2022. május 26., csütörtök

Gyorskeresés

Találtam egy iPhone 6-ost:)

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nem akarom túlragozni, szóval a történet röviden. Néhány hete szombati napon kora délután ideális idő volt tekerni egyet, semmi extrára nem vágytam csak egy kis mozgásra, néhány kisebb emelkedő megmászása volt a cél. A miskolciak tudják hol van a Szent Ferenc kórház a Csabai kapuban, előtte a széles járda ketté van választva gyalogos és kerékpáros részre. Szóval ott gurultam kényelmes tempóban, nagyon jó volt az idő, egyszer csak mintha egy telefon mellett mentem volna el. Gondolkoztam vissza menjek-e érte, de csak visszamentem és felvettem a fehér színű szilikon tokos készüléket. Nem volt még iphone-om (és amig ilyen rossz az ár/érték arányuk addig nem is lesz), de a nagy ID gombról rögtön tudtam, hogy egy almát tartok a kezemben, azt már nem tudtam melyik sorozat, de 6-osra tippeltem. Lenyomtam a gombot, a fő képernyő bejött, azt láttam, hogy xy 52 perce sikertelenül hívta ezt a számot, magyarán már durván 1 órája ott feküdhetett az aszfalton, nagyon nagy mák hogy nem gurult rá senki. Magamból kiindulva a bringával együtt több mint 100kg-al nem biztos, hogy jót tett volna neki ha rágurulok, bár nem láttam ilyet teszt videót sehol.

Szóval tenni semmit se tudtam az ID illetve az ujjlenyomat hiányában, így elraktam, ha majd hívják, felveszem és letárgyalom az átvételt, sőt ha útba esik akkor talán elviszem. Ez Tapolcán következett be, amikor a „Nagyi” megcsöngette a telefont. Androidos reflexből jobbra nyomtam a csuszkát a felvételhez, csakhogy ez az iphone-nál a hívás elutasítása:) Vártam kicsit hátha újra hívják a számot de nem jött össze, gurultam tovább. Kilóméterekkel odébb a Varga hegynek felfelé menet csörrent meg újra a készülék. Nagyon nem akartam megállni, lendületben voltam, de a tető előtt vagy 3 kanyarral beálltam egy buszmegállóba. Már kicsit zavart a csipogása, nem a szokásos korábban hallott csengőhang szólt, hanem egy idegesítő ébresztőnek való. A képernyőn a „készülék elveszett, kérjük hívja az alábbi számot” fogadott, rányomtam és fel is vették. A beszélgetés nem volt zökkenőmentes a mellettem elrobogó autók erősen elnyomták a beszélő hangját. Azt szerette volna ha elviszem neki a tapolcai elágazáshoz, amihez nem volt kedvem mert 1. vissza le kellett volna gurulnom, és nem szeretek visszafelé menni 2. az a hely nekem kissé rossz ómen, mivel ott törtem el a kulcscsontomat, szóval abban maradtunk, hogy eljön érte majd ha hazaértem. Mentem tovább, de kb. 10 perc után megint csipogott a készülék a „hívja a …” üzenettel, de azt már felhívtam, nem volt mit tárgyalnom. Ez egy jó szolgáltatás, sőt irigylésre méltó (persze csak azoknak akiknek szokása elhagynia a dolgait), de ha nem veszi figyelembe, hogy már hívtam a megadott számot és tényleg így 10-15 percenként erre újra figyelmeztet akkor ez már bocs de egy jó ötlet sz@r megoldással. Szóval megálltam, kikapcsoltam ne merültön le, mert már 9%-on állt, meg hülyének néznének tekerésközben egy csöngő telefonnal. Diósgyőri vár, a papírgyár mögött egy ösvényre bementem, nem is volt gond, csak egy helyen homokkal mélyen fel volt szórva és a 1,75-ös majdnem slick gumival elsüllyedtem benne:) Majálispark, majd irány haza, és eseménymentesen célba is értem.

