Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10001) geckowize válasza DBAtti (#10000) üzenetére


geckowize
őstag

Schonherzbe nem kell senki bevigyen ha vikes vagy, elég a vikes diák, és adnak ideiglenes vendegkartyat.

(#10002) gergobaby


gergobaby
aktív tag

Sziasztok! Egy elsőéves Mérnök Infós ha lenne itt, kérdeznék tőle pár dolgot a sulival, jegyzetekkel kapcsolatban...

Ui.: Jár valaki Etikus Hacker előadásra?

(#10003) FehérHolló válasza concret_hp (#9999) üzenetére


FehérHolló
veterán

1 milka az nekem majdnem egyéves félretett pénzem kezdőként. :)

Közben közeli hozzátartozó temetése, esküvő és ilyen projektek természetesen, such is life.

DBAtti: A nagykönyvtárat kivéve mindenhol hatalmas hangzavar van. Ide értve például az I épület könyvtárást is, ahol 4-6 ember hangosan videót/filmet néz, 6-10 ember pedig közös házin dolgozik.
D-ben, E-ben folyamatosan neten játszanak, hol wow-ot, hol dotát.
Q-ban letört a múltkor a laptopom alatt az asztal.. Igaz, hogy a szélére raktam, de azért mégis..
St aula, Ch és K zsibvásár óránként 15 percre.

[ Szerkesztve ]

Skynet is real. It's called Google.

(#10004) KMan


KMan
őstag

Vagja itt valaki a Solidworks-ot? :U

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#10005) FehérHolló válasza KMan (#10004) üzenetére


FehérHolló
veterán

Az öcsém igen, ha esetleg olyan kérdésed lenne, amit tudok forwardolni.

Neked egyébiránt nem kellene ismerned? :)

Skynet is real. It's called Google.

(#10006) KMan válasza FehérHolló (#10005) üzenetére


KMan
őstag

Kene-kene :DDD

Mar megtalaltam amit keresek amugy..

Hozzateszem, jelenleg a 15 fos csapatban egyedul vagyok gpk-rol, a tobbi mind vik-es :Y

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#10007) briganti7


briganti7
csendes tag

Jövőre akartam jelentkezni a VIKre, erre 10 ezerre csökkentették az államilag támogatott helyeket (ezt így 2 és 1/2 hónappal a jelentkezés előtt..). Basszus, legalább 430 pont kell majd, mehetek újra érettségizni :D

Nem vágom, hogy mi alapján csökkentik a műszaki területet, amikor mindenki tudja, hogy jó ha a negyede/fele eljut időben a diplomáig..
[link]

[ Szerkesztve ]

(#10008) JColee válasza briganti7 (#10007) üzenetére


JColee
őstag

amikor mindenki tudja, hogy jó ha a negyede/fele eljut időben a diplomáig..

Ez csak annyit jelent, hogy nem elég jó az alapanyag.

(#10009) briganti7 válasza JColee (#10008) üzenetére


briganti7
csendes tag

Nem erre akartam kilyukadni, ez igazából csak arra vonatkozott, hogy nagy a szórás..
és nem biztos csak azért, mert a delikvens tök hülye hozzá.. De ha az ország több műszaki képzettségű embert akar, nem nagyon kéne dekázgatni a számokkal.. Szerintem minden országban többen buknak ki műszaki területről, mint művészetiről és társairól..

De ez a legjobb:

"46 330-an részösztöndíjasként tanulhatnak, az ő esetükben a képzési költség felét az állam állja, a másik felét a diáknak kell megfizetnie. Miután részben állami támogatást kapnak, ezeknek a hallgatóknak is alá kell írniuk majd a hallgatói szerződést, amelyben vállalják, hogy diplomájuk megszerzése után képzési idejük kétszereséig (alapesetben hat évig) Magyarországon dolgoznak."

