Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-06-17 21:32:33

LOGOUT.hu

Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#103501) HSM válasza Frawly (#103499) üzenetére


HSM
félisten

Ez azért már elég sok felesleg... Ugyanígy nézett ki, amit először rákentem jóval kevesebb pasztát, csak nem hegyek álltak a mag mellett csak kis huplik. :D De mégis gyengébb volt kicsivel, lehet, a 8-as alakú megmozgatást nem szerette, másra nem tudok gondolni.

A Grizzly-t én is most használom először, igazából elégedett voltam az MX4-el is, de mivel az általam elismert tesztelők mindenhol kicsit jobbra hozták ki, gondoltam kipróbálom, itt eléggé ki van centizve a hűtés, és eddig igen jól teljesít az új bordával. Olcsónak igen megkérik az árát, de nem kell gyakran venni, nekem belefér, ha jó, és eddig igencsak annak tűnik.

[ Szerkesztve ]

(#103502) arcsin


arcsin
senior tag

x250 kijelző whitelist miatt írnék. Közeleg a szakdolgozat leadási ideje, úgyhogy eljött a windows telepítés ideje. Rákellett jöjjek hogy a jelenlegi kijelzőm EDID je nem tetszik a rendszernek. Fél nap szopás után :
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\DISPLAY\Default_Monitor\1&8713bca&0&UID0\Device Parameters
Alatt egy BAD_EDID bejegyzést csak kitöröltem, aztán jó lett. De lehet hogy a BIOS UPDATE oldotta meg. de inkább az elsőre gyanakszom. Hátha valaki keres valami ilyesmire egyszer.

[ Szerkesztve ]

(#103503) vicze válasza arcsin (#103502) üzenetére


vicze
félisten

"Rákellett jöjjek hogy a jelenlegi kijelzőm EDID je nem tetszik a rendszernek."
Ez miben nyilvánul meg?

A "BAD_EDID" bejegyzés inkább valami Windows hibára utal, mivel azon a helyen egy EDID nevű bináris kéne legyen a panel nevével, semmi több. Úgy sejtem miután kitörölted a hibásat, újra kiolvasta és létrehozta a megfelelőt.
Gen4 és felette jó pár gyatra és elég jó panelra is cseréltem már, de még sose volt semmilyen probléma. Fényerő állítás működik mindegyiken gond nélkül. Egyik se volt gyári kijelző, vagy támogatott modell.

(#103504) Tim82 válasza vicze (#103503) üzenetére


Tim82
nagyúr

Akkor te vagy az a kivétel, amelyik erősíti a szabályt.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#103505) vicze válasza Tim82 (#103504) üzenetére


vicze
félisten

Azt értem, hogy a tapasztalatok többnyire régi generációkkal vannak és hogy ott volt BIOS szintű tiltás, de semmi ilyet nem tapasztaltam újaknál.

(#103506) Tim82 válasza vicze (#103505) üzenetére


Tim82
nagyúr

*40-es szériától van.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#103507) bb.bocs válasza Surfym@n (#103381) üzenetére


bb.bocs
őstag

hello w530-ast is nyúzok, mennyire állítottad a tpfct, és miért szükséges?

Más: adott egy x230t:
a jelenség: amikor a gép sima állapotban van böngészés ilyenek ,tök jól érzékeli az ujjamat is és a tollat is.
Amit a telegrammot megnyitom, a tollal elmászik az egér, viszont az ujjammal ugyanúgy jó :D na erre mondjatok valamit :D

más kérdés: tablet módba hajtva tök jó lenne hogyha pl a tollal tudnék fényerőt szabályozni, vagy lapozni görgetni fel le. van erre opció? (a 3 gomb már be van programozva másra...)

köszi :)

[ Szerkesztve ]

(#103508) arcsin válasza vicze (#103503) üzenetére


arcsin
senior tag

Szerény fél napos kutatásom során elég sokakkal találokoztam az interneten hasonló problémával. Természetesen az FRU alapján kerestem csere képernyőt. --> [link]
E-bayen átvert az eladó és ezektől egy eltérő típust küldött. Őszintén nagyon elégedett vagyok így is a kijelzővel. Utólag kértem részleges refundot, amit kiis fizetett. Eddig csak linuxom volt a gépen, de ott sikerült hotkey-ekre rátennem a megfelelő parancsot a fényerőhöz.

