Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24251) Penge_4 válasza dqdb (#24240) üzenetére


Penge_4
veterán

"Részletek és kerülő megoldás itt."

Először is köszi, hogy ennyi szabadidőt szánsz arra, hogy használhatóbbá tedd az Operát.

Anno mikor szóba került az Otter Browser, akkor írtad, hogy WebKit alá írták meg és így nem lesz kompatibilis a Blink motorral. Most találtam a todo-ban egy idevágó részt: "Blink backend (with upcoming QtWebEngine, when API will be useful)"

Továbbra is ugyanaz a véleményed, mint eddig? Mert a böngésző amúgy szépen fejlődik és ahogy látom, már több önkéntes is csatlakozott kisebb-nagyobb mértékben az eredetileg 1 emberesnek indult projekthez.

(#24250) AtHoS: " jegyzetek megfelelő kezelése"

Én erre a célra a Google Keep-et használom. Kényelmesen hozzáférhető oldalsáv hiányában nem az igazi, viszont legalább Google (ami még az apokalipszist is túléli és külön regisztrációt sem igényel), tehát nem kell sokat vesződni vele. Böngészőbe integrálható oldalsáv viszont gondolom a fizetős változatoknál sincs.

Jelszókezelőre nem találtam normális megoldást. A LastPass-ról nincsenek túl jó véleménnyel, szóval ott max. olyan adatokat érdemes tárolni, amiket nem félsz elveszíteni. A formkezelése fejlettebb, mint a Wand volt, viszont elég gyakran mellélő, az autologint utólag kell kikapcsolni, ami bosszantó, hogy pl. inkognitó módban bejelentkezik helyettem, ráadásként meg a kiegészítő egymagában megzabál 100 mega körül.

[ Szerkesztve ]

(#24252) #16820480 válasza AtHoS (#24250) üzenetére


#16820480
törölt tag

Én most a hétvégén botlottam bele a Mitro-ba, ami egész kellemes felületű, egyszerű jelszókezelő. Böngészős bővítményként megy asztali gépen, és van a három nagyobb mobil rendszerre is app. Ami neked nem lesz bejövős, de hátha másoknak nem gond, hogy felhős szinkronizáció van (mondjuk ez a mobilos rész miatt kell), viszont ami nekem szimpatikus, hogy GPLv3 licenc alatt fut, tehát egyrészt nem kerülhet bele semmi trükközés, amitől a jelszavaid esetleg veszélybe kerülnének, másrészt pedig nem fog csak úgy megszűnni mint egy zárt kód, hanem lehet tovább vinni, ha a mostani fejlesztő nem szeretné már csinálni.

Mondjuk még csak feltettem, egyelőre nem használom aktívan, de eddig szimpatikusnak tűnik. Bár persze a felhős tárolást kicsit szkeptikusan fogadom, de mivel egyre többet használok mobilról/tabletről is netet, így muszáj valahogy azokra is átvarázsolni a jelszavakat, ez meg máshogy elég körülményes lenne sajna.

(#24253) AtHoS válasza Penge_4 (#24251) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Szia!

A Google Keep-be lehet menteni simán a kijelölt szöveget copy-paste kihagyásával?
Offline elérhetőek a mentett jegyzetek vele?

Az első ugye a kényelmet szolgálná, míg a második esetében pl. tableten/laptopon net nélkül is elérhetőek-e a mentett szövegek. Utóbbi azért elég fontos szempont számomra

Lastpass ekkora memfogyasztó? Na ezen igen csak meglepődtem :F

sheratan

Utánaolvasok a Mitro-nak. Nem is hallottam még róla. Érdekesen hangzik pl. a saját az accountok megosztási lehetősége

read-only mode on the forum

(#24254) LonGleY válasza AtHoS (#24253) üzenetére


LonGleY
veterán

Persze, hogy elérhetők a Keep-ben a szövegek offline, a telefon ezt akkor fogja a netre szinkronizálni, ha ... nethez jut - értelemszerűen.

Ezt a kopi-pésztes dolgot nem értem. Hogyan gondolnád bemásolni a szöveget jegyzetként, ha nem akarod használni a funkciót? Vagy arra gondoltál, hogy a share funkcióval jegyzetbe lehet-e küldeni valamit? Mert igen.

