2022. július 4., hétfő

Gyorskeresés

Játék leírásaim (utolsó mód. 2014.01.21)

Írta: | Kulcsszavak: caprine . végigjátszás . GTA . mafia . stalker . overlord

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!

Mivel van egy saját oldalam, az ott publikált játék leírásaimat szeretném itt is egy kicsit protezsálni.

Bármilyen furcsám is hangzik, ezen leírásokat elsősorban magamnak készített :D Őszintén szólva amikor első alkalommal megláttam, hogy a legelső és legterjedelmesebb Overlord leírásomat szinte egy az egybe lenyulta valaki, akkor nagyon elgondolkodtam azon, hogy van-e értelme a publikálásnak és nem-e kellene törölni az egészet. Az extra megoldotta a problémámat, mivel fizetőssé tette szolgáltatását, így megszünt az ottani oldalam, de mivel többen kérték, az ATW-re átköltöztettem az egészet, és amíg nem lesz fizetős addig ott is hagyom.

A LISTA:

Overlord végigjátszás, FAQ kiegészítve a Raising Hell résszel
Ha valaki ismeri a Codemasters céget akik a Colin McRea Rally-val lettek igazán világhíresek, nos ez a program is az ö kezük munkáját dicséri. A játék mondhatni kategória teremtő a maga nemében. Nem szoktam ilyen jellegű játékokkal játszani de ez megfogott. Annyira, hogy készítettem egy elég részletes leírást és FAQ-ot mintegy 20 oldal. A terjedelemtől függetlenül ez nem egy Tomb Raider szerű leírás, ahol kézenfogva vezetem a játékost, csak a főbb mozzanatokat részletezem. Aki kipróbálja nem fog csalódni benne, pláne ha van egy kis angol tudása. A történet ellenére maga a játék eszméletlen aranyos és humoros. Részletes leírásom ITT, a FAQ pedig ITT érhető el.

Call of Duty 4 - Modern Warfare
Az Activision immáron 4. részhez érkezett FPS-ét nem hiszem hogy be kellene mutatnom. Némiképpen lineáris a játékmenet, így nem igazán szükséges hozzá leírás, viszont a rejtett bonusz cuccok megtalálása sok fejtőrést okozott, és gondoltam megkönnyítem a megtalálásukat. A sok képpel illusztrált segítség ITT található.

Fallout 3 + kiegészítői
Ha valaki az első részek után csöppenne bele a 3. rész világába, az nagyot fog csalódni, vagy lepődni, mert ez már - az elődöktől eltérően - egy kemény 3D-s FPS játék. Igazi remekmű, sok apró ötlettel, egy 3. világháború utáni Mad Max után érzetű világgal, és fantasztikus grafikákkal. Az alkotók ugyan azok akik a Bioshock-ot is készítették, a stílus és a hangulat hasonló, csak itt már hatalmas külső területeken kószálunk. A játék a 3. világháború utáni időket, a túlélésért folytatott harcot dolgozza fel, ahol a legértékesebb dolog nem más mint a tiszta víz. Részletes leírásom ITT, a térkép a bólogatós figurákról és a képzettséget növelő könyvekről pedig ITT érhető el.

Far Cry 2
Nagyon szuper játék. Ha azt mondanám, hogy ez a dzsungel GTA, nem tévednék sokat. A játék már az első részével is nagyon ütős volt. Akkoriban minden más játék kis szűk helyeken játszódott, mivel a programozók nem tudták kombinálni a látványos, nagy felbontású grafikát a nagy belátható területekkel. A Far Cry 1 volt az első komoly úttörő ezen a téren. Ebben a második részben a programozok másik rémálma, a nehezen lemodellezhető ráadásul mozgó növényzet dob eszméletlenül nagyot a játékon, és akkor a még a bozóttüzekről nem is szóltam. Egyedi megoldások, ötleteket és remek hangulat jellemzi a játékot, FPS fanoknak ez is egy kihagyhatatlan játék. A pályaszerkesztője is fantasztikus, szóval nem sok rosszat lehet a játékról írni (néhányat azért mégis). Ez a leírás a játékban lévő 221 db gyémántokat tartalmazó táska megtalálásáról szól, de tartalmaz 2 általam összerakott nagy térképet, jó néhány egyéb tárgy, például a magnófelvételek helyét, némi leírást, ötletbanzajt, és hibajegyzéket, szóval már kicsit FAQ. Beraktam 2 mentést is, hátha kell valakinek, mivel többeknek elszállt a játék, illetve belefutottak 1-2 hibába, ezekre is kitértem a leírásban. Részletes leírásom ITT érhető el.

