Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#15001) csabyka666 válasza DarthSun (#14996) üzenetére


csabyka666
addikt

Ezt hol találom?

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#15002) Tomacko válasza Grózi (#14999) üzenetére


Tomacko
senior tag

Asus E45 m1-m Pro lapom van, simán leszolja a rajta lévő cucc a Xonar DS hangkártyát. Ennyit a teóriádról, hogy minden alaplapi szar és csak a mocskos drága általad említett lehet a kivétel..... NEM. Most már tessék végre tudomásul venni, hogy az alaplapi cuccok verik a 2-3 esetleg 5 ezer forintért használtan beszerezhető kártyákat.

Természetesen a fejhallgató kimeneten produkált hang más kérdés, én NEM használok fejest. De abban egész biztos vagyok, hogy a (I)(I)bármilyen hangkártya jobb az alaplapinál(/I)(/I) mondás ma már nem állja meg a helyét 2 lábon.

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#15003) Grózi válasza Tomacko (#15002) üzenetére


Grózi
veterán

Állítod te...Amúgy milyen hangkeltőt hajtasz vele?
A Formula amúgy szerintem nem a mocskos drága kategória,de ha rákeresel és megnézed milyen hangkari van rá integrálva akkor megérted hogy miért szólhat jobban az átlagnál.A te lapod még nem fordult meg a kezeim között így arról nem tudok nyilatkozni.

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#15004) Tomacko válasza Grózi (#15003) üzenetére


Tomacko
senior tag

Yamaha AX-470 erősítő és álló Magnat hangfal pár. A Xonar-t használom, mert bkercso fórumtásunk OPAGREEN portákáját bele tettem ha már cserélhető, így azért le is veri szépen az alaplapi hangot. De ugye ez nem kis plusz költség volt :) Na de nem is erről szólt a téma, hogy ki milyen OPA-t használ, a lényeg, hogy megéri az árát az az OPA :)

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#15005) Grózi válasza Tomacko (#15004) üzenetére


Grózi
veterán

Azt az 1400-1800FT biztosan,sokkal jobb lesz tőle a ds.

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#15006) Tomacko válasza Grózi (#15005) üzenetére


Tomacko
senior tag

Speciel ez nem az az árkategória :)) Ha nem számítom a postát akkor a hangkártyát pontosan 4 fontért vettem :DD Az opa pedig bőven 2x ennyibe "fájt", mint mondottam bkercso féle történet..... saját fejlesztése, gyártása, nem a párforintos darabok közt keresendő, de én azt mondom, hogy az árát simán megérte :C

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#15007) nbk


nbk
aktív tag

Sziasztok,

Nem túl drága külső hangkártyán gondolkozom Modecom MC-SHF80U meghajtására (tehát 2.0 elegendő).
A hangminőség miatt szeretnék külsőt (egyébként is nagyon tele van a gépház). Tudtok mondani valamilyen ellenérve a külső hangkártyákra?
Max ez a 20-25ezres árkategória fér bele, mint pl. Asus xonar U5

köszi!

''Egy aprócska kalapocska, benne csacska macska mocska...''

(#15008) DarthSun válasza csabyka666 (#15001) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Azt gondoltam XP- hez volt update a SurrMix- ből de látom nem, akkor marad az eredeti CD- n lévő.

(#15009) jézusom válasza nbk (#15007) üzenetére


jézusom
addikt

Én is hasonló cipőben járok, igaz 5.1-7.1 kell, de néha praktikusabb lenne külső...

Olvasgattam, és kicsit elbizonytalanodtam egyrészt mert állítólag az USB nem éppen hifi hangra való (valami időszinkron gondok vannak), firewire jobb lenne. Másik meg, hogy rendeltem egy R7260X VGA-t (még nem érkezett meg) és lehet, hogy azzal is jó lenne a hangzás, igaz ehhez új erőlködőt kell vennem(hdmi miatt).

Ezúton is kérem, aki próbált ilyen AMD Trusound-os VGA-t hangzásilag, az kérem írjon róla!

(#15010) ΞΔGLΞ válasza Sziszifeca (#14997) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Nem tudom, hogy a hiba fennáll-e még, de ha igen....

