Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#25001) pedrosh válasza tomcat78 (#24999) üzenetére


pedrosh
csendes tag

A füles (nem fejhallgató) része nemigazán számít, mert nemsűrűn használom. Csak tesztként próbáltam ki átalakítóval. Annyi történt, hogy tekertem felfelé, aztán már éreztem, hogy egyre jobban rezeg minden és kezdett furcsa lenni... :DDD
Ez az usb dolog viszont nálam is megoldás lehet. Egy alkalommal volt olyan mintha kihúztam volna, megszólalt a laptop egy-két másodpercre, aztán mintha visszadugnám és megint ment tovább a hangfal. (az újratelepítés ugye csak az usb driverre vonatkozik?) :))
A driver része meg olyan indításkor, mintha bekapcs után dugnám be és értesítésként kiírja a win, hogy milyen beállításokkal van elindítva az eszköz. A mintavételi részéről meg nem sikerült kitalálnom, hogy nekem mi a megfelelő. Ha azon állítottam, akkor is csak jobban kihozta a latency problémát.
Minőségben elfogadom, hogy a hangfal lehet a korlát. Én egy jó minőségű hangfalnak gondolom. Sokminden szépen megszólal rajta és van benne tartalék is (ebből max a basszust használom néha). Már 6. éve töretlenül bírja. Valószínűleg meg is tartom amíg hozza ezt a szintet. Sajnos hasonlítási alapom nincs, de szívesen meghallgatnék mellette néhány monitort, meg mások véleményét is. Az a gond, hogy ezt megoldani meglehetősen nehézkes, főleg ideális környezetben és forrásról. (ha erre tudsz lehetőséget az érdekelne) :)

Üdv: pedrosh

(#25002) tomcat78 válasza pedrosh (#25001) üzenetére


tomcat78
őstag

Nem azt mondom, hogy feltétlen rossz hangfal. Csak inkább tartalom fogyasztásra való. És nem feltétlen képvisel olyan minőséget, amivel ki jönnének hangkártyák közti különbségek.
Minőségben fölfelé határ a csillagos ég. A saját tapasztalatom alapján valahol 50e fölött kezdődik az a szint stúdió monitorokba, amin már hallható lesz valamennyi javulás, ha zenéről van szó. A kérdés, hogy van e rá szükség. Én most épp két Monkey banana Gibbon 5-öt gyűrök itthon. Volt már Akai, Reloop, alap Mackie, ez érezhetően jobb, magasabb szintet képvisel. Hallgatni is. Én zenélgetek, zeneszerkesztővel szórakozok, így nálam prioritás volt, hogy jobb minőségben tudjam megszólaltatni az elképzeléseimet. Játszani viszont talán már fölösleges-még ha nem is a csúcs, mert jócskán van följebb ebben is.
Elég sokáig volt egy Akai pro rpm3 hangfal párom. Egy viszonylag jó hangú hibrid megoldás. Saját hangkártyával, elég kompakt és kezelhető méretben. Lehet érdemes lenne rá lesned. Nem biztos, hogy jelentős lenne a javulás a mostanihoz! Viszont cserébe pl nem igényel külön hangkártyát sem. Sokat számít a hallgatott műfaj is Az Akai inkább elektronikus zene vonalon érzi jól magát. Hangszeres zenéknél kicsit elmossa a részleteket szerintem. Ami nem jelenti azt, hogy hallgathatatlan lenne, de egy elvetemült hifista valószínűleg sírva menekülne.
Vagy a külön fülhallgató vezérlésre is alkalmas Presonus auidobox usb 96 nagyjából az az árkategória, mint a két általad próbált társa. Ezen van külön hangerő szabályzás a fejesnek és a monitoroknak.
Minden rendszert a leg gyengébb eleme határoz meg. Amiket írtam, illetve amit vettél is a belépő szint környéke ebben a műfajban. És mint írtam is, nem tudok állást foglalni Creative vonalon. Nem tudom milyen hangja van. Papíron nem tűnik rossznak az sem. De azt gondolnám, hogy zene hallgatásra inkább cél HW a jó választás. Ahhoz a többi komponens minősége sem mindegy. A jelenlegi hangfalaid mellé viszont nem biztos, hogy érdemes stúdió vonalon keresgélned. Sőt, azt gondolom, hogy a már írt érték határig valószínűleg mindegy melyiket választod a kettőből, ha a hangfalakat meg tartod. A Creative mellett tényleg előny a ki és bemenetek variálhatósága. Ha pl később egy erősítőt akarsz rá kötni, mondjuk házimozihoz.
Hitspace információim szerint elég segítőkész, ha hallgatási lehetőségről van szó.
Én a végén a komplett wint újra telepítettem.... :U :DDD Meg untam a kísérletezést.

