2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Cím: Ismeretlen - Chapter 5

    Chapter 0, Chapter 1 , Chaper 2, Chapter 3,
    Chapter 4

    Chapter 5 - Bezárva

    Elkövettük a legnagyobb hibát, amit elkövethettünk. Miközben mindenki az ide érkező objektummal volt elfoglalva. Miközben mindenki azon foglalatoskodott, hogy megnézzük, honnan jött és eljussunk oda, senkinek eszébe nem jutott a közvetlen környezetünkben körülnézni, nincs-e esetleg társasága. Nos, volt. Greg és Meli pedig saját bőrén tapasztalhatta meg eme nemtörődömségünket. Egy újabb objektum érkezett a légkörbe, csak sajnos ezúttal emberi áldozatokkal is járt a dolog. A beérkező röppálya keresztezte a Webb aktuális helyzetét el is tűntetve ezzel a föld színéről és vele együtt az ott állomásozó űrsiklót is, a legénységével együtt.

    Folytatás...

    Barthezz2 3 éve 18

  • Cím: Ismeretlen - Chapter 4

    Chapter 0, Chapter 1 , Chaper 2, Chapter 3

    Chapter 4 – Kavicsok a tó vizén

    Szombat este 10 óra körül jár. Szép tiszta az idő, a hőmérséklet kellemes, csupán lenge szél fújdogál. Dave-el kiültünk a ház elé és bámultuk a csillagos égboltot. Gyönyörű volt innen a hegyekből nézve, a lámpák zavaró fénye nélkül, a korom sötét éjszakában. Semmit nem tehettünk már úgy igazából, így csak vártuk az elkerülhetetlent, ezért úgy döntöttünk, kicsit megpihenünk.

    Miközben kint üldögéltünk döbbentem csak rá mennyire másképp is alakult a nap, mint azt terveztük. Minden szanaszét hevert a kocsik körül, ott, ahol épp hagytuk. Enyémnek még az ajtaja is nyitva. Innen érzem azt a jellegzetes illatot, ami a kocsiból árad. Emlékszem, mikor megvettem is ez fogott meg benne. Olyan igazi oldtimer illat. Már ha egyáltalán van ilyen. Számomra volt.

    Folytatás...

    Barthezz2 4 éve 11

  • Cím: Ismeretlen - Chapter 3

    Chapter 0, Chapter 1 , Chaper 2

    Chapter 3 - Egy rögbi labda élete

    Hatalmas mennyiségű adat volt, amit az obszervatórium távcsövei és a Webb átküldött nekünk, így hosszú percekbe telt az öregedő számítógépeinknek, míg értelmezhető képpé egyesítették az adathalmot. Szinte izzottak a gépek, ahogy dolgoztak, vele együtt pedig minket is vert a víz az izgatottságtól, hogy végre megláthassuk, mekkora bajban is vagyunk.

    De elkészült, nekem pedig csak ennyit sikerült kinyögnöm:

    -Központ, ezt nektek is látnotok kell…

    Dave-el együtt meredten álltunk a monitorok előtt, közben egyikünk sem jutott szóhoz. Csak bámultam a szemünk elé táruló képet, de nem akartam hinni a szememnek. A felvétel homályos volt ugyan, rengeteg dolgot ki sem tudtunk venni rajta, de egy valami biztosan látszott.

    -LunR, itt a központ, várakozó állásponton vagyunk – szólal meg a rádió – ismétlem, várakozó állásponton vagyunk. Nem kapunk adatokat.

    Folytatás...

    Barthezz2 4 éve 35

  • Cím: Ismeretlen - Chapter 2

    Chapter 0 - Péntek

    Chapter 1 - 2023

    Chapter 2 – Csillaghullás

    Némán, hallgatag álltam. Dave ijedten nézett rám, láttam, hogy beszél hozzám de nem hallottam őt. Soha nem éreztem ilyet, leblokkoltam, képtelen voltam mozdulni, vagy észlelni a külvilágot. Nem tudom meddig állhattam így, de Dave már nagyon izgatottan állt előttem, mire felocsúdtam a rémületből.

    -Mi történt ember? Mi a baj? – hallottam meg végre a kérdését.

    -Mikor tetőznek a Perseidák? - kérdeztem remegő hangon

    -Ma éjjel – felelte – de ember, mondjad már, mi van!

