Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Magisk

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-01 12:38:22

LOGOUT.hu

Magisk
root jogosultság
Android rendszereken

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3801) user26


user26
aktív tag

Szia @crok!
Igyekeztem alaposabban, és értelmezni a Xiaomi.eu oldalon írt dolgokat, ott ha jól értem, a Magisk -t a "patkolással" írják le, mint 1 lehetőség a felrakáshoz.
Amit használ ellenőrzőt a SPIC - Play Integrity Checker, ez fontos, vagy ez csak egy ajánlás ?

Xiaomi fan I 12T Pro I

(#3802) crok válasza user26 (#3801) üzenetére


crok
Topikgazda

Igen, a patkolas az ajanlott ut (mar jo reg amugy is) es az app csak egy ajanlas, a Play Store-ban is van sajat ellenorzo megoldas (osszefoglaloban leirtam hogy hogy) es azert ajanlanak alkalmazast parat mert pikk-pakk elfogy a per app napi token (10000 alapbol) es utana hibauzenetet dobnak a felhasznalonak pedig lehet nincs is baj csak epp szetbombazzak most a user-ek ezeket az alkalmazasokat..

(#3803) Archttila válasza HUNited (#3800) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog

meg az Unicredit se (más téren annál inkább, pl újraindítás után nem fogadja el a biometrikus azonosítást
En soha nem tallakoztam ezzel a problemaval.

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#3804) crok válasza crok (#3724) üzenetére


crok
Topikgazda

PlayIntegrityFix v13.1 [link]

(#3805) Trailblazer válasza HUNited (#3800) üzenetére


Trailblazer
addikt

Most raktam új rendszert, Swift Backuppal mentek vissza szokás szerint az appok. És szintén szokás szerint csak a Walletben kellett újra beállítani a kártyát a contactless paymenthez, valamint a Curve appjának az adatait törölni, és újra bejelentkezni. Tehát mondhatjuk, hogy a banki dolgokon kívül tökéletes a visszarakás.

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#3806) Archttila válasza crok (#3804) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog

Egyelőre ... :D

[ Szerkesztve ]

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#3807) dzsordzs69


dzsordzs69
senior tag

A hétvégi rebuild xiaomi.eu-val és az új fix-szel nálam is minden oké. Basic, device és a Play cert is. Wallet sem nyüszög, de még nem próbáltam fizetni vele.

(#3808) crok válasza dzsordzs69 (#3807) üzenetére


crok
Topikgazda

Munkatars fizetett is, egyelore minden okay.

(#3809) zsola400 válasza Archttila (#3803) üzenetére


zsola400
aktív tag

De ez így van, újraindítás után az Unicredit appba első bejelentkezéskor pin kódot kér és csak utána, következő belépésnél fogadja el a biometrikus azonosítást.

(#3810) Archttila válasza zsola400 (#3809) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog

De valojaban akkor nem arrol van szo, hogy nem fogadja el (kvazi elutasitja) hanem arrol, hogy bizonyos ido elteltevel PIN-t ker, majd utana (meghatarozott ideig) elfogadja a biot.

[ Szerkesztve ]

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#3811) HUNited válasza Archttila (#3803) üzenetére


HUNited
őstag

Nálam mindig ezt csinálja, teló újrarakás után is. Ha újraindítom a telefont, első alkalommal pin kódot kér, nem elég az ujjlenyomat. Ha utána hetekig nem indítom újra, akkor végig jó az ujjlenyomat, csak a restartot nem szereti valamiért.. Meg azt is utálom benne hogy megnyitod és nem kapásból belép hanem neked kell megnyomni pluszba a bejelentkezés gombot. Hát mi a fenének nyitja meg az ember, hogy nézegesse a cipőtalpat ami most a háttere? :D

(#3812) HUNited válasza crok (#3804) üzenetére


HUNited
őstag

Ha a 13-assal is megy a fizetés, akkor érdemes ezt feltenni?

(#3813) HUNited válasza Trailblazer (#3805) üzenetére


HUNited
őstag

Jó neked. Kipróbálom majd legközelebb, hogy mit tud, de félek tőle hogy a jogosultságokat nem lövi be rendesen, én meg idegbajt kapok tőle ha egy app olyat is megkap amire nincs szüksége. Több óra mire az összes beállítást egyesével megcsinálja az ember, pedig én nem is használok sok appot.