"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...

(#25003) snecy20


snecy20
veterán

Sziasztok,

Tudtok olyan belső hangkártyát mondani, ami az Asus Xonar Essence STX(I)-hez képest egyértelmű és érezhető előrelépést jelentene? Jelenleg egy Audio-Technika ATH-M30x-szel használva.

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#25004) FoxiestFox válasza snecy20 (#25003) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Ebben a láncban nem a hangkártya a szűk keresztmetszet.

(#25005) snecy20 válasza FoxiestFox (#25004) üzenetére


snecy20
veterán

Ha szükséges, akkor cserélem azt is egy-két kategóriával magasabbra. Csak a kérdés, hogy van-e szignifikánsabb jobb alternatíva belső dedikált hangkártyából.

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#25006) RpPRO válasza snecy20 (#25005) üzenetére


RpPRO
őstag

124 dB SNR. Ennél szignifikánsan jobb kellene? Audio-Technika ATH-M30x.szel? :Y

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#25007) snecy20 válasza RpPRO (#25006) üzenetére


snecy20
veterán

De nem ez a kérdés továbbra sem; Van-e a piacon jobb dedikált hangkártya, amire érdemes lecserélni a meglévőt. Ha van, akkor nyilván nem probléma egy ahhoz kategóriájában igazodó fejhallgatót venni.

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#25008) pulutodurumo válasza RpPRO (#25006) üzenetére


pulutodurumo
őstag

És mennyi a kimeneti ellenállása? Vagy a teljesítménye? Egy adat alapján kár lenne dönteni.

De persze igaz, hogy az alá a fejes alá nem érdemes drága cuccot tenni.

[ Szerkesztve ]

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#25009) RpPRO válasza RpPRO (#25006) üzenetére


RpPRO
őstag

pulutodurumo: egyetértek, ezért én első körben a 2. generációra gondolnék: [link]

Itt [link] rendesen összeszedték a részleteket.

Az hogy SOKKAL jobb, az azért kérdéses szerintem.

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#25010) FoxiestFox válasza snecy20 (#25005) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Először érdemes lenne lecserélni a fejhallgatót, és megállapítani, hogy egyáltalán szükséges-e hangkártyát cserélni.
Plot twist: nem.

(#25011) pedrosh válasza tomcat78 (#25002) üzenetére


pedrosh
csendes tag

Eljött az ideje, hogy minden creative szoftverből elegem lett, másrészt pedig ugyanúgy akadozik a hang. (pluszba még a kurzor kis töltő karikáját is meghülyítette és össze-vissza villog, még azután is, hogy letöröltem a programjait) :(((
Így megvan a végső döntés és Focusrite marad. Azt bedugom és működik szépen, nyugodtan.
Alapból is inkább a Focusrite tetszett jobban, de a kreatív most meggyőzött teljes mértékben.

Ugyanitt (Vác-Budapest vonalon) két napig eladó egy új (csak kipróbált) x-fi hd kártya (garanciával). A megbeszélt ár nem alkuképes. :DDD

Ha majd plusz szolgáltatás kell hangkártya terén akkor veszek egy olyat ami az adott feladatra is alkalmas. :U
Köszi a szakmai véleményt! :R

[ Szerkesztve ]

Üdv: pedrosh

(#25012) tomcat78 válasza pedrosh (#25011) üzenetére


tomcat78
őstag

A szakmaiság túlzás, inkább tapasztalati.... :U De nincs mit :R

"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...

