2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Kisvállalkozás támogatás Magyarországon

    Rájöttem, hogy egy utolsó huszadrangú sz@r szemét polgár vagyok, mert vállalkozást merek fenntartani, és dolgozni benne. És még van pofám lebetegedni is mellé.
    Ezért márciusi táppénzemet júniusban meg is kaptam, majd 45%-át vissza is kell fizetni, amit pofátlan szemét módon 1/3-nak tekintenek.
    Ugyanis a kapott 104.000Ft-ra 42.000Ft az 1/3, mivel bruttó 1/3-át kérik vissza, nem a nettóét.

    Tehát én dolgozok, elviszi az állam a bevételem felét, majd ha beteg vagyok, minden rendes polgár kapja a táppénzt, ami a keresete 50/60%-a, én meg 25/35%-ot kapok, mert a kapott összeg felét vissza kell utaljam.

    Köszönöm, hogy itt élhetek, és dolgozhatok. azt hiszem, jobb és kifizetődőbb lopni, csalni hazudni, mert ha elkapnak, akkor is teljes ellátással élhetek tovább, jó meleg cellában.

    Felköpök, és aláállok...

    biker 12 éve 6

  • Még mennyi adót fizessek???

    Kicsit kezd eldurrani az agyam, hogy most milyen új adókat szeretnének még bevezetni, ugye tranzakciós(sárgacsekk) adó, telefon és internet adó, és társaik.

    Nem újabb tippeket szeretnék adni, nem... Szeretnék rávilágítani, VALÓBAN mennyi adót is fizetünk be ma, legalábbis saját példámon, mert persze mindenkinél más és más a sztori. (mondjuk ebből az is kiderül, mennyire éri meg ma vállalkozni. kb semennyire)

    Van egy kis kft-m, benne jelenleg csak egyedül dolgozom, sajnos egyszer befürödtem, mikor nőni akartam, azóta semmi ilyen gondolat, csak alvállalkozó vagy alkalmi munkás.
    Ennek a kis cégnek van havi kb 450-480.000Ft + áfa bevétele, vagyis bruttó 600.000Ft körül csorog be a számlámra. (páran ha most felkapják a kis buksijukat, "mi a fa..t sírsz itten", annak javaslom a következő sorok végigolvasását)

    Mivel szolgáltatásból élek, és személygépkocsi van a cégben, sok visszaigényelhető áfa nem keletkezik, átlag havi 100.000Ft megy vissza az államnak ebből.

    Folytatás...

    biker 12 éve

  • Teljesen feleslegesen végzett munka

    Sokat gondolkodtam már, de nem tudom, mi a jobb, de lehet, lassan nem is érdekel, csak símán nem válaszolok meg olyan emaileket, amiben olyanra kérnek, amit már vagy kértek, vagy a kérdező az email megírásával egyenlő idő alatt maga is megtudhatta volna.

    Egy ideje azzal "szórakozok", hogy amikor olyan kérdést kapok valakitől, amit az utóbbi 9 évben már feltett, többször is, és megválaszoltam, akkor elküldöm neki az összes kérdésre vonatkozó emailt, mennyiszer kérdezte meg. De ettől sokan bunkónak tartanak.
    De vajon miért? Miért képtelen valaki megjegyezni a választ egy kérdésre? Miért nem képes használni a keresőt a mailjei közt, ha már ennyire érdekli a téma?

    De lassan kiborít, hogy az email forgalmam 10% ismétlődő. Van, aki évente 2x elkezdi ugyanazokat kérdezgetni. Vagy szimplán lustaságból ahelyett hogy keresne, ír egy emailt, hogy küldjem újra az X vagy Y emailt, mert nem találja, és neki most kell. De könyörgöm, kereső!!!!! nem, küldjem el újra. Jah értem, tehát keressem meg én, és küldjem újra, mert te csak a scrollbar tetejét látod?

    Folytatás...

    biker 12 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.