2024. február 26., hétfő

Gyorskeresés

Szabadság: szeressem?!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Előző bejegyzésemben leírtam, hogy hogy telik egy átlag munkanapom a PéCéBótban. A hozzászólások közt írtam, hogy múlt hét pénteken szabadságon voltam, és leírom, hogy hogy telik egy átlag szabadnap, de inkább azt írom le, hogy az a három nap hogy telt.

A sztori eleje: május 22-ére volt kiírva az online pénztárgép éves felülvizsgálata, május 15-re előjegyeztettem a felülvizsáló cégnél, és előrelátóan még április végén kértem egy szabadnapot, mert nem voltam hajlandó nyugtatömbbel sz'ni (szó szerint így kértem szabadnapot ezzel az indoklással, a Főnökaszonyom meg gondolkodás nélkül meg is adta). Aztán mivel a tűzoltó készülék érvényessége is lejárt volna 25-én, felhívtam őket is mikor épp rajtam volt az 5 perc, és nem volt kin letölteni. Telefonbeszélgetés:
-Üdvözlöm, lenne egy tűzoltó készülékem, aminek lassan lejár a felülvizsgálati ideje. Mi a teendőm ilyenkor, mennyi időt vesz igénybe, mikor kell bejelenteni, hogy viszem, mennyibe kerül ez nekem?
-Milyen készülékük van?
-Hát nagy, piros, és elég nehéz.
-Valami csak van ráírva, valami márka, vagy valami.
-X márka.
-A palack alján talál egy gyártási évet, meg tudná nekem mondani?
-Az alján nincs semmi se, A nyakán vannak számok, sorolom.
-Sajnos ezekből nem derül ki. Hozza be, és akkor megmondjuk, hogy Alap, vagy Teljes karbantartás kell.
-És az mennyi idő?
-Alap karbantartás nagyjából 10 perc, a teljes 3 munkanap.
-Köszönöm, akkor 15-én viszem.
-Rendben.

És akkor kezdődjön a Szabadságos napommal egybekötött hétvégém:

Péntek:

Reggel 8 körül indultam a boltból, hátsó ülésre bepakolva a motyókat.

Első körben tűzoltópalack. Beviszem, Udvaron lévő családi házon van két tábla a két szélén: Ügyfelek, Szervíz. Mivel én vagyok most a pokoli ügyfél, ezért mennék az ügyfeles részlegbe. Rajta A4-es lapra tollal ráírva: A készüléket a szervízbe vigye fel. Átballagok, bemegyek, és elkezdem az ügyfeleskedést:
-Jó napot. Jó helyen vagyok?
-Szólok a kollégának, hogy jöjjön.
-Érdeklődnék, hogy telefonba mondták, hogy kétféle karbantartás van, ebből melyik mennyibe kerül?
-Attól függ mit kell rajta végezni.
-2014-ben lett teljesen felújítva, mert egyik napról a másikra megszökött belőle a nyomás.
-Akkor alap karbantartás lesz, az 1365 forint.

Jön a kolléga, ránéz a palackra, "Alap lesz". Elküldtek fizetni, mire elkészítették a számlát, már készen is volt (kb. 5 percet vett igénybe a számla elkészítése). Elköszöntem, felkaptam a palackot, és kimentem. Akik nem cipeltek még ilyen palackot, azoknak elmondanám, hogy legalább 15 kiló, felül csak úgy tudod megfogni, ha közben nyomod is a habot, mert a felette lévő piros "fül" műanyag. Egy szó mint száz: nem jó cipelni, mert kevés rajta a normális fogás.

Átmentem a pénztárgépesekhez. Bemegyek, mondom az ott ülő fiatalembernek, hogy hoztam volna éves karbantartásra, illetve lenne pár hiba, amit felsoroltam neki (sajnos ahova a hibalistát lehet írni nem fért ki minden, elég kevés helyet hagytak nekik). Kérdem, hogy mikorra lesz kész, és jött a mellbecsapó válasz: kb. 1,5 hét, mivel fel kell küldeni a gyártóhoz. Akik egyébként átsiklottak afelett, hogy kifejezetten azért kértem szabadságot, hogy ne kelljen aznap a nyugtatömbbel szenvedni, erre 1,5 hétig rá leszek kényszerítve. Akik nem nyugtáztak még: pecsét, dátum, összeg, aláírás, pecsét.

