Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-21 14:17:30

LOGOUT.hu

A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49201) tocsek18


tocsek18
senior tag

pár kép még

de holnap úgyis jön a hivatalos minden is

(#49202) proci985 válasza Crus (#49188) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

igazabol par honapig monitoroztuk am a kinalatot :DDD

egyebkent valahol az orgona magassagaban indul be igazan a belseje, addig picit ures.

mi kulon imadtuk a toloszekes figurat: lehet nem annak szantak, de kb tokeletes Rocky Horror Picture Show feelingje van ugy, hogy a "sonic oscillator"t is megtalaltuk :D

motorizalas jo kerdes: par helyen irtak, hogy recseg a gearbox. ugy nez ki nagyon precizen kell osszerakni az illeszteseket. tapasztalt technikeskent mondjuk megoldhatonak tunik.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#49203) sb válasza Crus (#49188) üzenetére


sb
veterán

Még mindig nem estünk neki a gyerkőccel de nálunk is a kísértetkastély lesz a következő nagy dobás. :)
Azért is mert a fenti témára csatlakozva én is begyűjtöttem a könyvesboltot és a rendőrkapitányságot "rossz időkre", de ha túl sok lenne akkor azokat el is lehet passzolni. A kastély szintén az 50(48)k-s dobozsérült... de nagyon, szóval eladásra nem is alkalmas. :D

Ettől függetlenül nem is adnám el. Engem nem fogott meg elsőre, ez a téma sem áll hozzám közel, de a részletek alapján aztán átfordult bennem és már az egyik legjobbnak látom a modularok közül, még akkor is ha kilóg a többi "normális" épület közül a jellegével. Sok tapasztalatom nincs ekkora épületekkel de szvsz moc-ra is nagyon jó lehet ezzel az elemfelhozatallal (pl. rengeteg ablak). Ötleteim már lennének... :) Szóval szerintem is simán megéri a 60k körüli összeget is akár.

[ Szerkesztve ]

(#49204) Dilikutya válasza tocsek18 (#49191) üzenetére


Dilikutya
félisten

A G1-es Optimus ilyen. Nekem tetszik, pont emiatt, retro. :) Részletgazdagnak nem mondanám, de az eredeti sem volt az. :)
Viszont ha valóban szétszedés nélkül lehet kamionná alakítani, az pazar lesz. :) Én kísérleteztem ilyennel régen, nem egyszerű ám LEGO elemekből megcsinálni, pláne hogy értelmes és stabil forma legyen robot és jármű alakban is.

[ Szerkesztve ]

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#49205) zbundy válasza balint82 (#49163) üzenetére


zbundy
aktív tag

Ezeket majd hogy lehet megrendelni? Ezen a linken? Vagy a lego oldalán? Regisztrálni kell mindkét oldalra vagy csak egyikre? Segítsetek már az "első rendelő" nooboknak :DDD

(#49206) balint82 válasza zbundy (#49205) üzenetére


balint82
senior tag

Azt hiszem ugyanazzal az emaillel kell mindkét fiókra regelni és mikor még fogod rendelni bl-ről, akkor átvisz a Lego.com-ra és ott tudod véglegesíteni és kifizetni a rendelést.

Google Pixel 4a

(#49207) RapaNui1 válasza zbundy (#49173) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Köszi. Kb én is nagyjából erre gondoltam. A Falcon az etalon.

(#49209) adalbert1 válasza wolfcsibe84 (#49183) üzenetére


adalbert1
veterán

Köszi - hát a 60k elég húzós, régen az ilyen elemszámú ajándék szettek már ilyen 15-20k körül is jártak, nem?
Pont ezért remélem, hogy a kocka.hu-nál is lesz, ott azért jobb áron ki lehet fogni pár dolgot.

Dilikutya: nekem is tetszik ez az Optimus, örülök is, hogy ha nem túl bonyolult, úgyis a gyerek fogja megkapni nálunk, neki még inkább előny ez :) (főleg, ha elég stabil is lesz).

(#49210) sb válasza RapaNui1 (#49208) üzenetére


sb
veterán

Így van!
Nekem is így lett korrekt áron jó pár téli szettem... a musthave körhintával. :)

A Designer felhozatalból árban talán még a Winter Chalet az ami annyira nem elrugaszkodott.
2700db 66k. A hasonló 2500-3000db-os modularok vannak olyan 55-60k körül.