(#10010) DBAtti


DBAtti
aktív tag

Akár folytatás, vagy vitaindító, de szerintem az a helyzet, hogy romlik a mennyiség miatt az oktatás. Nem tudják megteremteni a korábbi körülményeket. Anno 2004 körül egy évfolyamon indult 400 villamosmérnök, és még kb ennyi informatikus. Ma mindkét szakra 600+ embert felvesznek. Ennyi embernek kell gépteremben gyakot tartani (logisztikai csoda, hogy el tudják rendezni), de még egy előadásra sem lehet normálisan beférni (tudom, hogy ritkul azért az első után, de elvileg VIK-en csipogni kell). A ZH-k, beadandók javításáról nem is beszélve. Egész apparátus kell hozzá, amit mondjuk általában megoldanak felsőbb évesekkel, doktoranduszokkal.
Egyetértek azzal, hogy jobb ha műszakit képzünk mások helyett, de nem lenne szabad alább adni egy szintnél, amit szerintem csak egyeztetett felmérők alapján lehet elvégezni, és a legjobb rá az egyetem saját felvételi vizsgája (érettségi hiába azonos feladatsor, nagyon sok körülmény eltérhet, szóbelin főleg). Felesleges olyasvalakit hitegetni, aki nem fog megfelelni, mert végigszív egy-két vagy akár több félévet, amivel nem jut végül diplomához csak némi élettapasztalatot gyűjt.

Szóval a keretszámok eddig látszólag folyamatosan emelkedtek, és mos vesznek el belőle, de csak a költségtérítésesből. Ha belegondolunk (sajnos) a populáció fogyó tendenciát mutat, ergo az újabb generációk kevesebben vannak, mégis csak VIK-re 400(!)-al többen kerülnek be, mint 8-10 éve. Nem gondolom, hogy az agykapacitás nőtt meg általánosan.

A mennyiségi változásról meg eszembe jutott egy vizsgán történt kioktatásom, amiért nem tudtam egy képletet (vagy valamit)

Oktató: ~ Az én időmben nem ennyit kellett tanulni, heti két elméleti óra helyett 4 volt, +még gyakorlat 2 óra műhelyben (GPK).
Én már csak gondolatban: ha nekem is fele ennyi tárgyam lenne, kisebb kurzuslétszámokkal, nagyobb óraszámban, erős gyakorlati alapokkal, akkor talán tudnám azt a b@sz*tt képletet. Másrészt le van írva, minek megtanulni. Talán még az oldalszámát is tudtam, de fejezetet bizonyosan.

[ Szerkesztve ]

"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."

(#10011) DBAtti válasza DBAtti (#10010) üzenetére


DBAtti
aktív tag

Még annyit hozzá, hogy az én generációm könyékén (2006-ban kezdtem) már erősen degradálódott a szakképzők becsülete, mindenki gimnáziumba akart tanulni, és egyetemre tovább menni. Minek ennyi diploma, és miről??? Olyan intézmények is adnak ki "Diplomát" hogy ránézésre rossz vicc, azokat meg kellene szüntetni, de nem másik diploma felé irányítani az embereket, hanem egy rendes szakképzésre. Annak ugyanis van értelme.

[ Szerkesztve ]

"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."

(#10012) concret_hp válasza DBAtti (#10010) üzenetére


concret_hp
addikt

ez így nem telejsen igaz, 2004ben emlékeim szerint több mitn 500an kezdtünk.
és mindenhol komoly % kihullik, a világvégi kommunikáció szakon nyilván kevesebb, de igen komoyl eltérés van a kezdők és a végzők létszáma közt.
a szinvonal persze esik a tömegesedéssel ez nem kérdés.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#10013) KMan válasza DBAtti (#10010) üzenetére


KMan
őstag

Ha mar a nulladik korben felvetelivel szurne az egyre hulyebb fiatalokat a BME akkor kb senki sem kerulne be.. :DDD

Tudod, az utobbi idoben allitolag van olyan hogy matek A0 :DDD

Csak ido kerdese 1 kormany vagy 2 kormany, es minden szak 100% fizetos lesz mint nyugaton, USA-ban..

