Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  ZTE Blade

Téma összefoglaló

Hozzászólások

(#27601) Aksomatic válasza Janos_ (#27599) üzenetére


Aksomatic
senior tag

A fenti összefoglalóban benne van.

(#27602) Aksomatic


Aksomatic
senior tag

Z4root

(#27603) Montiii


Montiii
csendes tag

Sziasztok! Új romot szeretnék feltenni, de még kezdő vagyok. Gen2-es Bladem van. Olvastam többféle leírást recovery telepítéssel kapcsolatban. Jelenleg ez alapján próbálom megoldani: http://hungariandroid.com/androidfans/viewtopic.php?f=110&t=78

fastbootal való újraindítás után ott figyel a zöld robot. ekkor beírom a fastboot-windows flash.. parancsot, de csak annyit ír folyamatosan, hogy "waiting for device". A leírás szerint ilyenkor nincs fent minden driver, és ott van mellé egy link, ahol drivereket találok. Először is felraktam az exe-s telepítővel elálltott drivert. Azzal is ugyanezt írja. Van még ott 2-3 csatolmány, de azokat a fájlokat nem tudom hova kell másolni.

Szívesen vennék egy kis segítséget a részetekről, hogy mégis mi lehet a gond.

Üdv.: Lóri!

LG 42 LA620S

(#27604) Thrawn válasza Montiii (#27603) üzenetére


Thrawn
félisten

Próbáld meg csatlakoztatott telefonnal Eszközkezelőn keresztül frissíteni a drivert. (ha van sárga felkiáltójeles eszköz).

Hagytam bőven időt a ziyan-féle ROM-nak kiismerni az akkumulátort:

:)

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#27605) Montiii válasza Thrawn (#27604) üzenetére


Montiii
csendes tag

Nem jelez ismeretlennek semmit az eszközkezelőben. Minden ZTE-s cuccra azt írja, hogy naprakész az illesztőprogram. Egyébként a telepítővel ellátott driver felrakása után volt " mozgolódás" a telón, ki-be kapcsolta az USB frissítést magától. Azt hittem jó lesz vele. De ugyanaz, csak áll a képernyő a waiting for devicenál :S

LG 42 LA620S

(#27606) ziyan válasza Thrawn (#27604) üzenetére


ziyan
tag

Én most butafonként használom, az asztalon csücsül, 2G mobilinternet van csak bekapcsolva, 2 nap 11 óra és 59%, 30 perc kijelzőhasználattal :DDD néha felkel szinkronizálgatni ezt-azt...

A hétvége tájékán kidobok egy új verziót. Ami eddig kész: beállításokba integrált superuser (mint a CM10.1-ben, így nem fut feleslegesen a háttérben az is, hanem csak a beállítások alkalmazás), nem működő digitális óra widget eltávolítva (a CM10.1 stílusú ébresztőből maradt, igazából a cLock lenne, de azt nem kis munka visszaportolni), és egy picike optimizálgatás itt-ott :)

[ Szerkesztve ]

(#27607) RohamDroid


RohamDroid
aktív tag

sziasztok találkozott már valaki olyan hibával zte bladen hogy mindig be van kapcsolva a háttérvilágítás ? Sose kapcsol ki ha kinyomom a kijelzőt akkor is világít a kijelző csak ugye nem ad képet.

Üdv.: Csaba

(#27608) dbius válasza ziyan (#27606) üzenetére


dbius
veterán

:C Esetleg lockscreenen középre állítási lehetőség a naptárra?

(#27609) Thrawn válasza RohamDroid (#27607) üzenetére


Thrawn
félisten

Kikapcs-bekapcs után is megmarad ez a jelenség? Én még nem tapasztaltam ilyet, ellenben a gombok néha világítanak szundiban is (ismert bug). Plusz pár napja nincs világítás a Home gombom alatt, de erről nem tudom, hogy hardveres vagy szoftveres probléma lehet.

ziyan: 2n 4ó 33p most és még van 9% benne :)

[ Szerkesztve ]

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#27610) RohamDroid válasza Thrawn (#27609) üzenetére


RohamDroid
aktív tag

megmarad igen sajnos még kikapcsolt állapotban is ha megnyomom egy kicsit a power gombot nem bootol a telefon de felvillan a kijelzoő :DDD

