Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10751) 0xmilan


0xmilan
addikt

Most kaptam meg a levelet, amiben kiderült, hogy 09.03-án 13:00-kor lesz a beiratkozás MI-ra. Az a helyzet, hogy pont aznap érkeznék vissza külföldről, de konkrét időpontot nem tudok az érkezésre, vszeg kora du..
Ez a 13:00 mennyire fix, mindenki akkor iratkozik be? ha néhány órával később érek oda az még OK?

[ Szerkesztve ]

(#10752) Senhi válasza 0xmilan (#10751) üzenetére


Senhi
aktív tag

Nem ok mivel mindenki egyszerre tölti ki a papírokat és pár óra alatt lemegy. Kérj meg valaki, hogy iratkozzon be a nevedben, csak egy meghatalmazás kell hozzá.

(#10753) 0xmilan válasza Senhi (#10752) üzenetére


0xmilan
addikt

A meghatalmazásos verzióhoz is kell személyi, ha minden igaz, az meg nálam lesz az utazás miatt. :F

(#10754) Senhi válasza 0xmilan (#10753) üzenetére


Senhi
aktív tag

Nem kell hozzá a tied (fénymásolat mondjuk valszeg igen). Amikor tavaly egyik haverom helyett beiratkoztam akkor általában mondták, hogy hova kell az ő adata illetve hova az enyém, mint meghatalmazott (illetve rákérdeztem ha nem volt világos). Saját adataim általában aláírásokhoz kellett és oda kellett írnom, hogy mint meghatalmazott. Ja és persze a meghatalmazási papírt is le kellett adni a legvégén.
Necces csak az volt, hogy én közben a sajátomat is töltöttem így figyelni kellett... de eddig nem szereplek 2x a neptunban szóval talán nem csesztem el :D

(#10755) 0xmilan válasza Senhi (#10754) üzenetére


0xmilan
addikt

Beiratkozása csak a fenti eredeti okmányok bemutatását, illetve a másolatuk leadását követően lehetséges!

Biztos, hogy nem volt nálad az eredeti személyije a többi okmányával együtt?

(#10756) Senhi válasza 0xmilan (#10755) üzenetére


Senhi
aktív tag

Egész biztos hiszen ez a meghatalmazás lényege :U .

Meg vicces lenne ha nálam lenne minden papírja... személyi nélkül utcára se mehetsz nem hogy külföldre.

[ Szerkesztve ]

(#10757) 0xmilan válasza Senhi (#10756) üzenetére


0xmilan
addikt

Azt hiszem meggyőztél, azért még rákérdezek valami hivatalos helyen is. :R

(#10758) zYdiakus válasza KMan (#10739) üzenetére


zYdiakus
újonc

Köszönöm a segítséget, akkor inkább +1 év meló és ősszel emelt infó. Amúgy 348 pontom volt, pedig érvénytelen lett az informatika érettségim.. ;]

(#10759) Vasinger! válasza zYdiakus (#10758) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Hogy lehet érvénytelen egy érettségi? :F

(#10760) zYdiakus válasza Vasinger! (#10759) üzenetére


zYdiakus
újonc

Biztosat nem tudok mondani, de ha ez egyik vizsgarészre nem kapsz pontot "valami oknál fogva" akkor a végén a bizonyítvány helyett kapsz egy papírt, hogy blah blah blah, nem értékelhető, érvénytelen vizsga stb.
Nem fogalmaztam érthetően, maradjunk a sikertelen érettséginél..

(#10761) Cicero válasza zYdiakus (#10760) üzenetére


Cicero
őstag

Fellebbeztél? Mert ez így nem áll össze; ha tudod, hogy ludas voltál, és mondjuk puskáztál és lebuktál, vagy bevittél egy pendrive-ot előre megírt programrészletekkel akkor nyilván jogos...

(#10762) zYdiakus válasza Cicero (#10761) üzenetére


zYdiakus
újonc

NO NO, NOOO, OH GOD, NO!
Azért annyira pupák nem vagyok, hogy érettségin/nyelvvizsgán puskázzak. Gimiben még elmegy, de komoly vizsgákon már nem járja. Vannak szabályok amiket be kéne tartani.. ;]
Szóbelivel volt egy kis probléma, durván lepontoztak, nem szeretnék belemenni. Szóbelit meg jellegéből adódóan nehezen óvod meg, meg az egész sem sikerült olyan jól, azt hittem 360-365 pont kevés lesz..