Ez elég furcsa, mert ilyet a xar alaplapi kártyák szoktak csinálni, és főleg laptopoknál, hogy minden zajt felerősítenek.
Vidd vissza és cseréltesd ki, a kártya rossz! Esetleg a gép földelése és a táp is hagy kívánni valót maga után, de a kártyának akkor sem szabadna felvenni semmilyen zajt, legfőképpen (még ha belépő szintű is) egy ilyen kártyának nem. Esetleg próbaképp megpróbálhatod azt is, hogy minden vezetéket, ami a konnektorba megy és a pc-vel "kapcsolatban van", kihúzod és mielőtt visszadugnád, mindegyikre kötsz egy hurkot, minél közelebb a konnektorhoz.

(#15011) DonThomasino


DonThomasino
veterán

Asus xonar ST és STX nagy különbségek vannak?
Érdemes még ST t venni?

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#15012) T_Stark válasza jézusom (#15009) üzenetére


T_Stark
őstag

Én USB-s külső DAC-ről hifizek, (Musiland Monitor 01 US) és semmi gond vele. A minősége meg fényévekkel veri az integráltat, de még az előző belső hangkártyámtól is jobb, pedig az is komoly volt.

(#15013) fehér_ember


fehér_ember
addikt

Sziasztok!

Még csak két napja van meg életem első fejhallgatója, mivel eddig csak hangfalakon és fülhallgatóval (munkába ingázáskor) hallgattam zenét.
Panelbe lakom, szomszédok és lakótárs miatt, esti időszakra kellett a fejes. Meghallgattam párat a fejhallgató topikban ajánlottak közöl (AKG 550,551,545,K242HD; Beyerdynamic DT770; Shure SRH840), de számomra mégis egy (sajna) drágább típus Beyerdinamic DT880 pro (250Ω) hangja volt megfelelő. És nagy hezitálás (az ár miatt) után, végül is ezt vettem meg.
Van egy kínai koppintott/hamisított :) fejhallgató erősítőm, ami egyenlőre jól működik (mondjuk a hallgatási idővel arányosan melegszik, ezért kicsit féltem). Erről alább mellékelek egy fotót.
A fejest próbáltam a fejes erősítővel, sima DVD lejátszó analógjáról CD-t hallgatva. A sima asztali DVD lejátszó analógja, ahogy számítottam, tényleg ramaty, ilyet nem hallgatnék.
A telefon zenelejátszójáról és a kimenetét felerősítve. Ez már sokkal jobb, hallgatható.
A fejest natúrba a házimozi erősítőbe bedugva (a dvd lejátszóval cd-t lejátszva és digitálisan becsatlakozva a HK265-be). Ez is simán hallgatható, nincs különösebb bajom vele.
Ami viszont meglepett, hogy ezek után a DT880, a fejhallgató erősítőt használva, a PC-m alaplapi integrált hangkártyájáról jobb minőséget produkált az előzőeknél, sőt azt is mondhatom, hogy számomra jó minőségben szólt (winamppal a pc cd lejátszójával és mp3-mal egyaránt).
A kérdésem, így a felvezető után az lenne, hogy szerintetek érdemes-e hangkártyát venni a számítógépembe, hogy esetleg még jobb minőségben élvezhessem a zenehallgatást.
Ha igen, akkor szerintetek az olcsóbb kategóriába (számomra ez 15k-25k) tartozóak közül is van-e értelme beszereznem egyet. Egy ilyen árkategóriájúval is hallható lenne minőségjavulás (feltételezve hogy legalább átlagos zenei hallással rendelkezem)?
Nyugodtam mondhattok több tippet is, akár drágábbakat is megemlítve.
Gondolom egy Asus Essence ST már biztos jobb volna (mondjuk az azért drágább is). Viszont azt például nem tudom, hogy pl. egy Asus Xonar DX is hallható különbséget hozna-e. Vagy hogy egyáltalán tényleg hallhatóan jobb-e egy essence st egy dx+a mostani fejhallgató erősítőm párosánál. Nekem most, egy essence st-be vagy phoebus solo-ba épített fejes erősítőre talán nincs akkora szükségem, mert lehet a kínai másolatom is ér annyit, de őszintén szólva nem tudom. Persze az nem kizáró ok, ha erősítő rész is van a kártyába.
Nagyon örülnék szakértő tanácsaitoknak.

Köszönettel

[ Szerkesztve ]

(#15014) fehér_ember


fehér_ember
addikt

Amúgy elnézést hogy az előbb ilyen bőbeszédűre fogtam.

Persze lehetett volna úgy is, hogy:
Fejessel + fejes erősítővel rendelkezem és zenehallgatásra kellene az alaplapinál jobb analóg sztereó audio hangzást kiadó hangkártya.
Persze azért egy digitális kimenet is kellene, a házimozihoz, filmnézéshez.