Csak mondjuk Nagy-Britanniaban 2-4 millio Ft egy felev mernok kepzesen a tandij, addig itt.. :U

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#10014) briganti7 válasza DBAtti (#10010) üzenetére


briganti7
csendes tag

Ezzel teljesen egyetértek. Amikor már annyi embert felvesznek, hogy az I épület előadójában normálisan leülni se lehet, az gáz. GTKn mikró gyakorlaton nem volt elég hely, az oldalsó padon ültek az emberek az első két előadáson.. Persze utána már nem jártak be :D PSZFn adatbázis/programozás alapjai órán 30-40 ember van, igaz nem egy BME, de azért ilyen körülmények mellett jobban lehet tanítani!
A másik az, hogy szar a közoktatás. Ha ma nem kerülsz be abba 40-50 középiskolába, ahol tényleges oktatás folyik, akkor csak erős rátanulás vagy jó készségekkel tudsz megcsípni egy komolyabb szakot.
Most így ráaludva a dolgokra, nem biztos hogy rossz az a mérnökinfónak, ha 370 pont helyett 410/420 körül lesz a bejutási arány. Az már azt jelenti, hogy matekból alapszinten stabil és nem hülye infóból/fizikából sem és még talán nyelvvizsgája is van, amit egy jó egyetem mellett nem egyszerű megszerezni.
De ilyen gyorsan és ilyen mértékbeli csökkenés egyáltalán nem fer. Részösztöndíj meg egy bullshit.

Kman: Nem a fiatalok a hülyék, hanem egyre szarabb az oktatás. Nekem az általánosban minőségibb volt a kémia/fizika oktatás, mint a gimiben, pedig egy "jó" gimnáziumba jártam. Tanárok frusztráltak mert szar az életük, nincs pénz kísérletekre, diákok meg kretének lesznek..

[ Szerkesztve ]

(#10015) Jhonny06 válasza briganti7 (#10014) üzenetére


Jhonny06
veterán

Az előadóban azért nem lehet leülni, mert az elsősök mellé még hozzácsapódik egy rakás ember, aki megbukott a tárgyból, nem pedig azért, mert túl sok embert vesznek fel.

(#10016) briganti7 válasza Jhonny06 (#10015) üzenetére


briganti7
csendes tag

És szerinted ez nem azért van mert túl sok embert vettek fel és azok között túl sok bukott meg ? :(((

(#10017) JColee


JColee
őstag

A keretszámok mikortól érvényesek?
2013 őszi félév?

(#10018) Jhonny06 válasza briganti7 (#10016) üzenetére


Jhonny06
veterán

A BME-n azért nem olyan vészesen alacsony a pontszám, tehát nem lehet tudni, hogy ki lesz a későbbiekre nézve kompetens. Szerintem rendben van, hogy bekerül mondjuk 400 ember, legalább megvan a lehetőségük; ha kibuknak, úgyis helyreáll a rend, azaz nem lesz diplomájuk, de meg kell adni a lehetőséget.

Én a keretszámban egyáltalán nem látok problémát. Más is csak azért lát, mert a kormány a sok elbaszott pénzt valahonnan vissza akarja szerezni, ezért a felsőoktatást támadja. Ha politikailag nem lennének ekkora reflektorfényben az egyetemek, akkor eszébe se jutna senkinek, hogy itt valami probléma van. És így minden egyes rendeletnél beindulnak a fogaskerekek, aztán ész nélkül anyázik mindenki. Persze ha pont te lennél az, aki az anyagiak miatt nem mehetne egyetemre, akkor meg nagy lenne a csönd. De nem, te már bent vagyok, ezért következmények nélkül, 70 körüli pulzussal mehet mindenki más szidása.

[ Szerkesztve ]

(#10019) bandus


bandus
veterán

véleményem szerint reformok meg átalakítások helyett stabil pénzügyi háttér kellene az egyetemeknek. jó lenne, ha a mindenkori kormány a tandíjat nem a költségvetés kiigazítására kívánná felhasználni, hanem az egyetemeknél hagyná (ha ez így van, akkor én nem vagyok elég ájékozott).

