Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9951) KMan


KMan
őstag

A ceg ahol 4 eve dolgozom keres palyakezdo / tapasztalt mernokoket, foleg villamosmernokoket, informatikusokat, gepeszeket. Remek munkakornyezet, szuper juttatasi rendszer es fizu, izgalmas feladatok. Ha nem igy lenne, nem lennek itt majd 4 eve :D (es nem HR-es vagyok ;] )

Ha valaki eppen munkat keres, annak tudok segiteni. Elony villamosmernokok eseteben a beagyazott szakirany vagy a hiradastechnika. Priviben vagy mail-en elerheto vagyok.

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#9952) Acsifun


Acsifun
aktív tag

Sziasztok, én most idén kezdtem a mérnökinfot BME-n de ez valami brutál :S. Igazábol van pár tárgy amiröl fogalmam sincsen...ilyen pl. a digit, mikmak, fizika. :S Kicsit ugy érzem nagyon beleugranak a közepébe. Sokan mondják, hogy hányan itt hagyták a sulit és Pécsen vagy Obudán mennyivel könnyebb, elég nagy challenge ez a bme nem gondoltam vna hogy ennyire huzos :S kicsit kilátástalannak látom a helyzetem, amugy ti mit gondoltok róla ha valaki leteszi a diplomát Pécsen az nehezebben kap állást esetleg kevesebb fizetéssel, hogyvan ez? Kicsit ugy érzem lassabban kéne haladni, hogy az alapok biztosak legyenek de elég nehéz tartani a lépést...progon főleg, idöm nincs megérteni amit magyaráznak, aztán már tovább is mentünk...

A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen.

(#9953) Jhonny06 válasza Acsifun (#9952) üzenetére


Jhonny06
veterán

Ha a BME nem megy, akkor az OE se fog menni, nem könnyebb annyival, tanulni mindenhol kell. A papír egy dolog, de mostanában egyre több állásinterjún a tudást nézik. Bárhol végzel, nem fogsz tudni annyit, hogy azzal munkába állj, egyetem mellett önerőből is tanulni kell dolgokat. Úgyhogy ha nem tudsz szart se, akkor lehet akár BME-s diplomád, nem fogsz tudni elhelyezkedni. Szóval ilyen szempontból Pécs se rosszabb, mint a többi. De amúgy miért pont az, ott élsz? Állás tekintetében igen, jóval csekélyebbek a lehetőségek. Pesten kívül még Szegeden jók pl. Az SZTE se rossz suli alapvetően.

(#9954) Acsifun válasza Jhonny06 (#9953) üzenetére


Acsifun
aktív tag

Igen, Pécs azért mert az a közelbe van. Csak hallani sok mindent, van olyan tag aki BMEröl kibukott, Pécsen az átlaga 4,5. Nemtudom, hogyvan ez, nemmondom hogy tanulással nemtudnám megcsinálni ezt csak igazán kevés a motivácio, olyan emberekkel vagyunk körülvéve hogy néha tökön szurnám magam a helyükbe. Ugy néznek mint a nagyra nőtt ovodások :U azt az öltözéket és a hozzátartozo viselkedést mégcsak utánozni sem lehet...elhaladva a Q elött ahogy az I felé érek ez nagyon durván látszik...Mindemellett odavernek matekbol :DDD ez az amit soha nemfogok megérteni.

A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen.

(#9955) bpx


bpx
őstag

(#9953) Jhonny06: bár saját tapasztalatom nincs az OE-vel, se mással, azt azért nem mondanám, hogy ha nem megy a BME, akkor az sem
számos ellenpéldáról hallani, környezetemből is vannak néhányan (infós és villanyos egyaránt)

(#9952) Acsifun: annak, hogy hol szerezted a diplomát, nincs óriási jelentősége, fizetést sem ebben mérik
nyilván az egyik név jobban cseng, mint a másik, pl. nálunk mikor új embereket keresünk, a "főnök" mindig a BME-vel példálózik, de mindenhonnan vagyunk egyébként (BME, OE, Pécs, Szeged, Debrecen, Pázmány stb.)