Találtam parancssoros megoldási módot az EDID átírására, de ennek a típusnak write protected az EDID-je. A whitelist edithez meg BIOS-t kellett volna hegeszteni. Happy End lett végül is.
+1 "Great news! This completes the platform support. These drivers enable the use of 3rd party EDID applications for internal and external panels on Intel platforms."
De az Intel oldaláról nem tudok letölteni GPU drivert, mivel elszáll azzal hogy a laptop gyártója által kiadott drivert kell használnom. Kösz Lenovo. :((

Csak ha valakik olyan szerencsétlen mint én hogy kifog egy FHD IPS kijelzőt 10.000 ft alatt és pont nem támogatott...hátha segít neki a poszt.

(#103509) Tikakukac válasza arcsin (#103508) üzenetére


Tikakukac
titán

Lám, ezért mondom, az ebayes és alis kijelzőzésnél lentebb nem sok dolog van sajnos :B

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#103510) HSM válasza arcsin (#103508) üzenetére


HSM
félisten

Simán felmegy a sima driver is, csak előtte le kell törölni a Lenovo-sat.

(#103511) joergie


joergie
őstag

T430s-em(3320m integralt vga) leesett az agyrol, max fel meter, szetesett a kep, nem kapcsolt ki. most bar bekapcsol, nincs kep egyik kimeneten se, par percig porgeti a ventit, majd leall, nemitós billentyuk nem vilagitanak. szetszedtem osszeraktam, nincs valtozas.
tipp? vagy hova tudom vinni pesten?, ahol javitanak alaplapot, nem rogton cserelni akarjak
sztorno, elindult, ramot betettem masik foglalatba.

[ Szerkesztve ]

Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.

(#103512) tototos


tototos
őstag

Sziasztok!

Elcsábított a sötét oldal és lecseréltem a t420s-t egy t450s-re. A gép nagyon szép de a billentyűzet elrendezése nagyon szokatlan. Windows 10 alatt mennyire mennek a thinkvantage szoftverek? Access connection amit nagyon hiányolnék ha nem lenne.

(#103513) vicze válasza tototos (#103512) üzenetére


vicze
félisten

Link.

(#103514) tototos válasza vicze (#103513) üzenetére


tototos
őstag

:( hát ezt nagyon sajnálom. Lehet maradok windows7-nél ebben az esetben.

(#103515) bb.bocs válasza bb.bocs (#103507) üzenetére


bb.bocs
őstag

most jó...

(#103516) Frawly válasza tototos (#103514) üzenetére


Frawly
veterán

Hiba lenne csak egy szoftver kedvéért olyan régi platformon maradni, aminek 3 hónap múlva lejár a támogatottsága. 2020 januárja után végleg megszűnik a Win7 supportja, semmilyen frissítés nem lesz rá, csak cégeknek, akik marha kemény zsetont tolnak ki érte gépenként, és nem hinném, hogy ingyen kitennék a magánembereknek torrentre. XP-nél még csak lehetett trükközni 2014-2019 között registry hack-kel, hogy felmenjenek a POSReady frissítések, a Win7 esetében ilyen nem lesz.

Ezt az Access Connection-t nem ismerem, de próbálj rá valami más szoftveres alternatívát nézni. Esetleg mondanám, hogy térj át Linuxra, de azon sincs semmilyen ThinkVantage, se Access Connection, meg egyebek. Az ilyen spéci szoftveres megoldásokat meg kell tanulni elengedni, és nem version-lock-in keretében régi verziókba bebetonozódni.

(#103517) Tikakukac válasza Frawly (#103516) üzenetére


Tikakukac
titán

Nem egy szoftver a lényeg, hanem, hogy ha itt hagyok egy gépet, ami 0-24 akkor ne arra kapcsoljam be a monitort 1-2 nap múlva, hogy resetelt, arra meg főleg ne, hogy szétdobálja az ikonjaimat és mappanézeteimet. Driverek önkényes felülírásáról nem beszélek, attól agyrángásom van.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#103518) FoxiestFox válasza tototos (#103514) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Megy Win10 alatt az Access Connections.

