Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nikon DSLR topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:24:31

LOGOUT.hu

Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t! :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47351) t72killer válasza Viperator (#47350) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

+győztél:R. Az akksijaikról amúgy hallottam már rosszat (milc-es topikban kollégának felfújódott+beszorult a vázba), de egy töltőt egyszerűbb összerakni.

Az EN-EL15-ös töltővel a 15a-s akksikat is ugyanúgy lehet tölteni:F?

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#47352) Viperator válasza t72killer (#47351) üzenetére


Viperator
őstag

Szerintem igen, ha a Nikon oldal kétféle akkutöltőt ajánlott...

[ Szerkesztve ]

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#47353) t72killer válasza Viperator (#47352) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Köszi szuper, mindegyik variánshoz uazokat a töltőket javasolja:R

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#47354) Viperator válasza t72killer (#47353) üzenetére


Viperator
őstag

Van nekem Patona töltőm (USB), de még nem használtam. Csak akkor, ha távol leszek és powerbank-kal fogok tölteni.

[ Szerkesztve ]

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#47355) Roachy válasza anaqer (#47346) üzenetére


Roachy
senior tag

Egyetlen szóval sem állítottam, hogy az evf rossz, csak azt hogy én nem szeretem. És rajtam kívül még sok profi fotós gondolkodik hasonlóan.

(#47356) Roachy válasza t72killer (#47348) üzenetére


Roachy
senior tag

Csillagfotóhoz ott az lcd, ahhoz nem kell a keresőbe nézni. ;)

(#47357) Roachy válasza t72killer (#47349) üzenetére


Roachy
senior tag

Még véletlenül se vegyél ilyen kínai fost. Nincs benne semmilyen védelem.

(#47358) t72killer válasza Roachy (#47356) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

igaz.

#47357: +1:R, Patona lesz.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#47359) pergabb


pergabb
senior tag

A sok b@lfasz kérdésem után rendesen szembe köptem magam, illetve a korábban leírtakat..

Hogy mit vettem végül? :D Szóval perpill 7-10-ig Joy napok voltak, így egy újságot elsőnek, amit a büdös életbe nem fogok elolvasni :)
Aztán a benne található kuponnal 323e Ft-ért még egy D750-et :D Ennyit a croprol, a kisebb redőny szerelési áráról és a milcekről, egyszerűen ilyen áron nem bírtam ki, hogy ne vegyem meg, úgy is kimegy a forgalomból és egyéb felhasználás esetén a képminősége a mai napig állja a sarat, sőt, sok mostani vázat el is gyepál.
Szóval vicc tárgya lettem, mert baromira nem azt vettem amit gondoltam, vagy amit mondtatok, de ilyen akciót képtelen voltam kihagyni :D
D7500 még mindig mozgatja a fantáziám, ahogyan vmi kis milc is, de lehet ott ismét ellent mondok magamnak, szívből gyűlölöm a sony-t, de lehet egy zsebre vágós 6400 vagy mittomén melyik nem lenne rossz, amikor csak kirándulok, mert már kezdem unni, hogy én tényleg minden egyes nap csak is a fotós felszereléssel teszem ki a lábam itthonról és még nem kaptam le semmi rendkívülit :D :D :D) , kivétel a kutyasétáltatást, akkor marad itthon.
Z6, Z7 témát körbejártam, de én még várok, lesz ez sokkal jobb is, picit még demo szagúak a dolgok, nyilván használható, majd egy 2-3 év múlva már bátran belevágok és áldom majd, amikor a hiperaktív kutyám szemét és segglyukát is leköveti majd a rendszer, lehet addigra már fogni sem kell, jön majd utánam.

[ Szerkesztve ]

(#47360) tvamos válasza pergabb (#47359) üzenetére


tvamos
nagyúr

Szerintem jol valasztottal! Nem kell ujat tanulni. A D750 amugy is k..rva jo!

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#47361) rekid válasza pergabb (#47359) üzenetére


rekid
addikt

Jól tetted. Megbízható, ismert igásló ami kiszolgálja az igényeidet "potom" áron.

Gyáva népnek nincs hazája!