Üdv.: Csaba

(#27611) joiner007


joiner007
aktív tag

akkuidőben azt hiszem elég nyerő vagyok. Igaz le van téve a blade, csak minimálisat használom. Mikor használtam akkor 1-max 1,5 nap. zyan romjával max 5 nap. Az alábbi képen, Wifi folyamatos gps 2G folyamatos szinkron, kevés játék, kevés net

(#27612) x1port válasza joiner007 (#27611) üzenetére


x1port
addikt

Az alábbi képen sem a wifi nem megy sem a 3g :)

(#27613) RohamDroid válasza x1port (#27612) üzenetére


RohamDroid
aktív tag

lehet én vagyok a hülye de ő nem is írt 3g-ről pont hogy 2g-t írt :) wifi meg ott a képen de felül tényleg nem mutatja

[ Szerkesztve ]

Üdv.: Csaba

(#27614) x1port válasza RohamDroid (#27613) üzenetére


x1port
addikt

Igaz 2G elnézést!
De akkor sem megy éppen :)
Egyik sem :)

(#27615) joiner007 válasza x1port (#27614) üzenetére


joiner007
aktív tag

2g ment, wifinél nem jó helyre tettem a vesszőt, a szinkron volt folyamatos. de mint mondtam ez az eredmény csak irányadó, mert amíg rendesen használtam a bladet, addig 1-1,5 napot bírt ki bekapcsolt wifivel, szinkronnal, gps-el. Már másik telót használok, de próbából megnéztem maximum mennyit bír. Így teljesen alapon (szinte minden kikapcsolva, használat nélkül közel 6 nap)

(#27616) x1port válasza joiner007 (#27615) üzenetére


x1port
addikt

Igaz nekem már Blade 3-am van de a Blade 1 -nél a Swedish Snow volt a rekorder , közel 2 nappal.
3G vel. és normál használat mellett.
Régi szép idők. :)

(#27617) joiner007 válasza x1port (#27616) üzenetére


joiner007
aktív tag

én huawei y300-ra váltottam, de lehet megválok tőle.....A blade most is itt van mellettem, tuti jó kis telefon, sajnálom eladni annyiért, amennyit most adnának érte.

(#27618) dolph


dolph
csendes tag

Hello!

A segítségeteket szeretném kérni. A napokban jutottam hozzá egy Blade-hez. A készülék telenoros és gen1-es 2.1-es androiddal. A problémám annyi lenne, hogy a van benne egy google account amit sehogyan sem sikerült még eltávolítanom belőle (mivel nem az én azonosítóm, így nem is tudom használni), így nem tudok még telepíteni sem rá semmi appot. Próbáltam a fiók eltávolítást, de azt írta ki rá, hogy nem lehet. Próbáltam gyári beállítások visszaállítását, de az sem működött, minden megmaradt benne, semmit sem törölt. Próbáltam a készüléken a reset gombot is, de sajnos az sem segítet. Sajnos a hang- nyomvatartós bekapcsolással nem jön elő az FTM mód, hogy esetleg a szogláltató progijával frissítsem és hátha akkor tudnék valamit összehozni. Próbáltam már recoveryben a wipe data és wipe cache-t is, de sajnos az sem segített. Volt-e már valakinek ilyen problémája, tud-e valaki ebben segíteni nekem?
Előre is köszönöm!

Köszönöttel:
Dolph

(#27619) Thrawn válasza dolph (#27618) üzenetére


Thrawn
félisten

Ha a szolgáltató által kiadott frissítést megcsinálod, akkor garantáltan alapállapotba kerül a telefon. Ezután rootolni kell, CWM recoveryt telepíteni, onnan pedig már bármelyik főzött ROM-ot fel tudod rá rakni. A régebbiek közül a CyanoGenMod 7-es, vagy a Swedish Snow RLS 7, az újabbak közül pedig ziyan ROM-ját ajánlom.

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#27620) dolph válasza Thrawn (#27619) üzenetére


dolph
csendes tag

Megpróbálnám, de sajnos a hangerő - nyovtartás bekapcsoláskor nem akar működni, nem lép FTM módba, hanem boot loop-ba kerül, ha jól ismerem a kifejezést (folyamatosan újraindul, amíg nyomva tartom a hangerő gombot). Van-e más módszer amivel még esetleg fel tudom rakni a szolgáltató ROM-ját. Root-olni már tudtam a készüléket, így sikerült recovery-ben újraindítanom, de ott sajnos nem törölt nekem semmit. A wipe dalvik esetleg segíthet. Nem vagyok még otthon az androidban, így nincs kizárva hogy hülyeséget kérdezek, de nem akarom téglásítani a készüléket, így igyekszem előtte utána járni a lehetőségeimnek. A készülék már nem garis.