digit: ez szerintem legkönnyebb elsőéves tárgy, érdekes is, az előadás is jó (ha Selényi tartja), és tényleg az elejéről kezdik
le kell ülni szépen átnézni, meg a házikat rendesen kidolgozni, és azzal csomó mindent meg lehet érteni, ami órán esetleg nem ment

mikmak: most őszintén, egy átlag infóst ez hol érdekel? ami ennyire nem megy, nem kell erőltetni, görbüljön aztán jónapot (ezzel persze nem azt mondom, hogy ami nem érdekel ott kettes legyen a kitűzött cél)

fizika: na ez tényleg durva (illetve az egyetemen azt hiszik, hogy a középiskolákban van értékelhető fizikaoktatás)
az egy dolog, hogy órán sem érteni, de az órai/könyvben található anyag elég lazán kapcsolódik a számonkérthez (Oroszhoz jártam, de gondolom nem változott más tanárokkal se a helyzet)
az is "vicces", hogy mi anno 2. félévben kezdtük, de még akkor sem voltak meg analízisből a kellő ismeretek egyes részekhez
valahogy ki kell bekkelni, aki ebből hármasnál jobb jegyet kap az UFO

prog: ez az, amire nem az egyetemen fognak megtanítani, és ez szerintem máshol is így van
szerintem a programozást tanulni lehet, tanítani kevésbé
neked megmutatják az alapokat, és te abból építkezel, meg megpróbálod elsajátítani azt a gondolkodásmódot
ha nem érted vagy nem programoztál korábban, sürgősen ülj le gyakorolni

(#9954) Acsifun:

nem látom mi köze a motivációnak és az 500-ból néhány különc évfolyamtársnak egymáshoz
ha már első félévben nincs motiváció, az régen rossz
ez az utolsó félévekben nagyon jellemző, hogy már mindenki dolgozik egyetem mellett (meg például van diplomája is, mert MSc-re jár), és az embernek a hócipője tele van az egésszel, és már azt várja, hogy végre "csak" munkába kelljen járni

"Nemtudom, hogyvan ez, nemmondom hogy tanulással nemtudnám megcsinálni"
akkor mi a probléma? mint írták, tanulni máshol is kell

(#9956) Acsifun válasza bpx (#9955) üzenetére


Acsifun
aktív tag

Hát igyekszem majd :) köszönöm az infokat, csak kellett egykis bátoritás h igenis elvégezhető. :R

A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen.

(#9957) JColee válasza Acsifun (#9954) üzenetére


JColee
őstag

Egyetem elején mindenki olyan kis lelkes. Ha neked már most nincs kedved hozzá, akkor hogy tervezed befejezni? Csak szarabb lesz. :U

(#9958) FehérHolló válasza Acsifun (#9952) üzenetére


FehérHolló
veterán

Pécsi vagyok, a Pollack-ot kerüld el, nagyon nagy ívben. Igaz, hogy nem a papír számít az állásinterjún, hanem a tudás, de egy pollackos önéletrajzzal be sem hívnak interjúra.
(Erről beszélek természetesen: [link].)

[ Szerkesztve ]

Skynet is real. It's called Google.

(#9959) Jhonny06 válasza bpx (#9955) üzenetére


Jhonny06
veterán

Igaz, talán valamivel könnyebb. Én inkább arra értettem, hogy ha a kollégának egy közgázzal gondjai akadnak, akkor valószínűleg nem az egyetem nehézségével vannak problémák. :)

[ Szerkesztve ]

(#9960) Acsifun válasza Jhonny06 (#9959) üzenetére


Acsifun
aktív tag

Nyílván, úgy akadnak a problémák h a többi mellett nemnagyon jut se idö se energia tárgyra:) azért nemcsak éppenhogy bekerültem :U , de kösz a bizalmat:D

A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen.

(#9961) tototos válasza Acsifun (#9960) üzenetére


tototos
őstag

Szerintem nem nagyon lehet viszonyítani ahhoz hogy ki hány ponttal kerül be az egyetemre. Emlékszem első félév közepén én is itt akartam hagyni az egyetemet. De fogtam magam és nekiálltam felkészülni a zh-kra vizsgákra és most már a mesterképzést taposom. Át kell állni az egyetemi légkörre, és meg kell szokni hogy igenis van hogy megbukik az ember egy zh-n vizsgán. Vannak olyan tárgyak amiknek nem látod értelmét még most de majd később rájösz miről is beszéltek anno. A gazdasági tárgyak meg olyanok hogy túl kell rajtuk lenni, vannak nagyon jó segédletek wikin ami kicsit más oldalról közelíti meg például a mikmakot. Ezekkel át lehet menni a zh-kon.