(#47362) pergabb


pergabb
senior tag

Hát pont az ára sodrott el, hogy ennyiért vétek lenne nem megvenni, pár éve pedig már nem adnak ki zárhibás meg egyéb hibás D750-et (volt 3? visszahívás is), ezeknél már a kukucska sapi sem esik le magától :D Már vissza is ment 360-ra az ára, gondolom vagy ezt tartja, vagy lesz még egy kis emelés nikon visszatérítés után és februárban utsó darabokat lehet már csak elkapni, ami az üzlet nyakán maradt esetleg, bár ha ügyesek, akkor februárban már nem lesz egy sem, d7200 is eléggé hirtelen tűnt el.
D7500-at nézegetve amúgy meglepően jól bírja a zajt, cserébe árnyék pimpelésénél sokkal rondább szemcsék jelennek meg, nem olyan homogén, viszont a jobb fénymérésnek hála, kevésbé is szükséges a csúszkákat pöckölni, szóval az még képben marad, vagy egy D500 annak ellenére, hogy vadat sem ma fogok fotózni. Azért a szűrő hiánya és a részletesebb kép piszkálja a rohadt fantáziám :D
Amúgy vki most kezd bele a fotózásba, annak rohadtul nem lennék a helyében, nehéz választani. Lassan kifutó tükrösök, még maradó tükrösök de jó drágán, vagy demo darabos milcek, avagy marad a sony amit utálok. Obik ára is brutálisan húz az ég felé, emlékszem anno canon rendszerre a Canon EF 100mm f/2.8L IS USM Macro lencsét 189e Ft-ért vettem, most meg karcolja a 300 ezret, de sok elit üveg ami fél milla alatt volt kapható, már 1 misi. A hanyatló dsrl piacot az árakkal kompenzálják, de a milcek pedig még nem tartanak ott, ami az én ingerküszöböm megütné, plussz nekem jól esik a súly, stabilizálja is a kezem remegését, szeretem is az optikai keresőt. Friss híreket olvasva oly úgy tűnik fel is adja a harcot és 1 éven belül megszűnik a fotós ága és a vicc az egészben, hogy itt a mobilok hangyaf@sznyi szenzora és az AI ami megette a piacot, lehet én látom, de full átlag és laikus embernek nem tűnik fel, hogy a telefonos portré képén éles maradt a haj egy része mellett a háttér és lepetézik a kép látványától, az sem gond, hogy a wb full selejt, erre is csak a mi szemünk áll rá.

(#47363) peti_s válasza pergabb (#47362) üzenetére


peti_s
addikt

A telefonok kamerái szoftveresen rengeteget fejlődtek, megveszel egy jóval drágább fényképezőt, és bizony automatikus módban (ahogy a legtöbb ember fényképez) bizony vannak szituációk amikor egy mobil, a sokkal jobb algoritmusnak köszönhetően jobb eredményt hoz.

Mi a jövő?

Szerintem a fényképezőket gyártó cégeknek is az automatikus módokat sokat fejlesztenie kéne, mert az emberek nagy részét bizony ezzel lehet megszólítani, és a szándékos butítások korát abba kéne már hagyni.

Itt pont a Nikon topikban, mennyi váz kapott direkt butított videós funkciókat...

Ez már nem pálya...

(#47364) Throme válasza peti_s (#47363) üzenetére


Throme
veterán

Nem hinném, hogy az auto módot polírozgatnák. Aki fényképező után érdeklődik, annak hangyányival több az affinitása a fotózáshoz, mint a mobilos képelés.
A kompakt gépek szinte kihaltak, vagy jó úton vannak felé. Helyettük van a mobilteló.
szvsz persze

(#47365) A Zéé válasza Throme (#47364) üzenetére


A Zéé
addikt

pedig tényleg jobban tennék, mert pláne a mai pörgős instás, filteres világban, ahol azonnal kell a "kontent" biztos lenne rá igény.
Régebben én is makacs raw only voltam, aztán most meg az offtopik másodgépemen a filmszimulációs sorozat az egyik kedvencem, mert ha olyanom van, akkor egy kattintásból van egy fakóbb, egy kontrasztosabb, meg egy feketefehér verzióm, aztán majd utólag otthon eldöntöm melyik maradjon meg, és nem kell hozzá raw konvertereket bújnom, csúszkát huzigálnom.

Just a simple Lineman...

(#47366) t72killer válasza A Zéé (#47365) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az "ontopic" gépekben is van ;), csak nem verték nagy dobra.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#47367) A Zéé válasza t72killer (#47366) üzenetére


A Zéé
addikt

igen? A MILC-ekben?