S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky
Mivel tudni lehetett, hogy ez nem egy új játék lesz, hanem az előző rész pályáit, karaktereit felhasználó de új sztorival felvértezett 2. rész, így komoly reményekkel vettem kézbe. Az előző rész szinte hibamentes volt, de ez a grafikai hibák mellett a játszhatóságot jelentősen nehezítő hibák tömkelegével került a boltok polcaira. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy rövid idő alatt 5 javítást is kiadtak hozzá. A képekkel teletűzdelt FAQ ITT található, a végigjátszás pedig ITT olvasható el.

Velvet Assassin
Egy Hitman szerű lopakodó szimulátor, ami a II. világháború megtörtént eseményein alapszik. A történelmi szálat tekintve magyar vonatkozása is van a játéknak, mivel a főszereplő (egy Lara Croft-ot is leköröző csinos nő) magyar származású. A rövidnek nem nevezhető leírás / végigjátszás sok képpel illusztrálva ITT található.

Call of Duty 6 - Modern Warfare 2
A kissé csalódást keltő 5. rész után itt visszatértek a rekordokat döntő 4. résznél bevált recepthez, annak nyomdokain alkották meg a 6. részt. A játék sem bemutatásra, sem leírásra nem szorul, így számomra csak 1 feladat maradt, mint a "rejtett" laptop-ok helyeinek megmutatása. A sok képpel illusztrált segítség ITT található.

Wolfenstein 2
A régi klasszikus visszatért, és milyen jól tette. A játék egy a WWW II. idejében játszódó FPS, némi sci-fi beütéssel. A leírásomban 3 térképen szétszórt gold, intel, és tome rejtekhelyeket tárgyalom. A leírás immáron teljes, 100%, de beszéljen helyettem a sok képpel illusztrált leírás ami olyan bővérű lett hogy ketté kellett bontanom. Midtown és Downtown ITT található, a többi terület pedig ITT tekinthető meg.

Grand Theft Auto 4 + Episode From Liberty City
Milliók kedvence a Grand Theft Auto 4 (GTA) engem sem kerülhetett el, pláne a sikeres 3. részek után. A GTA4 első kiadása legalábbis PC-re sok bosszúságot okozott a vásárlóinak. Ezek részben a VGA drivereknek voltak köszönhetőek, de egyéb programozási hibák is belekerültek a játékba. A grafikai részletesség hatalmasat ugrott a 3. sorozathoz képest, ennek megfelelően a kiszolgáló vas felé is jóval nagyobb igényeket támaszt. 4 db terjedelmes leírást készítettem (rengeteg képpel) a játékhoz, amikben a megjelent 2 kiegészítő is belekerült.
- GTA4 kezdőlap: 100% leírása, Stevie SMS autólopásai, speciális személyek, játékban fellelhető a való világból átemelt autókról
- GTA4 második oldal: 200db galamb, 50db unique jump
- The Lost and Damed: 100% leírása, 50db sirály rejtekhelye, játékban fellelhető parkolók
- The Ballad of Gay Tony: 100% leírása, ötletek a nehezebb feladatokhoz, 50db sirály rejtekhelye, az újrajátszható feladatok 100% elérése

Grand Theft Auto 3
Milliók kedvence a Grand Theft Auto 3 (GTA). A hármas szám a játék esetében külön jelzésértékű, hiszen nem csak sorszámot jelez, hanem azt is, hogy ez a rész immáron már nem felülnézetű 2D, hanem igazi 3D játék lett. A régi 2D-s sorozat is igazi unikum volt a maga idején, de a 3. rész az amivel feltették az i-re a pontot. A leírásomban rengeteg fontosabb dologra kitértem, persze a lényegesekre volt időm, hisz a játék kivesézésével egy könyvet is meg lehetne tölteni. A leírás első FAQ jellegű része (autók, 100%, tuning, autók cseréje, stb.) ITT található. A második rész amiben a térképek vannak (rejtett csomagok, rampage, unique jump) pedig ITT nyitható meg.

Grand Theft Auto 3 - Vice City
A GTA 3 első folytatása, kiegészítője kinek hogy tetszik jobban a Vice City. A grafikai motor maradt, a pálya, a karakterek és a sztori viszont teljesen más. A játék teljesen különáll az előző résztől, ahhoz semmiben sem kötődik, nem DLC, futásához nem kell az alap játék. A pálya olyan szempontból érdekes/furcsa, hogy eltekintve Vicepoint északi részétől sík. Több hangsúlyt kaptak szerencsére a vízi járművek, de úszni még továbbra sem tud a karakter, az majd a San Andreas-ban lesz. A leírás első FAQ jellegű része (100%, autók + tuning, autók cseréje, stb.) ITT található. A második rész amiben a térképek vannak (rejtett csomagok, rampage, unique jump) pedig ITT érhető el.