Akciós árakhoz képest persze ez is messze van, de nem tudom fogunk-e még látni hasonlóakat. Ha marad a mostani árszint akkor itt max 10-15k HUF felárról van szó.

A másik két nekem szimpi szett, az Observatory és a steampunk izé hiába 3400 és 3900db, ott azért már erős a felár 100k-s árcédula mellett.

(#49211) Crus válasza proci985 (#49202) üzenetére


Crus
őstag

Nekem a Lego NES megjelenés óta radaron van és egyszer egy 60k-s árra azt mondtam, hogy áááá lesz ez olcsóbb... hááát Mauzes fentebb írta, hogy 55k is volt, de én arról lemaradtam. Nagy tanulság, hogy ha az ember érzi, hogy ez egy korrekt ár, akkor le kell rá csapni, mert később úgyis csak jobban fáj... még később megy kegyetlenül:

Életem egyik legnagyobb igazságtalansága ugyanis éppen a Lego-hoz köthető. Szüleim beígérték anno 89-ben a 6285-ös kalózhajót. Cserébe azt kérték, hogy xy helyen segítsek d.u. és esténként. Kapaszkodni: NYOLC évig segítettem aztán, de a 6285-öt soha nem kaptam meg, pedig nagyjából fényesre nyaltam az áruház kirakatát, ahol min. 1 évig lepte a por... 8.900 Ft volt (1989-ben). Aztán kiszúrták a szemem a saját zsebpénzemből vett 6257-tel, ami nyilván kanyarba sincs a hajóhoz.

A Haunted ház is gyerekkori álmaim egyik nagy vágya, szörnyű, hogy ezekre ott és akkor esélyem se volt. Igen, nagyon feelinges képek alapján is ez a szett... nálam az észvesztően jó kategóriába tartozik konkrétan :-)

Ugh... köszi a figyelmeztetést, rendkívül figyelni fogok, nagyon várom már azt is, de előbb össze kell rakni ezt a NES-t, ami már most is oltári nagy öröm :K

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#49212) ayo válasza sb (#49200) üzenetére


ayo
addikt

transformers rajongók g1 et nagyon szeretik, hozzám is az áll közelebb szóval pontosan tudták mivel lesz tuti pénz. ha megatron is jönne g1 kivitelben...fu. az menő lenne, de az fegyver alakváltás miatt lehet nem lesz :/

[ Szerkesztve ]

http://jateknaplo.blog.hu

(#49213) Crus válasza sb (#49203) üzenetére


Crus
őstag

Rendőrkapitányságot gyerkőcnek névnapra megvettem, nagyon jól elvoltunk vele, most is sokat emlegeti, meg oviban "menőzik" vele, hogy a tűzoltóparancsnokság mellé neki rendőrkapitánysága is van (meg még pár apróbb rendőrös city téma). Őrület, hogy 4 éves se, de már micsoda csörtéket folytatnak a gyerekek egymással a kinek nagyobb a.... akármilyen témában. (Mondjuk én pont nem azért vettem meg neki, hogy felvágjon rá, hanem azért, mert imádja a rendőrös témát, az is szeretne majd lenni felnőttként és nem is bánnám.)

Amúgy tipp: Nálam nagyon bevált pont rendőrkapitányság esetében, hogy az épületet a neves napon kapta meg, de belőle a járműveket hetente egyet, így folyamatosan megvolt neki a boldogság egyetlen szettből :-)

Könyvesbolt: Egyszerűen gyönyörű. De tényleg kötelező határt szabni, mert ha csak kicsit is lazítanék a gyeplőn, abból kb. válás lenne. Így is túltoltam... de ahogy olvasgatom, néha ti is. Amiket én betáraztam az két Harry Potter épület az óratorony és a csillagvizsgáló... imádom az épületeket, kastélyokat, egyszerűen nem bírtam ellenállni, de cirka fél éve a szekrény mélyén pihennek, majd valamikor ajándékok lesznek gyerkőcnek, de ő még kicsi a HP témához.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#49214) Tony21 válasza tocsek18 (#49194) üzenetére


Tony21
tag

Nem a film miatt furcsa? Az eredeti Optimus (80-as évek) egy Freightliner FL86 volt (ez COE truck, nem pedig "csőrös"), a filmekben meg volt Peterbilt, de volt Western Star is. Meg persze a filmekben nagyon jól kidolgozták a külsőt, ez a 80-as évekbeli forma pedig mai szemmel nem igazán részletgazdag ... de egy az egyben hozza az akkori karaktert.
Nekem totál közömbös egyébként, nem fogom megvenni, pedig gyerekként sokat néztem a sky channel-en :)