Just a simple Lineman...

(#47368) Roachy válasza peti_s (#47363) üzenetére


Roachy
senior tag

Azért a telefonok képei max egy telefon kijelzőjén mutatnak jól. Monitoron nézve szétesnek. És ez a mű bokeh meg borzalmas. Akinek ez elég annak nem is kell más a telefonon kívül.
Az automata mód telefon szintű fejlesztése szerintem tök felesleges egy fényképezőn. Csak az alsó szegmensben van ennek értelme, mert biztosan van egy átmenet a rétegek között, aki nem akar a képekkel még külön bíbelődni, de a telefonnál jobb minőséget szeretne. Aki megelégszik egy telefon nyújtotta minőséggel, az nem akar majd cserélhető optikás masinákkal szórakozni amúgy sem, pláne hogy most már a tele, nagylátó és alap tartomány is elérhető rajtuk.
A jövő szerintem az, hogy annyira átalakul a fotós piac, hogy nem igazán lesz értelme harcba szállni a telefonokkal.
Le fog tisztulni, az átlag embernek bőven elég lesz a telók adta fotózási lehetőség, a maradék jócskán beszűkült réteg fog osztozni a fényképezőgépeken, azon belül is a hobbi fotósok és a profik.
A kevesebb vásárló meg egyet jelent a drágább eszközökkel. És az az érzésem, hogy tovább fog nőni a belépő és profi szint közti árszakadék is. A komoly cuccok folyamatosan drágulnak amíg be nem áll a piaci egyensúly. Ennek talán lesz pozitív hozadéka is, nem hiszi majd minden agyhalott profi fotósnak magát mert van egy gépe. A magas ár talán eltántorítja őket. És csak az igazán elhivatott vesz majd külön felszerelést magának.
A fényképező gyártóknak el kell gondolkodniuk, hogy vagy megpróbálják tartani a lépést és beszállnak a mobil piacra, akár saját készülékkel, akár kooperációval (mondjuk Samsung telók Nikon fejlesztette fényképezővel), vagy pedig maradnak így, de kénytelenek lesznek benyelni egy komolyabb haszon kiesést, amit valamelyest kompenzálnak az árak emelésével. Van egy harmadik út, ha bővítik a profiljukat más irányban is. Ez mondjuk leginkább a Nikonra igaz, mert a Canon, Sony és a többi gyártó is bőven elvan más piacokon (pl szórakoztató elektronika, számítástechnika, stb) de a Nikonnak nincs túl sok egyéb bevételi forrása. Ők vannak a legnagyobb veszélyben. Mert egy Sony akkor sem fog tönkre menni, ha teljesen megszűnne ez a szegmens.

(#47369) t72killer válasza A Zéé (#47367) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A z6-omban biztosan, nézegettem is, hogy kell felrakni/saját profilokat főzni de több DSLR is tudja. Innen mehet a kép snapbridge-en a telóra, arról pedig a tetszőleges platformra.

#47368: +1, s7edge-em van, ami nem egy utolsó telókamera-szempontból, de kanyarban sincs még egy rx100IV-gyel szemben sem. A saját 5"-os kijelzőjén jók a képek-videók, csakhát normális esetben 32" 4k-n nézegetem a termést. Ezen kívül próbálj meg vad/madárfotót csinálni telefonnal. Tudom, pár észlény amerikában minden évben bepróbálkozik a bölényekkel, aminek a vége egy szép újsághír, teleobjektívvel fotózott bölénycsordával és mobiltelóval fotózott, intenzív osztályon nyakig begipszelt túlélővel illusztrálva.

Annyi történik, hogy a "sallang" lekopik és azok vesznek csak normális fotómasinát, akik komolyan is gondolják a tevékenységet. Ez régen is így volt, a 70-80as években se volt minden háztartásban SLR.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#47370) A Zéé válasza Roachy (#47368) üzenetére


A Zéé
addikt

"a Nikonnak nincs túl sok egyéb bevételi forrása."
Azért annyira nem kell félteni a Nikont sem. A képalkotó termékek már az előző pénzügyi évben is csak a bevételek 41.8%-át tették ki, és ebben benne vannak a távcsövek, távmérők is. Beszámoló, ha nézegetnéd :)

(#47369) t72killer
Ja, hogy valami főzött dolog. :K

[ Szerkesztve ]

Just a simple Lineman...