(#27621) joiner007 válasza dolph (#27620) üzenetére


joiner007
aktív tag

ha van recovery akkor onnan egy factory reset segít :K

(#27622) Thrawn válasza dolph (#27620) üzenetére


Thrawn
félisten

Emlékeim szerint a szolgáltatói frissítéskor még akkumulátornak sem szabad a telefonban lennie, a hangerő fel/le egyszerre nyomva tartásával kell USB-n keresztül a géphez csatlakoztatni a Bladet. Erre viszont már nem vennék mérget, több, mint egy éve, hogy ráeresztettem a telefonomra a T-Mobile-os frissítőt.

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#27623) joiner007 válasza Thrawn (#27622) üzenetére


joiner007
aktív tag

akksi nem lehet benne az biztos, itt a tmobile frissítés linkje[link] telenornak utána kell nézni

(#27624) dolph válasza Thrawn (#27622) üzenetére


dolph
csendes tag

Próbáltam a recovery-ből a factory resetet, és meglepődtem amikor elindult a készülék és minden beállítás továbbra is benne maradt. A telenor-os frissítés megvan nekem, sikerült letölteni, de sajnos az FTM módot sehogysem sikerült még eddíg nekem elővarázsolni. Egy korábbi blade-m esetében pikk-pakk működött a szolgáltatói frissítés, bár az T-s volt. A hang le gombot nyomtam és úgy dugtam össze usb-vel a géppel, de sajnos folyton újra boot-ol a készülék. A factory resettel háromféleképpen próbáltam eddig, de egyik sem jött be.
1. próbálkozásom a gyári beállítások visszaállítása a személyes adatoknál - sikertelen - legalább 5x próbáltam.
2. próbálkozásom a hátlap alatt található reset gomb megnyomása - sikertelen - 1x próbáltam
3. próbálkozásom a készüléket root-oltam z4root-al, majd terminál emulátorral "reboot recovery" - utána factory reset. - sikertelen - 2x próbáltam.
4. próbálkozásom, hogy a ROM manager-el raktam fel recovery-t és a wipe data, wipe cache-el próbáltam kitakarítani sikertelenül - 1x próbáltam

Valaki egyáltalán ilyen makacs beállításokkal találkozott már? Jelenleg egyenlőre a készülék butatelefonként van használva, de szeretném, ha ki lehetne használni az androidban rejlő lehetőséget is.

(#27625) dbius válasza dolph (#27624) üzenetére


dbius
veterán

tpt-s módszerrel nem próbáltad meg esetleg újrapartícionálni és utána másik romot felrakni recoveryből? Ha jól emlékszem a tpt-s csomagok raknak fel cwm recoveryt is.

Ezzel a módszerrel a memóriakártyán kell létrehozni egy könyvtárat a gyökéren belül és abba átmásolni a tpt fájlt, majd kikapcsolni a készüléket és Hang FEL + menü + bekapcsolás gombok kombinációjával indítani, ekkor indul is az újrapartícionálás. Utána pedig mehet fel a készülékre egy rom recoveryből.

garantáltan új rendszert kapsz, nem lesz benne semmilyen gmail account.

Hungariandroid fórumon találsz erről leírást. Azzal biztosan lepucolnál mindent, csak ugye romot is újra kell rakni.

(#27626) joiner007 válasza dolph (#27624) üzenetére


joiner007
aktív tag

Esetleg azt is megpróbálhatod, hogy létrehozol egy másik google accountot a telefonon, és akkor megpróbálod törölni az alapértelmezettet. A partícionálás TPT-vel nem rossz ötlet, de ehhez át kell rágnod a fórumot, mert nem tudom, hogy gen1-es készüléken is ugyanúgy megy-e mint gen 2-esen.[link]

(#27627) BBéci


BBéci
titán

Sziasztok!