aztán pedig valódi oktatási reformokat lehetne kezdeni, de már az általánis iskolától.
kedves jelenlegi és volt anyósom (-féligmeddig, aki egyébként az általános iskolai osztályfőnököm is volt :D) is rengeteget panaszkodik, hogy mennyit romlott a helyzet néhány évtizeddel ezelőtthöz képest. amellé, hogy a gyerekek rossz, vagy semmilyen nevelést sem kapnak, tiszteletlenek és tehernek élik meg az iskolát, jön még egy rossz tanterv, rossz finanszíroás és rossz javadalmazás a tanárok részére, ergo azokon kívül, akik még valamennyire hisznek benne, hogy az oktatás lehet egy ország motorja, senki sem érdekelt és motivált abban, hogy ez a rendszer jól működjön. és ezért teszek meg mindent annak érdekében, hogy az én gyerekeim már ne ebben az országban járjanak iskolába...:/

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#10020) briganti7 válasza Jhonny06 (#10018) üzenetére


briganti7
csendes tag

24 éves vagyok, sehol nem vagyok bent :) . Jövőre jelentkezem majd és meglátjuk, a pontszámom talán elég lesz.
Igen csak tavaly és tavaly előtt nem négyszázat vettek fel, hanem hatszázat..
Egyetemek pénzügyi helyzete meg egyre szarabb lesz, ugyanis most már azt a kevés pénzt sem ők fogják kezelni, hanem NEFMI..
Oktatás már elég régóta csak romlik, nem csak most kezdtünk el foglalkozni vele..

Érdekes elolvasni az indexen az érettségizősök cikkjét. Hihetetlen miket írnak. Természtesen művészeti, meg az olasz szakre szeretnének menni.[link]

"B. Rékának is teljesen kizárt, hogy diákhitelt vegyen fel. „És ezzel nem csak én vagyok így...Inkább keresek egy olyan szakot, ami nem annyira érdekek, mint hogy csődbe verjem magam, mielőtt még elkezdenék rendesen dolgozni” - mondja, pedig már most is dolgozik, és elrettenti, hogy a tescós kollégái között többen is vannak, akik harminckörüliek, és még mindig fizetik a diákhitelt."

Szóval már oda is diploma kell ?

[ Szerkesztve ]

(#10021) Jhonny06 válasza briganti7 (#10020) üzenetére


Jhonny06
veterán

Nem az egyetemnek nincs pénze, az országnak. Nagy különbség. Ha minden más virágzana, csak a BME lenne rossz anyagi helyzetben, akkor más lenne a dolog, de nem így van. Gyakorlatilag az ország anyagi helyzetére vezethető vissza szinte minden gond, ami az elmúlt években a felsőoktatás kapcsán merült fel.

[ Szerkesztve ]

(#10022) briganti7 válasza Jhonny06 (#10021) üzenetére


briganti7
csendes tag

Maradjunk annyiban, ha az ország gazdasági helyzete annyit romlott volna az elmúlt x évben, mint oktatásé, akkor már rég államcsőd lenne. Az oktatás minősége sokkal meredekebben zuhan, mint amit az ország gazdasági állapota alapján várható. Abba ne menjünk bele, hogy miért nincs az országnak pénze, de szerinted az rendben van, hogy ebben a kis országban 70 felsőoktatás intézmény működik és állami pénzt is kapnak, miközben a szakképzésben normális gyakorlatra már nem futja ?

JColee: Igen, ezek a 2013-mas számok.

[ Szerkesztve ]

(#10023) JColee válasza briganti7 (#10022) üzenetére


JColee
őstag

Azt tudom. A kérdés az volt, hogy 2013 őszi félév, vagy 2013 tavaszi félév.

(#10024) Jhonny06 válasza JColee (#10023) üzenetére


Jhonny06
veterán

A szeptemberben kezdőkre vonatkozik.

(#10025) concret_hp válasza Jhonny06 (#10024) üzenetére


concret_hp
addikt

sztem alapból az vicces, hogy nincs átjárás a 2 finanszírozási forma közt.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#10026) JColee válasza Jhonny06 (#10024) üzenetére


JColee
őstag

Kösz. :R

(#10027) briganti7 válasza JColee (#10023) üzenetére


briganti7
csendes tag

Mivel a tavaszi félévre a keretszámokat meghirdették, az eljárás majdnem lezárult, így természetes, hogy a keresztfélévet nem érinti..