(#47371) Roachy válasza A Zéé (#47370) üzenetére


Roachy
senior tag

Akkor ugyanezt a számot hasonlítsd össze a többi céggel is, náluk hány százalék. ;)

(#47372) A Zéé válasza Roachy (#47371) üzenetére


A Zéé
addikt

A Canon 25,5%-át megtaláltam, a Sony, Pana nyílván más liga. Oly, meg a Ricoh lenne még érdekes, de azokat nem bírtam kihámozni, csak azt, hogy az Oly masszívan bukott a képalkotós üzletágon.

Just a simple Lineman...

(#47373) tvamos válasza Roachy (#47368) üzenetére


tvamos
nagyúr

"Azért a telefonok képei max egy telefon kijelzőjén mutatnak jól." Most, hogy mediat, hireket ott fogyasztunk, nem is nagyon van szukseg tobbre...

Amugy egyre jobb uvegeket gyartanak a kinaiak. Egyreszt a nagyoknak is gyartatnak objektiveket, amikhez regebben a lencseket meg Japanban csiszoltak, de mar az is kezd atvandorolni kanaba, masreszt sajat jogukon is.
Egyszer felszivjak magukat, es elkezdenek vazakat is csinalni, logikusan Androiddal, es eloszor belepo szinten letaroljak a piacot, mert ott lesz a tele objektivhez a beepitett AI is. Es utana mennek majd tovabb a profi szegmens fele.
Canon, Nikon, Sony, mennek majd a levesbe, mint a IBM, meg a tobbi. (Tudom, hogy van ma is IBM, de nem gyartanak mar hardware-t, es mar nince is IBM irva a laptopra. Persze... Lenovo... pont igy.)

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#47374) Roachy válasza tvamos (#47373) üzenetére


Roachy
senior tag

Na ezt azért kötve hiszem hogy bármilyen kínai gyártó belátható időn belül a levesbe küldené a többieket. ;)
Az összes jelenlegi gyártónak több évtizedes tapasztalata van képalkotó eszközök gyártásában. A kínaiaknak 0. Max amit a telefonjaikba tesznek kamerák.
Egy földből hirtelen kinőtt kínai márkának aligha fog bizalmat szavazni, főleg a profi réteg. Ahol még mindig Canon-Nikon uralom van elsősorban. Csak a Sonynak sikerült érdemben betennie a lábát. De neki sem sikerült elsőre. Ott van pl a Pana új gépe amit egyértelműen a profiknak szántak és szerintem azzal is sokat mondok hogy talán 1000-ből 1 pronak van olyan gépe. Fujit is többen használnak.
A Lenovo sem jó példa, mert nem a semmiből jött, hanem az meg az IBM pc részlegét megvásárolva tudott csak előre törni. Ráadásul az IBM technológiáját tovább víve, nem saját erőből. És az IBM kicsit sem ment a levesbe, csak már mással foglalkoznak, és igenis gyártanak hardware-t is, csak már nem a pc piacra (leginkább szerverek, mesterséges intelligencia és szuper számítógépek fejlesztésével). De még ez sem igaz, mert pl a konzolokban kivétel nélkül, részben, vagy egészben(Playstation, Xbox, Nintendo) Ibm procik dolgoznak.

(#47375) t72killer válasza tvamos (#47373) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Azokat az üvegeket gyártják jól, amiket ott gyártatnak a Japók. Egyébként valszleg nem véletlen vitte pl a nikon Thaiföldre az obigyártást, a thai-ok lehet nem lopják annyira a technológiát.

