2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Dishonored

    Nem akarok magáról a játékról ömlengeni, azt már megtették helyettem elegen, rengeteg díjat kapott, sőt az eladási TOP lista tetejére is felkerült, no comment. Ez a játék arra remek példa, hogy a fejlesztők és a játékosok azon sírálmai, hogy már nincs új a nap alatt, már minden ötletet elsütött valaki, nos ez az elv mégsem igaz. Szerintem jó néhány fejlesztőnek leesett az álla, hogy ezt miért nem ők találták ki. Ezen leírásban csak a játékban fellelhető rejtett festmények és a páncél szekrények helyét, valamint a mackókhoz való kódokat tárgyalom ki (szokás szerint). A lista kronológia sorrendben készült, sorban ahogy jönnek egymás után a küldetések és a tárgyak. A safe kódoknál van néhány ami véletlenszerűen változik, ezt a megfelelő helyen jelzem, a többi fix. Szóval a leírás ITT található meg.

    caprine 11 éve

  • HITMAN Sniper Challenge (Hitman 5 - ABSOLUTION demó)

    A HITMAN Sniper Challenge (Hitman 5 - ABSOLUTION demó) - hoz írtam egy jó kis leírást a spec feladatokról és a pályán elérhető pontszámok maximalizálásáról. Ez ITT olvasható el. Már megírtam egy ideje, de csak most tettem fel.

    Ezen kívül nagy mértékben módosítottam a Stalker 2 leírásomat is.

    caprine 11 éve 1

  • egy kripli ASUS X53KE laptop

    Ez egy érdekes sztori, több tanulsággal, buktatóval, ezért gondoltam leírom. Informatikus létemre viszonylag ritkán szoktam mondjuk úgy fusizni, a céges meló meg a rokonok, haverok gépei nekem pont elég. Egyik nagyon régi kolléganőm megkért, hogy az unokahúga laptopját nézzem már meg mert kilépeget a böngészőből, ja és mellesleg tegyek már rá víruskeresőt is mert most nincs rajta. Jó mondom hozzák be, ha lesz időm akkor megnézem idebent. Erre azt mondják nem lehet. Mondom miért? Laptop, becsukják, behozzák és kész. A válasz: nem lehet becsukni. Na itt kezdet érdekes lenni a dolog. Behozták, és tényleg nyitott állapotban kaptam meg. Megnéztem, a bal oldali sarokpántja beállt nyitott állapotban, nem lehetett (lásd kép) emiatt lezárni, de valaki ennek ellenére megpróbálta izomból letudni a feladatot aminek a laptop műanyag kerete látta a kárát, konkrétan darabjaira tört a hátsó rész. Láttam már padlót fogott, sarka törött gépeket, de ilyet még nem. Ezzel ugye nem lehet mit csinálni, csak cserélni a sérült elemeket, de nem emiatt hozták be a gépet, így nem is törődtem vele. Egyedül annyit variáltam a dolgon, hogy a sarokpánt felett lévő íves műanyag takaró elemet levettem, így már össze lehetett csukni a készüléket (az esztétikai hatásról ne beszéljünk).

    Folytatás...

    caprine 11 éve 0

  • 2012.10.13 szombat Hór völgye

    Egy ismerősömmel voltam a nyáron a Hór völgyében. Hollóstetőről indultunk és Bükkzsércen lett vége a túrának. Onnan autóval jöttünk haza, a táv szinte végig lefelé ment és a tempó is laza volt. A Suba barlang annyira megtetszett, hogy mindenképpen le akartam fotózni, de az nem volt nálam, ezért az elmarat. Pénteken eldöntöttem, hogy csak elmegyek és szerét ejtem ennek az elmaradásomnak. Szóltak, hogy lesz szombaton a Less Nándor emléktúra, de az odajutást le kellett volna szerveznem ezért kimaradt.

    Szombat reggel jónak ígérkezett az idő. A Bükkszentkereszti 8.30-as busszal felmentem Hollóstetőre, mint a múltkor. 9.10-kor leszálltam, óra indul és a piros jelzésen lefelé indultam. Mentem vagy 5 kilométert mire egy bringással találkoztam, utána meg egy ellenőrző ponton baktattam át, úgy tűnik az emléktúra idáig feljön. Tovább mentem, majd megjelent az első hosszútávfutó, és öt követték még néhányan. Kilométereken át nem jött senki se szemből, majd néhány túrázóval találkoztam, aztán egyre több kisebb csoport jött szemben. Az egyik ilyen csoport meg is állított és megkérdezték miért megyek velük ellentétes irányba. Ezek komolyan azt gondolták, hogy az ember csak ilyen szervezett túrán és évente 1 alkalommal jön erre?

    Folytatás...

    caprine 11 éve 0

  • Senna: a film

    Megnéztem a Ayrton Senna életéről szóló dokumentum filmet. Tudtommal csak feliratosan adták ki (legalábbis ami nálam járt az ilyen volt), de így talán sokkal jobb is, eredetiben hallani a szereplők hangját, érezni az akcentusukat, például Prost esetében a franciát :D Mindenkinek csak ajánlani tudom, azoknak is akik hozzám hasonlóan elég idősek ahhoz, hogy még láthatták élőben a versenyeit, és azoknak is akik még pajzán gondolatként sem léteztek Senna idejében. Az előbbieknek azért hogy kicsit a már meglévő ismereteik mellé több információt, benyomást kapjanak róla, utóbbiaknak meg azért, mert talán illene megismerni az F1 sokak szerint legnagyobb alakját. A filmben rengeteg soha nem látott felvétel, családi kópia látható, amivel és a filmhez nagyon jól passzoló zenével sikerült bensőségesen közel hozni Sennát a nézőkhöz annyira, hogy nem tagadom de több résznél én magam is megkönnyeztem. Nagyon jó a filmet abból a szempontból is megnézni, hogy a 80-as évek végén lévő F1 infrastruktúrát összehasonlítsuk a mai színvonalhoz, döbbenetes a különbség. Az is érdekes, hogy abban az időben még mennyi mindent megengedtek a pilótáknak és a csapatoknak. Például mutattak egy érdekes jelenetet, Senna nyert, vége volt az ünnepségnek és átment tribün melletti ajtón, majd egyszer csak azt látni, hogy visszarohan a pódiumra.

    Folytatás...

    caprine 12 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.