Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (téma lezárva)

Hozzászólások

(#13451) nono0327


nono0327
csendes tag

Szerintetek az alábbi három gép közül melyik a legjobb vétel? Játék nem igazán fontos szempont!
[link]
[link]
[link]
Vagy van jobb vétel ebben a kategóriában?

[ Szerkesztve ]

(#13452) Bikkrom válasza hajraolaj1 (#13450) üzenetére


Bikkrom
senior tag

Először a helyedben letúrnám a windowst és feltennék egy frisset. Nekem sokszor csinálta ezt egy régi vinyóm, folyton a fájlrendszer szart be és windows telepítő cdről chkdsk-val javíthattam a fájlrendszert. Plusz próbálj egy régebbi de még vga váltást támogató ati drivert.

Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

(#13453) rizso válasza hajraolaj1 (#13450) üzenetére


rizso
addikt

1. szerviz
2. akksiról indítsd a gépet, mert akkor az integrált vga-val indul (ha minden igaz, akkor akksiról az integrált az alapértelmezett). Lehet, hogy hibás a vga vagy annak a hűtése - ez mondhatni több Y560-nál is előforduló hiba, a másik pedig a winyó hiba.

Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | Huawei Sound prémium bluetooth hangszóró

(#13454) SeniorTilla válasza hajraolaj1 (#13450) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Ha színes foltok voltak a képen, akkor én videokártya-hibára gyanakodnék. Gondolom még garis, vidd szervizbe.

Esetleg előtte ramcsere és teszt, egyszerűbb és gyorsabb a szerviznél.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#13455) Sandrew válasza nono0327 (#13451) üzenetére


Sandrew
őstag

Egyik dell sem éri meg. Drágák de nagyon. Logouton most volt róluk egy írás.

(#13456) Ace Ventura


Ace Ventura
addikt

Ma voltam a notebook.hu-ban a mammutban, és megsasoltam a Fujitsu A530, illetve AH530-at.Jó kis stabil gépnek tűnnek.Én személy szerint jobban örültem volna ha úgy hozzák össze, hogy matt kijelző, és fekete belső, mert sajnos fordítva gyártják.A matt kijelzőhöz fehér billentyűzetet és szürke csuklótámaszt kapsz.Ha fekete belsőt szeretnél, ahhoz fényes kijelző van.Nem értem miért csinálték ilyen bénára ezt a szériát.

Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej

(#13457) szeszab


szeszab
tag

Tudom, hogy nem idetartozó kérdés, de a lenovoknál nem jár garanciavesztéssel ha kiszedem a winchestert ugye? Mert nem régen vásároltam egy Y570et és a b..i windows7 telepített valamilyen frissítést amitől nem tud újraindulni a gépem. Lehet ilyenkor csinálni valamit? Mert windows induláskor elkezdi telepiteni az új frissítéseket és hibat ír ki a 9000 valamennyiedik telepítésekor és ott meg is áll. Valakinek valami tipp?

(#13458) Misua


Misua
senior tag

Hellosztok!

8 éves kislánynak kéne netbook netezésre (semmi másra), a lényeg hogy új és legolcsóbb legyen (de azért működjön is pár évig ;] ). Teljesítménye nem számít, ár a domináns :U
A képernyő mérete...asztali notebook, de ha más méretekben is jó áro van, azt is szivesen megnézném.
Köszi a válaszokért.

(#13459) Z86 válasza Misua (#13458) üzenetére


Z86
őstag

Netbookokkal kapcsolatban itt találhatsz hozzáértő embereket.

(#13460) Misua válasza Z86 (#13459) üzenetére


Misua
senior tag

Oksi írtam oda is, de azért én asztali notebook-ra pályaztam, nem picurka Netbookra...nem akarok majd neki szemüveget venni :U

(#13461) d@minator válasza hajraolaj1 (#13450) üzenetére


d@minator
addikt

Az nagyon VGA hibának néz ki. Ne szenvedj vele küld gariba!
Ezt látva már biztos, hogy egy év garival nem veszek laptopot.

(#13462) Z86 válasza Misua (#13460) üzenetére


Z86
őstag

Akkor ezek szerint inkább 15,6-os gépre gondoltál, azok közt vannak viszonylag olcsóbb modellek. Minden esetre legalább 2 év garanciával rendelkező modellt keress.
Mennyit szánnál rá?

