2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • 20 év távolság...

  Ezt is megértem. Persze pont 14-én nem volt alkalmam megírni eme csodás bejegyzést, de most pótlom. 20 éve regisztráltam a Prohardverre.
  El sem hiszem, különös tekintettel arra, hogy több olyan fórumon megfordultam, ahol szintén ezres nagyságrendben szóltam hozzá dolgokhoz, de néhány év után egyszerűen nem volt már érdekes.
  Csak a PH! lapcsalád az, ahol napi szinten fórumozok, változatos témákban.

  Regisztrált:
  2001-12-14 15:33, azaz 7306 napja ― PH! nagyúr
  Hozzászólások:
  szakmai: 12872
  közösség: 8599
  piaci: 348
  blogok, lokál: 1004

  Ennek örömére ma 24:00 órakor törlöm magam a fórumról :D
  Nem is, egyrészt nincs egy nap sem 24:00 óra, másrészt nem szabadultok tőlem ilyen könnyen!

  biker 2 éve 23

 • Talán nem érdemlem meg...

  ---SPOILER--- csak akkor olvasd tovább, ha nem félted a karácsonyi hangulatod ---SPOILER VÉGE---

  Már azon gondolkodom, biztos valami igen rosszat tettem korábban, ami miatt "bűnhődnöm" kell, de mivel az egész családra rájár a rúd, nehéz személyesnek vennem.

  sok kálváriámról írtam már, sokról nem, de ez a mostani karácsonyi hangulat ez végleg kiütött.
  Illetve annak hiánya.
  Miért nincs karácsonyi hangulat? hát lássuk...

  Dec. 7-én behalt az autó. hangra hajtókar csapágy, ami egyszer már volt cserélve, ezért érthetetlen, 18.000km-t futott a szett.
  Ennek örömére nem kicsit ráment a lelkemre az érzés, és 10-én beállt a derekam ismét. Gyereket még elvittem az oviba, de haza már úgy hozattam magamat és őt, mert ugye kocsi rossz.
  11-én kezdett látszani, hogy nem lesz olcsó és egyszerű, és a kapott összeg örömén (250.000Ft) még az évfordulónk megünneplését is elfelejtettük.

  Elkezdtük összeszámolni az összes megtakarításunkat, belefér-e a javítás, vagy itt fog állni a kocsi, belefért, utolsó forintjainkon.

  Folytatás...

  biker 11 éve 18

 • Beépített rémség (avagy a rejtett hiba)

  Hogyan okozhat 20-25.000Ft-os kárt a "kedves" kivitelező, ha a kedves megrendelő kérésére a "persze, megoldható" választ adja, és nem azt, hogy "főnök, az nem lesz jó"!?

  Hát így jártunk.
  Anno a lakásba úgy kértük a parkettát, hogy egybe legyen a szobákban, ne legyen küszöb, szép is, kényelmes is takarításilag.

  Ez lett volna az.

  Akkor még nem tudtam, ez hiba, mert túl széles egyben a lakás a laminált parkettához, és hiába a minőségi, 8mm-es, nagy teherbírású parketta, bizony a két szoba ajtó és a fürdő előtti területen felpúposodott. A falaknál is néhol túl kicsi volt a rés, de körben mindenhol hatalmas szekrények is terhelik, nehezen mozog.

  Mára a fürdő előtt egy szép nagy pukli lett, kezdett az illesztéseknél is hullámosodni, sajnos meg kellett tenni a szükséges lépéseket, a két szobánál elvágni a parkettát, és így a nappali független a szobáktól.
  Ekkor derült ki, hogy az idióták a fürdő, nappali részeken a járólap és a parketta közt meghagyták a 10mm rést, utána betolták a T profilos burklatváltót a résbe. Szuper, 0mm dilatáció.

  Mire kitéptem a résbe ragasztott váltót, na az se semmi volt.

  És mi a kár értéke ebben?

  Folytatás...

  biker 12 éve 4

 • Köszi NAV, ritka nagy görény vagy

  Nem tudom, mire is számíthattam, de azért reméltem, hogy a NAV esetleg néha, egy kicsit megértő.
  Megértő egy olyan céggel, ami mindig rendesen fizeti sz adót, nem lopcsalhazudik áfacsal feketézik, mindig határidőben fizet, és indokolt is a fizetési könnyítés.

  Nos nem.
  Sajnos 2012 év eleje egy újabb gerinc műtéttel ajándékozott meg, ennek kapcsán döntenem kellett, hogy táppénz, vagy sem. Ha nem vesznek táppénzre, nincs sürgős MR, fél évet kell várni, így belementem, vegyenek táppénzre. itt kiderült, azonnal műtét, mihamarabb mentem is, és annyi ideig voltam csak táppénzen, ameddig muszáj.

  Ez idő alatt ugye kaptam a táppénzt, ami után kivetették a táppénz hozzájárulás befizetését. Tették ezt úgy, hogy az első táppénz kifizetés a táppénzre vételt követő 4. hónapban történt meg, a visszafizetés kivetése 8 napon belül!

