2020. február 26., szerda

Gyorskeresés

Dream Machines DM1 Pro S teszt

Írta: | Kulcsszavak: egér . gamer . dm1 . dream machines . dm1 pro s

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az alapfogalmak, rövidítések magyarázatai megtalálhatóak az egeres topik összefoglalójában.
Termékinfó, rendelés
Sok lett a szóismétlés, sorry. A képek pedig a gyönyörű téli ködsütésben készültek két sárga fényű állólámpánál, szóval azért ilyen undorító a színviláguk.

Bevezető

Szimmetrikus, SS Sensei-hez hasonló kialakítás, kis súly, mindenféle csicsától való mentesség, top szenzor, bal oldalt két oldalgomb. Ezeket a követeléseket kántálta pár évig néhány elkötelezett gamer, akik a tökéletes egeret keresték. 2016-ban nem egy, hanem kettő feltörekvő, kisebb cég, a Nixeus és a Dream Machines is úgy döntött, hogy akkor ezt most mi bizony meg fogjuk valósítani. Nekem az utóbbi gyártótól való modell, a DM1 Pro S jutott tesztelésre. Van egy elődje, a DM1 Pro, de ennek volt néhány olyan defektje, amit az S jelzésű modell javítani ígért.
Az egérhez nincs semmiféle driver, plug and play.

Csomagolás

Egyszerű kis levehető fedelű, keményebb fajta doboz, rajta képekkel az egérről. Benne az egér, némi térkitöltő és egy extra szett talp, papírok. Nincs mit ragozni, ennyi.

Külső

Választhatunk matt és fényes felületkezelés közül a rendelésnél, én egy matt példányhoz jutottam hozzá. Az ujjlenyomatokat mindkettő bőszen gyűjti. Száraz kézhez jobb a fényes véleményem szerint, nekem mostanában izzadósabb a tenyerem. A fogás nagyon kényelmes részemről, tényleg egy abszolút nem megosztó, egyszerű, szimmetrikus formájú egérről beszélünk. Bátran állítom, hogy minden fogási módhoz megfelelő. Nem csúszkál ki a kezemből, nagyobb rántások esetén is teljesen stabilan lehet fogni. Nekem az oldalsó gombok sincsenek útban, de ez kézmérettől és fogási módtól függően egyénenként változhat.
126 x 68 x 39 mm-es méretek jellemzik, szóval nem egy kimondottan kicsi patkány, sőt. Sajnos jelenleg nincs nálam túl sok összehasonlítási alap, de ebben a fórumtémában, illetve Zy a videóiban gyakran mutogatnak egymás mellett több, különböző méretű és formájú egeret.
A súlya rendkívül jó, 85 gramm körül van a kábel első pár centijével együtt mérve. Jóval könnyebnek hat, mint egy G403, vagy akár egy Kana. A súlyelosztás véleményem szerint teljesen egyenletes.
A görgő, és az egér hátulján lévő logó a beállított DPI értéknek megfelelő színben lassan pulzálva világítanak.

Gombok

A főgombok és a görgő alatt kínai, 20 millió kattintásos élettartamot hazudó Omron-ok vannak elvileg. Gyakorlatilag valószínűleg TTC van középen.
A főgombok nyomáspontja elég kemény, kicsit talán keményebbnek érzem, mint a Zowie ZA12 Huano-it.
A görgőgomb nyomáspontja átlagosnak mondható, elsőre kicsit keménynek tűnt, de aztán hamar hozzászoktam.
A görgő kicsit mozog oldalirányba, de ez alapjáraton nem fog kijönni, mert elég nagy erő kell az előidézéséhez. Az egeret megrázva nem zörög. A fokozatok közepesen különülnek el egymástól, egy fehér logós Zowie ZA-hoz képest kevésbé, de egy gyári WMO-hoz képest sokkal jobban. A görgetés kicsit dobozhangú, más kifejezés nem jutott eszembe.
Az oldalgombok gagyi érzetű tactile switch-ek. Van némi holtjátékuk, de nem vészes.
A DPI-váltó gomb nagyon jó helyen van, a nyomáspontja kemény, nem kell attól tartani, hogy véletlenül lenyomjuk.
A button latency alacsony.

Szenzor

Pixart PMW3360 duruzsol a rágcsáló belsejében. Vagyis nem duruzsol szerencsére, csak teszi a dolgát szépen csendben. Ez a nyers adatok szerint a legjobb szenzor, ami jelenleg elérhető a piacon. Lényegében kiakaszthatatlan, valahol 7 m/s felett van a PCS. Nagyon reszponzív, semmi accel, semmi angle snapping.
SRAV tesztvideó ezen a linken.
Nem is tudok mást írni róla, mint hogy tökéletes, érzetre hibátlanul van implementálva, 800 DPI-n semmiféle smoothing-ot nem tapasztaltam.
400, 800, 1600, 2400, 4800 és 12000 között változtathatjuk a DPI-t. A polling rate fixen 1000 Hz (1 ms), ennek változtatására csak USB hack-kel van lehetőség (de felesleges). Stabilan tartja ezt az értéket.
A LOD nagyon alacsony, 1 DVD-nél kisebb fekete szövetpadon.