(#13463) energy_ válasza Misua (#13458) üzenetére


energy_
senior tag

hát,ha tényleg nem számit a teljesitmény itt van pár legolcsóbb de egy kicsit többért már elfogadható teljesitményt lehet kapni :)
acer
hp
samsung

(#13464) Maddoxtomi válasza Misua (#13460) üzenetére


Maddoxtomi
tag

Én amatőrnek számítok a hordozható gépek terén, de ha tényleg nem akarsz neki szemüveget venni akkor érdemes legalább annyit rászánni, hogy MATT kijelzős gép legyen.
Sajnos én vettem egy elég drága gépet fényes kijelzővel.... hát nem ez volt életem legjobb döntése, 1-2 évet kihúzok vele aztán csak megveszi majd valaki:)

(#13465) Bikkrom válasza Maddoxtomi (#13464) üzenetére


Bikkrom
senior tag

Már temeted az l702x-et? :D Szokásos tipikus rössz döntési roham. Nálam is megvolt az első 2 hétben miután megvettem az Acert. :D Nem tudtál volna hasonló teljesítményt és matt kijelzős gépet venni. Jó az! Jól döntöttél! :))

Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

(#13466) Chaser válasza Bikkrom (#13465) üzenetére


Chaser
titán

Mattban nincs "gamer" ha jól tudom. Az viszont biztos, hogy én is a mattot preferálom és még a JBL 2.1 kedvéért se mondok le róla. Ma vettem egy régebbi gépet matt kijelzővel és az utcán ki tudtam próbálni :)) ki lehet vele ülni a kertbe stb. Nálam szempontoknál első helyen az szerepel: matt kijelző. Benn is sokkal jobb használni - nekem -.

szeszab: Nem jár garvesztéssel.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#13467) SeniorTilla válasza Maddoxtomi (#13464) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Amióta léteznek fényes kijelzős gépek (korábban csak matt volt), én azóta fényeset használok, és mindenki más a családban is. Sokkal szebb képük van, mint a matt gépeknek, a szememnek pedig semmi baja nincs tőle, sőt :D szóval maddox kolléga véleménye csak egyéni vélemény, nem általános.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#13468) szeszab válasza SeniorTilla (#13467) üzenetére


szeszab
tag

Nekem is többnyire fényes kijelzős gépeim voltak, vannak és soha nem volt velük gondom.

(#13469) energy_ válasza szeszab (#13468) üzenetére


energy_
senior tag

nah jó végre ilyeneket is hallani mert kezdtem megilyedni,most nekem is matt monitorom van (bár jó régi) de most fogok venni fényes notit,remélem nem bánom meg :U

(#13470) Misua válasza Misua (#13460) üzenetére


Misua
senior tag

A keret oly max 50 ezer forint. Tudom, nem sok...mondhatjuk irreális a feladat :Y , de azért is írok ide, hátha vannak olyan helyek, melyek új de technológialag régi gépeket árulják.

(#13471) szeszab válasza Misua (#13470) üzenetére


szeszab
tag

Szerintem 50k-ért nem lesz új 15,6-os laptop, de még kisebb se nagyon. A 10"-osak is 60-nál kezdődnek ha minden igaz.

(#13472) Drughi válasza Misua (#13470) üzenetére


Drughi
addikt

Annyiért notebookot nem kapsz újonnan.
NETbookot talán.

Pixel 7a

(#13473) Borote válasza energy_ (#13469) üzenetére


Borote
addikt

Amíg nem használod napsütésben, addig annyira nagy probléma nincs szerintem a fényes kijelzővel. De tény, hogy ha az ablakon besüt a nap, akkor ha nem fordulsz odébb, az meglátszik a kijelzőn.
Így nekem, aki csak zárt térben használja a gépét, semmi hátrányom nem származik a fényes kijelzőből. Mondjuk ha a Desire-nek lenne matt kijelzője, azt tudnám díjazni :D

[ Szerkesztve ]

(#13474) SeniorTilla válasza energy_ (#13469) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Nem fogod megbánni szerintem. Egy dolog azonban itt is igaz, mint mindenhol. A kijelzők között nagy különbségek vannak, még azonos géptípusok esetében is! Tehát érdemes vásárlás előtt megnézni a konkrét gép képét, amit megveszel.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#13475) SeniorTilla válasza Borote (#13473) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Kint, napsütésben a matt kijelzőt sem lehet normálisan látni. Ezerszer próbáltam, még egy 8740w-t is kivittem egyszer a kertbe, amikor sütött a nap, alig lehetett látni. Muszáj volt beárnyékolni, hogy ne érje közvetlenül a fény, csak akkor volt használható.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#13476) Chaser válasza szeszab (#13468) üzenetére