Walletben mindenesetre legutóbb csak egy kártyát digitalizáltam, azt amelyik nincs nálam fizikailag (közösen használjuk asszonnyal), mert ennyi kártyát kb hetente újradigitalizálni lassan ahogy kinéz ez, a fene akar.

(#3814) crok válasza HUNited (#3812) üzenetére


crok
Topikgazda

Mindenképp szerintem mert úgyis haladni kell, ez mostmár ilyen.. volt egy issue amiben egy embernél beragadt egy frissítés.. megszivatta gyak magát mert csak várt.. a modul alapból úgy volt közreadva előtte hogy a régebbi változatok mindig törölve lettek és csak egy, mindig a legutolsó volt csak kint. Namost az update.json a GitHub-on már az legújabb verziót tartalmazza mindig de a user kihagyott pár kiadott változatot amit nem sokkal utána követett egy másik és egy másik, etc. de mivel ő kihagyott egyet így nála az app még azt jegyezte meg ami már addigra elérhetetlen volt.. így az alkalmazásból nem tudott frissíteni. Persze kézzel letöltve és kézzel a modulkezelőben betallózva természetesen felment. Valszeg akkor is ment volna ha a Magisk app adatokat törli (lehet csak a cache elég lett volna..) de egyszerűbb a zip-et letölteni és flash-elni aztán jónapot. Na mindegy, jó móka volt az is.

(#3815) HUNited válasza crok (#3814) üzenetére


HUNited
őstag

Ha jól értem a szavaid, akkor nem nekem kell letölteni és telepíteni, hanem a modulkezelőben nyomjak rá a frissítés gombra? (bocs nem szoktam modulokat használni, csak az AdGuard Certet használom az meg nem frissít magától)

(#3816) crok válasza HUNited (#3815) üzenetére


crok
Topikgazda

Aha, jo esetben aktiv lesz az update gomb, ranyomsz, letolti, flash-eli es keri a restart-ot egybol.

(#3817) HUNited válasza crok (#3816) üzenetére


HUNited
őstag

Köszi, sikerült. Remélem működni is fog a fizetés vele :) (a 13-assal működött, ma 3x is próbáltam)

(#3818) paolinho


paolinho
őstag

Nem akar nekem összejönni ez a Magisk + Play Integrity.
A Magisk-et én TWRP-ből telepítettem zip fájlból. Aztán próbáltam a modulokból a Play Integrity, de a végére nem lesz eredmény. Mit csinálok rosszul?
EZEK lépésein próbáltam menni, de nem mindent értek pontosan. Esetleg tudna valaki segíteni? Előre is köszi!

[kép]
[kép]
[kép]

[ Szerkesztve ]

(#3819) rErEaT válasza paolinho (#3818) üzenetére


rErEaT
senior tag

Engedélyezd a Magiskban a Zygisk-et, majd indítsd újra a telefont és jó lesz

(#3820) paolinho válasza rErEaT (#3819) üzenetére


paolinho
őstag

Ohh, nagyon köszi! :R
És tényleg működik a Wallet is! :)

(#3821) user26


user26
aktív tag

Szia @crok! (Elnézést, hogy ilyen jellegű infót osztok meg, de ez a kép megzavart nagyon)
"Kínai webáruház elkezdte feloldani a Xiaomi 14 telefonok bootloaderét, hogy xiaomi.eu rommal, többnyelvű HyperOS-szel árulja tengerentúli rajongóknak."
Ez mennyire lehet igaz ?

Xiaomi fan I 12T Pro I

(#3822) paolinho válasza user26 (#3821) üzenetére


paolinho
őstag

Szerintem ez abszolút hihető, én pl. anno tavaly év elején a TradingShenzen-ről vettem a telómat, és noha én magamnak csináltam mind a felodást, mind a rom cserét eu romra, de a bolt már akkor is megoldotta ezt kérésre, igaz tán 10,vagy 20 USD felárért.

(#3823) crok válasza user26 (#3821) üzenetére


crok
Topikgazda

Egy: Felejtsük már el a Safetynet-t az isten szerelmére.. már ezer éve átállt minden is Play Integrity-re és hivatalosan is másfél hónap múlva deadline.. SafetyNet-en átmegy ugyanaz amin a basic+device integrity mert gyak ugyanaz (pontosabban még kevesebb is) de a SafetyNet check-et már egy alkalmazás se használja ami Play-ben fent van és istenemre nem értem hogy miért van mindenkinél beakadva a lemez ezzel kapcsolatban. Nincs már értelme SafetyNet-et nézni.