    -Baj.. – dünnyögtem, majd elindultam a ház felé

    Talán sokan nem tudják, de a Perseidák hullócsillagai valójában azon apró törmelékek, melyek a 109P/Swift-Tuttle üstökös velejárói. És most jön. Jön? Mi az, hogy jön? Persze, volt egy számítás a 2010-es években, miszerint pár száz éven belül eltalálhatja a földet, de hol vagyunk még attól? Nem értettem, vagy nem is akartam érteni. Leroskadtam a fotelbe és néztem a telefonom, közben persze Dave meg még mindig nem értette, mi a bajom.

    -Figyelj Dave, kaptam egy sms-t Scott-tól, hogy jön Swift. Ez mi? Ezt, hogy?

    Folytatás...

    Barthezz2 5 éve 21

  • Cím: Ismeretlen - Chapter 1

    Chapter - 0

    Chapter 1 – 2023

    Bip-Bip-Bip-Bip

    Ahh, fel kellene kelni, időben kell indulnom hogy odaérjek, de olyan nehéz az ébredés, mikor az ember végre aludhatott egy jót. Az viszont azért elég lökést tud adni, hogy végre a jól megérdemelt pihenésé lesz a főszerep.
    Ki is pattantam az ágyból, tegnap már bepakoltam, mehetünk is. Vagyis, ácsi! Kávé nélkül nem megyünk sehova. Gyorsan fel is dobtam egyet, közben pedig bedobtam egy csomaggal a kocsiba is, hátha Dave nem hoz. Nekem kell holnap is, ha olyan buli lesz mint legutóbb, akkor főleg.

    Elég hűvös van, kávéval együtt fel is ébresztett, de legalább nem olvadok bele a kocsiba, még… Tankolnom majd meg kell állni, aztán irány a hegy, 300 mérföld, de talán délutánra oda érek, ha nem lesz fennakadás. Gregor közben dobott egy SMS-t, hogy eljönnek külön, sok a cucc. Remek. Akkor kapcsolok is rádiót, be ne aludjak egymagam. Azt meg inkább meg sem említem már, hogy egy a földért küzdő csapat volnánk, de akik ahányan vagyunk, annyi kocsival utazunk... Bár a Mustáng volánjánál kicsit ironikus ezt felhoznom, mikor hegymenetben fél tank benzinem marad majd ott. Igaz tudjuk, ez már nem oszt, nem szoroz. 30 éve még talán lett volna jelentősége, ma már elkéstünk ezzel. Ez van, nagyobb gondokkal kell most szembe néznünk.

    Folytatás...

    Barthezz2 5 éve 8

  • Cím: Ismeretlen

    Tegnap egy novella alatt épp azt ecseteltem, hogy gondolkodtam egy Sci-Fi írásán. Fantáziám nagy, de az írói vénám nem tudom mennyire van meg. Megpróbáljuk. Itt egy kis bevezető, a story a fejemben a végtelenbe tart, nem tudom mennyire tudom átadni. Döntsétek el ti, aztán ha kell, jöhet a folytatás :)

    Chapter 0 - Péntek

    Nem tudom mivel lehetne már feldobni a hétköznapokat, hogy ne érezzem minden nap, hogy legszívesebben csak hazamennék, elfeküdnék és bámulnám a plafont. De lépjünk túl ezen, péntek van, percek kérdése és végre mehetünk haza. Mindenki tök boldog ettől, de aztán tényleg, hazamész és mit csinálsz? Melózol tovább vagy ülsz és unatkozol. Sebaj, péntek van. Az a péntek, most minden más lesz.

    -Te Steve, jött a JPL-től mail, hogy át kellene nézni a hétvégi anyagiakat! Megtennéd?

    Más lesz, az... Mindenkinek ilyenkor kell minden. És kinek kell mindent megoldani? Persze, hogy nekem. Megszoktam már, nem baj, 2 perc az egész.

    -Meglesz – válaszoltam. – De Scott, arról beszélj inkább, mikor jössz fel végre te is velünk újra a hegyekbe? Azt ígérted, olyan kaját csinálsz nekünk, mást sem akarunk majd enni!

    Folytatás...

    Barthezz2 5 éve 26

  • Első fejezet, előszó.. Vagy valami ilyesmi.