Chaser
titán

Vidd ki a kertbe:D Az meg nem igaz, hogy glossynak feltétlen szebb a képe. Nem tudom hány éves gépet vettem ma, de sok glossy tulaj elsírná magát ha meglátná annyira szép és kiváló betekintési szögei vannak, pedig kommersz 1280 15.4"-on. A glossy is tud szép lenni, este, akkor valóban kontrasztosabb, de egy matt sokkal jobban használható. Én monitorból sem tudtam elviselni a glossy-t, van a xeroxnak 1 modellje biztos ami olyan, ráadásul IPS paneles, bitang szép, de csak este volt jó használni. Persze szubjektív dolog ez, valaki szereti ha egyben borotválkozó tükörként is funkcionál a gép...én nem :N ha meg akarom igazítani azt a kevés hajamat akkor bekapcsolom a kamerát :D

Misua: Nem fog összejönni. Bújjad az aprót folyamatosan, akadnak jó vételek. Ha nincs rá időd akkor meg veszel többért olyantól aki bújja :K ;]

SeniorTilla: Napsütésben direktben tényleg nem feltétlen látni a matt kijelzőt se...de:
-nem veri ki a szemed
-árnyékosabb helyen már látod is
Én múltkor teraszra vittem ki a gépet, be is van kerítve valami műanyag palával, mégse láttam semmit glossyn. 1ébként sajnos a HP-k kijelzőit eléggé le szokták húzni a p&w szériából is fényerő és láthatóság terén kinti fórumokon, régebbi modelleket biztosan.

Most, hogy már több matt gép járt nálam annyit tudok mondani, aki kinn is tervezi valamilyen szinten használni a gépet csak matt kijelzővel vegye ha jót akar magának.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#13477) energy_ válasza Chaser (#13476) üzenetére


energy_
senior tag

én igazából max erkélyen használnám de egyébként csak lakásban,nappal meg ugyis levan húzva a redőny a meleg miatt meg különben is este gépezek legtöbbet ugyhogy akkor ezzel nem lesz gond :U

(#13478) Chaser válasza energy_ (#13477) üzenetére


Chaser
titán

Erkélyen glossyt? Ha nálam elkerített teraszon nem ment hát nálad se fog:D Ha van haverod kérd meg vigye el a gépét és nézd meg. De mondom ez szubjektív. Nálam ez első számú kitétel lett, utána az anti ujjlenyomat gyűjtő kaszni..sőt, ez a 2 dolog együtt mindenképp kell. De van aki elvan egy csilli-villi géppel is, nem vagyunk egyformák. Ezek után backlit bill jöhetne és még így is van alternatívám:)

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#13479) Maddoxtomi válasza Bikkrom (#13465) üzenetére


Maddoxtomi
tag

Bikkrom: Remélem igazad lesz aztán majd megszokom a gépet. Tény, hogy nagyon erős a gép annak ellenére, hogy a plusz szabad hdd és ram slot előnyeit most még nem élvezhetem.

SeniorTilla: Lehet rosszul fogalmaztam; Nem a szobában "káros az egészségre" a glossy felület, hanem a teraszon, vagy esetleg a nappaliban délben mikor telibesüti a nap.
Tudom én hogy nem arra találták ki, hogy kiüljek vele napozni, de hogy árnyékban kiesik a szemem tőle... sajnos én nem erre számítottam.

Chaser: Saját kárán tanul az ember! Ezek után nekem is az lesz az első szempont, hogy matt legyen a kijelző:)

[ Szerkesztve ]

(#13480) energy_ válasza Chaser (#13478) üzenetére


energy_
senior tag

más választásom nem nagyon van mert játék is fontos és az fujival nem kivitelezhető :)
mind1 egyik erkélyen van olyan tekerhető cucc aminek most nem jut eszembe a neve,akkor majd ott használom :P

szerk:vagy van olyan matt gép amiben hd5470 vagy jobb van? az még annyira nem számit gamernek :)

[ Szerkesztve ]

