Hirdetés

2024. május 15., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#15401) gergely909 válasza F_Zolee (#15399) üzenetére


gergely909
csendes tag

Az 5.1 analóg kimenet + mikrofon működik, mást nem használok, de gondolom, hogy minden oké, a digitális kimenet is világít. Telepítéskor többféle vezérlőpanelt is tudsz választani, én az alap Asus verziót tettem fel, ezzel teljesen gyárinak néz ki (szerintem az is a kompatibilitáson felül)

Nekem picit jobbnak is tűnik az audigy2-nél, annak volt egy alapzaja, de lehet alaplaphiba miatt. Azt stereo surround effekttel használtam, a d1 is tud felkeverni 5.1-be, de más. Viszont mindenféle effekt nélkül a legjobb.

PCI hangkártyából alig van normális választék. Ha nem fontos az audigy-féle upmix, akkor nyugodtan vedd meg a d1-et.

(#15402) F_Zolee válasza gergely909 (#15401) üzenetére


F_Zolee
veterán

Leginkább fejhallgatóval használnám(nem komollyal). 5.1-be csak zene lenne max, mert filmeket a tv-n nézzük. Akkor lehet "ráfanyarodom", mert vicc, hogy csak a mikrofon része nem használható az audigy-nek.

(#15403) jézusom válasza RetepNyaraB (#15400) üzenetére


jézusom
addikt

Köszi, most olvastam, hogy csak sztereó a DTS connect. De mondjuk akkor sem értem mivel PCM jött :D

Mindegy most analóg jön ki, ez elég jó

(#15404) Drachande


Drachande
tag

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy érdemes-e váltani egy Asus Xonar DSről egy Creative sound blaster Zre/ZxR-re? Egy 5.1es hangrendszerem van, amire rá van kötve (Pioneer VSX 520, NAD hangfalak, Polkaudio PSW 125 sub), egy ilyen hangrendszeren adna-e lényeges hangminőség különbséget? Főleg játékokban. Azt hallottam, hogy a Creative hangkártyák jobban képzik le a játékok hangját, mint a Xonarok, jobb a térhatás, vagy valami hasonló, én nem értek hozzá. Bár meg vagyok elégedve a Xonarral, de amíg nem hasonlítom össze élőben, vagy nem valaki el nem mondja a tapasztalatát, addíg nem tudom a különbséget.

Apámnak van egy Musical Fidelity V-DAC MKII USBs DACja, amit próbáltam a hangrendszerén. Próbáltam azzal is a zenéit és a normál hangkártyájával is. Az biztos, hogy olyan szinten megváltoztatta a DAC a hangzást, hogy leesett az állam. Viszont ha egy ilyen rá van kötve a gépre, akkor ha jól emlékszem, átveszi a belső hangkártya szerepét és maga a DAC hiába ad jobb audio minőséget, a játékokhoz nem tudja előállítani az 5.1et. Valami olyan megoldást keresek, amivel el tudom érni azt, amit egy ilyen DAC művel, de ugyanakkor a játékoknál is jól meg legyen csinálva az 5.1. A kérdésem az lenne még, hogy egy DAChoz mindentől függetlenül kell-e belső hangkártya, lehetne-e a kettőt kombinálni valahogy a játékok 5.1 hangzásának a jó minőségű előállításához?

[ Szerkesztve ]

(#15405) RetepNyaraB válasza Drachande (#15404) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Fake. A kartyadrol a Pioneerbe megy a nyers digit jel es az erösitö vegzi a dekodolast. Igazabol azt gondolom mindegy milyen hangkartyat teszel ele. Az alaplapi csak azert nem jo, mert nem tud többnyire dts-t.
Egy külsö DAC az sztereo zenehallgatasra lett kitalalva, abbol nem lesz tenyleges 5.1, legfeljebb szoftveres varazslassal. Nem erre valo.
Igazan jo hangminöseget hazimozi szinten nagyon-nagyon sok penz aran tudsz kapni. Altalanossagban ötszörös szorzot szoktak emlegetni (bar minden ilyen marhasag), tehat egy adott sztereo erösitö aranak ötszöröseert kapsz összehasonlithato hazimozi minöseget.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#15406) Drachande válasza RetepNyaraB (#15405) üzenetére


Drachande
tag

Szia!