Bekapcsoltam az almát, megint jött a „hívja a …” a kiirt vezetékes számot a sajátomról felhívtam és letárgyaltuk a találkozott. Összepakoltam mert mentem anyámékhoz bringával, és elgurultam a Megyei Kórházhoz. Megjött a tulaj, nagyon örült a telefonnak, céges készülék, és elég sok személyes cucca is van/volt rajta. Feloldotta a telefont, így egyértelművé vált hogy az az övé és nem másé, különben oda se adtam volna! Kaptam egy üveg bort ajándékba, amit mivel antialkoholista vagyok tovább passzoltam anyáméknak:) úgyis ép hozzájuk mentem. Azt hiszem ma valakit boldoggá tettem :DDD

Hozzászólások

(#1) kurion


kurion
senior tag

Jó látni hogy a környéken is vannak becsületes emberek :C :C :C

"Csinálni jobb mint beszélni róla" - Magic Gladiator

(#2) ncc1701


ncc1701
addikt

Rendes srác vagy, pláne bicajos, így kell ezt. :)

(#3) Csemike


Csemike
csendes tag

Minden jó, ha jó a vége. Én egyszer fültanúja voltam egy olyan jelenetnek, amikor a becsületes megtalálót (egy vonat kalauzát) minősíthetetlen stílusban hordta el mindennek az ájfón tulajdonosa, mert azt hitte, a kalauz nem megtalálta, hanem ellopta a telefont. A te sztoridban is enyhe gyomorgörccsel vártam a fordulatot, mivel ki-be kapcsolgattad a készüléket, meg elutasítottad a hívást, hogy majd hogy le leszel oltva, ha beszélsz a tulajjal, de végül nem ez történt. És látám, hogy ez jó. :))

(#4) Out válasza Csemike (#3) üzenetére


Out
addikt

Én is pont erre gondoltam, hogy a borosüveget nem a kezébe fogja kapni, hanem a fejére :)

Egyébként minden talált tárgynál a helyes eljárási mód az, hogy összetörjük és bedobjuk az első kukába, így megelőzendő az ilyen idegeskedést, hogy vajon mi lesz ha visszaadjuk a tulajnak :P

Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel

(#5) Mister_X válasza Csemike (#3) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Én a kalauz helyében feljelentettem volna a francba becsületsértésért. Így tegyen szívességet az ember...

Telefont már én is találtam, egyszer egy Galaxy S3 volt, nem volt lekódolva, így egy random számot hívtam fel a telefonkönyvből. Ott nem adtak semmit csak megköszönték, mondjuk jobban aludtam, az is elég. A következő "loot" egy iPhone 4 volt Debrecenben, azt felhívták és tökre meg volt könnyebülve a tulaj a vonal túlvégén. Mikor átadtam neki fél órával később, egy ötezrest a kezembe nyomott - hiába ellenkeztem :DDD Öltönyösök... :N

[ Szerkesztve ]

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#6) gaben1117


gaben1117
senior tag

Jó ilyet olvasni, plána hogy Te is miskolci vagy. :)

Én múlt héten találtam egy pénztárcát a nagy postán az egyik asztal alá leesve. Egy pillanatig nem fordult meg a fejemben, hogy megtartom, pedig senki sem látta ahogy felveszem. Odavittem az egyik pulthoz, hölgy belenézett, semmi nem volt benne csak pénz. (láttam a meglepődést az arcán, hogy leadtam nekik)

Amíg vártam a sorszámomra, meg is érkezett egy néni és kereste. Gondolom szegény vagy 2 infarktust kihordott visszafelé a postára. :)

Gyors feladtam utána egy lottót, ha esetleg valaki odafent így szeretné meghálálni ezt a nemes tettet. Hát szombaton kiderült, hogy nem. Sebaj, egyszer csak visszakapom, ha esetleg én hagynék el valamit. :)

(#7) #20655360


#20655360
törölt tag

1 üveg borért melóztál? LOL Mekkora smucig fszkalapok vannak.
Kap egy ingyen iphone-t, aztán így hálálja meg.

(#8) kemotox válasza #20655360 (#7) üzenetére


kemotox
addikt

Miért te mit adnál a SAJÁT cuccodért?

(#9) BoB válasza #20655360 (#7) üzenetére


BoB
veterán

Miért te mit adtál volna? :U

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#10) #20655360 válasza BoB (#9) üzenetére


#20655360
törölt tag

Legalább 20-30 rongyot vagy ilyesmi. Értékes kütyüről van szó.

kemotox: A sajátja... csak az a problem, hogy az emberek nagy része ezt totál leszarná. Tennék elfele a cuccost. Szal, igenis legyen kua hálás a tulajdonosa, hogy megtörtént vele az a csoda, hogy visszakapott egy értékes telefont.

Én speciel fel se vettem vna.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.