[ Szerkesztve ]

(#49215) RapaNui1 válasza Crus (#49213) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Az új HP szettekből szinte minden megvan, de én még csak a Roxmort falut és a Nagytermet raktam össze. A gyaerkőc barátnőjének ment a csillagvizsgáló meg a nagyterem, ő rajong ezekért a szettekért, lehet övé lesz a Roxmorts is, nekem valahogy ez a Hp téma nem nagyon jött be, de a gyerkőc is besöpörtpár értékes készletet. :)

(#49216) maross válasza Crus (#49211) üzenetére


maross
veterán

Rossz volt olvasni...nekunk se volt semmi penzunk, de legalabb nem csinaltak ilyet...megkaptam szulinapra/karacsonyra az eppen szukseges ruhakat ahelyett ami mar lefoszlott rolam, es valami aprosagot, de ez kanyarban sincs ahhoz kepest amit leirtal. Gyerekemet mar megkimelem ezektol a kesernyes emlekektol.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#49217) Freddy76 válasza maross (#49216) üzenetére


Freddy76
addikt

Gyerekkoromban két nagy álmom volt ott Békés megye sötét zugában: menő legók és egy Alfa Romeo (szomszédhoz évente jött egy német rokon Mercivel, és mindig elmondta, hogy egy Alfa az álomautója). Eltelt 35 év, és most mindkettő van. És a több milliónyi legó a pincében* pont annyira logikus döntések eredménye, mint egy 280 lovas Alfa :DDD .

*Van riasztó.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#49218) Dilikutya válasza Crus (#49211) üzenetére


Dilikutya
félisten

6257 nekem is megvan. :)
A fehér zászló elemek klipszei nem voltak túl tartósak, pedig vigyáztam rá nagyon, soha semmi sem tört el a játékaimban, kivéve ennek a tutajnak a zászlón a pöckök.
A tutaj elemeiből lett később Frédi autójának a futóműve, na mi ez ha nem az igazi MOC. :)
6285 nekem is nagy vágyam volt, de nekem legalább nem ígérte meg senki, nem is kaptam meg. :) Lett viszont helyette 6057, gondolom mindegy csak hajó legyen alapon, ami nem volt tragédia, mert a lovagos témát is szerettem, az 1986-os farmból (6379) gyakran építettem lovagvárat meg kalózhajót. :)
De azért tavaly kompenzáltam magam, meglett a Creator vár és hajó is. :)

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#49219) HUN_Sector


HUN_Sector
senior tag

Emagon van szupermarket kód. Falcon cirka 220 így

(#49220) VMatteo válasza Freddy76 (#49217) üzenetére


VMatteo
őstag

Giulia? :D

Tisztelet a Gépésznek!

(#49221) Crus válasza RapaNui1 (#49215) üzenetére


Crus
őstag

Az igen! Roxfort kastély is van? Roxmort szerintem előbb-utóbb beugrik nekem is, mert kerülgetem egy ideje, csak aztán végül vettem mindig más Lego-t helyette :-)

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#49222) Crus válasza Dilikutya (#49218) üzenetére


Crus
őstag

6285: Néha elkap a láz és nézegetem a neten, hogy valami dobozos, nem hiányos darabot be kéne rántsak belőle, de beteges árakon megy, így nem igazán látom esélyét, hogy valaha is beszerezzem.

6057 rémlik, de az jóval szolidabb hajó, nem volt iránta vágy. A kompenzáció ismerős :-) Dettó Creator vár és kalózhajó tulaj vagyok, elég padló árakon sikerült őket megvenni, bőven megérik a teljes árukat is.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#49223) Crus válasza maross (#49216) üzenetére


Crus
őstag

Templom egerei nem voltunk, de mindig "másra kell a pénz" szöveg ment, így évekig ment az ígérgetés, meg belőle jó kis konfliktusok. Szerintem normális szülő ilyet soha nem tehet meg a gyerekével... pereg a B oldal és még mindig komoly tüske ez bennem.