(#24255) AtHoS válasza LonGleY (#24254) üzenetére


AtHoS
nagyúr

O12-ben kijelölted a szöveget és nyomtad neki, hogy: Go to notes
nem pedig ctrl+c majd katt a jegyzetkezelőre, ahol új létrehozása, adsz neki egy nevet, majd ennek szerkesztőjében ctrl+v

Amúgy a Keep merre tárolja a jegyzeteket offline?

read-only mode on the forum

(#24256) LonGleY válasza AtHoS (#24255) üzenetére


LonGleY
veterán

Jah, Androidról beszéltem. :)

Azzal együtt jó használni.

[ Szerkesztve ]

(#24257) Penge_4 válasza AtHoS (#24253) üzenetére


Penge_4
veterán

Technikai akadályát egyiknek sem látom, viszont asztali Chrome-hoz még normális kiegészítője sincs neki, egyedül egy hivatalos App

Androidon viszont offline is olvasható (ahogy előttem is írták).

(#24258) LonGleY válasza Penge_4 (#24257) üzenetére


LonGleY
veterán

Aztán még az is lehet, hogy elsők közt fog futni natívan az Opera alapp, mint Android app.

Android Apps as a universal binary @ arstchnica.com

(#24259) erdoke válasza AtHoS (#24255) üzenetére


erdoke
titán

Azt hiszem, az Evernote kiegészítője normálisan működik Opera alatt, viszont offline eléréshez prémium hozzáférés kell.

A legjobb aláírás a héten

(#24260) LonGleY válasza LonGleY (#24258) üzenetére


LonGleY
veterán

*alatt

(#24261) Orlin


Orlin
addikt

Kíváncsi leszek! :)

Felejtse el az Internet Explorert, teljesen új böngészőt ad ki a Microsoft

"A program mélyén ugyanakkor nem a konkurensek által használt WebKit böngészőmotor lesz, hanem a Microsoft saját technológiája.
A ZDNet információi szerint a böngészőt a Windows 10 operációs rendszerrel egy időben, valamikor jövő ősszel adja majd ki a Microsoft. Az ugyanakkor elképzelhető, hogy előzetes verzióban már hamarabb is elérhető lesz – remélhetőleg a január 21-ére bejelentett windowsos eseményen már megtudunk róla valamit."

[link]

[ Szerkesztve ]

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#24262) spammer


spammer
veterán

uBlock: használja ezt valaki? Még nem teszteltem, de gyors próba alapján tényleg úgy tűnik, hogy kevesebbet kajál, és mintha talán egy picit még gördülékenyebb is lenne az oldalak betöltése. Itt is volt egy cikk róla: [link]

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#24263) Wolverine válasza spammer (#24262) üzenetére


Wolverine
félisten

Én Chrome-on igen, és elég hatékony.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#24264) Sk8erPeter válasza Orlin (#24261) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Jaja, pont a másik topicban dumálgattunk róla: [link], hátha érdekel az ottani diskurzus, aztán megindul itt is. :D

"a konkurensek által használt WebKit böngészőmotor"
Ez mondjuk vicces, mert a Chrome-ban és az Operában már egy ideje a Blink motor van, ami a WebKit egyik forkja, de ez már 2013 áprilisa óta elágazott, szóval egy mostani cikkben nem tudom, miért is WebKitet emlegetnek, ami pedig még viccesebb, hogy a Firefoxnak a WebKithez vagy a Blinkhez ugye nem sok köze van, a Geckót viszont b@sztak megemlíteni a cikkben, pedig elég jelentős konkurenciáról van szó. :D

(#24262) spammer, (#24263) Wolverine:
Érdekesnek tűnik, majd később megírhatnátok a hosszabb távú tapasztalataitokat, kíváncsi vagyok, majd jól rákérdezek. :)

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#24265) Wolverine válasza Sk8erPeter (#24264) üzenetére


Wolverine
félisten

Nos, fapadosan működik, és nem teljesen tökéletes az automata szűrése (a Sport Gézán rendszeresen idegesít a fogadós reklám), de alapvetően nem rossz. Van a fejlesztőnek egy scriptblokkolója is, a uMatrix; az néha a használhatatlanságig képes mindent megfogni, de konfigurálható a dolog szépen. Mondjuk a beillesztett FB-like gombokat a mai napig nem tudtam engedélyezni egyetlen weboldalon sem...

