Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24198) King Unique válasza smallmer (#24195) üzenetére


King Unique
titán

1. OK!

2. Vagy egyik, vagy másik, fixen el kellene dönteni, ahol az utóbbi megoldásnál a belső merevlemezek és a 2,5"-os külső házak eleve másik topikok témája. De akkor legyen az itteni témához jobban igazodóan és az egyszerűség kedvéért gyárilag készre szerelt külső merevlemez.

3. Az ütésálló (és vízálló) 2,5"-os külső merevlemezeknél eleve összetett, többrétegű burkolat és védelem van, aminek köszönhetően adott magasságból pár-néhány véletlenszerű leejtést kibírhat egy ilyen eszköz, ellenben egy hagyományos típusú nem feltétlen (bővebben). Vagyis ha ez szempont, akkor lehet értelme ilyen 2,5"-os külső merevlemezt vásárolni.

4. OK!
Bár itt esetleg meg lehetett volna még említeni, hogy milyen típusú USB-portok vannak a PC-n, csak USB-A (Type-A), vagy USB-C (Type-C), szükség van-e az utóbbi csatlakozásra, stb.

6. OK!
25 ezerbe egy 1 TB-os 2,5"-os külső merevlemez beleférhet gyárilag készre szerelt kivitelben.

6. Az 1 év gyártói garancia a minimum, általánosan a 2-3 év jellemző gyártótól és adott sorozattól függően.

Ha nem ütésálló külső merevlemez kell, akkor az előzőleg linkelt válaszokban (példa) és blogbejegyzésben említett típusok a jelen esetnél is szóba jöhetnek, lásd az olcsóbbak közül pl. Seagate Basic, Toshiba Canvio Basics, WD Elements Portable, WD My Passport, stb.
Ha (részlegesen) ütésálló (és vízálló) külső merevlemez kell, akkor lásd pl. az ebben a válaszban felsoroltakat, vagyis az olcsóbbak közül pl. az ADATA HD650, ADATA HD710 Pro, Silicon Power Armor A60. Silicon Power Armor A66, stb.
Ha esetleg USB-C (Type-C) csatlakozós külső merevlemez kell, akkor lásd egy másik válaszban leírtakat, ahol maga az USB-C (Type-C) csatlakozás külön adapterrel és kábellel is megoldható.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.