Sajna a gyereket meg elrontjuk. Nejem is relatív nélkülözésben nevelkedett, ő is rajta kompenzál néha, meg én is... erre rájön még a nagyszülők lelkesedése és a pár éves gyerekemnek már most bőven annyi játéka van, amennyi nekem egész életemben nem volt.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#49224) Dilikutya válasza Crus (#49222) üzenetére


Dilikutya
félisten

Az a baj, hogy régi, nehéz hiánytalant kifogni, és drága. A 2000 környéki újrakiadás dettó. Ránézésre az Ideas-os Barracuda megegyezik vele, de kifutott, már most irreális ára van, de soha nem is volt olcsó.
Ez a Creator hajó hiába kisebb, építési szempontból tökéletes, a hajó törzse is összerakós, nem kész elemekből áll. Azt sajnálom csak, hogy a rendes kormánykereket nem adták mellé.
A vár is szebb, részletesebb, mint anno azok a várak, amikre vágytam. Mai szemmel némelyikük kimondottan fapadosnak hat hozzá képest. Jó, amiket én építettem, még fapadosabbak voltak régen. :)

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#49225) sb válasza Crus (#49223) üzenetére


sb
veterán

A történet nagyon kemény. A hiányt túléli az ember de az igazságtalanság simán benne marad ennyi idő után is.

Rendőrkapitányságnál én a modularra gondoltam, abban nincs autó úgyhogy gondolom itt a City-sről lehet szó. De az is elég merész egy 4 évesnek. :D Valószínűleg ebben is benne vannak a kompenzációk... ahogy nálunk is. (Nomeg néha az is, hogy csak papíron kapja a gyerek. :D) Érdekes megtalálni az egyensúlyt, van amikor sok minden van és akkor látszik, hogy nem tesz nekik jót a túl sok sem, egyszerűen csökken az örömfaktor, nőnek az elvárások (és ez nem is tárgyakkal szemben gond elsősorban, hanem átfordul másra is). Másfelől viszont az sem volt egészséges szvsz amiben mi felnőhettünk, így azért mi is afelé megyünk, hogy jusson is, ha lehet több mint nekünk.
Egyébként nálam érdekes, hogy a régi, vágyott készletek már nincsenek úgy fókuszban. Ha szembe jön akkor előjönnek a régi érzések de aztán megáll ott. Utána valahogy nincs racionalitása, hogy jóval egyszerűbb, rosszabb állapotú és/vagy drágább szettek után még kutassak is. :) Lehet, hogy van jobb alternatíva azóta, de ha nincs vagy más és a régi tetszik a relatív egyszerűsége ellenére is (pl. 6392 reptér), akkor sem fordul át valahogy. Van más.

[ Szerkesztve ]

(#49226) Dilikutya válasza sb (#49225) üzenetére


Dilikutya
félisten

6392 jó kis reptér, szép nagy kifutóval. Nekem nem volt meg, de egy gyerekkori barátomnak igen, jókat játszottunk rajta. Persze mai szemmel az épület faék egyszerű, a repülő sem bonyolult, nem is nagy, 4 kocka széles, de akkor is jó volt. Persze lehet nekem a nosztalgia és személyes élmények miatt. Marketplace-en felbukkant egy 32 ezerért, na annyit azért nem ér. :)
Ugyanígy 30 ezerért a 6380-as kórház se. Azt láttam 10-ért is mondjuk, csak az alaplapja más, nem a kocsibejárós, lehet más gyíkja is van.

Amit mindig is hiányoltam, azok a magasabb, 3D-s alaplapok. Váraknak volt ilyen, 1-2 háznak medencével, meg régi Space szettekben meteorkráterekkel.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#49227) adalbert1 válasza Crus (#49211) üzenetére


adalbert1
veterán

A Castaway's Raft mennyi volt akkoriban? Ha már zsebpénzből vetted, és a nagy hajó árára is így emlékszel :)
Nekem is ez volt gyerekkoromban az egyetlen kalózos készletem, castle téren is hasonlóan hatalmas készletem volt csak, a 6034: Black Monarch's Ghost.
Ennek ellenére szerettem ezekkel játszani, szerintem jó kis készletek voltak, mind a kettőt megvettem még egyszer bricklinkről (az eredetiek darabjai is megvannak még valahol :) ).
Legalább engem nem ámítottak ilyenekkel.

A gyerek számára vásárolt játékok száma nálunk is túl van tolva, nincs 5 éves, és sokkal több játéka van, mint nekem és az anyjának egész életében együttvéve.