    Jó rég jártam erre, lehet ismét fel kellene venni a fonalat. Van is miről írni, úgyhogy azt hiszem nyitok egy új lapot és nekikezdünk a blogolásnak. Ismét.
    Elég sokan lettünk közben, én is keveset járok fel, azt se tudom járnak-e még erre a régi arcok, de ha már a való életben is új fejezetet kezdtem, itt is belefér. De ezt majd később.

    Így hajnalok hajnalán viszont nem jön a szó, így maradjon eme pár sor, mint megnyitó. Aztán jöhet a többi.

    Barthezz2 5 éve 0

  • Fénysebesség kontra világítás

    Egy szimpla kérdés:

    Tételezzünk fel egy fénysebességgel haladó járművet. Ha felkapcsoljuk a "reflektort" az elején, látni fogjuk magunk előtt a fényét?

    Barthezz2 6 éve 71

  • Mini ITX - Mini?

    Már jó ideje Mini ITX alapokon építkezek, de a nagyon mini szintet valahogy sosem értem el. Túl sok a kompromisszum. Persze egy HTPC simán kihozható egy minimális dimenziókkal rendelkező házból. Egy videókhoz elegendő hardver nem igényel nagy grafikus kártyát, hűtést, és az energiaigénye sincs akkora, hogy 5-600W-os ATX tápokkal keljen ellátni. Tudom, tudom, ha minden igényt kielégítő, mindenféle dekódolást támogató HTPC a cél, akkor nem elég egy integrált GPU, de akkor is.

    A gond akkor kezdődik, ha tovább akarunk lépni.

    Minimális konfig, minimum ház, picoPSU. Én is ezzel indítottam. Egy Brazos lap(Asrock E350 M1) integrált mindennel, 2 Gb RAM, meg egy 1 Tb-os merevlemez belecsomagolva egy LCPower házba(1370BII LC90ITX). Mellé vettem egy lapost, ami a többi igényemet kielégítette(i5, GT750M, 8 Gb) a régi asztali gépem(erre már nem emlékszem) meg eladtam.

    Adott volt minden, de hamar kinőttem. Már a HTPC-t. Kellene egy NAS, hogy legyen mit hova pakolni? Vegyek még egy cuccot? Inkább nem, megoldottam okosba. Nézzünk egy nagyobb házat, több merevlemez hellyel, ha itthon vagyok a HTPC úgy is 99%-ban megy.

    Folytatás...

    Barthezz2 6 éve 10

  • Xiaomi Mi Mix 2 - Evolúciós mimikri - Frissítve!

    A káva nélküli telefonok világában nem az első a Philippe Starck által tervezett Mix 2, de nem lehet elmenni mellette.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 6 éve 77

  • Ez most komoly 2017-ben???

    No komment..

    Barthezz2 7 éve 16

  • ITX konfig: Done!

    Nem egy nagy kaland ilyet összerakni, de azért jól eső érzés, hogy kész, és hozza is, amit elvártam.

    Ha valakit érdekelne, alább némi kis leírás, meg kis story.

    Pár éve eladtam az akkori gépemet, és vettem egy lapost, meg építettem egy kis HTPC-t, így megoldottam a "gépezés" problémáját, és a multimédiás központot is. Bár két külön eszközzel, de igazából kis fogyasztással, és több mobilitással rendelkeztem.
    A lapos egy érintős, forgathatós, viszonylag combos cucc, hogy azért mindenre kicsit jó legyen(Acer R7), a HTPC meg egy nagyonpici ITX házba szuszakolt cucc, megtámogatva némi külső merevlemezzel.
    A laptop bejött, hozta amit elvártam tőle, játék is belefért, mobilis is volt. Csakhogy kevésbé használtam ezt ki, mint terveztem. Alapvetően az otthoni mobil nyomkodás kiváltására lett volna jó egy lapos(tabletet nem akartam), de mégis többet volt az asztalon, mint az ölemben, szóval.. De végül is, minden ok volt.
    A HTPC viszont nem tetszett. Működött, célnak megfelelt, de az egy db beépíthető merevlemez, meg a külső megoldások annyira nem jöttek be.

    Folytatás...

    Barthezz2 7 éve 17

  • Kicsi a bors, de erős. Avagy ITX konfig építése.