Én teljesen meg vagyok elégedve egyébként a rendszeremmel, a NAD hangfalak nagyon jók, a PSW 125 subnál szerintem nagyobb max kastély aulába kell, jobb minőségűnek meg nem látom értelmét, nem vagyok annyira audiophile. A DAC variálja meg úgy a hangszerelést, hogy kinyílik tőle a tér, vagy nem tudom. Nem értek hozzá, nem tudom elmagyarázni, viszont csak zenéhez nincs értelme megvennem.

Aha, most már értem. Tehát ha digitálisan van kiküldve a jel, akkor a hangkártya kb nincs is használva. Akkor ha jól értem, ezek a drága hangkártyák is, mint pl a ZxR, arra valók, akkor vannak kihasználva, ha analóg jel van küldve róluk mondjuk fülesre, vagy hangfalakra? Mert akkor így egy jobb 5.1es erősítőre kellene gyűjtenem.

(#15407) jézusom válasza Drachande (#15404) üzenetére


jézusom
addikt

Ha jól értem főleg játékhoz kell szerelés.

Hasonló cipőben járok. Van egy X-fi extreme gamer kártyám, de hiába DTS connect, nem jön ki spdifen csak PCM sztereó hang, igaz 96KHz.

Azt tudni kell, hogy a régi játékok EAX effektjeit Win7-től fölfele elég körülményes kicsalni(alchemy), főleg digitálisan kiküldeni az erősítőre. És ez a probléma.

Nekem volt Audigy2zs és analóg 6ch kimeneten elég jó hangja van, bár ez relatív, de szerintem az erősítő DAC-ja se lenne jobb...
Most az X-fi xtremegamer kb olyan, picit jobb dinamikával, de még tesztelem.

Szerintem ne félj az analóg kimenettől, elég jó DAC van ezekben a kártyákban, ha EAX-os játék kell, akkor meg nincs is más választásod. Illetve ha valaki használ DTS connectet rendes 5.1-7.1 rendszerrel az írhatna róla!

(#15408) Drachande válasza jézusom (#15407) üzenetére


Drachande
tag

Szia!

Nekem SPDIFen megy ki a DTS a külső, Pioneer AV erősítőre gond nélkül a Xonaromról. Tökéletes a térhangzás a játékoknál, nekem nem ezzel van a problémám.
Sok helyen olvastam, hogy a Sound blaster Z egyszerűen jobb effekteket produkál valahogy a játékok során. Néztem/hallgattam róla videókat is, és tényleg, valahogy nagyobbat üt, teltebbek a hangok, de ugye kérdéses, hogy mekkora hangzásbeli különbséget adna egy külső 5.1es rendszeren. A másik az, hogy egy külső vagy legalábbis jobb minőségű DAC sokkal szebben megvariálja a hangzást. Apámnak is úgy van, hogy van a hangkártyája a gépében, van a külső DAC és csak utána megy rá az egész egy stereo erősítőre. Kipróbáltam DAC nélkül és DACcal is és óriási a különbség.
Nekem a két kérdésem igazából ez volt, hogy :
- Ha a számítógépen belüli hangkártyát cserélem drágábbra, akkor javul-e a hangzás, amit előállít a játék/filjm, stb? Esetleg ha analógon küldeném ki a jelet az erősítőre, akkor egy ZxR, amiben burr brown beépített 5.1es DAC van, ami már eleve megcsinálja a digital analóg kódolást 6 csatornára, jobb hangzást ad-e nekem, mintha digitálisan küldöm ki és az erősítő csinálja meg ezt? Mert lehet, hogy egy ZxRrel meg van oldva az egész, amiben ott a beépített jobb DAC. Lehet, nem kéne 200e-ért venni egy másik, jobb 5.1es AV erősítő, aminek a DACjára lenne ez rábízva.
- A másik, hogy hogy tudnám megoldani, hogy a belső hangkártya és az AV erősítőm közé berakjak valami olyan DACot, ami 5.1ben produkálja azt a hangjavítást, mint ahogy faterom stereo rendszerénél van? Ha létezik egyáltalán ilyen. Neki is a kettő közé van rakva és brutális, csak ott ugye stereo a helyzet.