  Lévén egy személyes kft, ezen idő alatt nem volt bevételem, nem volt alkalmazott, aki dolgozzon, az alvállalkozó akit felvettem, arra volt elég, hogy a szerződéseket ne bukjam be, és közben le is nullázódtam, hát kérvényt terjesztettem elő, hogy esetleg elengedhetnék, vagy részletfizetést adhatnának.

  ELUTASÍTVA, persze a beadást követő 30 nap helyett közel 60 napra, mindezt úgy, hogy az eredeti naptól jár a büntető késedelmi kamat, mert nem fizettem be!

  Folytatás...

  biker 12 éve 40

 • DIY kandalló tuning

  A projekt célja: a kandalló kéményének veszteséghőjét szeretném hasznosítani.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 12 éve 70

 • Kisvállalkozás támogatás Magyarországon

  Rájöttem, hogy egy utolsó huszadrangú sz@r szemét polgár vagyok, mert vállalkozást merek fenntartani, és dolgozni benne. És még van pofám lebetegedni is mellé.
  Ezért márciusi táppénzemet júniusban meg is kaptam, majd 45%-át vissza is kell fizetni, amit pofátlan szemét módon 1/3-nak tekintenek.
  Ugyanis a kapott 104.000Ft-ra 42.000Ft az 1/3, mivel bruttó 1/3-át kérik vissza, nem a nettóét.

  Tehát én dolgozok, elviszi az állam a bevételem felét, majd ha beteg vagyok, minden rendes polgár kapja a táppénzt, ami a keresete 50/60%-a, én meg 25/35%-ot kapok, mert a kapott összeg felét vissza kell utaljam.

  Köszönöm, hogy itt élhetek, és dolgozhatok. azt hiszem, jobb és kifizetődőbb lopni, csalni hazudni, mert ha elkapnak, akkor is teljes ellátással élhetek tovább, jó meleg cellában.

  Felköpök, és aláállok...

  biker 12 éve 6

 • Még mennyi adót fizessek???

  Kicsit kezd eldurrani az agyam, hogy most milyen új adókat szeretnének még bevezetni, ugye tranzakciós(sárgacsekk) adó, telefon és internet adó, és társaik.

  Nem újabb tippeket szeretnék adni, nem... Szeretnék rávilágítani, VALÓBAN mennyi adót is fizetünk be ma, legalábbis saját példámon, mert persze mindenkinél más és más a sztori. (mondjuk ebből az is kiderül, mennyire éri meg ma vállalkozni. kb semennyire)

  Van egy kis kft-m, benne jelenleg csak egyedül dolgozom, sajnos egyszer befürödtem, mikor nőni akartam, azóta semmi ilyen gondolat, csak alvállalkozó vagy alkalmi munkás.
  Ennek a kis cégnek van havi kb 450-480.000Ft + áfa bevétele, vagyis bruttó 600.000Ft körül csorog be a számlámra. (páran ha most felkapják a kis buksijukat, "mi a fa..t sírsz itten", annak javaslom a következő sorok végigolvasását)

  Mivel szolgáltatásból élek, és személygépkocsi van a cégben, sok visszaigényelhető áfa nem keletkezik, átlag havi 100.000Ft megy vissza az államnak ebből.

  Folytatás...

  biker 12 éve

 • Teljesen feleslegesen végzett munka

  Sokat gondolkodtam már, de nem tudom, mi a jobb, de lehet, lassan nem is érdekel, csak símán nem válaszolok meg olyan emaileket, amiben olyanra kérnek, amit már vagy kértek, vagy a kérdező az email megírásával egyenlő idő alatt maga is megtudhatta volna.

  Egy ideje azzal "szórakozok", hogy amikor olyan kérdést kapok valakitől, amit az utóbbi 9 évben már feltett, többször is, és megválaszoltam, akkor elküldöm neki az összes kérdésre vonatkozó emailt, mennyiszer kérdezte meg. De ettől sokan bunkónak tartanak.
  De vajon miért? Miért képtelen valaki megjegyezni a választ egy kérdésre? Miért nem képes használni a keresőt a mailjei közt, ha már ennyire érdekli a téma?

  De lassan kiborít, hogy az email forgalmam 10% ismétlődő. Van, aki évente 2x elkezdi ugyanazokat kérdezgetni. Vagy szimplán lustaságból ahelyett hogy keresne, ír egy emailt, hogy küldjem újra az X vagy Y emailt, mert nem találja, és neki most kell. De könyörgöm, kereső!!!!! nem, küldjem el újra. Jah értem, tehát keressem meg én, és küldjem újra, mert te csak a scrollbar tetejét látod?

  Folytatás...

  biker 12 éve 0

 • DIY lakás berendezés projekt 2011

  A projekt kezdetekor, és később is ígértem, hogy készül egy részletes bemutató, és minő csoda, elkészült!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 12 éve 87

 • Kutyatámadás

  Mikor új helyünkre költöztünk, elkezdtünk kutya után keresgélni. A keresgélés eredménye egy kóborból befogadott kutya lett, egy fiatal Amstaff.
  Ettől a hírtől persze a szomszédság kiakadt, mert mindenkinek van egy barátja, akinek az ismerősének a testvérének a rokonát vagy annak kutyáját megtámadta egy pitbull.