    Bakker. Elsőre ez jut eszembe most már..

    Ugye adott volt egy ITX konfigból épített HTPC itthon, szép "tágas" házba, aztán mikor eldöntöttem, hogy cserélni kellene a lapost, mert fogy a szufla, gondoltam ez tök jó kis kuckó is lesz, hogy építsünk egy erős, de kicsi PC-t itthonra.
    Aha. Gondoltam. De nagyon nem így van. Illetve de, de mégse.
    Addig rendben, hogy manapság egy rendes foglalatos ITX lap is szembejön minden sarkon, a 2 RAM slotba is bele lehet pakolni akár 64Gb RAM-ot is, VGA-ból is van "mini" még egy 1070-ből is, de aztán hiába veszi meg az ember mindenből az ITX méretet, hiába a viszonylag nagy Node 304-es kuckó..

    Alaplap, normális cpu, normális ramok, vga, 4 merevlemez, akkor kell egy normális táp is ami modularitás ide vagy oda akkor is egy öklömnyi kábelcsokor adott, amit valahova el kellene tenni... Oké, megoldjuk. De bakker, nem tudok betenni egy normális cpu coolert... Komolyan.. torony, vagy lapos, vagy kompakt víz, valahol minden necces.. De valamit majdcsak beleteszünk.. addig pörög a gyári..

    Barthezz2 7 éve 27

  • (kis)Párna csata

    A kispárna. Bár nincs mögöttem reprezentatív felmérés, de tippemre többen használnak mikor nyugovóra térnek, mint akik nem. De oké, ne legyen igazam, a kispárna nem kell senkinek, csak elvétve. De akkor is, mi a bánatért nem lehet egy ágyneműhuzat garnitúrába beletenni a kispárna huzatot, vagy legalább külön árulni hozzá?

    Elmegyek, megveszem a szebbnél szebb, meg minőségibb garnitúrákat, a legkisebb fejtámasztó alkalmatosságra meg húzok amit akarok. Kösz..

    Barthezz2 8 éve 6

  • A nemzetközi himnuszunk..

    Na jó, nyilván túlzok, meg nem is himnusz még véletlenül sem, és azt sem tudom, hogy külföldön mi a helyzet ezzel kapcsolatban(de gyanítom az, mint nálunk),viszont mostanában úgy vettem észre, hogy nagyon eldurvult a helyzet, és már nem lehet sehova menni, hogy valahonnan fel ne csendüljön a jól ismert "dallam". De tényleg sehova. Busz vagy vonatállomás, étterem, a sarki bolt vagy egy lezüllött kocsma, de még egy kultúrközpont előadótermében a műsort várva is 5 percen belül tuti, hogy meghallod valahonnan. Ugye ismerős?

    [link]

    Nem ámítok, én is használom, mert lassan ott tartunk, hogy aki nincs fent, az már nem is létezik, így hiába a viber és társai, manapság talán a messenger a leggyorsabb, legegyszerűbb és legolcsóbb kapcsolattartási forma, de tényleg valahol durva, hogy mindenhol ezt hallani.

    Tegnap egy Dumaszínház előadáson is előjött a téma. Egy ismerősük(hölgy) 16 órája nem volt fent. Biztos terhes. A vicc: az volt. Most lépjek be minden nap 3x, hátha rólam is ezt hiszik? És van ilyen, tényleg, ha nem vagy fent, vagy nem olvasod 2 percen belül, ha rád írnak, valaki már parázik, hogy tuti történt valami. Történt hát, élek és nem a Facebook előtt ülök.

    Beteges? Szerintem már valahol kezd az lenni..

    Barthezz2 9 éve 42

  • A magyar szinkron gyöngyszemei..

    Sokan tartják, hogy egy film vagy sorozat az eredeti nyelven nézve az igazi, és van is benne ráció. Sokszor teszem én is ezt, de néha után magyarul is megismétlem, mégis csak az anyanyelvem. Viszont van egy szint, ami már sok..
    Oké, hogy sok mindent nem lehet úgy magyarra fordítani, hogy passzoljon az angol szöveg hosszához, de néha akkora blődség van fordítva, hogy az fáj.