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#24266) spammer válasza Wolverine (#24265) üzenetére


spammer
veterán

FB gombokat a Fanboy’s Social Blocking List‎ fogja meg. Mondjuk én rühellem is az összes lájkolós meg egyéb social gombot/plugint. ;]

[ Szerkesztve ]

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#24267) #16820480 válasza Sk8erPeter (#24264) üzenetére


#16820480
törölt tag

Azért nem említik szerintem, mert az IE konkurenciája nem a Chrome, Opera meg FF, hanem az olyan Webkitet használó böngészők, mint a Safari meg Rekonq ;]

Különben ha továbbra is a saját (trident?) motor lesz alatta, akkor miért is új böngésző? Inkább csak egy átnevezésnek tűnik az egész.

spammer: Én kínai állami tűzfalat használok, az fogja meg a leghatékonyabban az összes ilyen közösségi lájkolós gombot :P

(#24268) Sk8erPeter válasza #16820480 (#24267) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Igen, inkább átnevezés, de sztem ennek marketingokai lehetnek, vmi ilyesmi:
http://prohardver.hu/tema/weblap_keszites/hsz_12642-12642.html

(#24265) Wolverine:
Köszi! :) Majd lehet, hogy adok neki egy próbát.

Sk8erPeter

(#24269) #16820480 válasza Sk8erPeter (#24268) üzenetére


#16820480
törölt tag

Igen, marketingnek oké, de ha továbbra is a trident megy alatta, akkor ugyanúgy egy külön utakat járó cucc lesz, ami fejlesztői szempontból nem annyira jó. Plusz esetleg ha már akkor váltás, akkor elkezdhetnének más platformokra is fejleszteni igazán, ha már a többieknek megy a dolog... Bár szerencsére az utóbbi időben egyre inkább feledésbe vesznek az IE specifikus weblapok.

(#24270) Sk8erPeter válasza #16820480 (#24269) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"ha továbbra is a trident megy alatta, akkor ugyanúgy egy külön utakat járó cucc lesz, ami fejlesztői szempontból nem annyira jó"
Ha egyetlen motor uralkodna az egész böngészőpiacon (Blink), az se lenne jó, hiszen az ilyen szintű monopólium is káros, és nem is ez szokta okozni a problémát, hanem a W3C-s ajánlások viszonylag szabad értelmezése (és ez a Blinkre is vonatkozik). Egy ideje azért sokkal jobb a helyzet fejlesztői oldalról is, ha az IE-ről van szó, annak ellenére, hogy még mindig nagyon sok mindent nem támogat, vagy nem úgy, ahogy kéne. De szerencsére azért már nem az van, mint pl. az IE6 idején, hogy undorítóan sok plusz tákolgatást igényelt az IE-re "optimalizálás".

Sk8erPeter

(#24271) #16820480 válasza Sk8erPeter (#24270) üzenetére


#16820480
törölt tag

Mondjuk a Wbkit az nyílt forráskódú (a Blink is talán?), szóval ott nem lehetne csak úgy monopóliumra törni, mert bármikor csinálhatnak belőle forkot, illetve akár minden böngésző csinálhatja kicsit másképpen. Egyébként nem azt mondtam, hogy használjanak az IE-ben is Webkitet, vagy Blinket, hanem hogy ha az eredeti motort tartják meg, akkor sok hűhó semmiért.

(#24272) dqdb válasza #16820480 (#24271) üzenetére


dqdb
Topikgazda

ha az eredeti motort tartják meg, akkor sok hűhó semmiért
A Trident motor gyors, szerintem jelen pillanatban a leggyorsabb az összes közül. A memóriaéhsége a többiekéhez képest alacsony, hardveres gyorsításban a legjobb, egyedül HTML5 tudásban van némileg lemaradva. De ez a lemaradás sincsen olyan szinten, hogy ennyire le kellene sajnálni, és fokozatosan zárkózik fel. Az IE leggyengébb része pont az, amit most újraírnak: ez a felhasználói felület, mert az fájdalmasan buta a többiekhez képest.

illetve akár minden böngésző csinálhatja kicsit másképpen
Az elmúlt tíz év erről, illetve az emiatt szívásról szólt webfejlesztői körökben.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#24273) Panthera


Panthera
őstag

Sziasztok!

Írtam az android topicba is, de most vettem észre, hogy ide kellett volna.

