Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-21 14:17:30

LOGOUT.hu

A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50165) Crus


Crus
őstag

Összeraktam végre teljesen a 71374 Nintendo gépet. Megosztanék pár észrevételt.

1. A leírás pár pontján lenne mit optimalizálni, mivel adott részre illene előbb feltenni xy elemet, mint később, amikor erőt fejtesz ki és eshet szét. Nem vészes, gyakorlott Legósoknak ez nem probléma, de szvsz ez hiba, nem gondolták át 1-2 ponton eléggé.

2. A warp zónás easter egg kondikból a gép belsejében egyszerűen pazar!

3. Az egész építése számomra végig rendkívül érdekes és szórakoztató volt, meg hát érzelmi alapon is hajtott előre, első igazi konzolom volt egy Famicom gép.

4. Nem tetszik a talpazat. Arra számítottam, hogy szépen össze lehet pattintani a tv-t a talppal, de csak rá lehet tenni és így nem igazán stabil.

5. Az egész ötlet, ahogy tekerve Mario mozog a háttér előtt, az annyira zseniális, hogy csak hajlongani tudok. Ehhez képest az alapgép kevésbé lelkesítő, noha a cartridge nyitó és záró mechanika jól működik. Kicsit fájó pont, hogy pl. szép hűtőbordák is vannak a gépben, de ezt csak az látja, aki összeépíti, nem egyszerű utána bontogatni és úgy mutogatni, hogy de a belseje is milyen ötletes.

6. Lego 71360 Mario Starter kell ahhoz, hogy a tv tetejére tett Mario reagáljon a történésekre. Gyak. itt arról van szó, hogy van a figura alján egy optikai szenzor, az pedig reagál az alatta elhaladó színes Lego darabokra. Remek ötlet, de az üzembe helyezése megőrjített.

Kezdjük azzal, hogy a leírását a 71360-as 17 ezres szettnek a netről kell bogarászni, az árba nem fért bele egy nyomorult leírás, csak egy vékony saláta quick guide, ami semmire se jó. Folytassuk azzal, hogy 5 percig kerestem Mario kék naciját, mert a leírás állította, hogy az 1-es csomagban van, a többit eltettem és hát egy JELÖLETLEN zacsiban volt végül, teljesen külön a testétől.

Elég olcsó húzás, hogy 2 db. nyavalyás AAA elemet nem voltak képesek a pakkba tenni. Ha ezt egy kisgyereknek adod, nem biztos, hogy ott és akkor pont lesz nálad két ilyen elem, ki se tudja próbálni.

A beüzemelésre netszerte panaszkodott más is és csak megerősíteni tudom, hogy kínkeserves. Egyrészt egy 1.5 GB-os app kell hozzá, akkor is, ha csak ehhez a NES géphez akarod használni. Amikor a Mario figurát bekapcsolod és összepárosítod a telefonoddal (már valamiért ez se megy elsőre), akkor utána elkezdi a figurát szoftver frissíteni. Ez relatív hamar megvan. Na utána jön a fekete leves, ugyanis állítja, hogy feltölti rá a "kalandokat". Majd nem történik semmi, nem mozdul a csík. Vártam 20 percet, a Mario ki is kapcsolt, tehát nem volt aktív adatátvitel. Megpróbáltam újra, dettó. Meg újra, akkor 50%-tól indult a csík, de megint nem történt aztán semmit. Végül valami ihlet megszállta, mert a cirka 5. ki és bekapcsolásnál végre valahára elkezdte rá LASSAN tölteni a "kalandokat".

Miután ez megvolt azt hittem, hogy kapcsolatban kell maradnia a Mariónak a telóval és nyomkodtam az appban mindent is. Hát nem. Egyszerűen utána csak le kell olvastatni a kódot a tv tetejéről, ELŐRE tenni teljesen Mariót, hogy rálásson a szenzor a színes Lego darabokra és végre működik. Na most én IT-ban úgy gondolom elég járatos vagyok, mert cirka 2+ évtizede ez a munkám, de rendesen elszenvedtem ezzel az egésszel.

Ettől függetlenül őrületesen jó az egész! Nálam 9/10 az összkép, még a gondok ellenére is.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.