Nekem a Xonar simán kiadja az 5.1et az erősítőre DTS formátumban. A térhangzás tökéletes, minden csatorna megvan, akár filmnél, akár játéknál. A kérdés, hogy egy ZxR ad-e pluszt, ha cserélem.

[ Szerkesztve ]

(#15409) jézusom válasza Drachande (#15408) üzenetére


jézusom
addikt

Ez a Zxr szerintem dinamikában mindenképp legyalulja az olcsó xonárt 124db? De nem tudom számít-e a dinamikája digitális összekötésnél. Az erősítődnek van ilyen dinamikája?

Külső 5.1 hangkártyának nem látom értelmét, főleg ha van belső. Szerintem sztereóra jók ezek alaplapra kötve.

[ Szerkesztve ]

(#15410) Drachande válasza jézusom (#15409) üzenetére


Drachande
tag

Na igen, pont a dinamika volt a kérdés és a kódolás. A drágább erősítőknek sokkal szélesebb a hangtere, a dinamikája jobb. A kérdés, hogy melyiket éri meg inkább cserélni?
Elég Xonarról ZxRre, bízzuk rá a konvertálást és legyen analóg kimenet, ami bemegy az erősítőbe, vagy legyen jobb erősítő, maradjon a Xonar és a digitális kimenet? Utóbbinál az erősítő oldja meg ugye akkor.

És maga a játék hangzása előállításnál ad-e pluszt a Z széria a Xonarhoz képest?

[ Szerkesztve ]

(#15411) DarthSun válasza jézusom (#15409) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Én csak annyit szeretnék óvatosan hozzátenni hogy egy alaplapi digit-kimenet és egy jobb dedikált belső vagy külső hangkártya digit-kimenet hangja között is nagy különbség van.Nem tudtam mitől de leírták hogy a DD IC- k között is jelentős különbségek vannak. Persze ezt utána kérdeztem miután detektáltam a saját cuccaimon a különbséget- alaplapi digit kimenet ványadt volt, még egy Live is sz@rrá veri, X-Fi- vel meg még jobb.

5.1 meg a DDLive- al kimegy digiten játékoknál is ( X-Fi Surround 5.1 Pro- val tesztelve )

A 3 test probléma nem megoldható.

(#15412) wilderten


wilderten
csendes tag

Sziasztok!

Hangkártyát szeretnék venni a PC-be, ehhez kérném segítségeteket, mert egyáltalán nem értek hozzá.
A gépben Asrock Z77 Extreme4 alaplap van ([link] [link]), 64 bites a rendszer.
Igazából játékra és filmnézésre kellene Logitech G430-as fejhallgatóhoz. A rászánt összeg 10k, esetleg 15k.

Köszönettel:
wilderten

(#15413) DarthSun válasza wilderten (#15412) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Ez már elég jó kategóriájú alaplap.Nem szól vele jól a G430? Akkor az X-Fi Surround 5.1 Pro- t ajánlom. Mivel 32 Ohm- os a füles biztosan meghajtja és szép hangja van.USB- s hangkártya, így nem kell a gépben +hely, valamint egy esetleges laptophoz is jól használható. A távszabályzó már csak hab a tortán :)

A 3 test probléma nem megoldható.

(#15414) wilderten válasza DarthSun (#15413) üzenetére


wilderten
csendes tag

Köszönöm válaszod!
Igazából nincs vele gond, csak szerettem volna még egy kicsit javítani a minőségen. Bár nem tudom, hogy érdemes-e ennél a fejhallgatónál.
Mindenesetre köszönöm a segítséget!

(#15415) DarthSun válasza wilderten (#15414) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

A fejhallgatód hangját nem ismerem de azt teszteltem hogy még egy gyengébb PC-hangszórón is meghallom hogy az X-Fi Surround 5.1 Pro jobban szól mint egy alaplapi. Nehéz abbahagyni vele a zenehallgatást, szárnyal ;] Valamint van nálam jó minőségű füles és kommersz is, mindegyiken hallani egyértelműen az X-Fi előnyét.

A 3 test probléma nem megoldható.

(#15416) RetepNyaraB válasza DarthSun (#15411) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Ebben teljesen igazad van!
Akartam en is jelezni, de aztan elfelejtettem :R

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#15417) jézusom válasza DarthSun (#15411) üzenetére


jézusom
addikt

Hát nem tudom nekem nem jön ki :(

Nem lehet, hogy csak bizonyos játékok tudják? Milyen játékoknál jön ki a hang rendesen 5.1-ben? HALO Combat Evolved az működött régen is, de az meg eleve DD xboxos eredete miatt.