(#10028) DBAtti válasza KMan (#10013) üzenetére


DBAtti
aktív tag

"Ha mar a nulladik korben felvetelivel szurne az egyre hulyebb fiatalokat a BME akkor kb senki sem kerulne be.. "

Ezt hívják színvonalnak ;)
Bátyám, aki infon kezdett 2004-ben még írt (már elvégezte). Nekem már nem kellett. Tény, hogy megnőttem anélkül is, meg sosem szerettem az ilyen egy alkalmas mindent eldöntő eseményeket. De ez is hozzá tartozik a mérnökséghez, stressztűrés és magabiztosság.Szélsőséges esetben akár ne is töltsék fel a rendelkezésre álló helyeket. Jól be kell lőni egy elvárható szintet és aztán lehetne még szanálni amolyan emelt szintű értettségi/ matek-/ fizikaverseny vegyesével. A versenypéldák jók lennének a gondozandó tehetségek kimutatására, de bekerülhetne az is, aki ezeket nem oldja meg tökéletesen, benne van a max. létszámkeretben, és a minimum pontszámot eléri.
Ja, és már annak idején Bátyáméknak is mondták, hogy a felvettek feléből soha nem lesz villamosmérnök (szerintem ez az arány mára magasabb). És azt is mondták a felvételi feladatsor összeállítói, hogy minden évben kiveszik a két legnehezebb feladatot és könnyűre cserélik. Így tartanak most ahol vannak X év után. Persze ez is sarkított, de nem jó az irány.

A képzésért történő fizetés érthető, csak így már sokkal fájóbb minden igazságtalanság (ki puskázik ki nem, ki milyen bevételt, ki milyen lakhelyet, hány szülőt vall be, milyen betegségre hivatkozik, ki milyen körnek tagja, mennyi munkát végez és ezért mennyi közösségi pontot kap, stb. és ezek kapcsán milyen támogatásokhoz jut. Nagyon cifra dolgok vannak ebben).

"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."

(#10029) Jhonny06 válasza DBAtti (#10028) üzenetére


Jhonny06
veterán

A fele az első két félévben simán lemorzsolódik, az 5-600 emberből 100 alatt, ha végeznek. Ez ilyen.

(#10030) Drizzt válasza DBAtti (#10028) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Én is 2004-ben kezdtem, egészen biztosan nem volt kötelező felvételi akkor.

I am having fun staying poor.

(#10031) bpx válasza Jhonny06 (#10029) üzenetére


bpx
őstag

ehhez képest mindkét diplomaosztón (BSc és MSc) 200-nál is többen voltunk (csak info)
és ebből ugye 2 van egy évben

MSc beiratkozáson 120-an voltunk infon, és ebből is 2 van egy évben

(#10032) Jhonny06 válasza bpx (#10031) üzenetére


Jhonny06
veterán

Mivel össze-vissza bukik mindenki, így nem lehet tudni, hogy egy diplomaosztón hány évfolyamból verődik össze egy társaság. Így nyilván többen vannak, mint amit mondtam, de a lemorzsolódás stimmel.

[ Szerkesztve ]

(#10033) FehérHolló válasza bpx (#10031) üzenetére


FehérHolló
veterán

Ebből 100 kapott osztatlan képzéses papírt. :D

Skynet is real. It's called Google.

(#10034) bpx


bpx
őstag

jó persze, ha azt nézzük, ki végez időben, akkor siralmas az arány
de nekem az, hogy 500-600-ból 100 ember végez, kevésnek tűnik
többen is végigcsinálják szerintem (előbb-utóbb...)

(#10035) DBAtti válasza Drizzt (#10030) üzenetére


DBAtti
aktív tag

Nem vagyok 100%-ig biztos, csak abban, hogy ő írt. Mivel két évvel idősebb nálam, elvileg 2004-ben kezdett. Hogy enélkül be lehetett-e kerülni máshogy infóra, azt nem tudom, de szerintem nem. Passz, elnézést, nem akartam valótlanságokat mondani.

@ (#10033) FehérHolló
;]

[ Szerkesztve ]

"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."

