2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Kapcsolatom a médiával (írott és elektronikus, sajtó, TV)

    Akik ismernek azok tudják nem igazán szeretem a médiát, napilapot a kezembe nem veszek, TV-t gyakorlatilag 7 éve nem nézek, a rádióra meg rá se szoktam, így könnyű hanyagolnom. Ennek több mélyen gyökerező oka is van, legfőképpen az, hogy az internet számomra kiváltja ezeket a szereplőket, de nézzünk külön-külön is az egyes szereplőket.

    Írott sajtó / újság
    Évente legalább 1 alkalommal fel szoktak hívni, de inkább több, hogy valamelyik helyi napilap előfizetésre rátukmáljanak. Ez még sose jött össze nekik, akkor se kellene ha ingyen adnák, pláne, hogy még fizessek is érte. Igazából sajnálom azt a sok fát, amit kivágnak azért, hogy ezt a sok hülyeséget és az embereket nem érdeklő hírt terjesszék. Az emberek többségét nem is érdekli egy napilap komplett tartalma, inkább csak bizonyos részek, például a sport rovatok, egyeseket meg a temetési hírek (őket nem is igazán értem, ez már szinte perverz szokás minden nap azt nézni nincs e benne egy ismerős a gyászkeretes részekben). A legfontosabb probléma az, hogy minimum 1 nappal le van maradva a hírekről, és ez alapból is gáz. A másik fontos dolog, hogy az esetek 99 százalékában múltban történt eseményekről szól. Leírják, hogy tegnaptól 10 forinttal drágább a benzin, mi a lótúrót kezdjek ezzel a hírrel így utólag? Szóljon előre 1 héttel és akkor van értelme de így max. felhúzza az embert, pozitívan biztos nem fog hatni. És teli van ilyen hírekkel a napi sajtó.

    Folytatás...

    caprine 12 éve

  • játék leírásaim

    Sziasztok!

    Nem húzom feleslegesen az időt, tehát ismét bővítettem a leírásaim listáját. Hogy kissé pontosabb legyek, van új, és van néhány régi leírásom amit kibővítettem néhány 1000 karakterrel, vagy csak módosítottam.

    Amik módosításra kerültek:
    - Call of Duty Modern Warfare 3 - rejtett laptop-ok listája - apróbb finomítások [link]
    - Grand Theft Auto 4 (térképek, 100% lista, speciális karakterek, Stevie SMS autói [link]) - (rejtett galambok és unique jump ugratók helyei caprine.atw.hu/GTA4_pigeons.html) - (The Ballad of Gay Tony [link]) - (The Lost and Damed [link]) ezek már több ezer karakteres kibővítésre kerültek
    - MAFIA 2: Playboy magazinok [link] - Wanted Posters / körözési plakátok [link] - Joe's Adventures: Playboy magazinok [link]

    Folytatás...

    caprine 12 éve

  • Max Payne 3

    Felraktam a Max Payne 3-hoz készített leírásomat a rejtett tárgyak és bűnjelek megtalálását segítendő.

    A leírás ITT tekinthető meg.

    caprine 12 éve

  • 2012.07.21. egy borús esőbe forduló szombat

    Pénteken meló után bementem a Decathlon-ba és hát elköltöttem vagy 22 ezrest. Vettem néhány cuccot túrázni, 2 jó inget, amik állítólag jól szellőznek, hosszas válogatás után egy sokzsebes erős anyagú de szellőzőnek tűnő rövid gatyát, és 2 pár túrazoknit aminél nagyon vékony a felső rész de vastag az alja jól elvezeti az izzadságot és még a vízhólyagok ellen is jó „állítólag”. Ezeket akartam letesztelni szombaton egy 20-25-30 kilométeres távon. Reggel felébredve bosszúsan tapasztaltam, hogy elég borús az idő, és log az eső lába. Szeretem az esőt, sőt imádom, de egy túra amikre én járok bő 4-6 óra sétát jelent az erdőben, és ennyi idő alatt azért csontig el lehet ázni, ami meg nem hiányzik (nem szeretem se az esőkabátot se az esernyőt), ez pedig nem hiányzott. Szóval túra kilőve, leültem a gép elé, rendeztem dolgaimat majd 11 után elmentem a piacra.

    Reménykedtem benne, hogy a reggeli tömeg már szétoszlott ekkora, és igazam volt. Vettem nektarint, egy sárgadinnyét és egy bő 8 kilós csíkos görögdinnyét, hazacipeltem őket. A görögből nem akartam enni, de egyben nem fér be a hűtőbe, kettészeltem, és belekóstoltam. Olyan finom volt ízre és állagra egyaránt, hogy a könnyem majdnem kicsordult tőle, komolyan ilyen jót már nagyon rég ettem. Ettem belőle egy kis darabot majd ment a hűtőbe. Kettévágtam a sárgát, kimagoztam az egyik fele ment a hűtőbe, a másikat felszeleteltem, kicsumáztam egy jonagold almát, azt is feldaraboltam.

    Folytatás...

    caprine 12 éve

  • Dolgaim a NAV-al (2012.07.16)

    Érdekes problémába futottam a mindenki által mélyen becsült NAV-al (Nemzeti Adó- és Vámhivatal). De talán nem is ezzel kezdeném hanem egy még régebbi sztorival ami olyan 7-8 éve esett meg velem. Akkor még APEH volt a NAV. Kaptam egy felszólító levelet, hogy van ~500 Ft SZJA tartozásom és azonnal fizessem be a mellékelt csekken. Mivel a mi cégünknél központi számfejtés van, és legalább 3000 embernek számfejtettek, nem tartottam valószínűnek, hogy tévedtek, ezért bementem a helyi APEH központba itt Miskolcon érdeklődni. Megkérdeztem a portán ki foglalkozik ilyen ügyekkel, sorszámot adtak és kivártam azt a röpke 1,5 órát amíg rám került a sor. A hölgy elvette a felszólítást, elolvasta, majd közölte, hogy hát ezzel nem ő foglalkozik hanem egy másik kollégája, baba. Újabb sor, de most 1 órán belül sorra kerültem. Azt itt lévő ügyintézővel néhány perc alatt rájöttünk, hogy ez a tartozás valójában nem is az enyém, hanem a fateromé, aki velem egy címen lakott akkor és a nevünk is megegyezik. Az APEH nem nézte se a születési dátumot se az adószámot, csak a nevet meg a lakcímet, szép. Viszont ha jól emlékszem úgy mellesleg a levélben már az én születési adatom és adószámom volt benne. Mint utólag kiderült a faterom már rég befizette azt az piti összeget, szóval minden rendezve volt vagy mégse??? Könyörgőm mi a fenének van az a fránya adószám ha maga az APEH se használja? Disznek???

    Folytatás...

    caprine 12 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.