(#9962) geckowize válasza Acsifun (#9954) üzenetére


geckowize
őstag

Igen, a gólyatábor után, és első félév közben/után hasonlóképp éreztem én is a szociálisan és/vagy higiéniaügyileg visszamaradott de tanulmányilag előrébb álló évfolyamtársakról, le kell szarni azt' kész.
Biztos találsz hasonlót mint te, aztán együtt fikázzátok majd a kockákat, így áll helyre a világ egyensúlya. :DDD
Ők el tudják maguktól is végezni az egyetemet, de szerintem van az a típus is (pl én, ezek szerint te is), aki -hozzá hasonló- haverok nélkül nem bírná (jönnek-mennek az infók, hogy kell elvégezni egy tárgyat, együtt tanulás, anekdoták, meg persze az egyetemen kívüli életben is jó, ha van :) ), előbb-utóbb kialakul majd.

Emlékszem, én is kétségbe voltam esve első félévben, anal1 zh még meglett, de utána bsz1 bukó, mikmak bukó, digit1 bukó, ergó bukó... Át tudom érezni :D Aztán erőt vettem magamon + haverok segítettek, bsz1en kívül minden meglett, ahhoz kicsit több gyakorlás kellett volna, mint amit csináltam.

Ja meg az ilyen kockák általában úgy akarnak menők lenni mások előtt, hogy azt mondják, lószart se tanultak erre meg arra, persze aztán egész hétvégén ott nemierőszakolta a könyvet, meg hát aki volt matektáborban meg versenyen, az alapból már egy tágabb szemlélettel rendelkezik.. Ezzel nem a nálam okosabbakat akarom leszólni, hanem azokat, akik azzal akarnak többnek tűnni mások szemében, hogy összevissza kamuznak, hogy jaj ezt tegnap este olvastam át aztán után mondja, hogy úh majdnem nem lett ötös... Na ezeket szájbaverném vasalóval.

Progon meg úgy tudsz segíteni (legalábbis én zéró programozási tudással így léptem túl), hogy beszerzel valami könyvet (akár elektronikusan), és nekiállsz gyakorolni belőle. Én megvettem a C könyvet és ha nem is vettem végig, de gyakoroltam, amikor volt kedvem és időm rá, meglett 2-esre, de volt aki nem vette a fáradságot és 5. vagy 6. félévben végzett prog1gyel, igazából gyakorlás, hozzáállás kérdése.

[ Szerkesztve ]

(#9963) Acsifun válasza geckowize (#9962) üzenetére


Acsifun
aktív tag

Hozzászólásod mint víz a sivatagban!:D :R

A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen.

(#9964) baluka26 válasza Acsifun (#9963) üzenetére


baluka26
veterán

Ha gimiből mentél mérnökinfóra szerintem elbasztad. Az ismerőseim közül, akik nem szakközépből mentek VIK-re, majdnem mindenki szenved, van olyan is, aki győri mérnökinfóról is kibukott, pedig nagyon tanulós emberke volt. Szóval ez ilyen.
Elején nem vagy lelkes az baj, én előtte sohasem tanultam, aztán egyetemen hirtelen muszáj volt elkezdeni, és csak a lelkesedésem vitt előre, mondjuk eddig mindenem meg is van simán, de hát műmen az nem mérnökinfo, el kell ismerni :)

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#9965) Jhonny06 válasza baluka26 (#9964) üzenetére


Jhonny06
veterán

Én meg pont fordítva hallom. Mert ugye gimiben erősebb a matek/fizika oktatás, mint a szakközépben. Hacsak nem valami infós szakközép (ami nagy elenyésző számú egyébként), akkor nem tudom, hogy miért lenne előny. Szerintem inkább hátrány - itthon a legtöbb szakközép nem mérnöki, hanem valami közgáz, vagy más, abszolút bullshit tárgyat oktat pluszként.

Meg azért VIK-en inkább matekból és fizikából buknak, tehát egy infós szakközép maximum a progban előny, de aki oda megy, azért érdekli talán annyira, hogy megtanulja amúgy is.

(#9966) baluka26 válasza Jhonny06 (#9965) üzenetére


baluka26
veterán

GTK-n, GPK-n, ÉÖK-ön majdnem minden ismerősöm simán túljut, egyedül a VIK-esek szopnak állandó jelleggel, és tényleg, nagyon sok ember alapján mondom.
Tavaly 6 évfolyamtársam indult neki VIK-nek, 3-an maradtak bent.