  Ekkor persze mindenkit kioktattunk, hogy a pitbullnak annyi köze az amstaffhez, mint a villamosnak a volánbuszhoz (mindkettő sárga és sok a kereke, és sok embert szállít végülis) de azért paráztak.
  Persze, mert a szomszédságban túlteng a patkányok izé kutyulimutyulik aránya, konkrétan a valamerre közvetlen telekszomszédok kutyái:
  1db palotapincsi
  másikban 1db kínai meztelen kutya és 1db Yorki
  egy másik lakásban 2db yorki
  egy másikban 2 westi és egy yorki

  Kutya persze sehol nincs, csak nálunk. Kutya = KUTYA, nem rágcsáló méretű idegbeteg vakarék.
  (persze mind atom neveletlen, idegbeteg, komplexusos valami)

  Persze Buci egész nap kb kussol, és ha ugat, annak oka van. Róka, vaddisznó, leskelődő idegen, bármi, de csak úgy szinte soha.
  Én meg hallgatom az idegbeteg vakarékok ugatását egész nap.

  Folytatás...

  biker 12 éve 51

 • Ingatlan vásárlásom története

  Ígértem, hogy egyszer leírom, hova tűntem el az elmúlt fél évben, miért nem írtam semmit, vagy ha írtam is, miért mondhatta mindenki, csak a rosszat látom mindenben.
  Sajnos ez mindent meg fog magyarázni. Kicsit hihetetlen, kicsit horror, és még nincs vége. Csak most vagyunk azon a ponton, hogy látjuk a végét.
  A történet sajnos nem kitalált, ezért a neveket csak kezdőbetűkkel jelölöm, és az se biztos, ez az igazi kezdőbetűjük. (a feljelentések miatt nem pontosítok)

  Júniusban sikerült vevőt találjunk lakásunkra, és szerencsére ( :( ) meglett napokon belül a kiszemelt új lakás is, mivel már hónapok óta csak lakásokat néztünk. A célpont egy sorházi lakás hátsó lakása lett M. városban. Az eladó H. úr nagyon kedves és készséges volt, sajnos nem tudott megjelenni, mert eltört a lába pár napja.
  Természetesen a lakás tullapját és H. úr cégét mint építtetőt, lecsekkoltuk. Azon kívül, hogy C. bank terhelése rajta volt, mint építési projekthitel, sok probléma nem volt vele.
  Az üzlet megköttetett, kitérve benne a tehermentesítés folyamatára is (mi is terhelt ingatlant adtunk el, nincs ebben semmi különös. Menet közben tehermentesítve lesz)

  Folytatás...

  biker 12 éve 24

 • 10

  Ezt is megértem.

  Regisztrált:
  2001-12-14 15:33, azaz 3650 napja ― PH! nagyúr

  Vagyis 10 év itt a Prohardveren :) Mármint regisztrált tagként 10 év, olvasóként ennél több.

  Statisztika jelen állapota:

  Hozzászólások:
  szakmai 9121
  közösségi 6327
  piaci 323 (25 apróhirdetés)

  Hát igen, újabban többet pötyögök a közösségi oldalakon :)

  Kicsit visszagondolva, milyen rég is volt 2001 decembere...
  Ekkor raktam össze akkor csúcsnak hitt gépemet, Abit lap, benne P4 1.5 willamette magos proci, meg egy Elsa Gladiac GeForce II GTS :), DiamondSound Aureal 3D kártya, wow...
  és kemény betárcsázós 56k Rockwell modemen nyomtuk az ipart :)
  Sokadik gépem volt, de azt hittem, na majd eeeez…. Aztán mégsem hozta a kívánalmakat.

  Bezzeg ma? A telefonom többet tud nála :) 10 év múlva meg a karórám tud ennyit majd :)

  Folytatás...

  biker 12 éve 30

 • Istenkirály PH! újítás!

  :R :R :R :R :R :R
  Köszönöm, gyerekek! Köszi!!!!

  Végre egy post, amiben nem sopánkodok!
  Ez az új szólások száma a kedvenc témáknál, ez istenkirály lett!

  /send: beer;
  /repet: 10000000;

  :)

  biker 13 éve 15

 • T-mobile droidok támadása az iPhone és a törvény ellen

  Történt, hogy kitaláltuk, lecseréljük régi 3G-nket egy i4-re. Annak rendje és módja szerint meg is rendeltük T-mobile Webshopból.
  Futár két nap múlva, csütörtökön ki is hozta, be is üzemeltük.

  Pénteken észrevettük, hogy a kamera nem működik, rekesz zárva marad, se FaceTime, se skype, se Camera, se Flashlight, semmi.
  "iphone camera not working shutter closed" ezt googlizva 7.880.000 találat van, sorban panaszkodnak emberek, gyári hiba, nem javítható.

  Gondoltuk, élnénk a 72 órás csere lehetőséggel, miszerint a FV tv. szerinti 306.pf. 1.bek. szerint 3 munkanapon belüli meghibásodás esetén jár az azonnali csere.
  T-mobile garanciajegy szerint 10. pont szerint jár, és nem vagyok köteles az ő 5. pontjukban lévő cserét elfogadni.

