Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26860) janos666 válasza chros (#26698) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

"GoT-ot nem nezel?"
Le vagyok vele maradva, most kezdem majd a 7. évadot. De igen, nemrég néztem az S06-ot, és a második felében még az új firmware-el is láttam néha-néha felfénylő szürkéket ott, ahol az eleve csak blokkos zaj mozog (pl. pásztázó kamera), vagy villog át feketéből (pl. gyertyaláng mellett váltakozik a megvilágítás). Ha nyomtam egy pause-t, akkor egyértelművé vált (az is, hogy blokkos-zajos a Blu-Ray anyag is, de az is hogy mikor nem mozog/változik a kép, akkor nem annyira fényes a villogása, mint lejátszás közben).

De szerintem már ez is csak amiatt tűnt fel így külön, mert már tudatában voltam a jelenségnek, egyébként szerintem elengedtem volna méltatás nélkül, mert össz-vissz néhány másodperc volt az egész, általában nem a lépernyő közepe táján, nem túl durva mértékben ... és ez már pont az a fajta anyag, ami előhozza, szóval összességében nagyon ritka.

Az uj beta firmware-re gondolsz?
Nem, a legutolsó hivatalos firmware (.55 a C8-on), a "Beta"-nak tűnő verziókat nem szoktam feltenni, csak az "RC"-nek tűnőket.

"Apro kis valtoztatasok minden evben, igy 6-8 ev alatt lesz egy jo termek"
Hehe. Igen, csak addigra a hátuk mögött keletkezik megint 8 új probléma, így soha nincs vége. :)) Főleg, hogy erősen jellemző az iparágra a hagyományokhoz való ragaszkodás, analóg TV-zésből is átcipelni dolgokat a Star Trek jövőbe (24/1.001 Hz, chroma subsampling a TV processzorban, stb).

Főleg HDR módra nehéz összehozni jó kalibrációt a sokkal makacsabb IR miatt.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.