Pár hete azt csinálja a tabletemen az opera, hogy random lefagy, majd újraindul böngészés közben. Néha az egész tablet is újraindul. Ha újra megnyitom az operát, akkor a nyitott tabokat visszakapom. Fél éve legalább az operát használom, eddig semmi gond nem volt vele.
Újratelepíteném, de hogyan lehet lementeni a könyvjelzőket és beállításokat? Elég lenne egy link is, ha van erről leírás valahol. :R

(#24274) Sk8erPeter válasza #16820480 (#24271) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Mondjuk a Wbkit az nyílt forráskódú (a Blink is talán?)"
Persze, a Blink is az: https://chromium.googlesource.com/chromium/blink
Ess neki. :DDD :P

Jelenleg az IE 11-ben lévő layout engine és JS-motor nekem egyáltalán nem tűnik rossznak, amivel gond van, az az, hogy
- az IE-hez nem igazán lehet fejleszteni bővítményeket (többek közt épp ezen dolgoznak), így a funkcionalitás nem testreszabható (egy jó extension API kidolgozása meg azért nem kis meló),
- meg azzal, hogy egyelőre azért még mindig sok feature-t nem támogat (elég megnézni a caniuse.com-on az összefoglaló táblázatokat, hogy sokszor az IE oszlopa mennyire piros (értsd: adott feature nem támogatott))
- ezenkívül a felhasználói felület fájdalmasan ostoba (ezt dqdb is írta), alig tudsz a böngészővel valamit kezdeni (főleg mivel bővítmények sem igazán elérhetőek rá), vagy ha mégis be tudsz állítani valamit, akkor az opciók felülete rendkívül kényelmetlen, áttekinthetetlen, rugalmatlan, a többi népszerű böngészővel ellentétben nem is ad közvetlen URL-t a beállítások aloldalaihoz (mivel eleve tök másképp működik, és egy teljesen különálló ablakban jelennek meg a beállítások), meg még sok probléma van vele.
Ezek miatt sztem nem sok hűhó semmiért, a meglévő motorral is nagyon sokat lehetne/kellene előrelépni az említett dolgokban, kíváncsi vagyok, mi lesz belőle, és mikor (mármint mikorra lesz említésre méltó előrelépés, nem mikor jelenik meg az új).

Szerk.: meg hát nem ártana valami hivatalos megerősítés is a dologról. :DDD

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#24275) siskad


siskad
őstag

Pár napja próbálgatom, nagyon jó kis böngésző. Főleg az tetszik benne, hogy bezárás után is megmaradnak a megnyitott lapok, oldalak. Még nem találkoztam semmilyen hibával. Kár, hogy hamarabb nem próbáltam ki... :K

Xiaomi 13

(#24276) #16820480 válasza Sk8erPeter (#24274) üzenetére


#16820480
törölt tag

Rendben :DDD Majd én megmutatom!

Különben nem használtam már egy idejeIE-t, utoljára talán a 9-est próbáltam, de most céges gépen is azt hiszem csak 8-as van fent a frissítési policy miatt, így inkább nem azzal netezek.

Amúgy ha tnylegesen javítják azokat a dolgokat, amiket soroltok, akkor nyilván jó és jogos, de ha csak átnevezik, az nem sokat segítene. Mondjuk kellene nekik valami dögös név, mert az IE tényleg eléggé lejárt.

(#24277) FoxiestFox


FoxiestFox
félisten

Tárgytalan.

[ Szerkesztve ]

(#24278) FoxiestFox válasza FoxiestFox (#24277) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Mégsem tárgytalan.
Hogy a francba lehet kiegészítő telepítése nélkül kikapcsolni a html5 autoplayt?

(#24279) slashing


slashing
senior tag

Egyén i egér gesztusokat lehet valahogy csinálni? Nem sokat használtam sose de mióta áttértem az új operára azóta ha be van kapcsolva a Linkclump bővítmény akkor némelyik gesztus nem működik és pont az amit én használnék a jobb klikk nyomva tart le-fel amivel másolatot lehet csinálni a tabról.

Arra gondoltam hogy csinálnék egy egyénit mondjuk jobb klikk és jobra húz vagy valami hasonló. Megoldható ez valahogy? Ez mondjuk pont nem lenne jó mert ez a gesztus működik ha olyan oldalon vagyok aminél tudok előre is ugrani...mondjuk ezt úgy sem használtam sose szóval simán át lehetne írni

[ Szerkesztve ]

(#24280) dqdb válasza slashing (#24279) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Nem lehet, és tudomásom szerint tervben sincsen, hogy lehessen. Az általad hiányolt le-fel gesztus egyszerűen azért nem működik, mert hiányzik az Operából. A problémádra egy minimalista bővítmény lehet a megoldás, amely beépül az oldal jobb klikkes menüjébe, és kiválasztásakor megduplázza azt.

dying_star: nem.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#24281) FoxiestFox válasza dqdb (#24280) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Nem lehet? :Y Dzsízösz.
És a sok szemét közül melyiket ajánlanátok telepítésre eme nemes feladat ellátásához?
Kiegészítők közül gondolom.