Kezdem elveszteni a fonalat, jönnek majd a Trueaudios játékok, azzal se tudok mit kezdeni, pedig r7-260x-em van :D

(#15418) freelanced


freelanced
addikt

Hello!

Hangkártyára lenne szükségem, egy gitárt, egy fejhallgatót és egy aktív hangfalszettet szeretnék majd rákötni. Leginkább külsőt amennyiben ez nem hátrány a belsőhöz képest.

Amiket eddig néztem:

Focusrite Scarlett Solo
Presonus Audio Box

A véleményetek érdekelne ezekkel kapcsolatban illetve a Presonusról hallottam azt, hogy nem működik Win 8 alatt. Erről tudtok valamit?

Köszönettel!

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#15419) Tomacko válasza wilderten (#15412) üzenetére


Tomacko
senior tag

Szerintem neked egy jó hanggal rendelkező deszkád van. Én inkább fejhallgató erősítőt vennék hangkártya helyett.

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#15420) F_Zolee válasza Tomacko (#15419) üzenetére


F_Zolee
veterán

Az pontosan: Realtek ALC898 Audio Codec.

Mióta jók ezek? :F Még egy őskövület audigy is jobban szól az alaplapiknál.

(#15421) wilderten válasza Tomacko (#15419) üzenetére


wilderten
csendes tag

És milyen erősítőt ajánlanál?

(#15422) RetepNyaraB válasza Tomacko (#15419) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Az egy nagyon szutyok kartya. Dinamika semmi, dts-t nem tamogat. Soroljam meg?

(#15412) wilderten@ ebben az arkategoriaban (abszolut alap) sajnos csak a xonar DGX ajanlhato, de ez is jobb lesz sokkal az alaplapinal, a dedikalt fejhallgatoerösitönek köszönhetöen.
S meg egy ajanlat: add el a Logitechet, ipari hulladek (de tenyleg). Vegy egy invotone hd2000-et plusz egy olcso csiptetös mikrofont; kinyilik a vilag :K

[ Szerkesztve ]

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#15423) wilderten válasza RetepNyaraB (#15422) üzenetére


wilderten
csendes tag

Köszönöm a segítséget!
Azt mondod, hogy a Xonar DGX nem olyan jó?
Ha mondjuk egy normál hangminőséget szeretnék elérni (igazából csak játszok, filmet nézek, zenét hallgatok a PC-n, szóval nem kell nagyon extra minőség), akkor milyen hangkártyát ajánlanátok? Most tekintsünk el az ártól.

(#15424) kokoistvan


kokoistvan
csendes tag

Szevasztok!

Abban szeretném kérni a segítségetek,hogy szeretnék venni egy új hangkártyát.
Ez a régi https://ipon.hu/elemzesek/creative_soundblaster_surround_5.1/50/1
egy usb hangkártya és ezt néztem ki: https://ipon.hu/webshop/product/creative_sound_blaster_x_fi_hd/209530
Az lenne a kérdésem érdemes e kicserélni jobb lesz e észrevehetően hangminősége.Főleg zenehallgatásra (cd,FLAC,WAW) használom,de ha tudtok ajánlani más típust ebben az árkategóriában lehet beépíthető is,szívesen elfogadom a tanácsot.
Köszi a válaszokat!

(#15425) DarthSun válasza jézusom (#15417) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Megnézek majd párat ha lesz időm, eddig néhány régebbi ment 5.1- el, majd az újabbakat is lecsekkolom, kell vennem egy vinyót mert a készülő desktopomban ideiglenesen csak egy 160- as van.Már vagy fél éve pakolgatom össze :DDD , egyenként véve a darabokat.

A 3 test probléma nem megoldható.

(#15426) freelanced válasza freelanced (#15418) üzenetére


freelanced
addikt

Valaki esetleg ebben tud segíteni? :B

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#15427) Zarbi


Zarbi
tag

Üdv!
Létezik olyan hangkártya, vagy valamilyen usb-s kütyü (külső tápellátás nem zavar) amiben van beépített erősítő és megtudná hajtani a 2 db 55 W RMS teljesítményű Sony Hi-fi hangszóróimat?
Jelenleg a Sony Hi-fi Aux-ra van rákötve a Pc. Ha nincs vagy túl drága akkor marad egy kisebb méretű "sima" erősítő beszerzése

(#15428) Motion_Blur


Motion_Blur
félisten

üdv Urak!

