2022. december 6., kedd

Gyorskeresés

Manjaro GmbH & Co. KG

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Philip Müller, a Manjaro Linux egyik alapítója és vezető fejlesztője tegnap este egy fórumbejegyzésben jelentette be a "Manjaro cégesítését".

A disztribúció változatlan formában futni fog, a célkitűzések egyelőre nem változtak.

A bejegyzés szerint mindez lehetővé teszi többek között hogy:
- fejlesztők teljes munkaidőben dolgozzanak a projekten
- részt vegyenek különböző kapcsolódó rendezvényeken és szélesebb kapcsolatokat építsenek ki
- védjék a Manjaro márkát és projektet
- gyorsabban adjanak ki biztonsági frissítéseket, és jobban tudjanak figyelni a felhasználók igényeire
- lehetőséget ad profi megjelenésre és képviseletre

Hozzászólások

(#1) BoB


BoB
veterán

Nyit.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#2) tordaitibi válasza BoB (#1) üzenetére


tordaitibi
addikt
LOGOUT blog (1)

Ez nagyon jo hir de mint lelkes amator, a manjaro.hu- nak sokkal jobban orulnek.
2 eve azt irja hogy "Hamarosan".
Nem tudok angolul, a manjaro.org nem jatszik.

Az eddigi Manjaros problemaim 99%-at a linuxmint.hu oldalon oldottak meg, ezert koszonet nekik.

(#3) BoB válasza tordaitibi (#2) üzenetére


BoB
veterán

Ok, de a kettőnek semmi köze egymáshoz.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#4) MineFox54


MineFox54
őstag

@ubyegon2

vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#5) tordaitibi válasza BoB (#3) üzenetére


tordaitibi
addikt
LOGOUT blog (1)

Ez igaz, de legalább kimérgelődtem magam.

A Manjaro Canonicalosodik, illetve BlueSystemszedik.
Sok szerencsét és sikert kívánok a projekthez, én szerény véleményem szerint erre vezet csak az út, a Linux azért nem tudott labdába rúgni mert nem egységes, nincs 1 azaz egy darab gazdája aki öszefogná azt a több 100.000 zsenit akik a világba kallódnak és szórakozásból csodálatos szoftvereket készítenek.
Ha ez így lenne, már lesöpörte volna a többi (fizetős) résztvevőt.

(#7) tordaitibi válasza #20749568 (#6) üzenetére


tordaitibi
addikt
LOGOUT blog (1)

Ebben lehet hogy igazságod vagyon.
Viszont ez sem állapot A Wiki lapon nézve legalább 100 féle létezik. Ez elriaszt bárkit aki pl. megunta a Wint és átállna lámaként. Melyiket is...? Így ha valaki erre áll át, kereshet Mint, Arch, Ubi, Debian, stb fórumokat, a redmondos os-es meg keres 1 W10 fórumot. Itt a PH-n is csak meg kell nézni a W10 és a Manjaro topikot. Utóbbi 2-3 emberke kivételével kihalt.
Ha valakinek azt mondom, mid van, válasz, Windows.
Ugyanez Linuxos vonalon lehet 10 féle alapokon 100 féle rendszer. Pl. nálam egy Arch alapú Manjaro KDE, de nem tudom rávágni hogy én "A" Linuxot használom.
Tudom majdnem ugyanaz de mégsem. Most asztali szegmensben értem ezt.
Azt is tudom hogy a felhasználó szemszögéből szinte mindegy hogy mit használ mert úgyis a felületet látja, Cinna, Mint, KDE stb.
Ha lenne 1 egységes, akkor a fejlesztőgárda nem forgácsolódna szét, igaz átjárhatóak a rendszerek valamelyest fejlesztés szempontjából.
Hány disztró készült, kismillió, ezek nagy része mintha a fejlesztő saját szórakoztatására született volna, aztán mikor páran csatlakoztak, használni kezdték, hozzátettek, a lelkesedés alábbhagyott és a disztró ment a süllyesztőbe, gazdagítva az átláthatatlan katyvaszt. Ezt elkerülendő, kéne egy egységes valami.
Ezt mondom, annak dacára hogy Manjarot használok, majdnem nulla angol tudás és abszolút antiterminálos guifüggőként.
A linux rendszer(ek)ben minden megvan ami kell, ennek ellenére a részesedés 2% körüli, ez is nemrég "ugrott" meg egy kicsit miután a Valve nyitott a játékfronton. Vagyis minden szép és jó ellenére egy szűk réteg játékszere.
Ezt én így látom, minden cáfolatot szívesen fogadok.