A mitakon/zongyi/rokinon cuccok 2/3-ada meg hulladék.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#47376) tvamos válasza Roachy (#47374) üzenetére


tvamos
nagyúr

Szerintem tokeletes pelda a Lenovo. Sokaig nem is hallottunk felole, aztan kiderult, hogy hosszu evek ota gyartjak az IBM cuccokat. Mar most is ott van egy csomo CaNikon cuccon, hogy made in China. Es bar meg kinevetjuk a YONGNUO EF YN 50-et, vagy a YI M1-et, de meg 5-10 ev, es siman ott lesznek a versenyben. Ugyan ugy, mint ma mobiltelefonban. Fiatalok, akik mobilrol mozdulnanak a kamera iranyba, mert akarnak dedikalt macro objektivet, vagy egy nagy telet, azoknak valoszinu a Xiaomi nev jobban hangzik, mint egy Nikon. A Canont esetleg ismerik, mert van olyan nyomtatojuk otthon.
Termeszetesen nem a pro szegmensben fognak ok versenybe szallni eloszor, hanem a budgetben, es onnan kezdve fogjak kiszoritani a ma nagy gyartokat. Abban a szegmensben esetleg van meg ideje a nagyoknak vakarozni egy kicsit, de ha megroppan valamelyik, akkor ugyan ugy meveszi valaki oket, mint az IBM laptopot a Lenovo. (Ugyhogy szerintem meg mindig all a pelda.)
Persze, csak akkor, ha akarjak. Penzuk tutira van ra. Szerintem mar most is siman meg tudnak venni valamelyiket, ha meg nem tettek meg ezt.

(#47375) t72killer válasza tvamos (#47373) üzenetére
"Egyébként valszleg nem véletlen vitte pl a nikon Thaiföldre az obigyártást," Valoszinuleg azert vittek oda, mert Kina mar dragabb.

"A mitakon/zongyi/rokinon cuccok 2/3-ada meg hulladék." Igen, hulladek, de a kiani mobilok is hulladekok voltak 8 eve. Tele volt a piac a hasznalhatatlan iphone utanzatokkal. Most meg a Huawei ott van az Apple meg a Samsung mellett a top gyartok kozott, es a Xiaomi is ott verseng mar veluk. Persze, az optika nehezebb dolog, de megtanuljak.
Es azert a Venuslensnek vannak jo darabjai...

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#47377) t72killer válasza tvamos (#47376) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Amikor a kínai elkezd minőséget gyártani, hirtelen kiderül, hogy nem is olcsóbb sokkal a "szabad világban" készült alternatívánál. Ha a hüjevej masszív állami/hadsereg dotáció mellett készült mobilok árát hasonlítod a nem legeslegújabb samsungéhoz, akkor sehol sincs már a régi 2-3x-os szorzó.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#47378) gaben22 válasza t72killer (#47377) üzenetére


gaben22
senior tag

Azért drága dolog a sok R&D és magasan kvalifikált mérnök fizetése + a kockázat, hogy egy fejlesztés végül a kukában végzi. Ezeket mind bele kell építeni annak az árába, ami végül productionbe megy. Na ezt a kínaiak mind megspórolják...

Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk; DAP: Astell&Kern AK70 mkII; IEM: JVC HA-FW01

(#47379) peti_s


peti_s
addikt

Üdv Mindenki,

(#47364)Throme
Lehet hogy nem fogják fejleszteni, de egy fontos lépés lenne szerintem.
Ezt a több affinitást ne hidd, apuka bemegy a boltba, hogy a gyerekéről jó képeket akar csinálni. A belépő szintű gépeket veszi mindenki, mert profinak tűnik.
Ezért került ki a D3xxx-ből egy csomó funkció, mert egyszerűen az egész életét nagyon sok helyen auto módban töltötte, objektív csere nélkül.

(#47368)Roachy
Szerintem nem olyan gyászos a mobil fotók világa.
A Huawei abszolút túl van értékelve, de egy Samsung S6-tól felfelé, kellő fény mellett, elég korrekt képet tud csinálni, UHD monitoron is nézve. (Sokszor jobbat mint egy kompakt. )
Kevesebb fény mellett FHD monitoron is még korrekt szvsz.

És ezt a baromi jó algoritmusnak köszönhetik, ami jelenleg a profi gépek világában még nincs.
Én csak felvázoltam egy fejlődési lehetőséget nekik, amivel meglátásom szerint a belépő szintű gépeikkel sokkal több embert érhetnének el.

(#47377)t72killer
Igen, mert ugyanolyan hatalmas reklámköltségekkel dolgoznak, mint a "többiek".
De ha megnézel egy Xiaomit, mindjárt más a helyzet.
Nem a kínai gyártás feltétlen a költségcsökkentő tényező, hanem a reklámköltségek visszaszorítása pl. a Xiaomi esetében.

