 10000ft-ot nyugodt szívvel adnék, mert megérdemli az illető". Én sem fogadnék el pénzt, de jól esne, ha felajánlanák, értékelnék, hogy becsületes vagyok. Szégyelje magát, aki csak 1 üveg borra értékelt egy ilyen tettet.

[ Szerkesztve ]

(#27) ncc1701 válasza alibaba78 (#26) üzenetére


ncc1701
addikt

Tudod, borból is van 700ft-os, de van jóval drágább is. :) Lehet nem akarta pénzzel megsérteni.

(#28) alibaba78 válasza ncc1701 (#27) üzenetére


alibaba78
őstag

Szerintem azt már kiírta volna a cikkíró, hogy milyen nemes bort kapott. :) Pénzzel soha nem sértesz meg senkit, amíg azt tukmálni nem kezded (szerintem). Nem kötelező elfogadni, de jól esik, amikor valaki felajánlja, nem igaz? Ezen felül ne csak a telefon értékét nézd, ami jelen pillanatban 80-100e ft körül ugrál (ha iphone 6 volt), hanem a felhőbe nem mentett adatok értékét is, ami, valljuk be, többnyire pótolhatatlan, és felértékelhetetlen.
Én úgy gondolom, hogy az üveg bor mellé egy boritékot is adtam volna caprine-nak 10000ft-tal. Meg kell becsülni a becsületes embereket! Minden tiszteletem! :R

(#29) Rakeem


Rakeem
aktív tag

Egy jó sztorim nekem is van.
Még középsulis koromban egy barátommal sétálgattunk az utcán, amikor egy tömb mögé lefordulva a bokor aljában iratokat, és egyéb dolgokat pillantottunk meg, amik vélhetőleg egy táska tartalmát képezhették.

Összeszedtünk mindent, majd felugrottunk hozzánk és a szüleimnek megmutattunk a cuccot.
Anyám a személyiről felismerte a hölgyet akihez az iratok tartoztak. Abban a tömbben ami mögé lefordultunk volt egy maszek fogászati rendelő. Az ott dolgozó asszisztens hölgyé volt a motyó.

Levittük neki a dolgait. Szegény már kisírt szemekkel reménytelenül ücsörgött csak.

És basszus baromira nem örült nekünk... Elmesélte hogy két cigó gyerek volt bent és ők csenték el a táskáját. Igen ám, csakhogy neki az fájt a legjobban, hogy a vadi új táskája meg pénztárcája nincs meg.

Adókártya, személyi, lakcímigazoló, taj kártya, jogsi, forgalmi, autó slusszkulcsa, lakáskulcs megtalálva átadva, de a legnagyobb szívfájdalma a táska és a pénztárca volt... (Elmondása szerint a pénztárcában max 5-6 ezer forint lehetett)

Szerintem fel sem fogta, hogyha nem két suhanc, hanem kicsit profibb ember lopja el a táskáját, akkor sem autója, sem a lakásában berendezés nem marad...

Ja és a poén, még anyámnak kellett rászólni szó szerint, hogy a két gyereknek (azaz nekem és a haveromnak) meg kellene köszönni a dolgot.

[ Szerkesztve ]

(#30) Bambuszpro


Bambuszpro
tag

Velem nyáron történt hasonló eset. Délután vittem le a kutyámat sétáltatni a környéken amikor az egyik lakótelepi bokor tövében találtam egy pénztárcát. Otthon megnéztem ,hogy kié lehet és kiderült ,hogy az egyik emberé aki a helyi rendőrségen a közlekedési részlegen dolgozik. Le akartam adni a rendőrségen,de az egyik benne lévő csekken megtaláltam a címét. Beugrott ,hogy középsuliban ő tartott nekünk a biztonságos közlekedésről előadást így inkább közvetlen neki vittem vissza mert sejtettem ,hogy nem csinál belőle nagy ügyet. Amíg fel nem csöngettem hozzá és mondtam ,hogy megtaláltam a tárcáját addig észre sem vette ,hogy eltűnt. Örült ,hogy visszavittem neki és egy ezressel meg is honorálta. Igazából szerintem az alap dolog ,hogy az ember ha talál valami elhagyott dolgot akkor megpróbálja vissza vinni függetlenül a jutalomtól.

[ Szerkesztve ]

Manapság az okos telefonok és a ostoba emberek korát éljük.

(#31) mbalint987


mbalint987
aktív tag

Nekem is van egy hasonló történetem:

Tavalyelőtt osztálykirándulni voltunk, ahol az egyik program a nyíregyházai fürdő volt. Leszálltunk a buszról, és elkezdtünk sétálni a fürdőig, de a parkolóban (a kavicsok között) találtam egy Samsung okostelefont (valamelyik középkategóriás modelljük volt, amiből van annyi mint a szemét, szóval a pontos típusát nem ismertem). Jelszó, PIN vagy egyéb zárolás nem volt rajta, így feloldottam, majd felhívtam a "Szívem <3" nevű bejegyzést (ő csak tudni fog segíteni a készülék visszaadásában :D ), amire már a telefon tulajdonosa válaszolt. Nagyon örült a hívásnak, mondta hogy jönnének a parkolóba érte, mindjárt ott is vannak, de mondtam, hogy nekem meg mennem kell, szóval a fürdőben találkozunk (esetleg leadom a portaszolgálatnál). Miután megérkeztünk, kb. 2 perc alatt ott volt a tulajdonos, aki nagyon örült a készüléknek. :)

Azt gondolom, ha mindenki így tenne, sokkal élhetőbbé válna a világunk. De egy biztos, azon az estén jobban aludtam... :)

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#32) H.Istvan25


H.Istvan25
senior tag

Én egyszer egy Galaxy S4-et találtam a Balatonparton még talán 2014-ben. Nem volt lekódolva, így felhívtam vele a telefonkönyvben az Anyát :D. Nagyon örültek neki, kaptam is egy ötezrest :D

Huawei Mate 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.