(#25013) Aureal válasza pedrosh (#25011) üzenetére


Aureal
senior tag

Ez a Creative driver dolog mindig érdekes! Ugyanez volt gond az Emu kártyáikkail is évekig.
Mondjuk XP-n még én is használtam tőlük egy "nép Trabantja" SBlive-ot, arra az oroszok írtak egy KX-drivert (állítólag máig is fejlesztik), sose volt vele gond. De ehhez kapcsolódóan, nem lehet hogy a gépednek is van valami baja, ha a Focus is göthősködik? :F

(#25014) pedrosh válasza Aureal (#25013) üzenetére


pedrosh
csendes tag

A driver telepítgetés mindig szenvedés volt függetlenül attól, hogy épp milyen win-t raktam fel.
A gépről meg nemtom.. :F
Nemrég kapott nagyobb ssd-t meg dupla ramot. Azt nem figyeltem meg, hogy pontosan mióta csinálta már ezt a hang, csak mostanra lett elegem belőle. :))
Ezt a Focusrite-ot még talán újrahúzom tokkal-vonóval ha megjön a kedvem hozzá, aztán meglátom/meghallom mi lesz. Annyi bajom van vele, hogy saját driverekkel túlbonyolítja az egészet. Most viszont tulajdonképp megfelel. Egyszerűen be van dugva és szól. :)
A win-t meg pont azért nincs kedvem, mert nemrég lett megcsinálva és azóta néhány giga játék le lett töltve, amit nincs sok kedvem mégegyszer leszedni és feltenni... :O

Az eladó kártya már tárgytalan! :)

Üdv: pedrosh

(#25015) nagyfejü


nagyfejü
őstag

Sziasztok!
Fiamnak van egy HP 400 workstation alaplapja. Ha a biosban engedélyezve van az alaplapi hangkártya akkor a windows betöltés után ujraindul.Ha ki van kapcsolva , müködik.Mivel a suli miatt win10 et kell használni milyen olcsóbb hang megoldást javasoltok? Néztük az usb s hangkártyát , de nem irja a win 10 támogatást.Mit ajánlotok?
üdv

(#25016) RedCactus válasza nagyfejü (#25015) üzenetére


RedCactus
senior tag

Ha tényleg csak valami olcsó megoldás kell, akkor szerintem a legegyszerűbb USB-s hangkártya is megteszi. Valószínű, hogy a Windows 10-el is megbirkózik. pl. Link, Link.

(#25017) cikasz


cikasz
őstag

Sziasztok.
Van nekem egy Sound Blaster Audigy 2 Zs-m. Van ehhez valami mókolt driver , hogy win10 alatt tudjam használni ? Mert elég jó kártya szvsz.

szerk:
Ha nincs akkor mit ajánlanátok játékra pc-hez? Van hangfalszettem, de inkább fejhallgatóval nyomom.
köszi.

[ Szerkesztve ]

https://www.facebook.com/groups/775784742804666

(#25018) CabalX válasza cikasz (#25017) üzenetére


CabalX
aktív tag

DanielK csinált egy Win10-es vezérlőt is tartalmazó SB Audigy Series Support Pack 7.0 -ot - azt nézd meg/próbáld ki - az Ő vezérlői működni szoktak és elég frissnek is tűnik.