De ne kanyarodjunk el a topik témájától, sok sikert minden elsősnek :))

[ Szerkesztve ]

(#10763) 0xmilan válasza zYdiakus (#10762) üzenetére


0xmilan
addikt

Szóbelin azért van bent veled még min. 1 vizsgázó, hogy ne tudjanak jogtalanul lepontozni.

(#10764) wmarci


wmarci
senior tag

vik-es német nyelvű képzéssel van/volt valakinek tapasztalata?

[ Szerkesztve ]

(#10765) Cicero


Cicero
őstag

[link]

nem mintha nem érteném a viccet, voltam már gólyatáborban és mondhatom, ez igen, egy jellemzően szar vicc a gólyatábort szervező seniorok részéről, mint általában minden, amit ezek az emberek csinálnak, és évente képesek kitenyészteni a frissensült gólyák közül a legbalfaszabb embereket. bme-vik-en ez persze máshogy nézne ki, gtk-n gondolom az megy seniornak aki már nagyon-de-nagyon el akarja veszíteni mindegy milyenféle lyukkal, csak dughassa valahova.

(#10766) 0xmilan válasza Cicero (#10765) üzenetére


0xmilan
addikt

Ennek fényében ez már nem is olyan érdekes. Sokáig gondolkodtam, hogy belinkeljem-e, de így hogy már folyik az esemény, talán nem okozok akkora kárt. Nem én gyűjtöttem a bejegyzéseket, remélem nem kapok büntit a megosztásért. A 4. számú írással találkoztam korábban, aztán ahogy azt is eltüntették ( valamiért az összes cikk hiányzik eredeti helyéről), akkor találtam eme gyűjteményre. :)

[ Szerkesztve ]

(#10767) Vasinger! válasza 0xmilan (#10766) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Nos, ez valóban ilyen. Az első 2-3 nap tényleg vasfegyelem, komolyan olyan mint egy katonaság, inni, enni, WC-re menni nem tudsz, max 1-2 meghatározott időintervallumban, de az se túl hosszú. Nagyon kifárasztja az embereket a programok, az egész napos hajsza, egy perc nyugi nincs egész nap. Nem mondom azt, hogy ez rossz, de talán kicsit lehettek volna engedékenyebbek is némely dologban.

[ Szerkesztve ]

(#10768) concret_hp válasza 0xmilan (#10766) üzenetére


concret_hp
addikt

sok a rinyálás ;]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#10769) Cicero


Cicero
őstag

Maradjunk annyiban, hogy a vik gt egy nagy rakás szar; nekem pont az érződik át rajta, hogy a balfaszabbnál balfaszabb seniorok most élik ki az elmúlt húsz évük keservét és nagyon is élvezik.
természetesen a tendencia szeptembertől sem javul, az arcok hm vastagon 80%-a előítéletes, beszűkült, antiszociális stbstbstb
szóval egy marad: keresni a nyolcszáz ember közül négy-öt arcot - mert ennyit fogsz találni, kedves gólya. és velük összeülni, ha kell segíteni egymást és nagyon tanulni. részletekért olvass vissza, én már csak tudom.

(#10770) JColee válasza 0xmilan (#10766) üzenetére


JColee
őstag

Mekkora hülyeség ez. :DDD
VIK-re felvételizik, és csodálkozik, hogy odamennek jellemzően a kockák.

[ Szerkesztve ]

(#10771) 0xmilan válasza Cicero (#10769) üzenetére


0xmilan
addikt

Ilyen szempontból szerencsés helyzetben vagyok, mert a 4-5 arc már megvan, sőt több is, mert a fél osztályom VIK-re ment, az évfolyamról meg még többen is szerintem.
Elolvastam a storydat. :D Azért remélem nekem sikerül kitartani a kiválasztott szak mellett és valahogy végigszenvedem majd ezt a pár évet. :DDD

(#10770) JColee Nem az a gáz, hogy a kockákon csodálkozik, hanem hogy kamu blogokban ennek az ellenkezőjét terjesztik a többi hazugsággal együtt. Nekem csak ez a mentalitás nem tetszett. Ha nem vezetnének szándékosan félre, esetleg elmondanák, hogy mire számíthat szegény áldozat ha elmegy (persze így már vicces), akkor talán elgondolkoztam volna a részvételen. A legjobb az egészben, hogy ezért pénz is kérnek. Nekem nem ért meg 20 ezret, hogy 5 napig szopassanak.