    Csak egy példa: ha egy két lábon járó, "emberszabású" robotot mecha névvel illetnek, nyilván a mechanical/mechanism szóból származtatják, azaz józan paraszti ésszel a mechanikus/mechanizmus magyar megfelelővel lehet számolni, azaz a "meha" elnevezés lenne logikus. De nem, mert ugye a "mecha" szót azt ejtsük már úgy, hogy "meka", hát akkor legyen "meka". Az meg már kit érdekel, hogy a mekanikus, mint olyan, nem létező szó, mert ugye addig már nem kell vizsgálni a dolgot.. Jajj..

    Barthezz2 10 éve 23

  • MIUI v6 - Az újból újradefiniált android

    Megérkezett az androidos berkekben népszerű, a Xiaomi saját fejlesztésű MIUI rendszerének új, hatodik változata.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 143

  • Xiaomi Mi4 - Menetelés a rögös úton

    A masszív kialakítás mellé a kapható legerősebb vasat pakolva, MIUI-al megspékelve nagyágyút sikerült alkotni.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 244

  • Acer Aspire R7 - Egy új korszak

    Hosszú volt az út, melyet végigjártam, hogy a végén az Acer különleges ultrabook-tablet kombóját válasszam.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 33

  • Hull a hó és hózik..Ohh..wait..

    Nem mondhatnám azért magamról, hogy túl öreg vagyok, de mégis, én még emlékszem, mikor gyerekkoromban térdig érő hóban gázoltam haza a karácsonyi rokonlátogatásból. Hóban, igen, akkoriban még volt olyan..

    Persze, értem én, hogy erre mifelénk nem feltétlen adatik meg, hogy havazzon karácsony tájékán, de valahogy emlékeimben az maradt meg, hogy gyerekként utáltam, hogy hidegbe kell kimenni, ámbár szerettem a havat, szép volt, ahogy esett, jó volt benne hemperegni, és még takarítani is örömmel mentem ki a karácsonyfa alól, mert az úgy meghitt és szép volt akkoriban.

    Most mi van? Idén novemberben még füvet nyírtam(mentem már mindenszentek napján hóesésben a temetőbe), a karácsonyfa előkészületei alatt(aka. belerakni a talpába), vagy 5x kellett majdnem a fa után rohannom, mert vitte el a szél az udvaron, mindez egy vékony kabátba, ami csak a szél miatt volt rajtam. Tegnap, esőben, egy melegítőben voltam kint este 8kor..

    Folytatás...

    Barthezz2 10 éve 30

  • 2013

    Meg kellene törni a csendet, mert idén még nem igazán aktivizáltam magam itt. Hát. Megtörtem.

    Barthezz2 11 éve 3

  • Vigyázat, megérkezett a "halálosztó"!

    Az elmúlt években már 2 alap(~3k) egeret sikerült kivégeznem. Pedig jók voltak, kényelmesek, de a mikrokapcsoló halála beárnyékolta a kapcsolatunkat. A legutóbbi kínhalál után már a billentyűzetem is megérett a cserére, így hirtelen felindulásból vettem egy vezeték nélküli szettet a Logitech MK260 személyében.

    Nos, annyit mondhatok, vezeték nélkülit soha többet. Bár a billentyűzet nem rossz, de az egérből többet nem kérek. Pedig, bár egyszerű kis darab, önmagában nem volna rossz, ha madzaggal csatlakozna.
    A billentyűvel meg csak egy bajom van. Ha már veszik a fáradságot, és megtoldják némi plusz multimédiás és egyéb gombokkal, akkor valami kis logikát tehettek volna bele. Mert ugye mihez veszek billentyűzetet? Asztali géphez, nyilván. Ez esetben pedig a zenehallgatásra szánt hangrendszer kevésbé lesz beépített, tehát akár 2k, akár 200k-s rendszer van a géphez kötve, gyaníthatóan van rajta hangerőszabályozó, így szerintem(!) az emberek döntő többsége azt fogja tekergetni a Windows hangereje helyett. Erre a billentyűzetre viszont sikerült felrakni a hangerő le-fel-némít gombokat, a play/pause mellé, amivel addig nincs is gond, de hogy a track váltó gombok meg lemaradnak.. Hát kb 2000x többet használnám, mint a némítót mondjuk..
    Így jár, aki hirtelenjében vásárol, szóval lényegében magamat okolhatom, úgyhogy szót se érdemel többet:)

    Folytatás...