  NOS NEM!
  SENKI NE VEGYEN WEBSHOPBAN ILYET! csak személyesen, és kipróbálva, mert webshop esetén ez történik:

  - ha már aktiváltad, akkor nem cserélik azonnal, csak szerviz bevizsgálás esetén (ha nem aktiválod, honnan a f...ból tudod, rossz?)
  - szerviz hétvégén nincs
  - bolt nem cserél, csak ha van szerviz
  - bolt pénzt nem ad vissza, mert webshopból van
  - webshop személyes ügyintézés nincs

  22-es csapdája.

  Sem asztalverésre, sem törvénnyel fenyegetve csak egyet tudnak a droidok, amit a droidvezérlő dktál: "iPhone esetén külön protokoll van, nem cserélhetnek"

  Folytatás...

  biker 13 éve 14

 • Miért kell idiótákat alkalmazni felelős helyen?

  Igen, megint egy erős cím, megint egy fikapost. De UNOM, hogy felelős helyeken idióták vannak.

  Sorra futok bele abba, hogy párhuzamos utakon, egymás tehermentesítő útjain építenek egyszerre!

  Tegnap megyek harasztiból Ráckevére, 510-esen. Taksony belterülete mint a II. VH-ban, feltúrva, felmarva, szétverve. No, kitaláltam, hazafelé 51-esen elkerülöm. Ez ugye Taksony-Dunaharaszti külső gyűrű.
  Hát a lónak a kis-nagy lógó szervét, azt.
  Már az Ibidennél volt rossz érzésem, mikor friss aszfaltra futottam, de az első felüljáró után be is bizonyosodott, igen, az 51-es utat és az 510-es utat EGYSZERRE túrják.

  Ilyenkor a baltát el tudnám helyezni egy két helyen...

  Legutóbb 2 hete, megyünk Szegedre, baleset az M5-ön Kecskemét elkerülőn. Ok, húzunk be kecsóra, át a városon, mennék vissza az M5-re, de csipog a dugófigyelő app, hogy az 54-esen útjavítás van.
  Ok, menjünk az 5-ösön. Nem, ott is útjavítás van, Merci gyárnál.
  ez a 10-15km több volt, mint egy óra

  Vagy mikor egyszerre padkafelújítás az M2 úton, majd Dunakeszi belterületén déli csomópont körforgalom aszfaltozás, és északon a TESCO épít egy új körforgalmat a régi 2-esen.
  Te meg rohadj meg ahol vagy egy hétig, de ne autózz, ne buszozz, és úgy általában, ne menj sehova, dolgozni se.

  Ki fizeti ki a más baromsága által kiesett időt, és elpöfékelt üzemanyagot?

  biker 13 éve 0

 • Meglepi

  Vettunk ma a sparban banánt. Hazahoztuk, asztalon pihizett, aztán gondoltam lenyomok egyet
  Felemelem, benyúlok a fürtbe, tépnék le egyet, erre valami végigrohan az ujjamon
  Egy b+ kíséretében eldobtam, és látom, egy franko pók van a fürtben

  Nem kicsit levert a víz, de megfogtuk, és kiraktuk a kertbe
  Hasonló pók mástól [link]
  Vigyázzatok a gyümölcsökkel :) nem csak szőlőfürtben lehet darázs :)

  updateltem a képeket, mert a mobil beillesztés kicsit bugos :(

  UPDATE!
  Yellow SAC Spider
  Elvileg ez volt az! Élőhelye trópusi növények, gyümölcstermesztők, fóliaházak :) Csípése ritkán veszélyes, inkább csak arra allergiás egyéneknél, egyébként helyi irritációt okoz.
  Aktív vadászó életet él, nem hálóban ülve vár!
  van sötétebb és világosabb verzió is
  Európában nem honos.

  biker 13 éve 51

 • Fagyi@home

  Kis városunkban van pár fagyizó, de tényleg pár.
  Kettőbe elvből nem járunk (udvariatlanok), egy ritkán van nyitva és olyan irányba esik, ami tőlünk nem jó, egy igazából kocsma, de van fagyi :(
  és van egy cukrászda. Eddig mindig ott ettünk.
  annak ellenére, hogy tavaly is már 150Ft/gombóc volt, idén felemelték 175Ft-ra :( E mellé még a kelyhet is a pulton tárolják, így a meleg kehelybe teszik be a fagyit. (2 éve még a hűtőben tárolták a kelyhet és hideg kehelybe tették a fagyit)

  Itt már eldurrant az agyam, mert 2x3 gombóc fagyi 1.050Ft :(
  Na, akkor itt az ideje fagyigépet venni.

  Egy alap gép 8.000Ft körül van. ez 8 fagyi ára.
  Persze ehhez jön még az alapanyagok ára, de mindjárt meglátjuk, mennyibe kerül a fagyi valóban.

  A gép... A gép lelke a fagyasztó tál, amit 8-10 órára be kell tenni a fagyasztóba. Nincs bennük hűtő kompresszor!
  A hideg tálra fel kell tenni a motort, lapátot, bekapcsolni, és a bekapcsolt gépbe(!!!) önteni a masszát. Fontos, különben odafagy a massza egyből.
  Elkészülési idő kb 30 perc innentől.