Összefoglalóból idevágó rész - de szerintem hivatkoztám már rá:

A SafetyNet kivezetésre kerül és helyette a Play Integrity lesz bevezetve ezért a SafetyNet ellenőrzés már nem igazán szükséges / nem értelmezhető jó tesztként. A Play Integrity API három tesztet különböztet meg:
MEETS_DEVICE_INTEGRITY - ez kb. a SafetyNet féle ctsProfileMatch
MEETS_BASIC_INTEGRITY - ez kb. a SafetyNet főle basicIntegrity
MEETS_STRONG_INTEGRITY - ez pedig a SafetyNet féle HARDWARE_BACKED nevű evaluationType ami a hardveres kulcsteszt.
Jelenleg a hardveres ellenőrzés áthidalhatatlansága miatt a Strong Integrity nem érhető el semmilyen módon nyitott bootloader mellett. Itt és itt (valamint a hivatkozott linkeken) mindent megtalál róluk akinek van kedve elmerülni benne.

Kettő: Az ABC nevű, egyébként nem kínai hanem EU disztribútor eleve nyitott bootloader-el ad el Xiaomi-kat úgy kb ezer éve úgy, hogy a Xiaomi.EU ROM van fent. Ez a mondat minden Xiaomi.EU ROM első posztjának része:

"Our ROMs were approved by official EU distributor ABC Data to not void warranty for devices sold by them! (Of course, officially unlocked BL and no ROOT installed)"

Három: az ilyesmit írd már kérlek a MIUI topikba mert semmi köze nincs a Magisk-hez. Tök olyan, mintha sporott űznél belőle hogy össze-vissza posztolsz. Köszi.

[ Szerkesztve ]

(#3824) b3n1t0


b3n1t0
csendes tag

Sziasztok, nem teljesen értem a PIF működését, a default érték a pif.prop-ban egy Nexus 5X fingerprint, ezt akkor már nem tudja "behazudni" az MHCP? Vagy a PIF azért ennél bonyolultabb? Van még értelme használni az MHCP-t? És az USNF-et?

Poco X5 Pro 5G *** "Néha nulla vagyok / Néha meg egy / Nem osztok, nem szorzok / Nekem egyre megy" - (ETA - Nulladal)

(#3825) rErEaT válasza b3n1t0 (#3824) üzenetére


rErEaT
senior tag

Hát a pif.prop-nak pont az a lényege, hogy ne kelljen újraírnia az egészet a fejlesztőnek ha a Google megint csintalankodik, kvázi te is bármikor áttudod bármire írni (ha tudod mit mire kell), de ez csak az integrity teszthez hazudik a Google felé, pl amit a Pixelify csinál az is más, mert ott nem a tesztet hamisítja meg, hanem ott a Google Fotóknak hazudik egy másik fingerprintet.

MHCP - ennek nem tudom mi értelme, de valószínűleg ez is ugyanúgy működik mint a korábban említett Pixelify, vagyis nem a tesztbe szól bele?! (ebben nem vagyok biztos)
USNF-et pedig együtt nem tudod használni a PIF-el, sőt nem lenne értelme hiszen ugyanazt csinálja mindkettő

[ Szerkesztve ]

(#3826) crok válasza b3n1t0 (#3824) üzenetére


crok
Topikgazda

Ugyanaz de megis teljesen mas: az MHPC rendszerszinten allit at prop-okat es csak regen, regebbi Android foverzioig ment vele az hogy a SafetyNet-et sikerult atverni vele de a PlayIntegrityFix (ahogy az USNF) a Zygisk (vagy Riru) injektalassal es csak a GMS megfelelo hivasaira ad atvero valaszt.

(#3827) paolinho


paolinho
őstag

Megoldotta a problémámat a MyVodafone tiltólistára történő helyezése. Az lenne a kérdésem még, hogy a Magisket miért kell rejteni? Feltettem ugyan a MagiskHide modult is, de egyelőre még nem csináltam vele semmit. Próbáltgatom a telepített alpjaimat, de egyelőre még sehol nem zavart be a root (kivéve MyVodafone).
Na most nézem, hogy a Magisk is csak az állarcos logóig tölt be, ott megakad. Na mit b.sztam el megint?!