(#10772) Drizzt válasza Cicero (#10765) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Beszéltem egy munkatársammal, aki éppen 2009-ben ment oda az említett gólyatáborba. Meg is említette, hogy mekkora szar volt. Amióta elvégezte a BSC-t, kb. állandóan rosszul lesz, ha csak meghallja a VIK szót. :D

Nekem anno kimaradt. Nem bánom.

I am having fun staying poor.

(#10773) Cicero


Cicero
őstag

milangfx: na csak hajrá papi, nem lelombozódni, csak tökösen!

Drizzt: én is úgy veszem észre, hogy az arcok, akikkel kezdtem és mint említettem a mai napig kapcsolatban állok velük, mind nyögve-nyelve újságolnak a vikről. van köztük srác, aki máig egyenesben végig 4,5 fölött produkálva mondja, hogy amúgy az oktatás, meg amit tanul az érdekli, de a társasággal hát nincs valahogy megelégedve és csak rosszabb lett az idő előrehaladtával. ami egyébként zavar az egészben, hogy elvégre még ha a bsc csak egy középsuli- egyetem közti képzésnek is van beállítva - nem "elit képzés" khm khm.. - mégis azért értelmiségi lesz csak ott is a pupákból. papíron. aztán, hogy mit kapott a viken úgy am blokk a társaságtól, szociálisan stb az megint más kérdés. szerintem sok embert elront.
én úgy vagyok vele, hogy nyugodtan visszaállíthatnák a sorkötelezettséget is - elnézve a tizennyolc éveseket - és visszagondolva az akkori énemre - simán jól jött volna egy kis full metal jacketes kiképzés. akkor talán átmérlegeltem volna az egész dolgot, vagy minimum hozzáállásban javulok egy picit.

(#10774) JColee válasza Drizzt (#10772) üzenetére


JColee
őstag

Én is 2009-ben voltam. :D
Nyilván nem egy balatonsound, vagy ilyesmi, de nem is ezt kell ettől várni.

milangfx Milyen hazugságokat terjesztenek? Egyébként annak lenne értelme, hogy más egyetemmel együtt szerveznék a gt-t (a srác írta a blogban).

Igazából ez a gólyatábor arra jó, hogy dióhéjban összefoglalja, mire számíthat az ember. 500 kocka izzad a Q1-ben, és szopatják a népet ezerrel.

(#10775) concret_hp válasza JColee (#10774) üzenetére


concret_hp
addikt

uszoda a 18.on :DDD

sztem azért nálunk nem volt olyan durva az arány, egy 5-10% életképtelen mindenhol akad :DDD

ps: szervezz gólyatábort úgy, hogy vikeseknek és legalább 30%-ra javítsd a csajok arányát. az 1000+ fő, csak mondom :U

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#10776) 0xmilan válasza JColee (#10774) üzenetére


0xmilan
addikt

Olvass el egy ilyet és vesd össze a valósággal. ;)
Sörosztogatás, sok lány, svédasztalos reggeli, strand, stb...

(#10777) Vasinger!


Vasinger!
nagyúr

Egyébként nem tudom, hogy az, hogy valaki a VIK-re megy, annak ne legyen élete.

Idén voltam Balatonsound-on VIK-es létemre egy VIK-es tankörtársammal és láss csodát, csak nem VIK-esekbe botlottunk ott is?!

Attól, hogy valaki programozni szeret, vagy szeret a számítógép előtt ülni, attól ugyanolyan szociális ember lehet, mint egy GTK-s, vagy bárki..

Vagy csak, hogy mást is felhozzak, minden nap járok kerékpározni, nem is keveset, így nyáron amikor van időm, tehát én vagyok az élő példa arra, hogy nem minden VIK-es elvont kocka...persze van egy pár akiktől kiver a víz, de ők halálra is fogják keresni magukat. Az már más kérdés, hogy 0 barát & barátnő mellett stb.