(#24282) slashing válasza dqdb (#24280) üzenetére


slashing
senior tag

:( nah mindegy ezzel azért együtt tudok élni. Bővítmény készítésbe most inkább nem kezdenék bele, fél éve elkezdtem foglalkozni az excel vba-val bőven elég az is :D

Meglepően jól átszoktam a az új operára, kicsit idegesít hogy a könyvjelző sáv fix darab elemet mutat régen nekem rajta volt vagy 50 kis ikon de a sorrend alapján be tudtam azonosítani mindent, kiegészítőkből is sikerült szinte mindent kiváltani. Nem rossz ez csak szokni kell.

(#24283) ledgeri


ledgeri
nagyúr

Üdv!

Ha úgy lépek ki, hogy a munkamenetemet folytatnám, akkor ez milyen elérési úton, és milyen formátumban rögzül?

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#24284) brd válasza ledgeri (#24283) üzenetére


brd
nagyúr

Profile\data\session.db.

The only real valuable thing is intuition.

(#24285) ledgeri válasza brd (#24284) üzenetére


ledgeri
nagyúr

És a profile előtt minek kéne lennie az úton?
(megnéztem a telepítési mappát, megnéztem a dokumentumaimat, a Localt, és egyikben sem láttam ilyet..)

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#24286) brd válasza ledgeri (#24285) üzenetére


brd
nagyúr

Az opera://about/ címet bemásolva a címsorba (vagy a menüből about) alul látod, hogy hol van. Ha az appdata-ban van, akkor tudjad, hogy az rejtett állapotjelzővel ellátott könyvtár, külön be kell kapcsolni, hogy az ilyeneket mutassa pl. az Explorer (Intéző).

[ Szerkesztve ]

The only real valuable thing is intuition.

(#24287) ledgeri válasza brd (#24286) üzenetére


ledgeri
nagyúr

:R Ok meglett.

Amit először írtál a félrevitt, mert "profile" mappát kerestem, aztán ott volt a fájl, csak nem azt néztem akkor, most sem elsőre.. csak másodikra.. :B

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#24288) AtHoS válasza AtHoS (#24250) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Rákérdeztem Sticky hivatalos fórumán az autofill kikapcsolhatóságára. Első körben autologin kikapcsolására kaptam útmutatót (amit kapásból kikapcsoltam egyébként is, bár ugye nem lehet véglegesen kikapcsolni ezt sem, ugyanis minden új bejegyzésnél külön ki kell kapcsolni majd. Itt mondjuk elgondolkoztam, hogy én vagyok nagyon gyökér angolból vagy ...)

Szóval válaszban együgyüként jeleztem, hogy amit javasoltak ott nincs autofill kikapcsolására lehetőség csak az autologin-éra, majd leírtam, hogy a böngésző plugin kikapcsolásával sem sikerült elérnem a kívánt hatást, mivel a fantasztikus porgram a hotkey megnyomására átlépett ilyenkor kitöltési funkcióból új bejegyzés létrehozásra, tehát az alap funkció sem működik ilyenkor rendesen.

Aztán jeleztem, hogy beleszaladtam egy korábbi fórumtopikukba, ahol pontosan ugyanezzel problémázott már más is (kicsit bővebben kifejtve miért is szívatja az épeszű felhasználót az általuk erőltetett autofill funkció) és nem tudtak javasolni neki értelmes megoldást..

A lényeg: válaszban megkaptam, hogy akkor fogják ezt a tulajdonságot megoldani, ha több felhasználó is fogja kérni.

Na itt lettem kész. Egy egyébként működő funkcióhoz szeretnék felhasználó szintű ki/be kapcsolhatósági megoldást. Egy checkbox jellegű beállítást pl. a security beállítások közé. Mennyi kódsor kellhet egy ilyen "extra" funkciónak a kialakításhoz, ami nem új dolgot hoz létre, hanem deaktívál egyet.