(#3828) rErEaT válasza paolinho (#3827) üzenetére


rErEaT
senior tag

MagiskHide modul felesleges, hiszen van beépített verziója, azt elég használnod ha kell.
Amúgy azért kell rejteni a Magisket, néhány esetben pedig fagyasztani is, mert ugranak rá az appok

(#3829) paolinho válasza rErEaT (#3828) üzenetére


paolinho
őstag

Na az újraindítás rendbehozta a Magisk akadását.
Jó, akkor eltávolítottam a MagiskHide modult, de ami a lényeg, hogy most rendben fut minden.
Köszi a segítséget! :R

(#3830) crok válasza paolinho (#3827) üzenetére


crok
Topikgazda

"Feltettem ugyan a MagiskHide modult is, de egyelőre még nem csináltam vele semmit." -- nem is kell, a DenyList-et használja arra hogy ami azon van az elől elrejti a root-ot, Magisk nyomokat.. nem feltétlen felesleges mert olyan trace-eket, amit a Magisk nem (hiszen a MagiskHide a Magisk-ből ki lett véve, nem véletlen). Lehet most még elég az aktuálisan használt alkalmazásaidnak így de nem biztos hogy jön egy újabb app és jössz majd vissza ;)

A Magisk alkalmazás rejtése (random package ID-val való használata az NEM ugyanaz mint a MagiskHide. Az meg arra való hogy egy-egy app mikor lehúzza a telepített alkalmazások listáját ÉS látja hogy fent van a com.topjohnwu.magisk akkor eleve úgy veszi hogy tüzetesebben néz szét merthát' minek lenne fent a Magisk alkalmazás ha nincs root-olva a készülék..? Naugye. Ezért kell elrejteni hogy fel van egyáltalán telepítve.

[ Szerkesztve ]

(#3831) paolinho válasza crok (#3830) üzenetére


paolinho
őstag

Kezdek megvilágosodni, köszi szépen a részletes választ!
Akkor mos megcsináltam a rejtést, aminek eredménye az lett, hogy az alkalmazások közül eltűnt a Magisk, viszont kaptam a kezdőoldalra egy Settings nevű ikont, ami tulajdonképpen a Magisk-et indítja. Viszont megmaradt maga a Magisk indító ikonja is. Azt ezek szerint törölhetem?!

(#3832) crok válasza paolinho (#3831) üzenetére


crok
Topikgazda

Inkabb screenshot az ikonokrol (is) mert ne torolj semmit, nem szabadna legyen egyszerre a ketto. Ha elinditod oket kulon-kulon mindketto azt mondja hogy Magisk fut, Zygisk is fut, minden okay?

[ Szerkesztve ]

(#3833) paolinho válasza crok (#3832) üzenetére


paolinho
őstag

Igen, minden rendesen működik mindkettővel. Ezek mindketten csak gyorsindító gombok, amit ha törölnék, szerintem kb annyit csinálna, mintha pl. a YouTube gyorsindítóját törölnem.
Én azt gondolom, hogy később, ha igényem lenne valamiért a gyári ikonra, akkor vissza kellene állitanom láthatóvá a Magisket, és az appok közül csak újra felhúznék egy gyorsindító gombot. Bár lehet tévedek.

(#3834) crok válasza paolinho (#3833) üzenetére


crok
Topikgazda

A home-ról törölheted mert az csak a shortcut akkor amit akkor csinált mikor először indult a hide után. A launcher-ben levőt azt ne. Ha nem akarod látni rejtsd el ha a launcher engedi vagy fagyaszd le. De ne töröld mert az tud még jól megszivatni :D

(#3835) crok válasza crok (#3804) üzenetére


crok
Topikgazda

PlayIntegrityFix v13.2

(#3836) paolinho válasza crok (#3834) üzenetére


paolinho
őstag

Én már sehol nem látom az alkalmazást magát, csak a gyorsgombok vannak jelen, de akkor törlöm az egyiket.

(#3837) Trailblazer válasza paolinho (#3836) üzenetére


Trailblazer
addikt

Miért olyan fontos törölni az ikont? Elég lenne csak elrejteni, ahogy én szoktam. Az én launcheremben (Nova) lehetséges.