(#25019) Adrian Mole


Adrian Mole
senior tag
LOGOUT blog

Sziasztok!
Régen jártam már errefele. Hangkártyát nézelődöm, mert minap az alaplapival két dolog is történt:
- a frontpanel megkukult, emiatt a hátsó sztereo jackbe illesztett füles miatt molyolni kell fizikailag is, illetve beállításokban is, mert közben Genius 5.1 SW-t is meghajtott/meghajtana
- sikerült a füles kábeljébe úgy belerúgni, hogy az alaplapi sztereo socket műanyagja elpattant (működik, de kicsit laza benne a jack)
Amit keresnák:
- külső vagy belső hangkártya/interfész, ami
- meghajtja a Genius 5.1 SW-t (jack kimenetek 5.1) és
- emellett van dedikált füles sztereo (és le is keveri rá az 5.1-es jelet is), egyszerre az 5.1 rendszerrel, nem kell így, csak a hangfal erősítőt ki-be kapcsolnom
Ami bónusz (nem bánom, ha tudja):
- néha gitározom, így zenei interface (mic, nagyjack) tökjó lenne (ASIO, kompatibilitás keverőprogramokkal, stb) (de nem látszükséglet, van rá más módszerem is)
Háttér:
- Win10
- az ár egyelőre mindegy, nézelődöm még csak
Amit látok:
- ASUS Xonar U5 (réginek tűnik, win10 driverről nem feltétlenül olvasok jókat)
Ami szóba jöhet (csak nem értek hozzá)
- erősítő, amire digitális jelet át tudok vinni alaplapról
Mit ajánlotok?

42

(#25020) FoxiestFox válasza cikasz (#25017) üzenetére


FoxiestFox
félisten

kx driverek mennek Win10 alatt is, de telepítés előtt ki kell kapcsolni a driver signature ellenőrzést, csak úgy fog feltelepülni.
Feltelepíted, utána jó lesz.
Én is azt a kártyát használom laptopban, a PCMCIA verziót (hardveresen ugyanaz mint a PCI, csak apró :) ).
EAX nem lesz, de equalizer, mikrofon, kimenetek, bemenetek menni fognak.

(#25021) cikasz válasza CabalX (#25018) üzenetére


cikasz
őstag

Köszi, ha hazamegyek ki is próbálom!
Ha működik akkor egy ilyen füles jó lehet hozzá? Főleg játékhoz kellene. :R

FoxiestFox:
Én leginkább játékhoz használnám. 5.1-ben esetleg. Az nem fog menni?

[ Szerkesztve ]

https://www.facebook.com/groups/775784742804666

(#25022) FoxiestFox válasza cikasz (#25021) üzenetére


FoxiestFox
félisten

5.1-et nem próbáltam.
Próbáld meg a Daniel K-félét amit fentebb ajánlottak, ő törekszik a teljes funkcionalitás megőrzésére.

(#25023) cikasz válasza FoxiestFox (#25022) üzenetére


cikasz
őstag

Egyenlőre nem találom sehol! :( Lehet, hogy kidobtam vagy odaaadtam valakinek. :O
Ebből jön a köv kérdés, hogy milyen kártyát vegyek? Creative Sound Blaster Audigy RX jó vétel lehet helyette? Egy gigabyte aorus b450 elite-be raknám és kettővel lejjebb lévő fülest vagy valami hasonlót venném hozzá.

[ Szerkesztve ]

https://www.facebook.com/groups/775784742804666

(#25024) FaRkaS1991


FaRkaS1991
csendes tag

Sziasztok. Adott egy Creative SB Play3. Tudom hogy nem kell csodát várni tőle, de azért vettem, mert halknak találtam a headsetemet(Asus Cerberus V1), és erősíteni akartam. Érdemleges hangosítást egy olyan opcióval értem el mint "high gain"(64-300ohm) . Az én headsetem 32 ohmos. Gondolom kisütné ha ezzel a beállítással használnám(bár javítsatok ki ha tévedek). Mit ajánlanátok esetleg helyette, erősítésnek?

(#25025) pulutodurumo válasza FaRkaS1991 (#25024) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Semmi baja nem lesz. Akkor tudnád tönkretenni, ha a play kimenő teljesítménye nagyobb lenne, mint amit a fejes elbír. És akkor is hamarabb süketülnél meg.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#25026) FoxiestFox válasza cikasz (#25023) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Az RX a rokona az Audigynek elvileg, a chipset is hasonló, ha nem ugyanaz.
Én majdnem olyat vettem, de aztán meggyőztek hogy a Z időtálóbb lesz, de harmadával olcsóbban látni Rx-eket úgyhogy szerintem kiváló lesz számodra.

