Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8261) Eagl3 válasza fero02 (#8258) üzenetére


Eagl3
veterán

Azért ezzel így nem egészen értek egyet... kutyafajták között óriási különbség van, ezt nem kell ecsetelnünk. De hogy ne extrém példát hozzak fel mint egy palotapincsi és farkasölő összehasonlítása, így inkább a te és az én kutyámat hozom fel példának.
Egy német juhász nagy, dús, erős, meleg szőrzettel rendelkezik, több rétegben, így sokkal jobban ellenáll a szélsőséges időjárásnak mint egy boxer, aminek igen rövid szőrzete van és nincs aljszőrzete sem. A fizikai tulajdonságok mellett ott vannak a mentális tulajdonságok, ami megint csak nagyon fontos abból a szempontból, hogy hol és mi módon tartjuk a kutyát.
A német juhász jól elvan kint, van egy háza, gazdi bent várja, gyakran kimegy megszeretgeti stb. ezzel szemben egy boxer sokkal "lelkisebb", ragaszkodóbb (ezt nem a saját fajtám fényezésére írom mert ez ugyan úgy hátrány mint előny). Persze szoktatás kérdése is, de a fajtajellem egyáltalán nem elhanyagolható. Egy magára hagyott boxer szinte biztos, hogy nem éli túl az erdőben, egy farkaskutya sokkal jobb esélyekkel indul véleményem szerint.
plusz ott vannak a különböző betegségekre, vírusokra való hajlamok is.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.