2024. február 21., szerda

Gyorskeresés

Gép level up

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A nagy V8 dual rendszert sikerült leváltanom egy takarékosabb renszerre.

Ez 4 maggal hozza a 8 magos rendszer teljesítményét.
A váltás onnan indult hogy selejtbe kidobásra került egy szervergép, és mint lelkes hulladékfeldolgózó kihoztam belőle a legtöbbet.

A gép egy FUJITSU PRIMERGY TX100 S3 szerver.
Amikor hozzám került a HDD-k mindegyikén volt valami hiba, nem csoda hiszem 2011 óta 24/7 igencsak volt foglalkoztatva nagy DC, levelezés és fileszerverként egyszerre. Tápgyanúsnak látszott, de tesztek során kiderül hogy nincs baja a tápjának ami kissé alulméretezett egyedi csatlakozós Delta 250w-os két 15A-es 12v-os ággal. Ez a táp ugye édes kevés egy komolyabb videókártya meghajtásához ezért egy relé segítségével egy második táp csak a videókártya ellátásáért felel. Űbergány de működik.

Az eredeti konfigot nem írom kell inkább azt ami belőle lett.

Proci: Xeon E3 1270 v1
Ez egy 1155-ös 8 szálas proci, leginkább az I7 2600 szerver megfelelője pár extra funkcióval de IGP nélkül és csak 80w-os TDP-vel. Sandy Bridge magos amivel mai napig sokak nagyon jól elvannak, gondoljunk csak a 2500K-2600K... sikerprocikra amik mai napig megállják a helyüket játék terén.

Memóriának 4db 4Gb-os unbuffered ECC Nanya 1333mhz-es ramok, ezek a hibajavításon kívül megegyeznek az asztali verziókkal. Nincs REG, Load reduce vagy semmi extra funkció de 4 ramhelynél és max 32Gb max memóriatámogatásnál nem is szükségesek ilyenek.

Alaplap Fusi brand lap, nem tudom ki gyártja.
Rajta 1db 16x pcie ami 8x módú és még egy 8x és kettő 4x. A 2.0 8x pcie nem limitál még igen erős kártyákat sem, így ezzel nem is érdemes foglalkozni. Az alsóba én egy 3.0 SATA vezérlőt raktam hogy az SSD-jeim kihasználják a max átvitelt mivel a gyári 6db sata bár tud Raid-et de csak Sata2 módban megy.
Integrált Ati ES1000 is van a lapon ami foggalmam sincs mire jó azon kívül hogy képet ad maximum 1280x1024-ben. Persze mivel ez egy szerver ezért jelentősége nincs hiszen 99%-ban ezeket távoli asztallal használják hálózaton keresztül.
Az alaplap p változata képes kezelni az Ivy bridge procikat is, nekem az alap jutott de itt sem érdekes ez hiszen a gép ingyen volt és abból építkezek ami van.

Videókátya marad a korábbi Sapphire Nitro R9 380 4Gb, kezdetekben a tonna hibás driver miatt úgy gondoltam rossz vétel volt, de most már szerencsére kiforrott.

SDD marad a korábbi Samsung 120Gb-os 850-es rendszernek, Kingston UV400 240Gb játékoknak és egy öreg 3Tb-os WD green parkolgatós hulladék a szemétnek. :DDD

Összeségében egy szálon nagyon üt, több szálon nagyrészt hozza de inkább lehagyja az előző V8-ast. Ennek megfelelően játékok alatt is jóval többre képes.
Szóval szegény Dual 771 nyugdíjba vonul.

Hozzászólások

(#1) bambano


bambano
titán
LOGOUT blog

procit szintén kukából kotortad, vagy vetted valahol?

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#2) pet007


pet007
aktív tag

Mar csak egy rendes alaplapot kellene loni es maris mehetne a gep egy normal hazba. Eltunne a kokany kinezet. Amugy teljesen jo gep, mennyit koltottel vegulis igy a cserere?

(#3) MasterDeeJay válasza pet007 (#2) üzenetére

A procit vettem 36e ért. Kb ugyan ennyi egy i7 2600-as is de az ecc ramok miatt csak xeon jó.
Tápot vettem 10eFt. Meg a relé 600ft.
Sdd hdd videókari az megvolt előzőből.

A gépház, lap, gyári táp, a ramok és volt benne egy 1220 as prockó ingyen volt. Az utóbbit hirdetem eladásra. Ha azt viszik kb 20e ért akkor a váltást 26 ból úsztam meg és hirdetem a duál gépet maradvány hardverekkel.[link]

Megpróbálom a dvd helyére a tápot beleerőszakolni.

[ Szerkesztve ]

(#4) bambano válasza pet007 (#2) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

ha igaz, amit a weben írnak, akkor az az alaplap egy intel c202-es chipsetes alaplap.
annál jobbat nemigen kap mostanában hasonló sockethez.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#5) MasterDeeJay válasza bambano (#4) üzenetére

Az az, a lappal nincs gond leszámítva a tápcsatit. Tuning ugyan nincs de nem is igényem.

(#6) Ed3r_X_


Ed3r_X_
nagyúr

Egy normálisabb táp azért csak elférne ott. A kettő árából csak kijönne egy olyan, amit nem kell gányolni. Na meg a kábelmenedzsment szúrja a szemem, de tudom, egyéni szocproblem ;]

[ Szerkesztve ]

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#7) MasterDeeJay válasza Ed3r_X_ (#6) üzenetére

Jelenleg nincs aki megcsinálja.

Ez a pinkiosztása. Fusi supportnak írtam, nincs nagyobb tápjuk. Egyébként ez nem szabvány táp. A 11v készenléti nincs is atx-en.

(#8) domos


domos
senior tag

Érdekes fétis.

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#9) KaiotEch


KaiotEch
nagyúr

Jaj az az i-Arena. :O

(#10) Vladi


Vladi
nagyúr
LOGOUT blog

Hátdeecsém, ilyeneket mikor és melyik kukába tesznek? Mennék én is, de tuti sor áll. :DD

Mi előre tudtuk hogy ez lesz Ebédre hízott patkány Gyere siessünk Indul az expressz Nézzük meg Milyen a Balkán

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.