(#25027) FaRkaS1991 válasza pulutodurumo (#25025) üzenetére


FaRkaS1991
csendes tag

Én hiszek neked. Nem torzít erősítés alatt sem, bár nem is kell feltekerni maxra, mert az úgy már tényleg hangos. Így már élvezhető a plusz erővel. Köszi :R

(#25028) CabalX válasza cikasz (#25023) üzenetére


CabalX
aktív tag

Az Audigy RX a 2002-es Audigy 2 átdolgozott, kibővített verziója (2013-as kártya amúgy). Az utolsó hivatalos vezérlő hozzá 2018-ban készült. Árban pár ezer forint a különbség egy Z-hez képest (22e vs 28e az új ára) - utóbbi sokkal újabb és igen, jobban támogatott (2020 novemberi az utolsó vezérlő) kártya/chip mint a régi Audigy.
Csoda hogy a Live-ot nem adja ki újra a Creative...

[ Szerkesztve ]

(#25029) cikasz válasza CabalX (#25028) üzenetére


cikasz
őstag

Akkor milyen kártyát vegyek? Összezavarodtam. :B
A hardveraprón van Z 25-ért, az jobban megéri?

[ Szerkesztve ]

https://www.facebook.com/groups/775784742804666

(#25030) FoxiestFox válasza cikasz (#25029) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Ja.

(#25031) Popes


Popes
őstag

Ennyire elszálltak a hangkártya árak is?😲
Mikor legutóbb néztem még tizenpárezerért lehetett SBZ-t venni.(25körül volt az új)

Deus ex machina

(#25032) CabalX válasza cikasz (#25029) üzenetére


CabalX
aktív tag

A Sound Blaster Z tökéletes lesz 25-30e körül. Még remélhetőleg sokáig (hivatalosan) támogatott marad, de tuti lesz hozzá 3rd party vezérlő is ha már kifutna a támogatásból.

Popes - a hangkártya árak IS elszálltak, nemrég néztem, 50e felett van az AE5-ösöm ára, annyit tuti nem adnék érte ma, és a felett még van egy AE7 és AE9-es model is, amiknek inkább le sem írom az árát. :U

[ Szerkesztve ]

(#25033) Tiesto222


Tiesto222
tag

Sziasztok

Van egy ASUS Strix DSP Gamer Headset-em amihez van egy kis külső erősítő is.
Gondolkodok egy hangkártya vásárlásán.
ASUS Strix Soar (Játékhoz optimalizált 7.1 PCIe hangkártya audiofil kategóriás digitális-analóg átalakítóval (DAC) és 116 dB-es jel-zaj aránnyal.)
Játékra használnám főleg a térhangzás nem érdekel csak a hangminőség.
Az lenne a kérdésem, hogy a fejhalgató erősítője usb-n kapcsolodik a számitógéphez, ehhez tudok venni valami átalakitót amivel csatlakoztatni tudnám a hangkártyára?
Vagy az lenne a legjobb ha kihagynám az erősítőt és a fejhalgatót közvetlenül jack-en keresztül kapcsolnám?

(#25034) tomcat78 válasza Tiesto222 (#25033) üzenetére


tomcat78
őstag

Ha a hangminőség érdekel, én a fejes cseréjével kezdenék.... :U Bár játékhoz nem tudom milyen
Szerintem a saját szabályzó részét nem fogod tudni hangkártyával használni. Pláne mivel- ahogy nézem- az is kb úgy funkcionál. Vagy szoftveresen tekergeted a hangerőt, vagy egy passzív külső monitor szabályzóval (ami árban erősen overkill ezekhez a cuccokhoz, ráadásúl nem is villog, világít millió színben ;] ). Vagy külső hangkártya, amin van hangerő szabályzás. De szerintem a fejes korlátai miatt jelentős előrelépést egyik megoldás sem fog hozni. Valószínűleg elég jól együtt működik a saját cuccával. Nem foglak lebeszélni róla, de sztem csalódás lenne a vége, mivel nem hozná a várt előre lépést.

"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...

(#25035) Tiesto222 válasza tomcat78 (#25034) üzenetére


Tiesto222
tag

Köszönöm a választ.