Jövő hónapba leszek 55, én már azthiszem nem fogok megtanulni angolul. Pedig jó lenne de a fejem már nem a régi.

(#9) májkimiki válasza tordaitibi (#7) üzenetére


májkimiki
őstag

Nézd meg az ArchLabs-ot. Egyszerű telepítő script-je van. Fullos DE-t kapsz a végén. A saját tárolójukban csak egy-két téma és általuk készített progi van(amit nem fogsz használni). Viszont pure Arch az egész, nem annyira külön ág, mint a Manjaro. Itt pörög az Arch topik. Nézd meg VBoxban a telepítőt, érdemes. Nyomtató, tűzfal szolgáltatásokat utólag kell neked beindítani, de nem kell hozzá pilóta vizsga. Én magamnak az ArchWiki és Google Translate segítségével lőttem be.
Origi Arch-ot nincs kedvem telepíteni, de ha Arch-oz van kedvem. Ezt szoktam feltenni.

(#10) tordaitibi válasza #20749568 (#8) üzenetére


tordaitibi
addikt
LOGOUT blog (1)

A többivel sem értek egyet, de az utolsó bekezdésed egyik mondatával sem.
"Addig nagyon jó, amíg ekörül mozog. Ha a Linux elkezd tömegeket kiszolgálni akkor lesz egy második Windowsunk szép KDE felülettel. Az meg kell a francnak."

Ha nem az a célja a több millió beleölt munkaórának, hogy picit szélesebb tömegekhez is eljusson, akkor mi...? Hobbi OS? A pár 100ezer fejlesztő meg Linus saját kis zártkörű bulija? Biztosan nem ez lenne a cél. Ha igen, akkor miért olvasom 1000 Linuxos írásba, hogy jajj, mikor jön már el a Linux éve, stb?

Lesz egy Windowsunk szép KDE felülettel.
Igen, és ez miért rossz? Mennyivel többen rajonganának egy teljesen primitív, ronda, a mai kornak tökéletesen ellentmondó kezelőfelületért?
Írtad, az kell a francnak. Pontosan a nagy tömegeknek ez kell, te biztosan jó úton jársz és a Win, Mac, Android felhasználók milliárdos tábora jön szembe az autópályán, akiknek bizony igénye van a csilivili, pörgős, átszabható, animálható felületekre. (a Wint kár volt említenem mert ha valami konzervatív, az az a felület szempontjából, ma már végre történnek törekvések ezirányban is)

Írtam hogy 55 éves vagyok, 20 éve Winezek és kb. 10 éve próbálkozok Linux disztrókkal. Eleddig sikertelenül, viszont 1 éve bepróbálkoztam a Manjaro KDE variánssal és egyszerűen beleszerettem.
Az alaprendszer nagyon gyors, a KDE meg baromira tetszik. Pedig nem vagyok csicsabarát de ebből mindent kihoztam amit csak lehetett. És élvezem a használatát, tele van apró featurekkel amik megkönnyítik a használatot. Ezt sem a Debian féleségek, próbálkozások, se az UHU félék, a Kubuntu sem és a Mintek sem adták meg.
Nem tudom, egy Mint+KDE mennyire fogna meg, lehet ugyanennyire. Egyszer kipróbálom. Ha tökegyforma a végeredmény, akkor ismét csak oda lukadtunk ki amivel kezdtem, akkor minek 10-100 alvariáns..? Lenne 1 azaz egy darab Linux, nincs Debian, Arch, Ubi vonal, hanem van 1 és ahhoz lehet felületet választani ízlés szerint (fahéj, xfce, kde stb.) Én ERRE céloztam az egységesítésnél. Máris nem kéne 1000000 repoból meg tükörről, tárolóból, PPA-ból vacakolni. És a szoftverek karbantartása is milliószor egyszerűbb lenne.

A telefonjaimról is azonnal száműzöm a stock romokat és R.R. romok kerülnek fel mert az alap rendszerekhez képest 100x több beállítási, finomhangolási lehetőség van bennük, amit ki is használok a könnyebb, kézreállóbb kezelés miatt. Pedig egy vén f..sz vagyok.
Akkor egy fiatalnak a kezébe adnál egy lagymatag oprendszert, ami nem csillog-villog, nem témázható agyba-főbe. Az sikítva menekülne.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.