De szerintem ennél azért összetettebb a dolog. Amiatt is, hogy számomra, a nagy általánosságban kapásból lefikázott integrált hangkártya, szerintem abszolút de nem szar minőséget nyújt (pedig én arra számítottam a többség véleménye miatt).

(#15015) jézusom válasza fehér_ember (#15014) üzenetére


jézusom
addikt

Jól értem, hogy eleve gyenge analóg kimenetek lettek a DAC-ra kötve? Amúgy kipróbálnék én is kínait, de amit vettem egyszer USB hangkártyát(mert behalt laptopon a jack) hát az katasztrófa.

(#15016) Black&White


Black&White
addikt

Sziasztok!

Erről a külső Terratec-ről mi a véleményetek?
Egy Xonar U7 és ez között vacilálok, árban kb. ugyanott vannak.
Még sok-sok évvel ezelőtt, volt egy Sky-om, emlékszem szép hangja volt, de azóta nem volt dolgom Terratec hangkártyával.
Köszi.

(#15017) bookninja


bookninja
tag

sziasztok!

dac/amp vasarlasat tervezem kb. egy honap mulva, egyelore csak szimatolok. ehhez szeretnek utmutatast kerni.
jelenleg van egy creative aurvana live fejesem, jovo ev elejen veszek aktiv hangszoropart is (piciocco kinai modecom vagy tv). zenet kizarolag geprol hallgatok. ezekhez kellene forras olyan 30-35k korul. amiket idaig szamitasba vettem az a musiland 02 dragon, illetve bkercsonak vannak cuccai amik szimpatikusak, csak laikuskent nem tudom, hogy dacot is tud-e az erositok melle bepasszirozni es hogy azok milyen minoseguek. ezeken kivul van-e mas alternativa meg ebben az arsavban?

koszonom.

(#15018) F e Z o


F e Z o
veterán

Sziasztok! Szeretnék venni egy hangkarit, amit szinte csak játékra használnék a mostani fülesemhez, ami egy Zalman ZM-RS6F. Olyan 10-15k-t szánnék a dologra. Apróban nézelődtem Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro 7.1, Asus Xonar D1, DS, DX gondolom jobb lenne, mint a mostani alaplapra integrált Realtek ALC892. Előbbiekből ajánlott valamelyik?

mod: Oprendszer win7 64bit.

[ Szerkesztve ]

H2O über alles!

(#15019) jézusom válasza F e Z o (#15018) üzenetére


jézusom
addikt

SZia!

Ezen dilemmázok én is, de mai játékoknál nem számít az EAX, régieken is csak XP-n működik rendesen.

Jelenleg úton van egy R7 260x VGA ami "trusoundos" de HDMi erősítőm nincs és nem is tudom, hogy e mellé kell-e hangkártya vagy egyáltalán hogy van ez :D minden esetre ez lesz a jövő, de valószínű, hogy ez a megoldás csak digi hangot ad ki HDMI-n. Pedig szerintem HDMI.n jöhet ki analóg hang, de akkor is kétséges a VGA-ba épített DAC...

De ha mindenképp kell EAX, akkor legyen nagyobb verziójú eaxra képes, azt hiszem 5.0.

[ Szerkesztve ]

(#15020) fehér_ember válasza jézusom (#15019) üzenetére


fehér_ember
addikt

Jesszus!

Te melyik topikban váltál fanatikus taggá?

Szerintem nyugodtan kérdezősködj, az nem szégyen.
Én is azt teszem.

[ Szerkesztve ]

(#15021) varmi2 válasza jézusom (#15019) üzenetére


varmi2
nagyúr

Remélem, hogy viccnek szántad a
" Pedig szerintem HDMI.n jöhet ki analóg hang", és vga-ba éppített dec? vicc kategória :C

[ Szerkesztve ]

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#15022) fehér_ember válasza varmi2 (#15021) üzenetére


fehér_ember
addikt

Biztos nagyon vicces kedvében lehet, mert kicsit feljebb is ilyet írt:
"...analóg kimenetek lettek a DAC-ra kötve?"

De az is lehet, hogy simán csak én tévedtem el :F

[ Szerkesztve ]

(#15023) jézusom válasza fehér_ember (#15022) üzenetére


jézusom
addikt

"A fejest próbáltam a fejes erősítővel, sima DVD lejátszó analógjáról CD-t hallgatva."

Hát nem akarok kötekedni, de valahogy ez jött le...