Van még egy 3. lehetőségem , hogy nem veszek hangkártyát hanem az alaplapi optikai kábelen keresztül csatlakoztatom az erősítőmhöz ( Denon AVR-1705) és azon keresztül csatlakoztatnám a fejhallgatót.
Optikai és optikai között van minőségbeli különbség? Ugy értem , hogy az alaplapi vagy egy minőségi hangkártyán van?
Mert én ugy gondolom hogy teljesen mind1 hiszen az átalakitás nélkül küld adatot tovább. Vagy rosszul tudom?

(#25036) tomcat78 válasza Tiesto222 (#25035) üzenetére


tomcat78
őstag

Ahhoz fölösleges hangkártyát venni. Ott az erősítő fogja a jeleket alakítani úgyis.
Kíváncsi leszek, hogy lesz e minőségbeli előre lépés a mostani megoldáshoz képest...

"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...

(#25037) flash-


flash-
veterán

Sziasztok
Van egy hifi hanfalpárom és egy mini erősítő hozzá.
Szeretném a zenehallgatást pcről lejátszani.
A gépben van egy asus xonar d1 hangkártya
Mit javasoltok? Vegyek egy jobb kulső hangkártyát, vagy egy dac kell? Merre induljak el a dologban?

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#25038) Goldmen75


Goldmen75
őstag

Nekem senki sem reagált, így felteszem újra a kérdést hátha :

Sziasztok!

2.1 edifier S350 DB-hez kellene valami jobb cucc mint az alaplapi realtek kari.
Minőség a lényeg nem gamer se más. Film, zene főleg. Fejhallgató ritkán. VOlt SB Z-m anno, eladtam más ok miatt. Megint azon filózom, de hátha van olcsóbb jobb megoldás? :)
Köszi

(#25039) csabyka666 válasza Goldmen75 (#25038) üzenetére


csabyka666
addikt

Üdv mindenki!

A véleményetekre lennék kíváncsi, USB-s hangkártyával kapcsolatban. Jelenleg egy Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro-t használok, és bár meg vagyok vele elégedve, de ha van a piacon olyan, ami jobb minőséget produkál, és persze vállalható az ára, akkor váltanék.
GENIUS SP-HF 2000X hangfalpárral huppogtatom a zenéket, gyakorlatilag stílusfüggetlen vagyok, mindent meghallgatok, ami egy kicsit is igényes.

Szerintetek érdemes-e befektetnem egy másik hangkártyába, vagy maradjon ez, mert annyival nem tud többet a drágább? Mindenképp USB-s kell, mert egy laptopon használom, amiben ráadásul nincs kártyás bővítési lehetőség.

Köszi a segítséget előre is!

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#25040) tomcat78 válasza flash- (#25037) üzenetére


tomcat78
őstag

Milyen hangfalad és erősítőd van? Mert hiába veszel jobb hangkártyát, ha azok nem képesek kiszolgálni. Szélbe szórt pénz lesz, érdemi javulás nélkül.

(#25038) Goldmen75: Azokhoz érdemes nézni valami jobb cuccot. Én a belső hangkártyákhoz nem igazán értek. Abban más tud segíteni sztem. Külsőben ha esetleg gondolkozol, akkor egy belépő stúdió hangkártya jó lehet pl. Vagy sokan írják itt a creative x-fi hd-t. Tapasztalatom nincs vele. De ha ennyien elégedettek vele, akkor valószínűleg teszi a dolgát. Viszont árban ott van, mint egy entry level stúdió hangkari. Ha van lehetőséged, érdemes lehet meghallgatni néhány jelöltet.

(#25039) csabyka666: Ha javulást szeretnél, én a hangfalakat cserélném a helyedben. Valószínűleg a kártya képességei már most túl mutatnak rajtuk. Eléggé a budget kategória. Nem feltétlen rossz, de egy hangkártya cserétől érdemi javulást nem fogsz vele tapasztalni. Minden rendszer annyira jó, amennyire a leggyengébb eleme. Nálad pedig a hangfal a szűk keresztmetszet már most is. Persze ez csak vélemény, némi gyors olvasgatás után.

[ Szerkesztve ]

"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...