(#10036) bandus válasza bpx (#10034) üzenetére


bandus
veterán

nálunk a bsc-t azthiszem 96-an kezdtük, és emlékeim szerint 20 alatt voltunk diplomaosztón abból az évfolyamból.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#10037) concret_hp válasza bandus (#10036) üzenetére


concret_hp
addikt

nos így némi tapasztalattal a túloldalról simán kijelenthető, hogy bme >>>> corvinus

vagy fullba vagy sehogy :D

(#10038) JColee válasza concret_hp (#10037) üzenetére


JColee
őstag

Ez mi akar lenni, nyíl vagy relációjel?

(#10039) bandus válasza JColee (#10038) üzenetére


bandus
veterán

relációjel. én is nagyon tervezem most a szomszédot szeptembertől, plz HP út, írjál már egy pár soros összefoglalót a képzésről.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#10040) concret_hp válasza bandus (#10039) üzenetére


concret_hp
addikt

eszedbe ne jusson, bme-n keresgélj. szinvonal siralmas.

JColee: a nyíl az így néz ki: --> :)

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#10041) bandus válasza concret_hp (#10040) üzenetére


bandus
veterán

"pár soros" :D

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#10042) concret_hp válasza bandus (#10041) üzenetére


concret_hp
addikt

2 teljes mondatot is kaptál, ne légy telhetetlen ;]

majd írok róla vmikor, mert tényleg komoly benyomást tettek :C

vagy fullba vagy sehogy :D

(#10043) concret_hp válasza concret_hp (#10042) üzenetére


concret_hp
addikt

nah nincs már kedvem tanulni, 6 tárgy a félévben.
1, microökönómia: lényegről végülis volt szó, csomó mindenről nem ami a tananyag része lenne egyébként. vizsga cserébe izi. és amiről az anyag helyett volt szó még majdnem hasznosnak is nevezhető, ha új infó lenne, de nekem nem mondhatni, hogy az volt. 4/10

2, kvantitatív módszerek (statisztika): a matematikai része siralmas, ezt a bme-ről tudom, a gazdasági része szintén. csávó még az ezredforduló környékén jár. hihetetlenül pontatlan, gyakorlatilag minimális hozzáadott értékkel rendelkező előadások / tárgy. (én hülye meg nem akkreditáltattam, mert hátha mondanak valami értelmeset :W :W :W :W ) extra köcsögség, hogy 100 pontos vizsgán sikerült egy olyan feladatot adnia 30 pontért, amiről gyakorlatilag nem volt szó. 1/10

3, vállalatgazdaságtan: a könyv elvileg valami nagyon sok oldal, fogalmam sincs, hogy miről lenne szó benne. a tömör lényeget valószínűleg elmondta a csávó, sok gyakorlati sztorival (ami egyben lehangoló, mert kb. arról van szó, hogy mindenki át akar b@szni mindenkit). vizsga kabaré volt, némi IQ-val rájöttem 2 feladat közül az 1iknek kell lennie vizsgán (mármint 1 héttel a vizsga előtt). emberünk kiosztotta, kiment ! a vizsga javítás gyakorlatilag a házi jegy átmásolását jelentette a táblázatban nála. hármasnál rosszabbat nem tudsz kapni
egyáltalán sehogy sem, csak ha nem csinálod meg a házit (ami ráadásul csoportos) vagy nem mész be a zh-ra. 5/10

4, marketing: markmyprofessor oldalon a csávó ratingje 1.73 ez azért elég sokat elárul. a pc korszakról is le van maradva, nemhogy az internetről (jelzem marketingről van szó, ami lehet hogy többet változott az elmúlt 20 évben, mint mondjuk az analízis :D) írásvetítőt használ ( :Y ), ami önmagában elég vicces. vizsga ehhez képest állítólag oltári nagy szopás egy 600 odlalas könyvenk kb. a 2/3át kell tudni nagyon pontosan :F ami előadáson annyira vna kifejtve, hoyg a csávó kérdezget, aztán elmondja, hoyg melyik táblázatban van ez leírva a könyvben :C ha kérdezel valamit nem nagyon tud válaszolni. 1/10