Már 26 hónapja használom a BLADE-et internetezésre, de csak tegnap este tettem át K750i buta telefonomból a SIM kártyát. Sajnos több órányi próbálkozás és ennek a topiknak az olvasása sem volt elegendő ahhoz, hogy a BLADE lássa a SIM kártyán lévő neveket és telefonszámokat.
Segítsetek, mi a megoldás?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#27628) dolph válasza joiner007 (#27626) üzenetére


dolph
csendes tag

Próbáltam már, hogy két account van a telefonon, de az eredetit akkor sem engedi törölni. A tpt-t még nem próbáltam és ha lehet akkor azt hagynám utoljára, mert ahogy én olvasgattam és értelmeztem több fórumot és leírást, előtte a gen1-es készülékemet gen2-vé kéne alakítanom. Sajnos mivel gen1-es a készülékem így ahogy néztem nem igazán találtam hozzá ROM-ot, amivel esetleg újra tudnám rakni a teljes rendszert. Mivel a bekapcsoláskor semmilyen "billentyű" kombináció nem akar nekem működni, így egyenlőre olyan megoldásra vadászok amit rootolással meg lehet csinálni, mert eddig csak azt tudtam a készüléken eredményesen végrehajtani.

Mindenféleképpen próbálkozom többféle megoldással, de mivel sajnos nagyon kevés időm van ezekre naponta, így valószínűleg több napot is igénybe fog venni a dolog. Mindenkinek köszönöm a segítő közreműködést, ígérem minden minden lehetőséget ki fogok próbálni és be fogok számolni a megoldásról, hogy ha más is hasonló helyzetbe kerül, akkor legalább találjon rá megoldást. Ha bárkinek van még bármilyen ötlete nagyon szívesen veszem, a helyes megoldást javaslónak mindenféleképpen ajánlani fogok egy nagy piros pontot.

(#27629) Thrawn válasza dolph (#27628) üzenetére


Thrawn
félisten

Ez a ROM felmegy GEN1 és GEN2 telefonokra egyaránt: Link

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#27630) dbius válasza dolph (#27628) üzenetére


dbius
veterán

[link]Elvileg törölhető a google account reset nélkül is.

Azért írom, hogy elvileg, mert a gyakorlatban nem próbáltam még ezt a módszert.

Emlékszem, hogy kelzsoca is írt egy másik egyszerű módszert, de most nem találom.

(#27631) dolph válasza dbius (#27630) üzenetére


dolph
csendes tag

Sajnos az általad írt megoldás nekem nem segített. Töröltem az összes cach-t az összes programban, de továbbra sem engedte. Azonban próbaképpen a telefont root-oltam és bootloader módban indítottam el (sajnos a nyomvatartós gombos megoldással nem sikerült úgy elindítani, mert folyamatosan újraindult, vagy normál módban indult el). Azonban a blade-check programmal elindítottam bootloader módban és a "fastboot -w"-vel sikerült törölnöm minden beállítást a telefonból és így összejött a factory reset.

Köszönöm szépen mindenkinek a segítő közreműködést.

(#27632) BcHuNgArY


BcHuNgArY
csendes tag

Üdv! vettem egy Telenoros Bladet a napokban,amit elvileg függetlenítettek,de a T-Mobile-os kártyámmal mégsem tudom használni,mert azt írja ki hogy nem sikerült regisztrálni a hálózatra próbálja meg később... ilyenkor mi a teendő?

Az életben vagy kifogásaink vannak, vagy eredményeink. /Andrew Matthews/

(#27633) dolph válasza BcHuNgArY (#27632) üzenetére


dolph
csendes tag

Nem tudom, hogy próbáltad-e, de esetleg az nem lehet gond, hogy nem autómatikusra van állítva a hálózatválasztásod?

(#27634) BcHuNgArY válasza dolph (#27633) üzenetére


BcHuNgArY
csendes tag

de úgy is próbáltam,és ott azt írja ki hogy regisztrálva a hálózaton,de semmi jel...

Az életben vagy kifogásaink vannak, vagy eredményeink. /Andrew Matthews/

(#27635) kukinyo válasza BcHuNgArY (#27634) üzenetére


kukinyo
addikt

Szia
Legalább a topik címét elolvashattad volna: ZTE Blade [Olvasd el az első hsz.-t! FÜGGETLENÍTÉS / WAREZ TILOS!]
Mielőtt baj lesz. :)

(#27636) BcHuNgArY válasza kukinyo (#27635) üzenetére


BcHuNgArY
csendes tag

uuuu:/ elnézést:( basszus tényleg..