(#47376)tvamos
A ThinkPad vonalon azért utána még pár évig rajta volt az IBM keze, és mióta teljesen levette róluk, egyesek(szerintem is) már nem olyan. :) (T420-T430-T440 Körül volt szerintem a váltás, addig szerintem csak fejlődött, T440 óta érzem az első visszalépéseket.
Meg kellett hozniuk fejlesztési illetve gazdasági döntéseket, amiknek egy része előre, más része kicsit visszább vitte a TP Projektet.)
Ettől függetlenül egy Dell, és egy HP mellett mai napig tökéletes alternatíva, viszont a "ThinkPad tábor" azért sajnál bizonyos dolgokat hogy kikerültek belőle.

üdv. peti_s

[ Szerkesztve ]

(#47380) rekid válasza t72killer (#47377) üzenetére


rekid
addikt

Ó dehogynem, csak te ezt a retail áron nem érzed. Ez jellemzően ott derül ki amikor egy tenderen a "listaárból" gond nélkül dobnak el 20-50%-ot...

Gyáva népnek nincs hazája!

(#47381) Roachy válasza tvamos (#47376) üzenetére


Roachy
senior tag

Nem a Lenovo még mindig nem jó példa.
Nem azért adta el az IBM, mert szüksége volt a pénzre, vagy mert a kínaiak annyival jobbak lettek volna, hanem azért mert nem volt szükség tovább a pc termékekre, paradigmaváltás miatt. A legkevésbé sem voltak rászorulva a kínaiakra. Nekik viszont igenis kellett ez az üzlet, hogy egyáltalán labdába tudjanak rúgni a nyugati piacon. A kínai laptopok sehol sem lennének az IBM pc részlegének megvásárlása nélkül.
És ahogy te magad is írtad a mobil piacon sem tudtak csodát tenni. Amint elérték a nagyobb gyártók minőségét, tudását, az áruk is követte őket és semmilyen gyártó nem ment a levesbe miattuk. Csak bővült a paletta. És a legalsó szegmensben, a legolcsóbb telefonok között jön csak ki igazán az előnyük.
Ha valahogyan össze is kapják magukat, teszem azt az Olympus fotós részlegének megvásárlásával, akkor is csak még egy gyártó lesznek a többi mellett és nem körözik le a piacot. Saját erőből meg talán sosem érnének oda.

(#47382) Roachy válasza peti_s (#47379) üzenetére


Roachy
senior tag

Én még nem találkoztam olyan telefonnal aminek ne csalódtam volna a képeiben amint monitorra kerülnek. Igaz nem is kompaktokkal fotózok.
De abban én is egyetértek, hogy a belépő szinten lehet értelme a szoftveres trükközéseknek.

(#47383) Throme válasza peti_s (#47379) üzenetére


Throme
veterán

Ha megnézed már most fejlett az auto mód, csak sokan nem használják ki.
Nem csak a módválasztó tárcsán lévő "A" állás az auto, hanem ebben a módban a vezérlőtárcsa segítségével további lehetőségek közül lehet választani. Majdnem minden főbb szituációra van előre programozott beállítás. Ez már a legalapabb nikon tükrös gépben megtalálható.

Ráadásul a d3x00 sorozatban benne van egy sor gyorstalpaló, a fotózás első lépéseiről, fogalmairól. Legalább is az elején benne volt, az újaknál nem tudom ezt megtartották, vagy sem.

Szóval, ezek tükrében szerintem kielégítő segítséget nyújt egy gép a kezdőknek, vagy laikusoknak.

Ezt még megfejelik a mobilgyártók és a milcesek, hogy az elkészült képeket előre programozott effektusokkal, automatikusan utómunkálják, és nem kell a "fotósnak" a számítógépén még órákat állítgatni a
képeken.

Szerintem még ebben fognak valamit fejleszteni, hogy szélesítik az effekt palettát az újabb trendeknek megfelelően.

(#47384) t72killer válasza rekid (#47380) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ja, csak ebből vond le a kínai állami dotáció mértékét is. A hüvej állami cég. Vajon a kamerabiznisz is érdekli annyira az elvtársakat, mint a kémkedésre kiválóan használható telekommunikáció?