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#9967) broaff


broaff
tag

Sziasztok!

Jár valaki a BME MSc felvételi előkészítőre?(villany) Jelezné nekem priviben? Lemaradtam az első alkalomról. :W

Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#9968) JColee válasza baluka26 (#9966) üzenetére


JColee
őstag

Nekem ha jól számolom 8 osztálytársam jár VIK-re (4 infó, 4 villany) és mindneki bennmaradt. Még az is, aki emelt töri érettségit tett. :D
És én is bennt vagyok még villanyon. Szóval a 6 az elég kicsi minta. Meg a 8 is egyébként.
Ja és szerintem hülyeség, hogyha valaki gimiből megy mérnökinfóra, akkor elbaszta. Nem is értem, hogy ez honnan jön. Biztos az összes fazekasos az ereit vágja, mert elbaszta, hogy odament és nem szakközépbe. És a gimi mire lenne való, ha nem felsőoktatás utánpótlás nevelde?

[ Szerkesztve ]

(#9969) baluka26 válasza JColee (#9968) üzenetére


baluka26
veterán

6 csak évfolyam, az összes minta mondjuk ilyen pár tízes nagyságrend, és ebből szinte kizárólag a VIK-esek akik kegyetlenül szenvednek. Aztán lehet csak a tatabányaiak kretének :D

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#9970) Jhonny06 válasza baluka26 (#9966) üzenetére


Jhonny06
veterán

És milyen suliból mentetek? Vagy ez mit akar reprezentálni?

(#9971) Senhi válasza JColee (#9968) üzenetére


Senhi
aktív tag

További 9 fővel tudom erősíteni a "gimiből jött és elvégezte VIK-en a bsc-t" táborát :) .

(#9972) Jhonny06 válasza Senhi (#9971) üzenetére


Jhonny06
veterán

Továbbra sem értem egyébként az analógiát, mert a gimi az erősebb. :))

(#9973) baluka26 válasza Jhonny06 (#9972) üzenetére


baluka26
veterán

Akik nem tanultak/nem foglalkoztak előtte programozással kegyetlen sokat szoptak/hamar kihullottak. Ennyi az egész :D

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#9974) vans? válasza baluka26 (#9973) üzenetére


vans?
őstag

Nekem minden volt osztalytarsam/evfolyamtarsam (nem 1-2 ember) vegzi rendesen a VIK-et, egy van, aki csuszott, meg ismerek egy sracot, aki viszont infos szakkozepbe jart, es mar otthagyta a BME-t. Ennyi, (elit:D )gimnazium ftw! :D

hábm bábm

(#9975) geckowize válasza vans? (#9974) üzenetére


geckowize
őstag

Elit? Csak nem a III. Béla gimirol van szo?

(#9976) vans? válasza geckowize (#9975) üzenetére


vans?
őstag

Revai, Gyor

hábm bábm

(#9977) DBAtti


DBAtti
aktív tag

Csak gondoltam bejelentkezem, ha már ide találtam valahogy.
UP! hogy visszataláljak :)
BME GPK Mechatronika BSc & MSc. Lassacskán vége. :DDD

Előképzettségről csak annyit, hogy jó gógyival és szorgalommal lehet bárhonnan érkezni. Számít a nyersanyag és legfőképp a hozzáállás, kapcsolatok kialakítása. Láttam kibukni embert, aki az első félévet ellötyögte, mert nem sokat kellett tanulnia (értsd elit gimnázium adta magasabb kezdő tudás), és később nagyon kellemetlenül érte a szívás. És van aki felszívja magát, és 4-es, 5-ös lesz mindenből.

Akinek még aktuális, annak sok sikert a tanulmányokhoz!

[ Szerkesztve ]

"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."

(#9978) KMan


KMan
őstag

ha valaki nem ismeri, have fun!

[link]

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#9979) Csyppa


Csyppa
senior tag

Adatázisok zh javítása élőben: [link] :DDD

"Basically, a computer is a very fast moron."