Az életben vagy kifogásaink vannak, vagy eredményeink. /Andrew Matthews/

(#27637) 1899


1899
csendes tag

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Van egy kb két éves blade-em, aminek hirtelen elromlott a képernyője - volt egy kisebb leejtés (fa padlóra fél méterről) előtte 1-2 nappal, de amúgy látszólag közvetlen előzmény nélkül történt a dolog. A helyzet az, hogy a kijelző egy negyede (bal oldalon) működik, kicsit vibrál, és furcsán elszíneződik néhány helyen + mellette színes csíkok vannak, a jobb oldali nagyobb rész pedig teljesen sötétszürke (fénye van használat közben).. De az érintés érzékelése hibátlanul működik. Egyrészt az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne megtudni, hogy szoftveres, vagy hardveres-e a hiba? (bár előbbit erősen kétlem) Másrészt, hogyha hardveres, lehetséges-e, hogy csupán egy kábel mozdult ki a helyéről? Ez esetben szakértelem nélkül is javítható a probléma? Valakinek esetleg ilyen tapasztalat? Mire figyeljek?
Köszönöm előre is a válaszokat!

(#27638) dvdbackuper válasza 1899 (#27637) üzenetére


dvdbackuper
őstag

eltört az LCD, a csere kb.6-7 ezer Ft, ha te csinálod...

(#27639) andrasxx


andrasxx
tag

Sziasztok!
Régen jártam erre, mert volt 2 évig Bladem...:)
Most újra szeretnék egyet venni másod telefonnak, pontosabban internet megosztónak a nyári szabadságra és más alkalmakra, ahol nincs vezetékes internet...
Egy ZTE Libra lenne nagyon olcsón. Mennyire hasonló ez a Blade-hez? Leírás szerint az adatai megegyeznek... van ebben tapasztalata vagy ismerete valakinek?

Előre is köszönöm!

Mi 9T Pro + PIPO M9 Pro... előtte: Xiaomi Mi5s + Redmi 3 Pro, Elephone P7000, THL 5000, INEW V3, JIAYU G3S, JIAYU G3, ZOPO ZP500, ZTE Blade

(#27640) 1899 válasza dvdbackuper (#27638) üzenetére


1899
csendes tag

Köszönöm a válaszod!
Ez 100%? Én is ettől féltem, de azért reméltem, hogy lehet egyszerűbb is a probléma. Ha nem én cserélném, mennyi lenne, és hol lehet cseréltetni? (Remélem ez még belefér a topikba...)

(#27641) x1port válasza 1899 (#27640) üzenetére


x1port
addikt

Ha cseréltetni akarod akkor kb. annyiért veszel egy másik Blade-et használtan.
És így lesz egy csomó pótalkatrészed is.

(#27642) Szevi


Szevi
tag

Sziasztok,
tud valaki segíteni, hívás befejeztével nem tudom letenni a telót, mert sötét a kijelző.
ZTE Blade: CM7: The Godfather
Nem jön vissza a képe.

Üdv!

(#27643) joiner007 válasza Szevi (#27642) üzenetére


joiner007
aktív tag

Proximity kalibrációt kell csinálni a beállítások->Zte blade beállításokban keresd

(#27644) Szevi válasza joiner007 (#27643) üzenetére


Szevi
tag

Nagyon szépen köszi. Rendben lett!

(#27645) joiner007 válasza Szevi (#27644) üzenetére


joiner007
aktív tag

:C

(#27646) 1899 válasza x1port (#27641) üzenetére


1899
csendes tag

Tehát 15-20ezer? Ha már itt tartunk: ez a törött lcd-s mennyiért megy el? Leginkább olyanokat látok, amik külsőleg is sérültek (betört a képernyő) és 5-8ezerbe kerülnek, én ezzel 8-10-re azért számíthatnék, vagy rosszul gondolom? (persze 2 éves, nem teljesen karcmentes...)

(#27647) BBéci válasza joiner007 (#27643) üzenetére


BBéci
titán

Gyári firmware esetén hol tudom ugyanezt beállítani?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#27648) Thrawn válasza BBéci (#27647) üzenetére


Thrawn
félisten

Talán ezzel, mert egyébként nincs rá lehetőség.

[ Szerkesztve ]

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#27649) BBéci válasza Thrawn (#27648) üzenetére


BBéci
titán

Köszi, de sajnos az Android 2.2 kevés hozzá, előbb azt kellene felújítani.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#27650) vargalex válasza BBéci (#27649) üzenetére


vargalex
félisten

Rég volt már gyári rendszerem (illetve régen használtam már a Blade-ot), de a gyári tesztben nem lehet? *983*0#

Esetleg a sensor test: *#26***#

Forrás.

[ Szerkesztve ]

Alex

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  ZTE Blade
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.