  További fontos tipp, hogy a beleöntött anyag hűtőből hideg legyen (5-6 fokos)

  Folytatás...

  biker 13 éve 27

 • Mennyi a vége?

  (utálom, hogy mindig panaszkodok, de ha egyszer jön, akkor kiírom :) )

  Előre sajnálom azt a szerencsétlent, akinél kiakadok, és kiosztom, de már rohadtul unom.
  Áruljuk egy ideje a lakást, de az érdeklődők túlnyomó többsége a lentebb leírt iq-huszár csoportba tartozik.
  Ma is hívott egy, idézek (ebből van heti egy)

  - Jónapot, a lakáshirdetésre érdeklődök
  - Tessék parancsolni, mit mesélhetek róla?
  - Hol is van ez a lakás?
  hol lenne b+, benne van a hirdetésben
  - XY utca, ismeri a környéket?
  - igen, ismerem, de melyik utca ez?
  nem azt mondtad, ismered? gyökér
  - Tudja, itt és itt van
  - jaa, értem, és mekkora?
  nem tudsz olvasni b+????
  - 41nm, ahogy kiírtuk. + terasz+kertkapcsolat
  - ahha, értem. És mennyi az ára?
  az is ki van írva, te .........
  - Xm Ft.
  - És mennyi a vége?
  - Pardon?
  - Hát mennyire lehet alkudni?
  x^2 Ft-ra! hülye kotsog
  - Nem akarná megnézni esetleg??? és utána egyezkedhetünk
  - Hát nekünk X-2m Ft-unk van.
  és akkor mi a q...a a...dnak hívtál fel???
  - Sajnos annyiért nem fog menni, de ha megnézi, és tesz egy elfogadható ajánlatot, tárgyalhatunk.
  - Hát nekem ennyi van, akkor visszhall.
  - Minden jót.

  Folytatás...

  biker 13 éve 56

 • Hogyan szúrjunk el egy üzletet?

  Igazából más szót választottam volna, de az nem túl szép címnek :)

  Még nyáron, hazafelé Horvátországból, megálltunk Tác-Gorsium pihenőnél egy ebédre (Agip kút, Megálló étterem). Vasárnap, 14h után is bőséges választék volt, és meleg minden!
  1990Ft/fő, svédasztalos kaja. Üdítővel két főre, kávéval 5e Ft volt. Melegétkezési jeggyel ettünk, belefér. Toalett tiszta, és jó.

  Nosza, most hétvégén mentünk Balatonszemesre egy munkahelyi partira, hát álljunk meg ott kajálni!
  Kint kiírás a régi, szuper!
  Betérünk, gyanús, hogy az objektumban (ojjektum) a személyzeten kívül élőlény nem tartózkodik. sebaj...
  Irány az étterem, ahol a svédasztal üres. Kérdezem:
  - Svédasztalos ebéd nincs?
  - Nem, hétvégén nincsen.
  - Nyáron volt, vasárnap ettünk.
  - Most nincs, van á'la carte.

  Nézem az étlapot. A 800-900Ft-os levesek sokkja után eljutok az első főételig: grillezett csirkemell salátaágyon, 1690.-
  Itt megállok, és megkérdezem a pultost:
  - Melegétkezésivel lehet még fizetni?
  - Nem, tulajdonos váltás volt, nem lehet még vele fizetni.

  Ok, én meg egy szaros benzinkúton nem fizetek 6000Ft-ot két főre (leves+főétel+köret+kávé gyors fejszámolással)

  Nem baj, elmegyünk WC-re, és húzunk.
  WC: 100Ft

  Folytatás...

  biker 13 éve 4

 • Az ÉV HONLAPJA 2011 :)

  Én megelőlegezem ennek a honlapnak az év honlapja címet!

  Szerintetek?

  biker 13 éve 27

 • Megüssem, vagy ne üssem?

  Ezen tűnödök úgy egy órája... Felmenjek a szomszédhoz, és beborítsam, vagy ne?
  Csak hát szívbeteg, rendesen, félek felzaklatná, és beledöglene a rohadékja. Aztán ülhetnék miatta...

  Ezt már másodjára teszi (amiről tudunk is), csak elsőnek az ingatlanos volt itt, és az elküldte a qrva a....ba a tagot.

  Esemény:
  Reggel azt vettem észre, valaki mászkál a teraszon (társasház fszint). Egy érdeklődő látta a táblát kitéve, hogy eladó, és érdeklődik (így direkt).
  Mondom felöltözöm, 5 perc, és főbejáraton jöjjön be.
  Felöltözök, kimegyek, sehol senki.
  felhívom, hallom, hogy egy zárt térben beszél valakivel. Mondom hol van? Jön már.
  És hallom, nyílik az emeleti ajtó, N. Iván úrnál, és jön le onnan.

  Nos, ez a büdös tetves paraszt ember, rokkantnyugdíjas ugye, kint lébecol az utcán, mert mindig összefutsz vele, és elkapja a lakásra érdeklődőket, és berángatja, hogy "az enyém is eladó". (ez a jelölt is megkérdezte, hol kell bejönni hozzánk, erre berángatja magához) De rohadtul nem hirdeti sehol, mert az pénz.
  De B+ én is fizetek, és te az én vevőimet lopod el????