(#13481) Chaser válasza Maddoxtomi (#13479) üzenetére


Chaser
titán

Most másodszor esett a kezembe olyan gép, ami már nem mai darab de valszeg pont ezért matt. Mellé a felület is anti ujjmágnes. ráadásnak a bill se hajlik meg ha gépelek:) Nem hiába no, úgy van ez mint a házakkal, régen tudtak építeni:D

energy_: Nekem a fujival csak annyi bajom van, hogy ezüst belül fehér billel. De még ennek ellenére is majdnem vettem egyet nemrég, szerencsére(?) messze volt. Vagy a játék az első vagy a matt kijelző, ez nem megy együtt, valszeg nem is fog :N

szerk: Olyan van, újabb quadros gépek, vagy atisak, pl elitebook..de annak meg az ára nem fog tetszeni:D

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#13482) Maddoxtomi válasza Chaser (#13481) üzenetére


Maddoxtomi
tag

Az összes dolog amit kiemeltél megvan az l702x-ben, tudnak ezek most is építeni :)) ; csak ezt a gagyi fényes kijelzőt ne erőltetnék ennyire :W . Olyan ez mint a szigetes billentyűzet, több hátránya van mint előnye, mégis ezt nyomatják, mert divatos. Sajnos most a glossy a "menő" :(

(#13483) Chaser válasza Maddoxtomi (#13482) üzenetére


Chaser
titán

Azt tudom. Sőt ezen gép esetében még elfogadtam volna azt is hogy glossy -pontosabban az 502-esén-...de azt nem, hogy egy szinte tökéletes multimédia gépnél kihagyják a backlit billt :N és nem csak nálunk. Külön röhejként vostrokba meg lattitude-ökbe belepakolják...és azok mattok, persze nem erős vga-val és JBL 2.1-gyel. De ami miatt még erősen kérdőjeles volt a gép, a szerelhetőség. HDD-t kicserélni se fél perces meló, de úgy láttam cpu pasztázáshoz szét kell kapni a gépet...lehet a 702-es más felépítésű, de az nekem nagy.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#13484) GTheo


GTheo
csendes tag

Sziasztok!
Régóta nézem a topikot, anno írtam is Y570 vs. új dv6 kérdésben, most úgy vagyok, hogy Y570 i3 lesz, ha nem találok hasonló gépet kisebb méretben. Öcsémnek egy HP 6930p-je van és a mérete nagyon tetszik, ezért szeretnék egy Y470-t, de jelenleg nem kapható Magyarországon. Ezzel kapcsolatban tud valaki valamit? Nem is fogják forgalmazni?
Esetleg más jobb képességű 13-15 colos gép? USB 3.0 , normális videókártya(Ati vagy nvidia és HDMI lenne szükséges. Na meg persze azért 2 év garancia minimum, ha lehet.

(#13485) Chaser válasza GTheo (#13484) üzenetére


Chaser
titán

L502 xps 3 év nbd garral.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#13486) Drughi válasza GTheo (#13484) üzenetére


Drughi
addikt

Ilyen 13-14es méretben talán az Acer 3830TG / 4830TG gépei azok, amik teljesítményben jók. A minőségük már megkérdőjelezhető.
Az Y570 elődje azY560nak is volt "kistestvére". Azt sem lehetett itthon kapni, így szerintem az Y470 sem lesz forgalomban nálunk.

Pixel 7a

(#13487) energy_ válasza Drughi (#13486) üzenetére


energy_
senior tag

ez radiumnak nem akadály :))

(#13488) Borote válasza Chaser (#13481) üzenetére


Borote
addikt

Vagy a játék az első vagy a matt kijelző - én ezt még kiegészíteném annyival, hogy vagy a pénz :D Ha valaki rászánja a pénzt és veszi a bátorságot, hogy németektől rendeljen, akkor az összeválogatós gépekbe 15"-ba is lehet kapni matt fHD panelt :))