Kábel

Eléggé merev, vastag, ráadásul harisnyázva is van, viszont a súlya korrekt. A színvilágával nem vagyok kibékülve, de ez már csak egyéni vélemény. Kapott törésgátló gumiharangot a burkolati csatlakozópontnál.
A hossza 1.8 m hosszú, az USB csatlakozó aranyozott. Gyárilag kis védőkupakkal érkezik.

Talpak

A talpakon van egy alig látható védőfólia, ezt el kell távolítani a használat előtt. Kifejezetten jól siklanak a gyári talpak. A SteelSeries Sensei-hez erősen hasonlít a kialakításuk.

Paint teszt, MouseTester grafikonok

A 12000 DPI értékről nem készítettem teszteket épelméjűségű okokból.

Összegzés

Pro:
+ Súly
+ Kialakítás, forma
+ Szenzor
+ Talpak

Kontra:
- Gombok keménysége
- QC nem a legjobb
- Kábel

49.99 USD + szállítási díj ellenében lehet megvásárolni a gyártótól hivatalosan, akik 2 év garanciát vállalnak a termékre. Nem olcsó, ellenben a piaci felhozatalt figyelembe véve átlagosnak mondható az árazás. ÁFA és vámmentesen rendelhető, lévén Lengyelországból küldik.

Bármiféle hiba esetén készséggel segítenek a Dream Machines ügyintézői, a levelekre hamar válaszolnak, és eddig semmiféle negatív tapasztalatot nem olvastam róluk. Ha felmerül, hogy van egy hibás példány, akkor azt szinte kérdés nélkül kicserélik, vagy visszafizetik az árát.

Specifikációk

Méret: 126 x 68 x 39 mm
Súly: 85 g
Kábel hossza: 1.8 m
Felbontás: 400 - 12 000 DPI
Polling rate: 1000 Hz
Beépített memória: nincs, driverless
Világítás: DPI értéknek megfelelően
Csatlakozás: USB 2.0
Gombok száma: 6

Todo, changelog
- felnyitni, belsejéről képeket csinálni
- süss fel nap, lesz normális kép

Köszönet dobragab-nak a Thumber program elkészítéséért, munkásságáért és a MouseTester feljavításáért, valamint az egeres topik többi lakójának a támogatásukért!

Hozzászólások

(#1) Vanir


Vanir
(veterán)

-

Eladó egerek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vanir/index.html

(#2) dobragab


dobragab
(addikt)

:R Frankó lett, köszi! :C

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#3) Vanir válasza dobragab (#2) üzenetére


Vanir
(veterán)

:R

Eladó egerek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vanir/index.html

(#4) ribizly


ribizly
(veterán)

:C
Szép munka!
Nem akarnál valamikor video review-t is csinálni?
Biztosan lenne keletje. ;)

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#5) .LnB


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Volt időm megtapogatni, megfogdosni ezt az egeret. És számomra ahogy te is írtad, a gagyi hatású oldalgombok maradtak meg legjobban. Nagyon nem illenek az összképbe. A másik, hogy egy 3.0, Deathadder, EC1-A, G403 méretű egeréhez szokott kézbe már túl kicsi és lapos. Ezzel nem megcáfolni akarlak de nekem ez volt az érzésem.

Homo Ludens

(#6) Vanir válasza ribizly (#4) üzenetére


Vanir
(veterán)

Köszi! Videó itt található róla. Lévén nincs felszerelésem, én nem állok neki ilyeneknek. Majd ha lesz egy normális kameraállványom, akkor lehet. :)

.LnB: Gondolom elfogyott a pénz normális mikrokapcsolókra, ezért mentek bele a tactile szarságok. :DDD
Nekem amúgy nagyon kényelmes lenne, ha egy centivel rövidebb lenne.

;]

Eladó egerek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vanir/index.html

(#7) strynox válasza Vanir (#6) üzenetére


strynox
(tag)

A rendelés infót javítsd ki, mert ahogy látom, arról az oldalról csak Amerikába és Kanadába lehet rendelni.

(#8) strynox válasza strynox (#7) üzenetére


strynox
(tag)

Bocs a dupla hsz-ért, de azt hiszem itt lehet rendelni Európába. Tatabányára szállítással együtt ~19500 Ft-nak megfelelő összeget ír (esetleg így könnyebb elhelyezni az ajánlóban, ha odakerül).

(#9) Vanir válasza strynox (#8) üzenetére


Vanir
(veterán)

Köszi, javítva!

Eladó egerek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vanir/index.html

(#10) strynox válasza Vanir (#9) üzenetére


strynox
(tag)

Hopp, az a sima DM1 Pro, itt az S

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.