    Barthezz2 11 éve 55

  • Mennyibe is kerülsz?

    Sokaknak ismerős lehet a történet, hogy a kirakott árcímke és a pénztárnál való kért összeg valahogy nincs összhangban. Sajnos a végkifejlet is alakulhat többféleképpen, de szerencsére tegnap a jobbik lehetőség történt.

    Már ott gyanús volt a dolog, hogy a válogatás közben, ugyan annak a terméknek 2 különböző ára volt, egyiken ez, a másikon az. 1k differencia, de az is csak valami. Tanakodtam mi lehet az oka, de nem láttam különbséget egyik, vagy másik közt, így fogtam, és vittem az olcsóbbikat.

    A pénztárnál lecsipog, és hopp, a drágább árat dobja ki, viszont mielőtt megszólaltam volna, már nyomta is a pénztáros a -1000-et, mert az árcímkére annyi volt írva.

    Korrekt :R

    Barthezz2 11 éve 18

  • Kefe, vagy nem kefe..

    Hát idáig jutottunk, úgy látszik már ez kell ahhoz, hogy tudatosuljon bennünk, hogy ha nem otthon vagyunk, akkor sem árt odafigyelni a "dolgainkra". Ez azért elég gáz..

    De legalább reggel jót derültem rajta hajnalban:D

    Barthezz2 12 éve 10

  • Chuck Norris mindenhol ott van..

    Még mielőtt valaki meggyanúsítana, csak a beszélgetést és nevet takartam ki, a többi feketén-fehéren így állt ott a facebook chat ablakba.. :D

    Barthezz2 12 éve 13

  • Hát ez milyen..

    Pont most kacsintgatok egy digitális fotómasina felé, erre egyik oldalon látok egy hirdetést ezzel kapcsolatban. Nem nagyon teszek ilyet, de most rákattintottam. Eredmény:

    Nincs a feltételeknek megfelelő termék

    Hát ember, te hirdeted :DDD

    Barthezz2 12 éve 2

  • Honnan ez a név?

    Egy rögtönzött közvélemény kutatást összehozva, van egy olyan érzésem, hogy 10 emberből 10 Fabien Barhez személyéhez kötné a nickem, pedig nem.

    Még tizenéves koromban, mikor beléptem az online "játszótérre" szembesültem azzal, hogy kellene valami név is, amivel regisztrálhatok az oldalakra, valami név, ami a virtuális életben megkülönböztet a többiektől. Ekkor még úgy nagyon nem izgatott a dolog, így lett az, ami először eszembe jutott. Akkoriban pedig egyik kedvenc slágerem ez volt, amiből rögtön adódott is a dolog.

    Tekintve, hogy ahova elsőként felhasználtam mind a Barthez, Barthezz és Barthez2 név is foglalt volt, maradt ez.
    Azóta pedig ezt használom(ahol tudom), hogy "felismerhető" legyek a nagyvilágban. Röviden, és tömören ennyi :)

    Barthezz2 12 éve 20

  • Ez igen, ez korrekt.

    Ma kora délután utazás közben Jánossomorján áthaladva kellemetlen meglepetésként ért, hogy a Vodafone hálózata megszűnt létezni. Tekintve, hogy csak átutaztam, annyira nem érintett a dolog, de telefonon egy "Jánossomorján behalt a Vodafone.." üzenettel(fb, twitter, wlm-re posztol a wp7) azért kontatáltam a dolgot.
    Meglepetésemre nem sokkal később a Vodafone Hungary a következő tweet-el reagált(korábban nem léptem velük kapcsolatba itt):

    Szia! Elnézést a kellemetlenségért! Már dolgozunk a megoldáson, egy pici türelmedet szeretnénk még kérni, köszönjük!

    Korrekt:)

    Barthezz2 12 éve 9

  • Ilyen nincs..

    Aztán mint kiderült mégis.