MAFIA 2
Aki játszott az első résszel az tudja ebben a játékban sem csalódhat. A csehek másik nagy játéka a Hidden & Dangerous sorozattal is említésre méltó, hiszen a mai napig nem csináltak hasonlóan jó játékot, kár hogy nincs folytatása. De a MAFIA-nak lett, és bár a DLC kialakítás és az emögött meghúzódó egy rókáról több bőrt filozófia megkérdőjelezhető, utálható, de a játék eltekintve néhány hibától igazán remek darab lett. Nem ér fel sajnos a GTA 4 szintjére (bár grafikailag igen), nincs akkora a pálya, sokkal kevesebb az ötlet, gyakorlatilag nincsenek is mellékküldetések, de a játék maga nagyon jó lett, nálam 9/10 értékelést kapott. A leírás 2 tényezőre bomlik, az egyik a küldetések során megtalálható 50db PLAYBOY MAGAZIN helyét mutatja be, a másik a 159db körözési plakátot WANTED POSTERS rejtekhelyét részletezi.

Sniper - Ghost Warrior
Egy remekbe szabott, de nem tökéletes mesterlövész játék. A hangulat nagyon jó, több ilyen játék kellene még a piacra. Kicsit loptak a COD 4-ből és átvették az ott is használt laptop bónuszokat. Ezek megtalálásában segít ez a leírás. Megtekinthető ITT.

Call of Duty (7) - Black Ops
A COD sorozat 2010-es része, a játék önmagáért beszél, sok hozzáfűzni valóm nekem sincs, csak mint a 4. és ha 6. részhez is, ehhez is elkészítettem a bónuszokhoz vezető utak listáját. Megtekinthető ITT.

MAFIA 2 - Joe's Adventures
tt a 2. letölthető komolyabb kiegészítő a Mafia 2-hőz. A Joe's Adventures DLC-ben található Playmate listáját készítettem el, meg némi körítés természetesen. A 19db PLAYBOY MAGAZIN helyét mutatja be.

Call of Duty - World at War rejtett kártyák (Death Cards)
A remek COD sorozat 5. tagja. A modern kor vívmányai után visszanyúltak a kezdetekhez, és a játékot ismét a WWII idejébe helyezték el. Feltűnik Reznov, aki ha valaki ismeri a sorozat újabb tagjait, akkor a 7. részben is találkozhatott vele mint árnyékharcossal. A játékban megint bekerült egy keresgélős feladat. Ezúttal kártyákat kell keresnünk, amiket coop match-ek folyamán tudunk majd aktiválni. Jelen leírásom ezeknek a rejtekhelyeit tárgyalja. Minden egyes kártya egy hulla mellett lesz a játék során, mégpedig a sisakjukra tűzve, a sisakjuk pedig a fegyverükre lesz akasztva. Van néhány pálya, aminél nem lesz kártya, mivel nem tudjuk elhagyni a járművünket, így nem is tudnánk beléjük botlani. Összesen 13 kártya van, a tulajdonságaikat lásd a lista végén. A listám ITT található.

S.T.A.L.K.E.R: Call of Pripyat végigjátszás
Ezen végigjátszást nem én, hanem egy ismeretlen ismerős írta. Én magam CSAK formába, HTML-be öntöttem és publikáltam. Elég élményszerű lett a szövegi, így mindenkinek csak ajánlani tudom. Tailor végigjátszása ITT tekinthető meg, a kiegészítő FAQ (aminek 1 részét Én írtam) ITT érhető el.

Grand Theft Auto 3 San Andreas
Milliók kedvence a Grand Theft Auto 3 (GTA) sorozat/trilógia utolsó része a San Andreas. Most vettem észre, hogy bár ezt a leírást már hónapokkal korábban elkészítettem, de kimaradt a publikálása, így ezt most pótlom. A leírásomban rengeteg fontosabb dologra kitértem, főleg persze a 100% elérésére koncentráltam. Térképeket gyártottam, az utolsó amit nagyon untam már a végére a rejtett eszközök fegyverek elhelyezése a pályán. Csak a fontosabb dolgokra volt időm, hisz a játék kivesézésével egy könyvet is meg lehetne tölteni. A leírás ITT található.

Call Of Duty Black Ops II.
A Rorke laptopok listája ITT található.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.