(#49228) Crus válasza adalbert1 (#49227) üzenetére


Crus
őstag

Ady Endrét (lila 500 Ft-os) kaptam a mamámtól szülinap/névnapra ... talán 10 Ft ha visszajárt belőle a 6257-ből. Természetesen minden ezzel összefüggő nagyon erősen él az emlékeimben, mert akkoriban nem igazán tudtam fontosabb dolgot elképzelni az életben, mint egy Lego kalózhajó. A bontatlan mostanában ha jól tudom félmillió körül megy, szerintem már nem veszik meg -.-

6034: Black Monarch's Ghost - De durva! Pont pár napja adott anyám egy klónt a gyereknek ebből. Nem Lego, de dettó kopra u.e. a koncepció ^^

Sajna igen, elrontjuk a gyerekeket nettó jó szándékból :-/

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#49229) Crus válasza Dilikutya (#49224) üzenetére


Crus
őstag

Igen, a kormánykerék nem kicsit volt csalódás nekem is, de feledtette az összkép, nagyon szép hajó, őrületesen jó áron.

Jogos amit írsz nagyon is! Visszanézve a régi készleteket (van pár a szekrényemben), nagyon elnagyoltnak tűnnek mostani készletekhez képest. Ellenben az anyagminőségük nem egy liga. Ezektől a puha, könnyen karcolódó műanyagoktól néha a falnak megyek. Eskü fizetnék többet, ha jobb minőségi verziót is kiadnának belőle, de nem fognak. Pedig lehetne egy "kommersz" kiadás meg egy "prémium" kiadás, hogy a vevő eldönthesse mit is akar... már agyonjátszósnak' jó lenne a kommersz is, de vitrinbe tenni már prémiumot tennénk szerintem sokan.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#49230) Crus válasza sb (#49225) üzenetére


Crus
őstag

Ja, bocsi a Citys rendőrkapitányságra gondoltam. Merész egy 4 évesnek, nem is vitatom, gyakorlatilag 95%-át én rakom össze, de nézi és nagyon jó meglátásai vannak... néha egy általam ismeretlen elemről, az instrukció nélkül közli, hogy "apa ez biztos majd oda kell"... és tényleg. És amikor kész van min. 1 hónapig sláger, sokat játszik vele, pakolgatja a figurákat, elemeket tesz át... akkor van ciki, amikor nagyon megbontja és fel kell építenem egy részét újból. Akkor azért nem természetes a mosolyom.

Pár Duplot vettem neki, szerette nagyon, de amikor közölte, hogy tűzoltóság kell tokkal-vonóval Duploból kijött volna 40-50k-ból, City-ből meg ott volt 16k-ért, akkor azt mondtam, hogy hát nem... majd belenő, meg együtt játsszuk. Az előbbi nagyobb összegből 3 normális City készletet is kapott azóta már, imádja őket, de az tény, hogy nem tud velük annyira egyszerűen játszani, mint a Duplóval.

Na igen... van amit kifejezetten neki veszek, de van amit felvállaltan magamnak, azzal a szöveggel, hogy de majd úgyis ő fogja használni. Kicsit kínos ezt 5. alkalommal ellőni :B

Az értékítéletükre bizony nem túl jó hatással van a 39. játék. Nekem van nem egy olyan játékom, amit 10 éves korom alatt kaptam, de a mai napig élesen emlékszem rá... mert hát, nem volt belőle még 20, hanem csak az az egy.

Nálam is csak a kalózhajó a bekattanás tárgya... tetszett a középkori téma is nagyon gyerekként, meg az "űr" téma, de ma már nem költenék régi készletre egy fillért sem, az újak kategóriákkal részletesebbek, ötletesebbek, jobbak.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#49231) HUN_Sector


HUN_Sector
senior tag

Megvolt ez a tutajos készlet zászlós verziója (számát hirtelen nem tudom), mennyire sírtam mikor az egyik lyuk elszakadt benne.
A 6034 úgy látom mindenkinek megvolt :)

Élénken él bennem, amikor 95-96 magassagaban katalógusból rendeltünk nem kevés pénzért két csomag castle és pirates kiegészítő elemet. Nem is tudom apám akkor hogy vitte végig az internet előtti időkben a rendelést.
(Jó, vettem mar teletextről én is anno pc dvd-t)

(#49232) Freddy76 válasza VMatteo (#49220) üzenetére


Freddy76
addikt

Stelvio.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#49233) Freddy76 válasza Crus (#49223) üzenetére