  Ingatlanos múltkor megmondta neki, hogy most kussoljon, és be lehet jönni az irodába, mert ez nem így működik.
  Nem ment be, mert pénz...

  Folytatás...

  biker 13 éve 22

 • Valaki mondja meg...

  ... miért képtelen az MS olyan "software update" rendszert írni, mint az apple-nek van? :)

  mod. Apple: Software update esetén vannak normál update-ek: pl 10.6.4>>10.6.5-re, illetve nagyobb ugrások esetén combo update, tartalmazza az összes update-et, ez úgy néz ki, hogy pl most a 10.6.6. update az kb 100MB, de a combo ami nem csak 10.6.5-re megy fel, hanem 10.6.0-tól MINDENT tartalmaz, az kb 900MB, és felrakok egy szűz rendszert, akkor update lefut, felteszi a legfrissebb combo update-et, meg a legfrissebb security update-t, és kész!
  egy restart! EGY!!!!!!!!!!!!!!!

  Windows7, most rakok fel egyet pl saját gépemre, mert a cégünk egyik szoftveréhez kell, meg is vettük szépen, hologramos anyámtyúkja lemez. Telepítés után talált 11 frissítést. feltette, restart. Új böngésző választás, akármi. Még aznap este feltett kb 17 frissítést egy menetben, restart. Ma (3 napos a rendszer) hisztizik, hogy 38 frissítést feltesz a következő restartkor, de legkésőbb x napon. mondom told fel vazze, nem érdekel. restart. közvetlen restart után itt van 1 fontos és 3 nem fontos frissítés, feladási dátum 11-e!
  Miért nem raktad fel vazze????????? miért nem tudja egyben a 95db csomagot letölteni, miért kell 11+17+38+12+4+24 stb darabban letölteni??????? miért nem tudnak csomagokat gyártani, mint "mások"???

  Folytatás...

  biker 13 éve 32

 • Nem tok hejesen írni, de aggyá pézt aszt jóvan

  Szóval van az Új Széchenyi Terv. Mivel AdWords kampányok beállításával is foglalkozom, egyik partneremnek be kellett erre állítani egy jó kis hirdetést.
  Alap tény, hogy felvesszük a következő kifejezéseket: új széchenyi terv, és széchenyi terv (itt kisbetűvel, mert eleve nem case sensitive)

  De, ugye fel kell venni az "elütéseket is", ekkor kisebb röhögést váltott ki kollégáim közt, mikor felvettem a következő szavakat, kifejezéseket
  új széchényi terv
  széchényi terv
  új szécsényi terv
  szécsényi terv

  Nos, mai termés, 158 látogatás(kattintás), ok, de ami bizarr és meglepő, az a következő megjelenés szám, vagyis ennyien írták be ezt a keresőbe:

  új széchényi terv 23x
  széchényi terv 18x
  új szécsényi terv 12x
  szécsényi terv 9x
  :Y :Y :Y :Y :Y :Y :Y :Y :Y

  Folytatás...

  biker 13 éve 29

 • Mi az hogy terméktámogatás és termékkövetés?

  Mivel ma rá kellett jöjjek, hogy máshogy tekintek erre a kérdésre, mint "kellene", gondoltam hátha mégsem bennem van a hiba.

  Adott egy ügyviteli szoftvereket forgalmazó/készítő cég, neve legyen még nem publikus :)

  Szoftverük temérdek bugtól hemzseg, és a hibákat sem javították ki, ezért, illetve mert idén bevezetnénk valami nagyobb VIR-t, lemondtuk a supportot.

  És láss csodát, ma szólnak a kollégák, hogy a "számlák kiegyenlítése" modul nem jó, nem lehet 2011-es dátumot felvinni kiegyenlítéshez.
  Belémbújt a kisördög, mondom ez összefügg a support lemondással, ezért telefonáltam egyet.

  Nos, közölték, hogy a 2011-es dátum felvitelének lehetősége(!!) az a decemberi upgrade-ben van benne, ezért nem működik.
  ????????????
  van egy szoftware, amibe beleépítenek olyan blokkokat, amit a későbbi upgrade-ek unlockolnak?

  Ez évben folyamatosan heteket, hónapokat kellett várnunk hibajavításra, ha épp nem azt közölték, ez nem hiba, ez ilyen.
  Vagy hogy a számlák listájában van 15 oszlop, aminél 6-ra lehet rendezni, a maradékra nem, erre azt mondták, egyéni fejlesztésre fel lehet venni, térítéssel.

  Folytatás...

  biker 13 éve 0

 • Szilveszter 2010/2011 - failed - part 2.

  A SAGA folytatódik.

  Kigondoltuk, meghívjuk nővéremet az Ypsilon cafe-ba ebédre, ha már itthon maradtunk, itt lehet üdülési csekkel is fizetni.

  Odatelefonáltam, persze, jöhetnek, este héttől van szilveszteri program.

  Odaérünk 3-ra, mondom nem dohányzó részre kérnénk asztalt.
  - Olyan most nincsen, már készülünk a szilveszterre, minden dohányzó
  Itt beszúrnám a törvényt, 2. paragrafus...