Így tervezettnél hamarabb hazaértem, 11-kor már otthon voltam, mivel épp szabadságon voltam, úgy döntöttem, hogy ideje kitakarítani a legutóbb vett színes lézernyomtatóm kitakarítani, mert nem nyomtatott magentát. Típushiba, interneten sok leírás kering a javítás menetéről. Egyszerűsített leírás: kb. 1,5 óra leforgása alatt kicsavarozol ~40 csavart, készítessz kb. 30 képet, cimkenyomtatóval felcimkézel kb. 15 kábelt, kiszeded a műanyag kábelvezetőket. Majd miután kihullott az összes - addig ki nem hullot - hajad, 4 csavar eltávolításával kiszedsz egy kb. 20×15×10 centis fekete dobozt,magát a tükörházat/lézerházat/ki hogy hívja. Ezt kb. 5 perc alatt nagyon alaposan letarakítod fültisztitó pálcikával, majd miután szidod magad, hogy az ilyen dolgokra megveszed az olcsó pálcikát, ami szöszöl, nyugodt szívvel kifújod sűrített levegővel. Majd visszacsavarozod a 4 csavarral a fekete dobozt, és kb, 2 óra alatt visszalegózod a kábelvezető műanyagokat, visszadugdosod a kábeleket a megfelelő helyekre, visszarakod a műanyag burkolatot, összedugod, kalibrálás, és örülsz, hogy nettó ~3,5 óra alatt megoldottál egy problémát. Közben természetesen menj el az ebédért, fogadd a bejövő hívásokat az ügyfelektől, és tájékoztasd, hogy technikai okok miatt nem tudsz nyitvalenni, és nem is nyitod ki a boltot az Ő kedvéért, hogy vegyen egy patront, és hogy annak ellenére se vagy nyitva szombaton, hogy aznap épp zárva voltál.

Ő lenne egy tükör, 4 van benne összesen. Az eredmény pedig nagyon látványos:

Mivel már szép a nyomat, és színhelyesebb, ezért az egyik ügyfél által kért szórólap-adagot le tudtam gyártani. Nagyjából 18:30 körül végeztem vele, motorra pattantam (vagy autóba ültem?), és elszaladtam, odaadtam neki. Nagyjából 20:00 körül hazaértem, majd mentem garázsbuliba.

Szombat:

Szokásomhoz híven 6-kor keltem, elkezdtem túrni nagykereket, illetve HA-t a szükséges eszközök, kellékek, termékek után kutatva, közben beraktam egy adag fotót, illetve egy adag itallapot nyomtani. 9-kor indultam a boltba takarítani, pakolni. Eredeti tervek szerint átrendeztük volna, de sajnos sehogy se jó, így marad úgy, ahogy eddig volt, így a csütörtökön lepakolt termékeket szépen visszaraktam. Délután 5-kor hazaértem, gyors reggeli és ebéd, majd a fotókat felkarolva vissza az előző nap meglátogatott ügyfélhez a nyomatokat. Mielőtt indultam volna haverhoz lightos sörös-beszélős estre, még egy Windows telepítés gyorsan belefért.

Vasárnap:
Avagy lazulós nap. Ubuntu szerver konfigurálása, hogy mire a helyére kerül, zökkenőmentesen fusson, szolgálja ki a nyomtatókat, merevlemezeket. Közben céges levelezés rendbetétele, levelek szortírozása. A nap további részében lazulás, Windows telepítgetések, Diablo 3.

Összességében ha szabadnapos vagy, akkor se vagy szabadnapot, mert ha azt akarod, hogy pörögjön az üzlet, akkor még szabadnapodon is foglalkoznod kell vele. Az ügyfeleket meg sajnos nem érdekli, hogy szabadságon vagy, hogy más dolgod lenne, bőszen hívogatnak, és szidnak le, hogy márpedig mi az, hogy nem dolgozol.

A bejegyzés AllTheBest fórumtárs külön kérésére sem fizetett, sem fizetetlen hirdetést nem tartalmaz. Aki kíváncsi a márkákra, típusokra, annak a hozzászólások közt spoilerbe beteszem. :)

Hétvége hosszú hétvége, és fanatikus PéCéBótos nem pihenek: újabb lézernyomtató érkezik, elkészítem a "szerverpolcot", CISS-t (folyamatos tintaellátó rendszert) kap a tintasugaras nyomtatóm, szervizelés lesz, tehát lesz mit dokumentálnom, írnom. Illetve izzítom a Twittert amolyan "színfalak mögött" mikroblogként.

Hozzászólások

(#1) buherton


buherton
őstag
LOGOUT blog

Tudom, hogy amit írsz az valóság, de ettől függetlenül élvezetes olvasni, és én szívesen olvasnék még hasonló bejegyzéseket. :R

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.