(#9980) bpx


bpx
őstag

múlt hét pénteken jártam az infoparkban
mi a fene az rozsdás "kocka" a Q előtt?
ez most komoly, hogy a rozsda a design része? :D
meg hogy az egyetemnek kötelező ilyenekre költenie más értelmes dolog helyett
[link]

én már a Corvin mozi előtti csodálatos alkotásnál is hónapokig azt vártam, hogy mikor kezelik már le valamivel, de akkor az is direkt ilyen? :D

(#9981) JColee válasza bpx (#9980) üzenetére


JColee
őstag

PPP beruházásnál bizonyos százalékot "művészeti alkotásokra" kell költeni. Mit gondolsz, a Q épület közepére hogy került az a fanszörzet?
Egyébként a rozsdás kockánál lehetett volna rosszabb is. Miután elkészült a Q épület, elkezdték alapozni kocka helyét. Mi akkor azt hittük, hogy Hoffman Rózsa szobor lesz.

[ Szerkesztve ]

(#9982) Korcsii válasza bpx (#9980) üzenetére


Korcsii
őstag

[link] :D

Amúgy tényleg érdekes műremek.

[ Szerkesztve ]

(#9983) vans? válasza bpx (#9980) üzenetére


vans?
őstag

Elkepeszto a cucc tenyleg, de a Q-ban levo "szokokut" is fantasztikus. :D

hábm bábm

(#9984) sgergi válasza JColee (#9981) üzenetére


sgergi
veterán

Azért ennél a kockánál szerintem sokkal lejjebb már nem lehet menni. Értem én, hogy valakinek a valakije a "művész", de ez felőlem éhen is halhatna.

(#9985) FireKeeper válasza JColee (#9981) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

én először azt hittem, hogy Orosz László lovasszobra.

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 V || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#9986) bandus válasza baluka26 (#9969) üzenetére


bandus
veterán

aki oroszlányról vik-re ment az tudtommal bírja, aki tatáról az is, aki tb-ről az ezekszerint nem :D nekem szintén nem sok gondom akadt a gpk-val, hiába gimi. szóval szerintem csak simán pechesek :D

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#9987) Mister_X


Mister_X
nagyúr

Sziasztok!

Iván irányított ide, remélem tudtok segíteni.

Most harmadikos vagyok a Petrik Lajos vegyipari szakközépben és lassan el kellene döntenem, hogy hova menjek egyetemre. Az egyetlen lehetőség számomra a BME, mindenki ezt javasolja és elhejezkedni is könnyebb egy BME-s diploma, mint egy akármilyen másik (persze műszaki szakterületeken).

Mivel vegyiparis vagyok - tudnám miért -, ezért a VBK (nekem valamiért más jut a rövidítésről eszembe, aminek az elkészítése azért közvetve kapcsolódik hozzá :DDD) lenne a kézenfekvő. A szerves kémiát még szeretem, a szervetlennel voltak kisebb gondok. Kémiából hármas vagyok (lehúzta a szervetlen), matek detto, labor gyakorlat is csak azért négyes, mert házit sosem készítek. Mind szép és jó, csak hogy nem igen tudom magam elképzelni a vegyiparban :(

Alternatíva a VIK, a nyílt napon ezzel a karral tartottam. Na, egy műszaki informatikai hátszéllel jobban el tudnám képzelni magam a jövőben. Csak a matek... azt mondják, hogy az nagyon gyilkos kategóia, ami ott megy. Nem is tudom.

Továbbá: oké, pesti vagyok, szociáisan nem tudom, hogy most hátrányos vagyok-e és az leszek-e majd, ha elköltözök időközben otthonról, de érdekelne a kollégiumi elhelyezés. VIK-é a Schönerz, VBK-é melyik? Mekkora lenne az esélyem a bejutásra?

És még valami: laptoppal mennyien császkálnak, azon lehet jegyzetelni?

Előre is kösz!

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#9988) Jhonny06 válasza Mister_X (#9987) üzenetére


Jhonny06
veterán

Pestiként pesti koliba jelentkezni? Sok sikert. :) Laptoppal sokan császkálnak, főleg játszanak meg neteznek az előadáson, amúgy fölösleges. Jegyzetelni füzetbe kell, a többi csak bullshit. Ahova meg kell gép, ott lesz. A matek nem egyszerű, de azt neked kell tudnod, hogy mit szeretsz és ez alapján dönts, minden más harmadrangú.

[ Szerkesztve ]

(#9989) Mister_X válasza Jhonny06 (#9988) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Ráadásul a Fehérvári úton lakom :DDD
De tényleg, a matek milyen kemény? És, ha lehet, a többi kérdésemre is választ, :R.

[ Szerkesztve ]

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#9990) Jhonny06 válasza Mister_X (#9989) üzenetére


Jhonny06
veterán

Szerintem elég esélytelen. Manapság már azokat se nagyon veszik fel, akik vidéken laknak, de napi 1+ óra vonatozással be tudnak járni. Te meg egy köpésre laksz, ergo semmi nem indokolja.