(#25041) csabyka666 válasza tomcat78 (#25040) üzenetére


csabyka666
addikt

Hm, hát nyilván vannak ettől jobbak, de szerintem nem budget kategória egyáltalán.
De utána nézek a hangfalas topicban. Anno ajánlott volt ez a Genius, én nagyon meg vagyok vele elégedve. Van egy Creative Gigaworks T20 is, de az - szerintem - nincs ilyen jó.

MOD: Még mindig ajánlott, a Genius SP-HF1250B nagytestvére, ami nekem van.

[ Szerkesztve ]

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#25042) Mauddip


Mauddip
aktív tag

Sziasztok! :)
Szeretnék egy új hangkártyába befektetni, nemrégiben szereztem egy Yamaha RX-V 771 erősítőt használtan (szóval már vissza se tudom küldeni :D ) , és sajnos saját hibámból nem vettem észre, h ez már annyira "digitális", hogy nincsenek rajta a multi channelhez analóg rca bemenetek, csak sztereóban.
Ezért most (mivel az alaplapi hangkártyán csak jack dugók vannak), szeretnék beruházni egy "jobb" hangkártyára, de nem tudok dönteni (előre szeretnék szólni, h a 2 legutóbbi Sound Blaster hangkártyámmal egyáltalán nem voltam megelégedve szoftver-ügyileg, ezért kérlek azt ne ajánljátok nekem) .

- A fő kérdésem az lenne (nagyon kezdő vagyok a témában), hogy melyik hangkimenet tud több adatot küldeni a gépem az erősítőnek , optikai audió kábelen, vagy SPDIF/koax kábelen?
-A másik kérdésem az lenne, hogy manapság mennyire jók/megbízhatóak/használhatóságra milyenek a USB-s külső hangkártyák? (eddig csak belső, PCI hangkártyáim voltak)

ASUS Xonar AE 7.1 és a ASUS Xonar U7 MKII között vacilálok, előbbinek optikai, másodiknak pedig SPDIF kimenete van.

Nikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv

(#25043) tomcat78 válasza csabyka666 (#25041) üzenetére


tomcat78
őstag

Az, hogy minőség-ár megközelítésben jól szerepel, az még maximum a saját kategóriájában versenyképes. Attól, hogy valami budget, még nem automatikusan rossz. De budget marad.... :U
Zenehallgatásról írtál. Kérdés mi jelenti számodra a minőségi előrelépést. Én nem akarlak rábeszélni semmire, de szerintem első körben azokat kéne cserélned valami normálisabbra. A "szépen szól" teljesen egyéni preferencia kérdése. Ha elégedett vagy vele, kétlem, hogy érdemes lenne másik hangkártyát keresned. Minőségi előrelépést nem fogsz tapasztalni még egy több százezressel sem, mivel a hangfalad korlátai be fogják határolni azt is.
Mondjuk ha van lehetőséged meghallgatni, ajánlanám figyelmedbe pl az Alesis M1 Active 330Usb monitor hangfalpárt. Egy entry level hangkártya áráért kapod az audio interface-t és a hangfalakat. De ha hozzá teszel, és nézelődsz az alsó kategóriában( hangfalat) akkor még a mostani hangkártyával is beljebb leszel. Talán az egyetlen, amitől óvnálak a Behringer alsóbb kategóriás monitor hangfalai.
Ezek cél Hw-k, zenére, annak hallgatására kihegyezve.
Én itt kezdeném a helyedben a fejlesztést. És mindig van jobb.... ;] Randa egy betegség ez :DDD
Ez csak tanács, nem szentírás. Viszont, ha teszel egy próbát, semmit nem veszítesz, és lehetőséged lesz eldönteni, hogy a Te ízlésednek megfelelően merre érdemes elindulni.

[ Szerkesztve ]

"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...

(#25044) csabyka666 válasza tomcat78 (#25043) üzenetére


csabyka666
addikt

Persze, értem, amit írsz, azt is tudom, hogy nincs határ, de - szerintem - ez is olyan, amiben a fejlődés az elején viszonylag kis ráfordítással ugrásszerű, majd egyre nehezebb, egyre többet költesz rá, és a többletköltséghez képest kevés előrelépés lesz.
Esetemben az említett hangkártya + hangfal páros kielégítő, és tudom, hogy van jobb, csak a léptéket nem látom, hogy mennyit kellene hozzátegyek, és ez mennyit dobna az élményen.