A hardver mellett pedig a supportot is nézni kell.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#47385) Timer válasza Throme (#47383) üzenetére


Timer
veterán

"Ráadásul a d3x00 sorozatban benne van egy sor gyorstalpaló, a fotózás első lépéseiről, fogalmairól. Legalább is az elején benne volt, az újaknál nem tudom ezt megtartották, vagy sem."

D3100 >> D3500 viszonylatában mondhatom, hogy még tovább is fejlesztették.

[ Szerkesztve ]

(#47386) Peczek válasza t72killer (#47366) üzenetére


Peczek
aktív tag

Segíts már légyszíves, neked sikerült ezeket a görbéket felrakni egy Nikonra? Én próbáltam, felraktam és extra szarok lettek. (Egyébként a D70-es még tudod fogadni curve-ket, egy pár volt, a Whitewedding meg pointandshot nevű görbék voltak, azok szépek voltak). De ez az oldal, amit belinkeltél, én is használtam, D7200-n sz@r lett, de nagyon.

(#47387) t72killer válasza Peczek (#47386) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

nem próbáltam még élesben, 7év kihagyás után 2 hete vagyok nikonos :B . 7végén ránézek.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#47388) Peczek válasza t72killer (#47387) üzenetére


Peczek
aktív tag

Köszi

(#47389) tvamos válasza t72killer (#47377) üzenetére


tvamos
nagyúr

Amikor elkezd minoseget gyartani, azt addig azert dotalt aron arulja, mig a konkurencia tonkremegy. Meg ugye, nem kell kifejleszteni, csak ugy lemasolni, hogy azt tudjak mondani, hogy nem ugyan az, es mehet evekig a pereskedes, mire valami tortenik, hacsak nem jar ugy a gyarto, int a Qualcomm, hogy hiaba volt igaza, megis oket kaszalta el a kinai birosag.
De mindegy is...

(#47379) peti_s
Lehet, hogy nem olyan mar, mint regen volt, de semmi sem olyan mar!..

(#47381) Roachy válasza tvamos (#47376) üzenetére
"paradigmavaltas" = corporate bullshit. (Meg ilyeneket szoktunk mondani, hogy portfolio tisztitas.) Azert adta el, mert rontotta az OP-ot. (Nem jott belole eleg penz.)

(#47378) gaben22 válasza t72killer (#47377) üzenetére
Arra szokott elmenni a rengeteg penz, hogy a management elcseszi. Az R&D is sok penz, de hulyesegekre tobb szokott elmenni. Amikor nagyon sok penz kell az R&D-re, akkor tokeemeles, tovabbi investorok...
En ugy latom, hogy a Nikon arbevetele 709 milliard Yen volt, a profit 83 milliard, az R&D meg 64. (Ez a 64 nem a profitbol jon le.) Szoval atlagosan 9% az R&D.

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#47390) .bTr


.bTr
tag

Sziasztok!

Szerintettek mennyire érdemes még mostanság D800 vagy D810-be "befektetni"?
Mostanában ki lehet fogni jó áron jó állapotú gépeket.
Múltkor pont elvittek egyet az orrom elől, iszonyat jó áron volt.

(#47391) t72killer válasza .bTr (#47390) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nagyon nyomott áron bármi megéri:))

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#47392) tvamos válasza tvamos (#47389) üzenetére


tvamos
nagyúr

Hmm.. milyen erdekes olvasmany ez: [link] [link]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#47393) t72killer válasza tvamos (#47389) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Itt jönne a nyugat szerepe, hogy végre felébred-e, és hagyja-e, hogy kína a maradék ipart is felszipkázza a bolygóról és 20év múlva fél országrészeket kérjen cserébe 3 tranyóért.

Egyelőre örülök, hogy a vázam Sendai-ban készül és az obik sem kínaiak. A sigma 150-600S-emre pedig Made in Japan van ráírva:)).

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#47394) Roachy válasza tvamos (#47389) üzenetére


Roachy
senior tag

A lényegen nem változtat, hogy eddig egyetlen kínai gyártó sem csinált forradalmat. Max hozzáfértek a tortához és kiharaptak belőle kisebb nagyobb darabokat. Ahogyan a Huawei és a Xiaomi sem teperte le a többi gyártót, úgy a Lenovo sem lett egyeduralkodó a notebook piacon, annak ellenére sem hogy az IBM hátán mászott föl. Sőt csak elrontották az addig komoly presztízsű márkát. Miért pont a fotós cégeknél sikerülne nekik?
A kínaiak tudnak jobbat, olcsóbban gyártani, de önerőből fejleszteni nem igazán. És mindemellett kétes és követhetetlen az anyaghasználat és összeszerelés minősége, a szoftverek biztonsága, a különböző egészségügyi, elektronikai normák betartása.