Mai nappal lecseréltem a jó öreg Logitech X-530-at az alábbiakra:

- Thonet & Vander Hoch 2.0
- Thonet & Vander SW 10 subláda

Milyen hangkártyát tudnátok ezek alá ajánlani?

Kb. 10 éve vagy egy Audigy 2 ZS-m, amit nagyon szeretek, de azt gondolom hogy kellene egy hasonló vagy jobb minőségű kártya, csak újabb, aminek van rendesen driver támogatottsága.

10-20k között gondolkoztam.

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#15429) DarthSun válasza Motion_Blur (#15428) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Ebben az árfekvésben Neked is az X-Fi Surround 5.1 Pro- t ajánlom.Letisztultabb hangja van az Audigy- nél, jól fogsz járni vele.

A 3 test probléma nem megoldható.

(#15430) F_Zolee válasza Motion_Blur (#15428) üzenetére


F_Zolee
veterán

Én nemrég cseréltem le ugyanezt a hangkártyát egy Xonar D1-re. Elég jó váltás lett. Igaz csak egy Genius 5.1-em van de talán jobban is szól vele.

(#15431) RetepNyaraB válasza kokoistvan (#15424) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Ha zenelnel föleg, akkor en ezt ni javaslom. Ugyan csak alap fejes erösitö van benne, de igy is jobb lesz a linkeltnel erös gyanum szerint.

(#15427) Zarbi@ letezik, de ha megfojtanak se jut eszembe a neve. ilyen ket egymasba akasztott csatabard, vagy szablya a jele a cegnek, pc hozzavalokat gyartanak. CD meghajto helyere lehet beszerelni a gepedbe es erösitö.
Megvan: scythe kama bay

[ Szerkesztve ]

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#15432) Motion_Blur válasza DarthSun (#15429) üzenetére


Motion_Blur
félisten

Köszi, F_Zolee neked is!

Mindkét ajánlat jónak tűnik! Annyi, hogy én soha nem használok fülest és PC-be kell, nem notiba.

Akkor is inkább a külső X-Fi?

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#15433) freelanced válasza freelanced (#15426) üzenetére


freelanced
addikt

Akkor megpróbálom máshogy :DDD

30 ezer forint körül milyen hangkártyát ajánlanátok? Nem hátrány ha külső, de ha a belső jobb ám legyen.

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#15434) DarthSun válasza Motion_Blur (#15432) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Én a külsőt preferálom.Ha belső akkor már PCIe csatis legyen de avval meg az a problémám hogy sok alaplapon szerencsétlen a PCIe csatik elhelyezkedése, lehet hogy túl közel kerül a videokártyához, tehát belső választásakor vizsgáld meg az alaplapi slotok elhelyezkedését.

A 3 test probléma nem megoldható.

(#15435) Motion_Blur válasza DarthSun (#15434) üzenetére


Motion_Blur
félisten

Kicsit ódzkodom a külsőtől, de valszeg csak azért mert nem értek hozzá.
Nem bukok USB-n keresztül a hangminőségből? Vagy esetleg egyéb hátránya?

Jobb lenne amúgy a külső, nyilván a belső légáramnak jobbat tesz ha nincs a VGA alatt semmi.

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#15436) jézusom


jézusom
addikt

Szerintem lehet filózni, hogy külső, vagy belső a jobb, de a belsők lényegesen olcsóbbak...

(#15437) F_Zolee válasza freelanced (#15433) üzenetére


F_Zolee
veterán

Nagyon egyedi az igényed így nehezebb ajánlani is. Xonar részlegen van valami karaoke-s változat, azt megnézted már?

(#15438) freelanced válasza F_Zolee (#15437) üzenetére


freelanced
addikt

Üdv! Azt még nem néztem. És amúgy 30 körül ha a gitárt nem kötném rá? Ahogy néztem, nem a legjobb erre a célra egyik se lehet, hogy leteszek arról a részéről. Tehát akkor 30 körül kéne valami kártya, hangfalhoz és fejhallgatóhoz. De ha olcsóbban van az se gond.