Ezeket az eleve USB-vel szerelt kombókat nem szeretem, persze biztos jobb az illesztés, én mégis maradnék a hangkártya + hangfal párosnál.

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#25045) tomcat78 válasza csabyka666 (#25044) üzenetére


tomcat78
őstag

Az írt hangfalpár egy beépített hangkártya miatt Usb-s. Nem csak simán audio jelet kap rajta.
Igazából a viszonylag kis ráfordítás miatt írtam, hogy inkább hangfal téren keresgélj. Ha azt a pénzt elköltöd egy szinttel feljebb hangfalra amit hangkártyára szánsz, hamarabb fogsz javulást hallani a rendszered hangjában. Pl Numark N_ Wave 360, M- audio BX3, Denon pro Dn 304s. Ezek mind kb 40k környéke, bolttól függően. És elég jó eséllyel a jelenlegi hangkártyáddal is jobb hangot fogsz kapni, mint most. Mert ezekhez kell az is.
Eszemben sincs lehúzni a hangfalad! De ha valóban hallható eredményt szeretnél egy jobb hangkártya nem fog szinte semmi érzékelhető, hallható javulást hozni.
Okoskodni sem akarok. A tapasztalataim alapján írom, amit írok. Ezt nem konkrétan a hangfaladra értem! Mert soha nem hallottam a típust.
De mint írtam is már előzőleg: Egy meghallgatás semmibe nem kerül. Akkor a füled alapján tudsz dönteni, hogy merre érdemes indulnod.
Minden hangfalnak, hangkártyának, fejesnek, fülesnek, stb meg van a saját karakterisztikája, saját hangzásvilága, egyedi jellemzői. Függ a hallgatott zenék stílusától, stb. Én pl szeretem a viszonylag neutrális cuccokat. A hátránya, hogy hamar ki lehet szúrni vele hibákat. Amiket pl egy enyhén vagy nagyon V karakterű motyó elfed sokszor. Viszont azok cserébe olykor mossák a közép tartományt, vagy csak simán gyenge bennük. Az, hogy a Te fülednek melyik lehet jó, csak úgy tudod eldönteni, ha meg is hallgatod. Ezt azért írom le, mert a hangkártyádban szerintem hangzásban még van kihasználatlan képesség.

"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...

(#25046) giornalista


giornalista
senior tag

Sziasztok! Hosszas küzdelem után sikerült beüzemelnem a Creative Sound Blaster OMNI-mat, és a fülessel már tökéletesen is szól. A kérdésem, hogy mi lenne a legjobb megoldás arra, hogy a 2.1-es Logitech Z523 hangszóróimat is rákössem?

(#25047) tomcat78 válasza giornalista (#25046) üzenetére


tomcat78
őstag

Tippre sima RCA kábelt mondanék. Elvileg a csatlakozási lehetőség mindkettőnél adott.

"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...

(#25048) giornalista válasza tomcat78 (#25047) üzenetére


giornalista
senior tag

Ja értem - szóval akkor nem a jackhez veszek átalakítót, hanem pl. egy ilyet, és akkor úgy madzagozom össze őket. Köszi a választ :) :) (Óriási küzdelem volt egyébként működésre bírni az eszközt, most nem tudom, újra merjem-e indítani a gépet, mert nem elég, hogy meszólalt, de még a driver is elindult, ez utóbbi egy hónapig nem sikerült, de ma este nekiültem és végre igen ;] )

(#25049) tomcat78 válasza giornalista (#25048) üzenetére


tomcat78
őstag

Azért előbb nézd meg az in-out lehetőségeket. Én csak képeken néztem. De igen, olyan.

"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...

(#25050) Mauddip válasza Mauddip (#25042) üzenetére


Mauddip
aktív tag

Valaki esetleg? 😊

Nikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.