  Mindegy, együnk, húzzunk.

  Leülünk, kérünk italt, kérdezi a pincér, mit ennénk?
  - Még nem tudom, várunk egy embert
  - Jó, de siessünk, mert fél ötkor zárnak, mi vagyunk az utolsók, akiket fogadtak.
  ?????? hét órát mondtak telefonban.
  - igen, de fel kell készíteni a teret...

  Ok, rendelünk, várunk, egyszercsak odajönnek, hogy üljünk át máshova, mert ők itt most elkezdik építeni a svédasztalt.

  Hát, így folytatódott, füstben, büdösben ettünk, jó drágán, miközben körülöttünk minden asztalt lebontottak, és dekoráltak székről, asztalról a pincérek.

  Ide se jövünk többet... Másnak se ajánlom...

  Inkább hazajöttünk, nézünk valami DVD-t, de feltöltöm a notit, nehogy áramszünet legyen :)

  biker 13 éve 0

 • Szilveszter 2010/2011 - failed

  Sajnos úgy látszik, év végére kifogyott a szerencsezsákból a szerencse :(

  Még novemberben kiválasztottuk a pécsváradi Várszálló létesítményt szilveszteri pihenésre.
  A program jónak ígérkezett, Pécsre is terveztünk átugrani, meg baráti látogatásra Komlóra.

  Kifizettük az előleget, majd a többit helyszínen, utólag.

  30-án szépen felcuccoltunk a 3 éj 4 nap távollétre, bőrönd, kamera, laptop, kaja, öltöny, ami kell, és go go go.
  Persze kicsi üröm az örömben, hogy a kocsi fűtése beteges, szerelőm nem ért rá, és bejött a hideg megint, de azért még éppen tudunk 15-16 fokot varázsolni benne, meg van ülésfűtés :)

  Megérkezés a várszállóba, tényleg tetszik, igazi vár, királyság :)
  Bent látjuk, hogy az épülethez hegesztett sátorban lesz a parti 31-én, ami páromnak kicsit nem tetszett, hogy hideg lesz, de mutattam a sátorba három helyen befúvó, egyenként 47kW-os ipari fűtőtestet, + voltak bent gázos kerti sugárzók is, ez tutti meleg lesz, mondtam.

  Igen, ezen kívül semmi. :(

  Folytatás...

  biker 13 éve 6

 • Ahol érdemes hamburgerezni :)

  Ma hazafelé megálltam Dömsödben egy hamburgerre. A település elején kint volt, hogy lesz büfé, már kerestem.
  Nézem a választékot, kolbász, húsos szenya, stb, és óriás hamburger. 620Ft, sajtos 680Ft

  Hmm, mondom lássuk.

  Néni elővesz egy brutál bucit. Jól kezdődik.
  ami ezután jött, na az nem semmi... Elővett egy nagy tálka darált húst, és egy kb 10cm átmérőjű 1cm magas "fedőnek" tűnő dolgot, mint kiderült, ez a sablon a hamburger pogihoz, beletömte a masszát, és ment a vaslapos grillre! Kisütötte az alját, majd mikor eléggé megsült, kiesett magától belőle, innentől a másik oldalát is kisütötte, jól kinyomkodva spaklival, ne levedzen
  Aztán a saliágy, pogi, sajt rásütve, csalamádé, nyers ubi, paradicsom, szószok.
  Lett olyan brutál adag, hogy egy full ebédre jó lett

  Ha arra jártok, mindenképpen kipróbálandó!

  biker 13 éve 7

 • Javaslat a retekklubnak

  Nem érdekel a VV, se az 1-2-3 se a 4., de van, ami kiveri a biztosítékot, amit reggel hallottam, és igaz is:
  S. András megjelent a VV4-ben, és (hadd ne minősítsem milyen módon) megnyitotta a műsort Liluval.

  Köszi RTL, gerinctelenség mintaképe, gusztustalan valami.

  Javasolnám, hogy a Női műsorvezető legyen Zalatnai Sarolta, és a villából helyszíni riportra kapcsolják Császár elődöt, illetve néha kapcsolják mondjuk D. Rolandot is, mit gondol éppen a showról.

  Komolyan, semmi tartás nincs egy ilyen csatornában? Semmi?

  Vagy mondok jobbat, egy rahedli anyag fel van véve előre, amit le kell adni?

  ehh, köpedék dolog, ennyit.

  biker 14 éve 79

 • Telefonálási illemtan???

  Én vagyok túl érzékeny, vagy egyeseknek nem volt anyukájuk, megtanítani az illemre, kit mikor illik zavarni?

  Már sokszor volt, hogy kiborultam, itt vagy Facebookon hangot adva, hogy talán ne az ebédszünetet használjuk fel telefonálásra, mikor volt, hogy a napi 29db bejövő hívásomból 22 esett 12-13:30 közé!
  Komolyan, a végén nem vettem fel az utolsó 8-at, elmennek a k........

  Ma eddig (13:38) 2db hívásom volt, lévén vasárnap, pihenünk.
  az első 12:22-kor, a második 12:27-kor.