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#15439) F_Zolee válasza freelanced (#15438) üzenetére


F_Zolee
veterán

Nemrég ajánlottam a Xonar D1-et. Aranyozott csatlakozói vannak, egész jól szól ha beállítja az ember.

(#15440) freelanced válasza F_Zolee (#15439) üzenetére


freelanced
addikt

És a külsők közül esetleg valamelyik?

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#15441) F_Zolee válasza freelanced (#15440) üzenetére


F_Zolee
veterán

Arról nem tudok nyilatkozni. Nemrég ajánlottak DAC-ot vagy X-Fi Surround 5.1 Pro-t.

(#15442) jézusom válasza freelanced (#15440) üzenetére


jézusom
addikt

Gitárt hogy szeretnéd csatlakoztatni? Jack?

(#15443) freelanced válasza jézusom (#15442) üzenetére


freelanced
addikt

Pontosítok, az erősitot dugnám bele amin van Record kimenet. De igen jack.

[ Szerkesztve ]

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#15444) DarthSun válasza Motion_Blur (#15435) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Azt tudom hogy a külső X-Fi szebben szól mint a belső Audigy, a külső Audigy- nél is valamivel jobb ( mindegyik van nálam, közvetlenül tudom hasonlítani ). Belső X-Fi- m nincs.A belső hangkártyákra általában az alkatrészek zavart szórnak, mondjuk hiába -100 db a kvalifikált zaja, a kivezérlésjelző akkor is -80 db körül fog ugrálni, ez a szélessávú zaj pedig óhatatlanul belemos a középtartományba. A külső hangkártyák ettől mentesek. Analóg kimeneten okoz gondot, digitalon nincs gond.

A 3 test probléma nem megoldható.

(#15445) Zarbi válasza RetepNyaraB (#15431) üzenetére


Zarbi
tag

Kifejezetten tetszik ez a kivitel. Még az ár is elviselhető.
Köszönöm! :R

(#15446) freelanced


freelanced
addikt

Üdv!

Na kicsit változott az igény, a gitáros dolgot elfelejtem, mert nem igazán megoldható hangkártyával, legalábbis nem úgy ahogy nekem szükségem lenne rá.

Tehát akkor a fejhallgatómhoz és egy 2.0 hangfal szetthez (valószínűleg Modecom SHF80U lesz) kéne egy hangkártya, ha nem megy a minőség rovására akkor lehetőleg külső.

Ma megnéztem az X-Fi-t egy üzletben de nem vettem meg mert nem tudom, hogy van-e benne fejhallgató erősítő, ezért inkább megvárom, hogy megmondjátok.

Köszi!

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#15447) keszegduda


keszegduda
őstag

Üdv!

Új vagyok hangkártya ügyben, mindig az alaplapit használtam és többnyire elégedett is vagyok.
Viszont szert tettem egy hyperx cloud fejesre és elképesztően szól még normális hangkártya hiányában is.
Kérdésem az lenne hogy érdemes-e beruháznom egy kariba, lesz érezhető minőségi előrelépés?
Ha igen mi az ajánlott? Kb. 10K környéke amit áldoznék rá.

(#15448) F_Zolee válasza keszegduda (#15447) üzenetére


F_Zolee
veterán

Újonnan annyiért csak alap xonarok vannak szóval nem nagy a kínálat. Pl Xonar DG. Ezeken lehet cserélni a műveleti erősítőt ha jól tudom és akkor még jobb lesz a hangzása.

(#15449) freelanced válasza F_Zolee (#15439) üzenetére


freelanced
addikt

Ez egyébként mennyivel jobb egy DG-nél? Régen olyanom volt csak azért kérdezem. Ha nem találok megfelelő külsőt, lehet, hogy ilyet veszek. És ennél magasabb kategóriában valami?

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#15450) F_Zolee válasza freelanced (#15449) üzenetére


F_Zolee
veterán

DG-m nem volt így nem tudom vele összehasonlítani.
Az a baj, hogy D1 felett már jó nagy a rés árban de tudásban már nem biztos, hogy meg is éri. D2 már majdnem a duplája, csak kérdés kellenek-e neked az általa nyújtott "szolgáltatások".

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.