A matek egyébként nem vészes mérnök infón (ez az egyetlen, amit ismerek). Nem árt az erős alap, de még anélkül is át lehet menni, csak nem árt folyamatosan készülni és nem az utolsó pillanatban pánikolni. És a függvényeken tudni. :)

(#9991) Mister_X válasza Jhonny06 (#9990) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Távolabbi lakcímet is tudnék szerezni, ha nagyon akarok. De gondolom reálisabb az albérlet... diákhitel fordítható erre is?

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#9992) bpx válasza Mister_X (#9987) üzenetére


bpx
őstag

"Na, egy műszaki informatikai hátszéllel jobban el tudnám képzelni magam a jövőben."

és szeretnél is ezzel foglalkozni? (vagy csak azért mennél VIK-re, mert azt mondják könnyű vele elhelyezkedni?)
programoztál már valaha?
matek jól megy?

ha bármelyik kérdésre NEM a válasz, szenvedni fogsz

(#9991) Mister_X: lehet arra is, igen

(#9993) vans? válasza Mister_X (#9991) üzenetére


vans?
őstag

Diakhitelbol alberlet, ha pesti vagy? :F Hat te tudod, en biztos nem szivatnam meg a kesobbi onmagam ezzel... Amugy a VBK kolija a Martos Flora kollegium, az egyetemtol kb. 10 masodpercnyire helyezkedik el. :D Koliba meg (nalunk legalabbis) tanulmanyi atlaggal is felvesznek, senkit nem erdekel, hogy pesti vagy-e, ha nem szocialis alapon kerulsz be koliba, hanem tanulmanyi alapon.

hábm bábm

(#9994) Mister_X válasza vans? (#9993) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Az otthoni körülmények tökéletesen alkalmatlanok a tanulásra, de még inkább szimplán az életem keserítik meg, keményen. De ez magánügy, nem untatnék ezzel semmit. Hamarosan 18 leszek, a fizetésemet akkor majd kiegészítem azzal... csak jobb lehet, tanulásra rendesen rá tudok majd feküdni. Ha az sikerül, meg lesz a diploma, akkor az nem fog gondot jelenteni.

@-Zeratul-: részben (Turbo Pascal az megy, de annak a haszna a nulla felé hajlik) és nem. Sok időt nem is fektettem beléjük. Érettségiig még van bőven idő, ha az jól megy és bekerülök, akkor megyek nyáron felzárkóztatóra (vagy mi, ami a felvetteknek jár), onnantól meg sínen van minden.
Kérdezgettem a nyílt napon a segítőket, elvileg lehet majd ezerfelé specializálódni VIK-en. És mondjuk már csak azért is elmennék programozónak, hogy alkothassak. VBK-ról kikerülve azt se tudnám, hogy mit csináljak?

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#9995) vans? válasza Mister_X (#9994) üzenetére


vans?
őstag

Ertem. A te dontesed.

A felzarkoztatok altalaban nem sokat szoktak erni, ellenben dragak.

hábm bábm

(#9996) geckowize válasza vans? (#9995) üzenetére


geckowize
őstag

Sokan mondjak ezt, de nekem matekbol felfrissitett egy jónéhány dolgot, így elég jóra írtam meg a 0. Zht, nem kellett felvennem a bevmat vagy mi a szart, továbbá analbol is jó zht írtam annak ellenére hogy csak a kínai jeles segedletbol tanultam (gyakanyagot elég lett volna vegigvenni).

(#9997) DBAtti válasza Mister_X (#9994) üzenetére


DBAtti
aktív tag

Bár nem voltam érintett (GPK), én azért javasolnám az intenzív felkészítőket, ha futja a keretből. Ha másra nem jó, akkor legalább ösztönöz, hogy előásd a régi anyagaidat.. de ha már elő kell ásni, akkor valamire mégis csak jó, mert híján vagy az ismereteknek.