Nem is nézik hülyének a felhasználót még véletlenül sem :DDD Egyelőre gondolkodom rajta, hogy válaszoljak-e a fórumon, de egyrészt moderálást követően kerülhet csak ki oda post. A mostanin is 3 napig "rágódtak", mire kirakták. Amit most hirtelen válaszolnék szerintem alapból ki sem kerülne. Pedig de megírnám nekik, hogy roboformból képtelen a porgramjuk 30%-nál hatékonyabban importálni illetve a popup bejelentkezési felülettel óriási problémája van a programnak. Steam klienst sem tudja lekezelni, itt is kézzel kell kitöltenem az adatokat, mert a login nevet nem tölti ki (pedig 1-2 alkalommal működött :F )

Jelszókezelőknek nincs külön topik véletlenül. Eddig nem akadtam rá...

[ Szerkesztve ]

read-only mode on the forum

(#24289) olivera88


olivera88
veterán

Ilyen buta az Opera, vagy valami bug lehet h nem tudok vonalat húzni ezen az oldalon lévő földgömbön. [link] A jobb egér gombal kell vonalat húzni rajta, és ha elengedem a gombot kapok egy ilyen vonalat amire rá lehet kattintani [link] persze Opera böngészővel semmi se történik ha elengedem az egeret :O lesz egy lebegő vonalam ami használhatatlan. :W

[ Szerkesztve ]

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_

(#24290) Bodz válasza olivera88 (#24289) üzenetére


Bodz
nagyúr

27.0.1689.33
Simán működik, igaz nem a vonalra kell bökni, hanem a szövegre, és ez lesz az eredmény. Ezt szeretnéd, így kéne működnie?

[ Szerkesztve ]

(#24291) olivera88 válasza Bodz (#24290) üzenetére


olivera88
veterán

Vagyis a szövegre na, elírtam bocsi. Nálam még 26 os verzió van és azt irja ez a legfrissebb.

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_

(#24292) LonGleY


LonGleY
veterán

(#24293) AtHoS válasza LonGleY (#24292) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Mit újítottak benne?

read-only mode on the forum

(#24294) LonGleY válasza AtHoS (#24293) üzenetére


LonGleY
veterán

Megtaláltam. :> Így most ezek vannak:

* AdBlock
* Chromium Wheel Smooth Scroller
* Download Chrome Extension
* Gmail Compose
* LastPass
* Magic Actions for YouTube
* Pushbullet
* Select like a Boss

Van még valami alapvetés, amit kihagytam volna?

[ Szerkesztve ]

(#24295) AtHoS válasza LonGleY (#24294) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Ja értem :D

Én még ezeket tenném az alapvetők közé:

Classic Tabs
Tab Bundler vagy To-Read sites
SimpleUndoClose

Ami esetleg jól jöhet

Force Download
MakeLinks
Nimbus Screen Capture
Youtube-hoz pedig ez, bár havi 1-2 alkalommal vagyok csak csövön
YouTube Center

Mivel jelenleg az opera nem tud ideiglenes letöltéssel doksikat megnyitni, így Documents kiegészítővel van megoldva, de emiatt kell néha a Force Download-ot használnom :B

Ja és ugye nálam pl. Ghostery + Adguard páros üzemel

Van még 1-2 telepítve, de azok alternatívák, még nem mondtam le végleg róluk ill még a dqdb féle Update Notification

read-only mode on the forum

(#24296) amadeus11 válasza AtHoS (#24295) üzenetére


amadeus11
senior tag

Simple Notepad: [link] (jegyzetek kiváltása)
XTranslate: [link] (duplakklikkel kijelölt szavak fordítása)

There is a star

(#24297) LonGleY válasza AtHoS (#24295) üzenetére


LonGleY
veterán

Kösz, nézelődök.

(#24298) daimonion


daimonion
senior tag

Sziasztok egy kérdés hogyan tudom a Binget is az alapértelmezett keresömotorok közé tenni
probáltam az új keresés hozzáadásánál de nem került be az alapértelmezett keresömotorok közé elöre is kösz a választ

(#24299) dqdb válasza daimonion (#24298) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Sehogyan, az alapértelmezett keresők listája nem szerkeszthető.

Másfél évnyi jogos sírás után az Opera felvette a DuckDuckGót az alapértelmezett keresők közé, és ugyanezzel a mozdulattal kukázta a Binget onnan. Jelenleg a Bing miatt megy szintén a jogos sírás, hogy miért törölték onnan.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#24300) #16820480 válasza dqdb (#24299) üzenetére


#16820480
törölt tag

Van egy Disconnect Search nevű kiegészítő, azzal megoldható a dolog. Eltéríti a címsávba gépelt keresést az általad beállított keresőre.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.