5, számvitel: elég vicces a néni minden előadásfőliából olyan verziót rak fel, amiről hiányzik szumma 20 szó, tehát ha akarod, hoyg meglegyen, ki kell nyomtatnod (mert persze pdf, jó persze bele lehet írni, de na). majd órán mondja, hogy azért nem szinezi a szöveget a diákon, hoyg ne fogyjon annyi festék. a fóliák tartalamsabbik felét (amin vizsgaanyag van, mint feladatmegoldás) na azt nem adja oda sehogyse (csak nem kéne a gépben hagyni a pendrájvot ha kimegy szünetre :)) ). rendszeresen belekeveredik a mondandójába (bár ez a 2. és 4. tárgy előadáójára is igaz) gyakorlatilag ha kérdezel vamait akkor tuti, ha csak úgy magába beszél, akkor is sokszor sikerül. 4/10

6, vezetés szervezés: az előadó legalább az iparban dolgozik főleg, tudja amiről szó van. van hozzá könyv ami 400 oldal, aminek kb a negyede sincs a lényeg, a többi töltelék (gondolom oldalszámra kapták a támogatást hozzá :U). cserébe minden bürökratikus fassággal b@szakodik, pl. hogy valami hülye vizsgalapot nyomtass a neptunból amikor mész szóbelizni. persze nem írta meg / modnta, hoyg honnan (nekünk kéne tudni szerinte), külön vicc, hoyg mindenkinek egyesével elmondja vizsga elején, hoyg nem arra gondolt, amit nekünk küldtek, hoyg mi ez, aztán megtaláltuk, azt meg ki se lehet nyomtatni. 4/10

egy olyan országban, ahol van 20 normális egyetem és nem az állam finanszírozza őket , rég csődbe mentek volna :U összességében ez egy világvégi noname egyetemtől is necces lenne szvsz , de lehet nekem vannak túlzó elvárásaim :U

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#10044) concret_hp válasza concret_hp (#10043) üzenetére


concret_hp
addikt

egyébként szintén offtopic, de még senkinek nincs kész a diákja, olyan jól emgcisnálták az új rendszert :U (nem tudom a nappalisok hogy állnak, náluk ugye jóval előbb indul a folyamat)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#10045) concret_hp válasza concret_hp (#10043) üzenetére


concret_hp
addikt

ja 5. és 6. tárgyhoz még 1 apróság: emailre b@sznak válaszolni. a marketinges csókának meg alapból meg se próbálsz emailt írni :C

a marketinges csóka szöveges értékelései: [link] arányaiban kicsit sok a *moderálva ;]

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#10046) briganti7 válasza concret_hp (#10043) üzenetére


briganti7
csendes tag

A vállalatgazdaságtant Chikán tartja ? A mikro Darukánál az igazi. :)

[ Szerkesztve ]

(#10047) tototos


tototos
őstag

Ha már képzésekről van szó. Én a mérnök info Msc képzésben csalódtam nagyot. Úgy érzem hogy semmi használható dolgot nem tanítanak. Van sok közös tárgy ahol megint elméleti szinten magyaráznak de hogy gyakorlatban ez hol lesz jó azt senki nem mondja. Még van 2 félévem azt kibírom valahogy de elég gáz úgy csinálni valamit hogy nem látom értelmét csak a papírért.

(#10048) concret_hp válasza briganti7 (#10046) üzenetére


concret_hp
addikt

nem ő tartja, de az ő könyvéről lenne szó.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#10049) bandus válasza concret_hp (#10043) üzenetére


bandus
veterán

igen, ilyesmire gondoltam, köszi :R

hát ezek alapján azt mondom, hogy inkább fizetek 400k-t használható tudásért félévente, mint 280-at a "semmiért". :(

remélem nem kell jutalékot fizetnem, hogy megmentettél a kidobott pénztől ;] :D

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#10050) concret_hp válasza bandus (#10049) üzenetére


concret_hp
addikt

de kell ;]

nem mondom amúgy, hogy teljesen haszontalan az egész, de találkoztam már jobb oktatókkal is :C (igaz bme-n is volt olyan, ahol 1. szünet után a vizsgánláttam az előadót :D)

vagy fullba vagy sehogy :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.