(#47395) Roachy válasza .bTr (#47390) üzenetére


Roachy
senior tag

Ha jó áron van mindenképpen érdemes beruházni. Komoly gépek mind a mai napig.

(#47396) Roachy válasza t72killer (#47393) üzenetére


Roachy
senior tag

Kína drágul, úgyhogy sokan mennek el máshova gyártani.

(#47397) tvamos válasza Roachy (#47394) üzenetére


tvamos
nagyúr

"A kínaiak tudnak jobbat, olcsóbban gyártani, de önerőből fejleszteni nem igazán."
Ezt mondtak a Japokrol is, most meg nezd meg, hol tartanak. A consumer fenykepezogepek kategoriat gyakorlatilag letaroltak.
Most a kinaiak jonnek fel. Csak ido kerdese, hogy jobbak legyenek abban, amiben jobbak akarnak lenni. En egyutt dolgozom Kinai mernokokkel, ott is van jo is, meg rossz is, es vannak hasonloan lelkesek, mint nalunk, vagy Japanban. Es mar most is vannak dolgok, amit onerobol fejlesztenek, nem fognak megallni.
Csak nezd meg, a Kinaiaknak komolyabb az urkutatasa, mint Japannak, vagy talan az egesz EU-nak. Persze, tudom, vettek technologiat a Ruszkiktol. De akkor is van, es szepen eltanuljak, mig majd maguktol csinaljak, es tovabbfejlesztik.

"És mindemellett kétes és követhetetlen az anyaghasználat és összeszerelés minősége, a szoftverek biztonsága, a különböző egészségügyi, elektronikai normák betartása."
Ez itt nyugaton is igy volt 100 eve. Sot, a keleti blokkban eleg visszamenni 40 evet, (talan 30-at,) es itt is voltak csunya dolgok. (A tiszai cianozas, vagy a vorosiszap meg meg csak annyira sem volt regen, de itt ugye elindulhat egy masik vita, hogy baleset, de en ugy tudom, hogy mind a ketto hanyagsagra, es a normak be nem tartasara vezetheto vissza.)

Nekem ez a velemenyem, de persze lehet, hogy tevedek. (Sokkal jobb lenne... )

(#47396) Roachy
"Kína drágul, úgyhogy sokan mennek el máshova gyártani."
Dragul is, meg ott nem lehet a sajat cegedben kizarolagos tulajdonod, es nem tudod a sajat embereidbol felallitani a board-ot.

Amugy lassan, de talan komolyan lehet majd ott is venni a szabadalmi oltalmat, meg a szellemi tulajdont. Remelem. Legalabbis erre haladnak a trendek allitolag.

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#47398) t72killer válasza tvamos (#47397) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ahogy elnézem, kínának kell még egy 50év, hogy beérje a mai nyugati szintet igényesség/teljes életciklusra vonatkozó minőségi elvárások szempontjából. Egyelőre ott tartunk, hogy a gyáraik tisztítatlanul tolják a nehézfémes ganét a folyóikba.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#47399) tvamos válasza t72killer (#47398) üzenetére


tvamos
nagyúr

Ez 5 eve meg igy volt, de ott is valtozi a helyzet, foleg az utobbi 2-3 evben. Azert a kinai sem akar direkt meghalni. Persze, az allam lenyomja azokat, akik nagyon hozongenek, de azert haladnak elore.
Remelem, be tudom irati a fiam egy kinainyelv tanfolyamra!..

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#47400) t72killer válasza tvamos (#47399) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

5év alatt egy társadalom nem fog megváltozni. Jelenleg nemhogy javulnának, de egyre romlanak a közállapotok arrafelé - a Hong-Kong-i események kiváló indikátorok erre. Diktatórikus rezsimből nem lesz innovátor és nemzetközi szinten sem ártana vigyázni vele... Sőt, a diktatúrák általában természetüknél fogva instabilabbak a demokráciáknál, és amikor borul a politikai bili, akkor a gazdasági is szokott.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nikon DSLR topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.