(#13489) Chaser válasza Borote (#13488) üzenetére


Chaser
titán

Hungarisztánról beszélek:) Ennyi erővel azt is meg lehet csinálni, hogy valaki ki cseréli a gépében a panelt.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#13490) drzozo válasza hajraolaj1 (#13450) üzenetére


drzozo
senior tag

Csak megvetted a radiumtól? Pedig csomóan írtuk, hogy ne vegyél/vegyetek onnan! (most gondoljátok el, én is rendeltem tőlük, kibontottam, kivettem, megforgattam, a futár visszatette a dobozába, bepakolta újra a fuvarkocsiba, ki tudja, hogy sérül az, -útközben is akár-... a belső rejtett hibákat meg úgyse fogod észrevenni, aztán meg rajtad áll a bizonyítás, hogy az már az eladáskor megvolt... lehet azt a gépet küldték ki neked, amit anno kibontottam, el tudom képzelni...) Direkt visszakerestem, és még linkeltél is egy másik gépet, másik boltból. Na mindegy, saját hibájából tanul az ember, próbáljuk megoldani a problémád és menteni a menthetőt. Ha esetleg hozzájuk fordulsz a garanciával, megoszthatnád velünk, mit mondtak és hogy "segítettek"!

(#13491) GTheo válasza GTheo (#13484) üzenetére


GTheo
csendes tag

Azt kifelejtettem, hogy kb. max 200-220-ig érdekelne és az acer, fujitsu hasonlóak pedig nem.

(#13492) slassh00


slassh00
csendes tag

Sziasztok!

Laptop vásárlásán töröm a fejem. Egy
- 13,3"-as (vagy akörül)
- nem low voltage procival ellátott
- legalább 5-6 óra üzemidővel rendelkező (akksiról használva :) )
- masszív felépítésű
gépet keresek netezésre, filmnézésre (full HD filmek ---> HDMI-n), általános otthoni és irodai felhasználásra.

Ár: max 160e

Mit ajánlanátok? :R

(#13493) Chaser válasza slassh00 (#13492) üzenetére


Chaser
titán

Hp 4330s, hogy meddig bírja akuról passz, 3-4 órát biztos. Legfeljebb veszel hozzá egy gyárinál nagyobb akut. 140k körül van az alapgép ára.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#13494) SeniorTilla válasza Chaser (#13476) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Tavaly nyáron sokat kempingeztünk, és a 20 colos Sárkányomat használtam a legvakítóbb napsütésben is a lakókocsi naptetője alatt. Gond nélkül lehetett látni, szinte minden nap 2-3 órát használtam így.

Ennek a gépnek a legszebb a képe, amit eddig hordozható gépben láttam, ezért is van meg még a mai napig is saját használatban. Egy Envy 17 Radiance vagy egy EliteBook 8740w sem veheti fel vele a versenyt.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#13495) SeniorTilla válasza Borote (#13488) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Matt kijelző + nagy grafikai teljesítmény = HP EliteBook 8740w

17" 1920x1200 matt
i5 vagy i7
nVidia Quadro FX2800 VGA

3DMark 13000 pont felett

És még használtan is biztos lehetsz benne, hogy nem lesz vele gondod, ráadásul a garancia is él még több, mint 2 évig.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#13496) SeniorTilla válasza slassh00 (#13492) üzenetére


SeniorTilla
veterán

5-6 óra üzemidővel szerintem csak LV-s gépek vannak ebben a méretben. Pl. az Envy 13-asban is ilyen CPU van, de 6MB cache-el, ami miatt erős a CPU, és mégis keveset fogyaszt.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#13497) doktor úr


doktor úr
tag

Én is kb. hasonló cipőben járok, mint itt páran: 200k körül kellene egy Sandy Bridge-es (i7, esetleg i5, videóeditálásra kell főleg) gép, szigorúan min. 1GB-os Nvidia videókártyával (CUDA miatt), minél több RAM-mal, USB3 jól jönne. Kinéztem egy Dell N5110-et, de annyira rossz véleményeket írtatok róluk, hogy elriadtam tőlük. Van még pH-s beszerzésű ASUS N53 a kalapban, több ötletem nincs. Nektek?

(#13498) agent_k válasza doktor úr (#13497) üzenetére


agent_k
őstag

N53

(#13499) Bikkrom válasza doktor úr (#13497) üzenetére


Bikkrom
senior tag

Mivel fontos az i5 és i7 így eléggé leszűkül a kör. Lenne i3-as sokkal jobb vga-val és felszereltséggel, de így ezek vannak: Acer 5830TG 3év gari, Asus K53SV 2év gari, eg az N53.
Ha mégis elég az i3 akkor van sokkal jobb választás, mondjuk i3-as Lenovo Y570.

[ Szerkesztve ]

Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

(#13500) Sandrew


Sandrew
őstag

Új lenovo Y560 mennyire éri meg 160k-ért?
Most láttam vaterán :W (bolt hirdeti)

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.