Mivel egyelőre csak szoc. alapon kerülnél be kollégiumba, kb. esélytelen a dolog a lakhely miatt (bevételekről nyilván nem tudok, de ilyen közeli lakhely lehet simán kizáró). Más címre jelentkezésről meg hallani sem akarok papapapapapapapapapa... Sajnos sokan csinálják, és elveszik a helyeket a tényleg rászorulóktól. Így van ez a pénzügyi támogatásokkal is, ami mérhetetlenül gusztustalan dolog (direkt nem adok tippeket még mit szoktak csinálni). Be kell kerülni tanulmányival és közösségivel, aztán "tiszta" sor (majdnem tiszta). Sajnos ezek a rendszerek sem működnek hibátlanul (legalábbis nincs rendes felülvizsgálat és kontroll), ahogy az államiak sem.
Értem én, hogy valamiért nem tudsz tanulni, de arra a helyre pályázik mondjuk valaki 400km-ről, akinek a szülei állami alkalmazottak. Nem tudnak letagadni semmilyen jövedelmet, és ha együtt van a család két gyerekkel, akkor már a 60k/ fős havi sum bevétel is horribilisan sok a támpapírra, ami a valós életben nem nagyon alkalmas egy egyetemista kinevelésére sem, max. kenyéren és vízen -biztosan jönnek mindjárt az ellenvélemények, de szerintem így van. Semmilyen támogatást nem fog kapni, ha épelméjű, minden végtagja megvan, és a szülei rendes családmodellen belül nevelik.

Node nem akarom sokat ragozni, inkább annyit mondok végül: mindenképp olyan szakmát válassz, ami érdekel és szívesen csinálnád a jövőben. Már most láss tisztán: ezt CSAK MAGADÉRT tedd! Ha informatikus szeretnél lenni, legyél az. Ennyi.

[ Szerkesztve ]

"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."

(#9998) DBAtti válasza DBAtti (#9997) üzenetére


DBAtti
aktív tag

És még annyit, hogy a hitelfelvételt kerüld amíg csak maximálisan rá nem vagy szorítva: értsd éhenhalás fenyeget. De tényleg. Inkább járj szakadt ruhában, mint hogy tönkretedd magad tudatosan. Sokan elherdálják a Diákhitelt (erre buzdított a mostanra már adásról levett botrányos reklámjuk is), aztán mikor végez az ember azonnal van 1-2M adóssága, ami rettenetes. Pont amikor el kellene kezdened a nagybetűs életet, tervezni a családot, akkor a törlesztőket nyögöd, és nem tudsz semmire félretenni, az egzisztenciális stabilizációt eltolod úgy ~40 éves korodra, vagy tovább.

"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."

(#9999) concret_hp válasza DBAtti (#9998) üzenetére


concret_hp
addikt

1-2M az azért annyira nem para, azt egész gyorsan vissza lehet fizetni, ilyen 1M körüli összeget sokan visszafizetnek 1 év alatt (bme-ről beszélünk nem a világvégi ismeretlen egyetem filozófia szakáról).
ami necces, hogy elég könnyű megcsúszni és pikkpakk összejöhet 3-4M ami már tényleg neccesebb.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#10000) DBAtti válasza concret_hp (#9999) üzenetére


DBAtti
aktív tag

Jó, lehet túloztam a 40 évet illetően, de azért amíg csak lehet tartózkodnék a felvételétől -ahogyan minden más hitelfelvételtől is.

Még egy dolog eszembe jutott a tanulásról: ha otthon nem megy, az egyetemen 1000+1 hely van, ahová le lehet ülni nyugodt körülmények között tanulni.
Extrém nyugalmi igény esetén ott a könyvtár, aztán minden nagy szárnyban kb egy külön ilyen hely. I, Q, E Fszt. és 1. emelet, de még az R, T, H épületek lépcsőfordulóiban is, a D-ben minden lépcsőköznél, minden szinten, G csarnok előtér (fel lett újítva), az St aula / folyosók vége, MM előtér, Pt előtér, Z épület földszint, K épület rejtett zugai, és a CH-ban is biztosan van valahol, meg még ki is hagyhattam párat. Akik akár Pesten belül ingáznak, gyakran töltik itt a szüneteket értelmes dolgokkal.
És még ezek mellé be lehet járni ingyen minden kollégiumba (ha van aki bevisz). Szóval csak azért fenntartani albérletet, hogy tudjon tanulni az ember eléggé nagy luxus, mikor ott van rá ennyi hely, és akkor még nem is beszéltem az ELTE-ről, vagy a Corvinus-ról, ahová szintén el lehet járni ha szimpatikus. Éjszakázások kicsit más tészta, de akkor már szerintem az otthoniak is csak elcsendesednek... :U

[ Szerkesztve ]

"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.