De ha olyan okos itt mindenki, akkor lehet tesztelni a trusoundod, mert nem igazán értem mire jó egy HDMi kimenet PCs környezetben.

(#15024) fehér_ember válasza jézusom (#15023) üzenetére


fehér_ember
addikt

Ok!
Feladtam!

[ Szerkesztve ]

(#15025) DarthSun válasza jézusom (#15023) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

HDMI kimenet > beállítod alapértelmezett hangeszköznek a lejátszóeszközökben > rácsatlakozol a PC HDMI- ről a TV- d vagy az erősítőd HDMI bemenetére és élvezed a zenét, játékot, filmet, mindössze ennyi haszna van :)

(#15026) jézusom válasza DarthSun (#15025) üzenetére


jézusom
addikt

Oké, oké.
De ezt idáig is lehetett pár éve. Csak éppen játékhoz analóg kimenet kellett, vagy spéci hangkártya, ami képes volt AC3-ba kódolni az effekteket is.(Nforce2 csipszetes alaplapoknál pl)

Mai játékoknál nincs ilyen gond, mivel Vista óta elvérzett az EAX, viszont mostantól van a THief meg talán pár cím, ami teljesen máshogy működik. (AMD Trueaudio)

Na erre lennék kíváncsi!

Ha azt mondod, hogy minden "rákeverődik" a HDMI kimenetre, és kijön egy AC3 vagy DTS folyam, mint ahogy tök egyszerű lenne, akkor köszi értem, nincs több kérdésem.

Ja de mégis. :D Milyen élmény?

(#15027) DarthSun válasza jézusom (#15026) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

A TV- mre tettem rá, steroban ok, átjön ami kell, az erőlködőm régebbi modell, arra hankártyáról RCA vagy Optikai digiten csatlakozom, film, zene príma, játéknál stereo átjön, de a teljes adatfolyam nem biztos, még ott tartok hogy a majd kipróbálandók közt van :DDD

(#15028) Tomacko válasza bookninja (#15017) üzenetére


Tomacko
senior tag

ITT illetve még ITT próbálkozz DAC/AMP kérdéssel. Pörgős segítőkész társaságra találsz ott isés ezek tényleg spec erről szólnak amit te keresel.

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#15029) jézusom válasza DarthSun (#15027) üzenetére


jézusom
addikt

Na igen, nem mondtam, hogy 5.1 rendszerben gondolkozom főleg játékoknál. De zenék is vannak jó lossless 5.1-ben.

(#15030) bookninja válasza Tomacko (#15028) üzenetére


bookninja
tag

dacos topikban mar probalkoztam, de nem kaptam valaszt (meg). persze tudom, hogy noob kerdes egy laikustol, nem tul specifikus. mindenesetre a musilandek szimpatikusnak tunnek kulfoldi review-k alapjan is.

(#15031) demmer123


demmer123
őstag

Egy takstar hi 2050 fejhallgatóhoz elég egy Asus xonar dgx hangkártya?Jobb mint az alaplapi?
Alaplapom asrock z97 extreme 4

(#15032) Teaway válasza demmer123 (#15031) üzenetére


Teaway
veterán

Azon a lapon jó minőségű hangcucc van, 30k alatti kategóriában semmire se érdemes cserélni.

Nincs itthon csokid??

(#15033) demmer123 válasza Teaway (#15032) üzenetére


demmer123
őstag

És asus xonar dgx hangkártyával nem lenne jobb a hang?

[ Szerkesztve ]

(#15034) Bodz válasza demmer123 (#15033) üzenetére


Bodz
nagyúr

A DGX még nem biztos, hogy előrelépés lenne, de amúgy van értelme cserélni. A HI2050 ráadásul az egyre jobb forrásokkal kitűnően skálázódik, megéri költeni rá.

(#15032) Teaway: Azért ez túlzás. :)

(#15017) bookninja: Az úgy jó is lesz. Mármint a 02 Dragon.

[ Szerkesztve ]

(#15035) Teaway válasza Bodz (#15034) üzenetére


Teaway
veterán

Nem tudjuk, hogy csak egyszerűen beleunt az ALC1150-be, esetleg hibás, zúg, zajos, hallja a CD olvasót, egérmozgást a fejhallgatóban, stb. :F

Nincs itthon csokid??

(#15036) bookninja válasza Bodz (#15034) üzenetére


bookninja
tag

koszonom, akkor az lesz.

(#15037) Dio111


Dio111
tag

Sziasztok!

