2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Egy felújított új forgószék esete

    Lehet furcsáljátok a címet, de ilyen is van, sajna. A történet még karácsony előtt kezdődött, amikor is az öcsémnek akartunk venni egy az ő 195cm magasságához passzoló nagy forgószéket. A méretéből adódóan jelentősen beszűkült a választék, több helyen is voltunk, végül a fater tiltakozása ellenére elmentünk a helyi Jysk-be is. Ott is volt néhány ami méretben jó volt, és végül az egyiknek nagyon tetszett a kialakítása, jól a testhez simult, ráadásul a felirat szerint extrém le volt értékelve, 50-ről 20-ra. Hogy egészen konkrétak legyünk a sporup fantázia névre hallgatott. Persze nem volt raktáron, de következő hétre rendelhettünk. Igazából én magamnak nem is akartam venni forgószéket, de a munkahelyen lévő annyira sz@r volt és hát napi 8-9 órát ültem benne tehát nagyon nem volt mindegy min töltöd el ezt az időt, így úgy döntöttem én is veszek egyet magamnak otthonra, az otthonit meg beviszem a céghez. Mire én odakerültem, hogy az ötletet végre tett is kövesse akkor már 25 ezrest kértek el érte, de már nagyon beleéltem magam a cserébe, és nem számított ez a felár.

    Folytatás...

    caprine 9 éve

  • Filmkritika, a film amit minden F1 örültnek meg kell néznie: Rush - Hajsza a győzelemért

    Nagyon vártam ezt a filmet és nagy elvárásokkal ültem le elé, ugyan úgy mint a Senna film elé is, amiről írtam is egy bő lére eresztett blog bejegyzést korábban. Mivel szeretem a Forma-1-et és mérnöki vénám van (de nem vagyok technofóbiás), ezért nem csodálkoztam a felfokozott várakozásomon.

    A zeneszerző Hans Zimmer, ez már önmagában is egy nivo a számomra, mivel őt (meg még néhány másik zeneszerzőt) nagyon kedvelem, vacak filmekhez nem szokta adni a nevét.

    Chris Hemsworth (nem bírom megjegyezni a nevét) játszotta James Hunt szerepét. Öt már láttam 1-2 filmben, (Thor, Hófehérke és a vadász) szerintem nagyon jó választás volt fizimiskáját (nagyon hasonlít az igazi Hunt-ra), stílusát tekintve erre a szerepre, sőt tökéletes, bár picit aggódtam, hogy egy ekkora ember, hogy fog beleférni az autóba:) A régi korok F1-es autói, akkor még nem voltak annyira grammra kiméricskélve az autók mint most, és nem 1 régi versenyzőnek még pocakja is volt:)

    A gondolom nem csak számomra ismeretlen Daniel Brühl aki Niki Lauda szerepét kapta, viszont még Chris Hemsworth-nál is zseniálisabb választás volt. Nem tudom, hogy az ő személyisége, stílusa milyen lehet alapból, és mennyire kellett megjátszania a szerepét, de nagyon passzolt ehhez a karakterhez.

    Folytatás...

    caprine 9 éve

  • Egy kerékpáros kulcscsonttörés memoárja (tapasztalatok, hibák, ötletek)

    Előzmények
    Szóval a történetem egy bukással, - illetve úgy szebb - egy kerékpáros balesettel kezdődik. Időpont 2014. július 7. hétfő, helyszín Miskolc. Szokás szerint meló, ahonnan némi túlóra után úgy 17 óra magasságában szabadultam. Aznap iszonyú volt a meleg, ebédidőben elmentem a tiszai pályaudvaron lévő postára egy csomagomért, és hát a villamosmegállóban az árnyékban lévő hőmérő 40 fokot mutatott, ami nonszensznek tűnt, a Korvinon lévő hőmérő pedig 35-öt, ami azért sokkal közelebb lehetett a valósághoz. Meló után még elugrottam egy fogászati röntgenre a Déryné utcába, ahol összefutottam egy régi ismerőssel, így a 20 perc amit vártam az előhívásra gyorsan eltelt. Utána még elmentem vásárolni, de végre 18 körül csak hazaértem. Kaja, megnéztem a leveleimet, bekukkantottam néhány internetes oldalra, majd miután megláttam, hogy 19 elmúlt sietve kikapcsoltam a gépet. Átöltözés, sisak, kesztyű, szemüveg, minden ami kellhet (akkor még nem is sejtettem mennyire kellhet) és a bringát felkapva lementem az utcára.

    Folytatás...

    caprine 9 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.