  Most én vagyok túl érzékeny, ha ez zavar?
  Feltalálhatnák az időszakra és hívó csoportra beállítható hívószűrés, pl beállítaná, kik azok, akiktől 0-24 elfogadok hívást, kitől csak bizonyos időkeretben

  Pl a céges mobil itt van, cégünk nyitva tartása 8-16 közt, reggel 6:%0 kor hívnak rajta. hát a.....t komolyan.

  De a pálmát az viszi, aki megpróbált 22:45 kor azzal hívni, hogy az ismerősének, aki qrva fontos ember (pont le....om) valami történt a gépén, mert 90 fokkal elfordult a képe, és amúgy sem tud emailt küldeni.
  persze a jobb gomb>képernyő tulajdonságai>képernyő elforgatása megkeresése pont eszébe nem jut.
  Persze erről csak másnap tudtam meg infókat, amikor visszahívtam.

  Tényleg ennyire a le...om irányba megy el a mobiltelefonálási szokás? hogy éjjel vagy délben, vagy hajnalban hívogatunk?

  Folytatás...

  biker 14 éve 31

 • Miért jó a kampánycsend?

  Nem értem, önkormányzati választásoknál miért nincsen kampánycsend, ahol az emberek elgondolkodhatnak, kit is jelöljenek?

  Kis városunkban pont bebizonyosodott, hogy ez mennyire káros!

  Van egy polgármesterünk, 8 éve hatalmon.
  A helyi (ellenzéki) médiában a lakók bőven kifejtették mérgüket vele kapcsolatban, kb 3,5 évig alig történt valami, majd hirtelen nyár óta mindent felújítanak, építenek.

  A Fő utcát aszfaltozzák és járdát felújítanak úgy, hogy az emberek 2 hónapig vagy az úttesten, vagy a törmeléken át mennek, mert mindkét oldali járdát felbontották, kerülő út nincsen, úttest leszűkítve, és sorolhatnám.
  Arról nem is beszélve hogy egységesítés címén az 1-2 éve letett térkövet is felszedték, és újat tettek le, a hibákról meg terjedelmes cikket írtam ami meg is jelent (nincs esővíz elvezetés, felújított épület salétromos, stb)

  Node, fő út átadása szombat 17órától valamikor este 21-22 óráig tartott, ahol polgármesterünk díszelgett.
  Azt, hogy milyen színekben indult, ember nem tudja, mert ugyan MSZP-s, 8 éve SZDSZ-es volt, idén június óta a helyi Lokálpatrióták, iparszövetség meg még 6 szervezet ajánlja, zöld plakáton...
  Szóval jóég tudja... Indul, itt van.

  A helyi média önkéntes előzetes szavazásán a Fidesz jelöltjére szavazna 41%, az MSZP-re 16%
  A választás eredménye: 73,15% a régi polgármesterre! 26,8% a Fideszes jelöltre!

  Folytatás...

  biker 14 éve

 • Feltaláltam: chili-s kávé :)

  A találmány, mint a legnagyobb találmányok általában, véletlen eredménye.
  Van egy kézi örlőm, amivel szoktam fűszereket is, sót, bármit őrölni. kúpos, állítható, fa..a.

  Nos, egyszer daráltam vele chili és "macskapöcse" paprikát, olyan kis pehelyre, amit lehet levesbe utólag szórni.
  Hát, kicsit erős fajta volt, gyakorlatilag 6-8db 2-3mm-es pelyhet kell beletenni egy 1-1,5l levesbe, és akkor éppen csípős, ez az adag egy tányér levesbe már több, mint erős kategória.

  Nos, mint kiderült, a chili olaja úgy beleivódott a darálóba (alu), hogy azóta 2x kimostam, ebből egyszer 2 órán ázott forró vízben (már kezdett elektrolízis beindulni a vas alu határon), de még mindig csípős íze van a lefőzött kávénak :)

  Konklúzió: senki ne daráljon paprikát olyan darálóval, amivel mást is akar.

  Ugyanitt megoldást keresek chili eltávolítására :)

  biker 14 éve 17

 • Rendőrség+posta, együtt agyhalál

  Ma kaptam egy ajánlott levelet, rendőrség, mehetek a postára érte.
  Vérnyomás 180, hogy a májusi gyorshajtás után megint megbüntettek? 11 év 1 bírsággal, most meg 2 is?

  Átveszem, kibontom, átfutom, gyorshajtás, tájékoztatnak, közigazgatási eljásárs indult, de össezg semmi. Vérnyomás 240.
  Nézem, hát ez qrva gyanúsan ugyanaz, mint amit kaptam egy hónapja.

  Agyam felb..., hogy mi a f...t képzelnek, hogy egyszer befizettem, aztán megint megbüntetnek?

  Jövök haza, persze szép lassan, betartva a 40-et itt (persze.....)

  nézem neten, "Közig. bírság megfizetve"
  Most akkor mi a kisf... van?

  Nézem, a ma átvett levél feladása 05.21! a határozat feladási ideje 06.11., amit be is fizettem 06.28-án.

  Köszönöm posta, igazán qrvára gyorsan kézbesítettétek a levelet!
  És most fizessétek ki a nyugtatómat, lécci! De qrva gyorsan ám! :W :W :W :Y :Y :Y

  biker 14 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.