Laptophoz keresnék valamilyen "normális" usbs hangkártyát mert a gépben kb 5 perc után torzit :(
orion nagy erősitő + Nagy ruszki hangfalak szóval menne a hangerő

(#15038) Zsiráfnyál


Zsiráfnyál
aktív tag

Sziasztok,

Mi a különbség az Asus Xonar DGX és az Asus Xonar DGX (ASM) között ? Mit jelent az 'ASM' ?

(#15039) Zsiráfnyál válasza Zsiráfnyál (#15038) üzenetére


Zsiráfnyál
aktív tag

Gondolom ezek közül egyik se. :D

- ObjectWeb ASM, a Java library for bytecode modification and analysis
- Abstract state machines, based on the concept of an abstract state machine in computer science
- Active shape model, a deformable contour model used in computer vision
- Algorithmic State Machine, a method for designing finite state machines
- Any-source multicast
- Assembly (demo party), a demoscene event in Finland
- Assembly language, a low-level programming language
- The keyword asm to use an inline assembler in C and related languages
- Automatic Storage Management, in an Oracle database

(#15040) Zsiráfnyál válasza Zsiráfnyál (#15038) üzenetére


Zsiráfnyál
aktív tag

Egy ilyet találtam, de hogy az Asus-nak is ugyanezt jelenti az ASM, vagy sem, arról tippem sincs. Meg hogy egyáltalán mit jelent ez.

"...the front-end processing strategy known as Automatic Sound Management (ASM). ASM consists a dual stage Automatic Gain Control (AGC) providing a wide Input Dynamic Range (IDR) and automatic volume control...."

(#15041) PuMbA válasza Zsiráfnyál (#15038) üzenetére


PuMbA
titán

Nem tudjuk :)

(#15042) Zsiráfnyál válasza PuMbA (#15041) üzenetére


Zsiráfnyál
aktív tag

Akkor a sima. :)

És az mennyire valós probléma, hogy a hangkártya blokkolja a videokártya hűtését ? Ebbe így nem is igazán gondoltam bele, de itt is olvastam valakitől, és simán a neten rákeresve is azt látom, hogy többen panaszkodnak rá. Várjak inkább a vásárlással (most veszek komplett gépet is), és csak akkor vegyek utólag hangkártyát, ha megfelelő odabent az elrendezés, és be tudom úgy tenni, hogy ne okozzon ilyen problémát ?

A másik alternatívám gondolom a külső hangkártya, de a pénztárcám a belsőt ajánlja. Szóval mennyire reális probléma ez ?

(#15043) Teaway válasza Zsiráfnyál (#15042) üzenetére


Teaway
veterán

Milyen alaplap van/lesz gépben?

[ Szerkesztve ]

Nincs itthon csokid??

(#15044) Zsiráfnyál válasza Teaway (#15043) üzenetére


Zsiráfnyál
aktív tag

Fejből nem mondom 100%-ra, otthon van csak meg xls-ben a tervem, de ha jól emlékszem, akkor [ASUS H97M-PLUS].

[ Szerkesztve ]

(#15045) Grózi válasza Zsiráfnyál (#15044) üzenetére


Grózi
veterán

Abba a lapba pci-e-s hangkártyát tegyél!

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#15046) Teaway válasza Zsiráfnyál (#15044) üzenetére


Teaway
veterán

Akkor ne PCI-s kártyát vegyél, hanem PCIe-t, az eggyel lejjebb (távolabb) van a videokártyától.

Nincs itthon csokid??

(#15047) Zsiráfnyál válasza Teaway (#15046) üzenetére


Zsiráfnyál
aktív tag

De hiszen ez is PCIe-s.
[Xonar DGX]

(#15048) Grózi válasza Zsiráfnyál (#15047) üzenetére


Grózi
veterán

Az jó is lesz!!

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#15049) Zsiráfnyál válasza Grózi (#15048) üzenetére


Zsiráfnyál
aktív tag

De ettől most egy kicsit megijedtem, a vadiúj gépet nem azzal akarom bejáratni, hogy egyből megsütöm a VGA-t a hangkártyával. Utánajárok még ennek egy kicsit inkább, tényleg veszélyes dolognak hangzik.

[ Szerkesztve ]

(#15050) Grózi válasza Zsiráfnyál (#15049) üzenetére


Grózi
veterán

Hát kb. annyira veszélyes mint itt írogatni... :DDD
Amelyik vgat megsütöd egy hangkártyával az alapból hulladék.

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.