    Konkrétan nem rég jöttem meg a nyaralásból, erre ma reggel úgy ébredek, mint aki egy szép, fagyos januári reggelen influenzától szenvedve tántorog elő az ágyából. Na jó, ennyire nem durva a helyzet, de megfáztam, nyáron, 35 fokban.
    Lehet, hogy az elmúlt időszakban nagy mennyiségben a szervezetembe juttatott hideg folyadék, vagy a hajnali balatoni fürdőzés, netán a légkondi által kellemes hőfokon tartott autó okozta csapást nem bírta feldolgozni a szervezetem, mindenesetre sikerült összehozni a dolgot.. :(

    Na megyek kiveszem a söröket a fagyasztóból :DDD

    Barthezz2 12 éve 35

  • "Nekem a Balaton, a riviéra.."

    Ha ez ennyire nem is vehető triviálisnak, azért lassan igaz lesz. Persze lemenni a horvátokhoz, vagy a Kanári szigetekre biztosan nagyobb élmény, de a haverokkal összecsomagolni, és leruccanni pár napra a Balatonra nálam még mindig viszi a pálmát. Ennek örömére idén is így tettünk.

    Tavaly óta majdnem elmondhatom, hogy a Balaton minden részén jártam már. Akkor ugyan csak ketten mentünk, de a Tour de Balaton részeként egy két napos biciklitúra keretében körbekerültük a Balatont, ami ugyan nem egy versenytempós mindentbele menet volt, de kellőképp megérte ahhoz, hogy még egyszer is belevágjak. A majdnem mindenhol is csak azért majdnem, mert a hazahozó vonat Tapolcáról indult, így idő hiányában a Badacsony lábánál már nem mentünk vissza Vonyarcvashegy felé, hanem feltekertünk a vonatra. Azt hiszem ezt a kis részt már nem lesz nehéz pótolni.:)
    Idén egy nagyobb társaság jött össze, így a bringázás kimaradt, így hát uccu neki, és irány egy balatongyöröki kemping, merthogy azért a kényelemre most se adjunk, így maradt a jó kis sátorozás. Amúgy sem aludni megy az ember, ha nyaralásról van szó.

    Folytatás...

    Barthezz2 12 éve 12

  • Támadnak a mérges madarak

    Ezzel futottam össze tegnap:

    A teljesség igénye nélkül, fekete, fehér színben, mindenféle szereplővel volt. Kész :D

    Barthezz2 12 éve 5

  • Akció, re-akció

    Akció! Ha ezt meglátjuk valahol(valljuk be, majd mindannyian) egyből felcsillan a szemünk, és sokszor veszünk így dolgokat(sokszor ki is használják ezt, mert bele-bele lehet futni a "nagy akcióba", ami csak a felirat miatt az, mert máshol konkrétan az alapár kevesebb..), amit amúgy nem is akartunk. Fogyasztói, pénzspórolós társadalom vagyunk na.

    Sokszor viszont jól jönnek az ilyenek, jómagam is elég sokszor szoktam ruházati termékeket, vagy egyéb mást is "olcsóér" beszerezni, ha már egyszer van ilyen. Mondjuk ruházkodás terén pont nem szoktam előre figyelni, hogy mi merre, megyek, vásárolok, és örülök, ha kifogok valamit. Mostanában valahogy mindig szerencsém is van.

    Egyik vásárlásom alkalmával a pénztárnál szembesültem azzal a ténnyel, hogy ugyan vegyek már még valamit(a választott két cucchoz), mert akkor az olcsóbbik ingyen lesz. Visszaszaladtam, és vettem egy sapkát. Úgy is kellett:) Aztán kifele menet rádöbbentem, hogy "my fault" volt a dolog, ugyanis vagy 500 poszter virít a kirakaton eme akcióra való felhívásként.

    Folytatás...

    Barthezz2 12 éve 3

  • Pünkösdi programajánlatot valaki?

    Hosszú hétvége, pihenés, kellemes idő, csak azt nem tudom, mivel lehetne eltölteni..

    Ha valaki tud valami jó programot a mai napra, a Dunántúl északi(pl. Balaton északi part, Bakony..) részére, az megoszthatná velem :R

    Barthezz2 12 éve 13

  • Szobafelújítás 3.0 - Finálé

    Alapvetően azt kell mondjam, azért megérte ez a pár hét felfordulás, a rá fordított energia meg minden, mert a végeredmény nem lett rossz. Bár az utolsó simítások(értsd: minden kis kacatnak megtalálni a helyét) még hátra vannak, de a neheze már a múlté:)

    Képek erre.

    Barthezz2 12 éve 13

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.