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#3838) Archttila válasza crok (#3835) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog

Én ezt már csak akkor merem feltolni, ha a jelenlegi verzió megszunik működni. :D

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#3839) dzsordzs69 válasza Archttila (#3838) üzenetére


dzsordzs69
senior tag

Én frissítettem. A moduloknál feldobta a frissítést, onnan indítottam el. Minden rendben.

(#3840) szimi57 válasza dzsordzs69 (#3839) üzenetére


szimi57
őstag

A Magiskból frissítettem én is, más modulom nincs. Elrejtve sincs a Magisk, csak fagyasztottam. OTP-s appal gond nélkül megy az NFC-s fizetés. [kép]

A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.

(#3841) crok válasza crok (#3835) üzenetére


crok
Topikgazda

PlayIntegrityFix v13.3

(#3842) paolinho válasza crok (#3841) üzenetére


paolinho
őstag

Ez általában napi szinten szokott frissülni?

(#3843) crok válasza paolinho (#3842) üzenetére


crok
Topikgazda

Egyelore biztos sokszor nyulnak hozza.

(#3844) rErEaT válasza crok (#3841) üzenetére


rErEaT
senior tag

Kíváncsi vagyok, hogy megtudják-e oldani a Passkey problémáját :D
https://github.com/chiteroman/PlayIntegrityFix/issues/62
Nem olyan egetverő probléma, de password less világ első kiinduló pontja lehetne, bár egyelőre még csak Githubon láttam, hogy implementálták, pedig már jó ideje létezik a dolog a Googlenál

(#3845) crok válasza rErEaT (#3844) üzenetére


crok
Topikgazda

Szerintem is alapvetően az a baja mint az az arc írt aki hozzászólt alatta.

Szerintem ha nulláról úgy indul a ROM, még Google belépés előtt hogy a Magisk + Zygisk már fent van és a modul is ott lenne akkor eleve a spoof-olt készülékkel lenne a GMS felé regelve a készülék és akkor nem szarakodna (mert most nyilván pl. egy Integrity check alatt mást mond magáról mint mielőtt a PIF fel lett téve mondjuk az USNF helyett vagy Xiaomi.EU vagy Pixel Experience vagy EvoX vagy bármi custom ROM esetén ahelyett ami a ROM-ba bele volt drótozva).
Ez nem egyszerű, leginkább a /data titkosítás miatt (mert a titkosítás a factory reset | /data format után az első boot-kor indul) a /data/adb (vagyis a Magisk könyvtárának tartalma) még nem lehet titkosított és a Magisk app se indult még el és nem volt telepítve a modul.. vagyis max úgy lehetne elindítani, hogy megcsinálod kézzel a /data/adb-ben azt, amit a zip kicsomagolásakor, modul install-kor csinál a Magisk app és eleve úgy indítod el a ROM-ot (ekkor a /data/adb nem lesz encrypted.. viszont egyébként FBEv1-el pl. tuti működik).
Ez azért lesz rossz mert igencsak változtatgava lesznek a fingerprint-ek hogy ne mindig mindenki ugyanazzal menjen a GMS felé.. így ugyan első boot után mondjuk okay de ha valamiért fingerprint csere lesz vagy kell (khm köszi Google) akkor megint beleszaladnak.

[ Szerkesztve ]

(#3846) crok válasza crok (#3841) üzenetére


crok
Topikgazda

(#3847) rErEaT válasza crok (#3846) üzenetére


rErEaT
senior tag

Jól meghízott a korábbi 20-30 kb helyett :D

(#3848) crok válasza rErEaT (#3847) üzenetére


crok
Topikgazda

A Magisk sajat resetprop-ja helyett egy custom kerult be (a Magisk Delta fejlesztojetol) hogy a prop valtoztatast az aktualisan hasznalt felfefezesi modokkal ne lehessen lekovetni.

(#3849) Trailblazer válasza crok (#3848) üzenetére


Trailblazer
addikt

Mondjuk érdekes, hogy az ARM 32/64 bit mellett van benne egy-egy x86/x64 .so linux library file... Ezáltal hízott meg igazán.

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#3850) paolinho válasza crok (#3848) üzenetére


paolinho
őstag

Annak ellenére, hogy ráfrissítettem, most pár perce nem tudtam a telóval fizetni a Lidl-ben. Mi lehet a probléma?
Teszem hozzá, maga Wallet applikáció nem jelzett hibát a frissítést követóen már, és a Revolut is rajta van a tiltólistán.

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Magisk
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.