Freddy76
addikt

Ugyanez. Feleségem és én is, ha nem is éheztünk, de nem éltünk jómódban. Most talán emiatt is túlkompenzálunk, gyereknek tonna legója van…

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#49234) sb válasza Dilikutya (#49226) üzenetére


sb
veterán

Igen, faéknek tűnik de ennél árnyaltabb a dolog az én szememben.
A 4 széles gép kicsinek és egyszerűnek tűnik, a frissebb 8 szélesek viszont nagy modulokból nem túl legósak és kegyetlen nagyok. Szóval itt is van előny/hátrány.
Az épület is egyszerű, de nézz meg egy újat. Van amivel alul tudták múlni. :D

A kettő között lehet, hogy volt olyan készlet ami jobb egyensúlyban van mindkettőnél.

De még inkább az lesz, hogy ha kell akkor vmi saját építés lesz BL elemekből és akkor olyan lesz ami megfelel minden szempontból. :) Hajó, repülő terén erre jutottam.

Lehet, hogy jobb is ha a régi, pontos gyári készlet megmarad nosztalgikus gondolatnak mintha materializálódik és már nem adja ugyanazt a tökéletességet mint régen. :)

@Crus
A normál elemekkel nálunk is már 3 évesen nyomta. :) Csak a nagy készletek várattak magukra többet. De nem sokkal. :) Sőt, mivel erősen Technic és a mechanika érdekelte, igazából 4-5 évesen már abból voltak jóval nagyobbaknak szánt készletek. Aztán az oviban nálunk az jött vissza, hogy az óvónéni differenciálműből lett oktatva mi az és miért úgy működik. :D
Szóval nem rossz ez szerintem, sok előnye is van, csak kezelni kell. (Innen jött nálunk pl. most a szortírozás is mert volt olyan fizikailag nem tudott építeni a túl sok ömlesztett elemtől. Kevesebből jobban ment mert ott hamarabb megtalálta amit akart. Paradox, de túl sok is lehet.) Az sem jó ha nélkülöznek, de mérték kell és a másik oldalt is meg kell mutatni. Tutira veszem, hogy itt bármelyikünk nagyon vágyott/ragaszkodott dolgához meg kellett az, hogy csak vágyakozzon rá hónapokig, akár évekig. Ebből is kinőnek érzések amik máshogy nem léteznének. Ami rossz, ha bármelyik oldalra egyoldalúan elhajlik a dolog. Vagy minden megvan, vagy alig valami mint többünk gyerekkorában.

[ Szerkesztve ]

(#49235) sb válasza Crus (#49230) üzenetére


sb
veterán

A Duplo nálunk se sokat élt de most a kicsi miatt mégis lett az is bővítve. Pedig már nyilván ő is a nagyobb Legoja felé kacsintgat. Eleve az a jó amit a nagyobb tesó csinál. :)

Érdekes módon van, hogy a nagy kezd el belőle építeni (7+) és akkor csatlakozik a kicsi is: 2+ :D

Én sem terveztem amúgy már tovább bővíteni, mert árban brutál. Most az állatos készletek fogtak meg. Ez se olcsó de itt még relatíve értéket kap érte az ember és ebből nem volt olyan jó City-s választék. (Bár most kezdték ott is tolni, a Duplot meg, hogy ennyire telerakták velük talán nem lesz majd különleges 2-3 év múlva egy ilyen állatfarm. :D)

(#49236) balint82


balint82
senior tag

Optimus LOLvezér még több info és fotó.

Masszív kedvezmény fog kelleni ehhez, hogy megvegyem majd.

[ Szerkesztve ]

Google Pixel 4a

(#49237) draco31


draco31
veterán

Hali!
Juni elején van tesóm névnapja, eléggé sok orchideája van, szóval nem kérdés az ajándék.
Viszont érdemes még várni vele, vagy még túl friss szett, hogy csökkenjen az ára? Vagy esetleg a közeledő gyereknap miatt lehet akciózva valamerre még?

ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\

(#49238) Mauzes válasza draco31 (#49237) üzenetére


Mauzes
őstag

Erre mindenki csak tippelni tud, de én személyesen azt tippelem, hogy ilyen rövid idő alatt nem fog csökkenni (jellemzően 3-4 hónap múlva kezd érezhetően csökkeni egy random átlagos szett). De mivel drágulni sem fog, ezért felesleges előre beszerezni - és ha mégis lesz akció, nyertél picit.