[ Szerkesztve ]

(#10778) concret_hp válasza 0xmilan (#10776) üzenetére


concret_hp
addikt

hát aki ilyen hülye, hogy ezt elhiszi, annak úgy is kell :C

én alapból a tanárokon halok le, ki az a hülye aki elhiszi, hogy egyetemi tanárok lemennek gólyatáborba? :D de lehet csak öreg vagyok :DDD

vagy fullba vagy sehogy :D

(#10779) Vasinger! válasza concret_hp (#10778) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

A tanáros dolgot simán bevettük, nem annyira abszurd, ha azt veszed középiskolában simán bejátszható, egyetemen meg nem tudod, hogy hogyan mennek a dolgok, hogy az egyetemi tanárok már csak egy számnak tartanak téged, de semmit többet nem tudnak rólad.

(#10780) 0xmilan válasza concret_hp (#10778) üzenetére


0xmilan
addikt

A sokadik ilyen elolvasása után már kicsit gyanús, mert ugyanarra a sémára épülnek. Amúgy teljesen hihető középiskolás szemmel nézve, és nem csak a tanáros része.

(#10781) Korcsii válasza Cicero (#10773) üzenetére


Korcsii
őstag

Did you know? A sorkötelezettség eltörlése óta ilyen a GTB (kb).

Szerintem kellett az, jó volt a gólyatábor úgy, ahogy volt (2010).

[ Szerkesztve ]

(#10782) Cicero válasza 0xmilan (#10776) üzenetére


Cicero
őstag

értem én a trollt - ám 2007-es akkor még nagyon nem repdestek a mémek, de azért mégis csak kiszemezgettem pár jellemzően VIK-es szöveget. behányok az ilyen és hasonló, kincstári hangvételű szövegelésektől, amikor lemész egy udvarhelységbe és messziről hallod, hogy a másik asztalnál kik ülnek, hol- és mit tanulnak:
"következő n+1 évemet";
"leány, de azok legalább nem bölcsészek!.." - na ez az a szöveg, ami rettenet felbasz, szerintem már prédikáltam róla itt eleget miért...
"Újabb 10 ember az iwiwes ismerőseim közé" ; - igen, elég látszatember is lehetsz
"köztük jópár nőneművel is MUAHAHA" - gyalázatos. a mi gólyatáborunkban a kilencvenes évek elejére jellemző nevetőgépes amerikai sitcom vicceket toltak, mint például mondok egy dolgot, majd hangosan utána mondom, hogy "NOT". amikor elmondtam az idióta, a gt alatt egész végig egy cowboy kalapban flangáló kibaszott kemény srácnak, hogy mi is ezzel a probléma 2010-ben, elkezdte magyarázni, hogy ideje lenne rászokni a kollegák magázására.

"Felértünk Pestre" -> vidékparaszt detected. miért van, hogy egy csomó ember így fogalmaz amúgy? "felmegyek pestre", ha meg BUDApestről megy, akkor azt mondja, hogy lemegy valahová?

Korcsii: 2010? nocsak, lehet ismerjük is egymást. amúgy jóvolt a faszt.
Vasinger!: mondjuk szegénységi bizonyítvány, de egyik középsulis osztálytársam tizenkettedik félévkor, a felvételi papír kitöltésekor kérdezte meg az oszifőt, hogy mérnöki szakon mennyi irodalom és történelem óra lesz egy héten. azt hittem kiesek a padból és megfulladok a saját nyálhabomban.

[ Szerkesztve ]

(#10783) tdk.112 válasza Cicero (#10782) üzenetére


tdk.112
aktív tag

"miért van, hogy egy csomó ember így fogalmaz amúgy? "felmegyek pestre""

Szerintem ez valami Arany János vagy Petőfi Sándor költeményből gyökeredzik, mintha a Toldiban lett volna, hogy "főmegyek én Pestre".

