2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

Teljesen feleslegesen végzett munka

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sokat gondolkodtam már, de nem tudom, mi a jobb, de lehet, lassan nem is érdekel, csak símán nem válaszolok meg olyan emaileket, amiben olyanra kérnek, amit már vagy kértek, vagy a kérdező az email megírásával egyenlő idő alatt maga is megtudhatta volna.

Egy ideje azzal "szórakozok", hogy amikor olyan kérdést kapok valakitől, amit az utóbbi 9 évben már feltett, többször is, és megválaszoltam, akkor elküldöm neki az összes kérdésre vonatkozó emailt, mennyiszer kérdezte meg. De ettől sokan bunkónak tartanak.
De vajon miért? Miért képtelen valaki megjegyezni a választ egy kérdésre? Miért nem képes használni a keresőt a mailjei közt, ha már ennyire érdekli a téma?

De lassan kiborít, hogy az email forgalmam 10% ismétlődő. Van, aki évente 2x elkezdi ugyanazokat kérdezgetni. Vagy szimplán lustaságból ahelyett hogy keresne, ír egy emailt, hogy küldjem újra az X vagy Y emailt, mert nem találja, és neki most kell. De könyörgöm, kereső!!!!! nem, küldjem el újra. Jah értem, tehát keressem meg én, és küldjem újra, mert te csak a scrollbar tetejét látod?

De a mai csúcs: vezetőség kéri a tavalyi év havi forgalmi adatait. Küldjem el csak a hó/forgalom Ft értékeket. Erre visszaírtam, hogy ugyan miért van havonta meeting, amin jegyzőkönyv készül, és felírják egy lapra, és utána egy excelbe a havi forgalmi adatokat/értékesítő? abból nem lehet kiszedni? Nem, küldje el mindenki külön. :W :W :W :W :W Nehogy már más nyitogasson xls-eket :)

Annyira utálok feleslegesen dolgozni. És ezt máshol is látom, nem csak magamon sopánkodok, bárhol járok, látok példát felesleges munkavégzésre bőven...

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.