(#49239) Fr0z3n


Fr0z3n
őstag

Norsi nevű bl üzletből senki ne vásároljon!!! Rendeltem nagyobb mennyiségű 2x2 tile elemet, fekete és fehér színben, sakk táblát csinálok. 112 és 113 db. A feketéből 36, a fehérből 46 matricás elem. Használhatatlan gyakorlatilag, és volt 4 kamu elem is a csomagban. Aki nem tudja mit árul, fasznak foglalkozik vele. Remélem akarja rendezni valahogy. Sose volt még gondom.

(#49240) timar88


timar88
tag

Igen ismerős hozzászólások. Én nem nagyon tartom pl apámmal a kapcsolatot (életmódja miatt), de mai napig hálás vagyok neki, hogy annak ellenére, hogy nem volt pénzünk, megvették amiket tudtak. Volt jó pár készletem, amire nagyon vágytam és meg is kaptam. Ugyan pl a vágyott kalózhajó nem volt meg, de volt jó pár kalózos figurám, indiános szett kenukkal. Vár nem tudom szett volt-e, mert sokszor jött úgy haza a pecsából, hogy csak alkatrészeket hozott. Ha meg is volt a vár, sokat nem maradt nálam egyben, de cserébe minden héten új várat kellett bevennie a gaz ellenségnek. Katonáim, lovaim voltak szerencsére minden mennyiségben, több fajta is. Volt rendőrségem is, minden fajta autó, sok-sok ömlesztett elem. Nem is maradt nálam egyben szinte semmi sajnos. Lego 4559 vonat. Arra azért vigyázztam egy darabig. Aztán öcsém is képbe került, nem tudom már ki szedte szét, bár ő kevésbé legozott emlékeim szerint, mint én.
Mindkét gyerek valószínűleg ugyanezt csinálná, és kapná szét a szetteket, ha engedném, de nem engedem. Persze, vannak amiből hiányzik egy-egy elem, de talán a kis zöld dínó az egyetlen ami teljesen szét van szedve, a többi 95%-ban biztosan egyben van. Volt olyan, hogy mondtam, hogy akkor most addig nincs játék amíg nincsenek összetéve a szétszedett szettek. Muszáj volt, mert abba az irányba haladtunk, hogy pár hét és semmi nem marad egybe. Utána pedig az életbe nem tesszük össze őket. Így is kínkeserves volt, biztos ismerős amikor egy tök ismert elemet, amiből elvileg van 10 db, egy kéne de nem találod 2 óráig. Úgyhogy ezt megelőzendő a szettek szétszedése helyett kapnak cserébe sokszor csak úgy ömleszett elemeket, hogy tudjanak bármit építeni. Pl új vár elemeket is sikerült sokat vennem nagyon jó áron. Van egy jó nagy doboznyi amiből bármit tudnak építeni. Legdrágább készlet a barracuda volt amit megkaptak, de azt is gyereknapra anyámékkal dobtuk össze nekik. Próbálom nekik egy bizonyos határ alatt tartani a dolgot, főleg, hogy ennyi idősen még nem értékelik annyira az 1000+os készleteket szerintem. Hajót is például összetették, de azóta se nagyon játszanak vele, ahogy a többi összerakott készlettel se nagyon. Legyen az tűzoltóság vagy bármi más. Pedig kisasszonynak már egy egész városa van friends épületekből, úttal, járművekkel stb. Ezek gyakorlatilag dísznek vannak a polcokon, és mindig csak az ömleszettel megy a játék. Imádják összerakni a szetteket, nagyon ügyesek is benne, mindegy mekkora az elemszám, de utána gyakorlatilag megy a polcra. Viszont így később ha el szeretnék adni és venni mást helyette, akkor ennek nem lesz akadálya. Nálunk az egyensúly néha megbomlott, de azért próbálom tartani, hogy egyszer lego, egyszer társas, egyszer könyv, egyszer egyéb készségfejlesztő legyen az ajándék. Persze ebből a lego kiemelkedik alapvetően, de nagyjából sikerült eddig annak a lónak nem elszaladnia.
Egyébként érdemes már korán megmutatni nekik pl a bricklink studiot is pl, egyrészt tanulják a számítógép működését, másrészt jópofa dolgokat lehet ott is építeni.
Nemrég arról volt szó, hogy páran csak összerakásra vesznek szetteket és adják is tovább, csak az építési élmény miatt vesznek újakat. Ezt a studio is ki tudja váltani részben, pl a disney vonat nekem is nagyon tetszett, de ennyiért megvenni az életbe nem fogom. Így múltkor fogtam magam és studioban tettem össze, részben kíváncsiságból, hogy csak a vonat mennyibe kerülne külön, mivel az állomás nem érdekel, másrészt nyújtotta kb azt az építési élményt, mintha élőben tettem volna ki. Ugyanúgy rácsodálkoztam az építési megoldásokra, és büszkén néztem a végeredményt a képernyőn. Mondjuk ez volt az egyetlen ilyen, inkább moc-kolok, de nem elképzelhetetlen, hogy később is pénz hiányában ott rakok ki egy készletet ami tetszik. Lassan határt kell húznom amúgy is, mert már bőven millió fölött vagyunk a készletekkel szerintem, mondjuk nálunk amit megvesszünk azt ki is rakjuk, nem porosodik a pincében.

Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email

(#49241) edgR válasza Fr0z3n (#49239) üzenetére


edgR
őstag

Pedig nem is kis bolt - általában azok szoktak ilyen minőséget produkálni. Legalább most már érthető, miért szerepel a "Sok szerencsét a vásárláshoz." felirat a feltételeknél - picit furcsa ilyet kiírni eladóként, nem? :DDD

Viccet félretéve: sajnálatos, és az ilyenek járatják le az egész platformot.
Én az újat adom egyébként kicsivel drágábban, mint ő az - ezek szerint - (agyon)használtat, van most feketéből és fehérből is. Ha gondolod, dobj egy pm-et.

(#49242) Napfénysüti válasza Freddy76 (#49232) üzenetére

Bringával megvolt. ;]

Més que un club!

(#49243) Fr0z3n válasza edgR (#49241) üzenetére


Fr0z3n
őstag

Ennyi rá a reakció. :((( :(((

[ Szerkesztve ]

(#49244) ZsZso válasza Fr0z3n (#49243) üzenetére


ZsZso
Közösségépítő

Nem divat már manapság a bocsánatkérés. Az olyan idejétmúlt, avítt. :( :U

armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::

(#49245) Throme válasza Dilikutya (#49226) üzenetére


Throme
veterán

A 6392-re a BL-en 25k - 60k huf áron megy... és van egy 135k is de azt hagyjuk.
Egy 32k ajánlat hogy nem kell külföldről behozni, az nem jó ezek szerint?

(#49246) balint82 válasza Fr0z3n (#49243) üzenetére


balint82
senior tag

Pfff, mehet a negatív értékelés. Igényes lehet a munkájára a boltos... :Y

Google Pixel 4a

(#49247) balint82 válasza balint82 (#49236) üzenetére


balint82
senior tag

65e áron nyit.

Google Pixel 4a

(#49248) sb válasza Fr0z3n (#49243) üzenetére


sb
veterán

De rendes.
Mennyi macera leszedni a matricákat? Le lehet vagy a fele rajta marad? Utána meg lehet ragasztótól megszabadulni...
Akár ő is megcsinálhatta volna ha ennyire egyszerű.

Remélem a visszaküldést úgy tervezi, hogy az ő költségén küldöd vissza... majd a hiányzó elemek máshonnan való rendelésének postáját is fizeti.
(Persze ez meg sz*rrágásnak minősülne a szemében... de mégis ennyi felesleges költség és kör lesz még belőle ha egy ilyet kell korrigálnia az embernek. És a rászánt idő, csúszás ebben sehol sincs...)

(#49249) Dilikutya válasza Throme (#49245) üzenetére


Dilikutya
félisten

Én nem a BL árat néztem, hanem hogy egy 500 elemes készletért nem adok 32 ezret. Szerintem alkatrészenként töredékéből kijönne.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#49250) RapaNui1


RapaNui1
aktív tag

Ahogy korábban is írtam nekem egyetlen Fabuland legom volt, de valahogy nem is érdekelt annyira, mivel faluhelyen ezek az ingerek elkerültek engem. Maradt a foci, bicikli, különféle táborok és osztálykirándulások. Számháború, bográcsozás, és persze mellette sok-sok munka vidéken otthon és a földeken. Aztán kb 1 éve elkapott a Lego láz, ami most egy év után kezd kissé alább hagyni. Nem azt mondom, hogy nem szeretek már legózni, de jelenleg megint úgy néz ki hogy változik a prioritás, és a Lego kicsit háttérbe fog szorulni.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.