Amúgy tök egyszerű:

Hová | Budapest | Megyeszékhely | Falu | Község
Honnan |----------|---------------|------|-------
Budapest | - | LE | LE | LE
Megyeszékhely | FEL | - | LE | LE
Falu | FEL | FEL | - | LE
Község | FEL | FEL | FEL | -

:D

"... és ebben hordtátok a tabletet?"

(#10784) Cicero válasza tdk.112 (#10783) üzenetére


Cicero
őstag

:C

(#10785) 0xmilan válasza tdk.112 (#10783) üzenetére


0xmilan
addikt

Megyeszékhelyről is mehetsz megyeszékhelyre, stb. Ez esetben szerintem "EL", ha már se nem FEL se nem LE. Esetleg ha délre van, akkor LE; ha északra, akkor FEL. :)

(#10786) tdk.112 válasza 0xmilan (#10785) üzenetére


tdk.112
aktív tag

Hát ezért van az azonos rangú települések közötti mozgás kihúzva. De lehetne EL is.

Meg így utólag lehet, hogy a "város" egységet kihagytam. De azt már mindenkinek a fantáziájára bízom. :D

"... és ebben hordtátok a tabletet?"

(#10787) Vasinger!


Vasinger!
nagyúr

Hirtelen mennyi BTK-s lett a topikban :D

(#10788) concret_hp válasza tdk.112 (#10783) üzenetére


concret_hp
addikt

kár hogy a falu meg a község ugyan az :C

vagy fullba vagy sehogy :D

(#10789) Cicero


Cicero
őstag

Mikor és hol derül ki, hogy ha áttettek költségtérítésesre? Egyik haverom eléggé fél tőle, hogy átpakolják, csak azért kérdem..

(#10790) Korcsii válasza Cicero (#10789) üzenetére


Korcsii
őstag

Szerintem már megúszta, bár ebben az új rendszerben semmit se tudni biztosra.

[ Szerkesztve ]

(#10791) JColee válasza Cicero (#10782) üzenetére


JColee
őstag

Szerintem azért is használják így a fel/le igekötőket, mert könnyebb így kimondani, mintha a magánhangzó a szó elején lenne.

[ Szerkesztve ]

(#10792) korpicschess válasza concret_hp (#10788) üzenetére


korpicschess
veterán

Már hogy lenne ugyanaz?

GT pipa. :)

Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄

(#10793) concret_hp válasza korpicschess (#10792) üzenetére


concret_hp
addikt

mert mi a különbség ? :D

vagy fullba vagy sehogy :D

(#10794) korpicschess válasza concret_hp (#10793) üzenetére


korpicschess
veterán

Gondolom Pesti vagy.

Tessék, google, 3mp:
"A falut a községtől az különbözteti meg, hogy a falu településföldrajzi fogalom, míg a község jogi és közigazgatási kategória. Magyarországon a kettő a közbeszédben gyakran összemosódik, mert a magyar önkormányzati rendszerben a két hagyományos településforma (város és falu) a helyi kormányzás legalsó szintjével (város és község) nagymértékben egybeesik."

Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄

(#10795) concret_hp válasza korpicschess (#10794) üzenetére


concret_hp
addikt

lol ülj le egy egyessel, szerinted akkor lehet menni egyikből a másikba? :C

gyk. illeszthetők azonos sorba, ahogy a korábbi táblázatban?

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#10796) FireKeeper válasza Cicero (#10789) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

már kapott volna róla levelet, ha így lenne, szóval megnyugodhat. egyelőre ;]

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 V || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#10797) Cicero


Cicero
őstag

Okés, tegnap beszéltünk, és is kaptam levelet az egyetemtől, úgyhogy már ő is valszeg megkapta volna.

Más: ti még tudtok felvenni/leadni tárgyakat neptunon?

(#10798) FireKeeper válasza Cicero (#10797) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

most fel nem megyek megnézni, de úgy tippelem a reghéten lehet majd megint jelentkezni.

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 V || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#10799) tdk.112


tdk.112
aktív tag

Szerintem most is lehet, mert VEM-ből (gépész tárgy) épp ma este nyitották meg a helyeket.

"... és ebben hordtátok a tabletet?"

(#10800) Cicero válasza tdk.112 (#10799) üzenetére


Cicero
őstag

Igen, pont ezért kérdem, mert azt az ímélt megkaptam én is.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.