(#103519) vicze válasza Tikakukac (#103517) üzenetére


vicze
félisten

Amennyiben advanced módon óhajtód használni a rendszert, tegyél érte hogy olyan legyen amilyennek te akarod. A lehetőség adott, de ha nem használod és úgy nyavalyogsz azt máshogy hívják.

Nem szeretnék semmilyen vitába belemenni, nem egy OS-t supportálok és mindegyiknek megvan a maga saját nyavalyája. Azt elvárni, hogy egy gép gondolat olvasva úgy működjön ahogy te akarod nem éppen normális dolog.

@Frawly: A valóság az volt, hogy XP esetén is elérhetővé tette MS nem 1x a frissítéseket és kitolta, ha kritikus volt. Ez Win7 esetében se lesz másként. Az sokkal nagyobb probléma, hogy a driverek támogatás megszűnt és lényegében már évek óta nincs új eszközökhöz, ha van valamilyen hiba az már úgy is marad. Ez már inkább ok a Windows 10-re való váltásnak.

(#103520) Tikakukac válasza vicze (#103519) üzenetére


Tikakukac
titán

Amennyiben advanced módon óhajtód használni a rendszert, tegyél érte hogy olyan legyen amilyennek te akarod. A lehetőség adott, de ha nem használod és úgy nyavalyogsz azt máshogy hívják.

Ja, mert az advanced, hogy egy oprendszer ne javítsa meg a működő eszközeidet és ne kapcsolgassa magát úgy, ahogy kedve tartja, annak ellenére, hogy minden ilyen beállítása ki van kapcsolva. Pontosan tudom ezt hogyan hívják. F0s.

Én is supportálok épp elég dolgot. Azt elvárni, hogy valami úgy működjön, ahogy annak működnie kell, nem nagy dolog. Volt régen. Manapság meg... mehet a 0. day patch és nincs abból se gond, ha a saját backupjából nem tér vissza a szerencsétlen az elkottázott javítás felrakása után. :B És itt téma lezárva, köszönöm :R

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#103521) vicze válasza Tikakukac (#103520) üzenetére


vicze
félisten

"Azt elvárni, hogy valami úgy működjön, ahogy annak működnie kell"
Úgy működik, hogy be lett állítva. Neked az alapbeállítás nem felel meg = FOS!
Ennyiről van szó semmi többről.

Komolyan néha olyan vicces, hogy a Win7 megjelenésekor a XP hibái hirtelen elfelejtődtek, Win8/Win10 megjelenésekor meg a Win7 hibái, hihetetlen rövidtávú az emberi emlékezet...

(#103522) Tikakukac válasza vicze (#103521) üzenetére


Tikakukac
titán

Ennyiről van szó semmi többről.

Nem erről van szó, csak write-only módban vagy.

hihetetlen rövidtávú az emberi emlékezet...

Az. Csak megint alma és körte jellegű érvelés van.
Hagyjuk, mondom, hagyjuk.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#103523) HSM válasza Tikakukac (#103517) üzenetére


HSM
félisten

Ezeket kb. 5 perc gúglizás megoldani. :U
Persze, értem én, hogy a default beállítás botrány, meg hogy group policy-ket kell szerkesztgetni, ami finoman szólva is overkill, de szerencsére már elég széles körben elérhetőek ezek az infók.

(#103524) Tikakukac válasza HSM (#103523) üzenetére


Tikakukac
titán

Ugye? Itt a hülye informatikus, aki ezzel dolgozik, ebben kel és fekszik. Szénné moddolja az oprendszert és akkor megtörténik ez.
Nem default rendszer, nem Mariska nénivel. Annyira meg van nagy arcom már (talán van mire, talán nem), hogy ilyen fatális ordas hibák után picit megnyissam a számat.
Engedjük el, kérlek benneteket.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#103525) Tim82


Tim82
nagyúr

Valóban itt az ideje az off téma elengedésének. Köszi.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#103526) omiki57


omiki57
csendes tag

Üdvözlöm a fórumtársakat! Segítségre lenne szükségem. Vettem egy lenovo thinkpad x1 yoga core i7 6600u notebookot. Lte-vel szeretném bővíteni, a helyét megtaláltam, viszont nem találom az antenna vezetéket. Eddig minden notebookomban a helyén volt, de itt nincs. Lehet, hogy a másik oldalon maradt, vagy teljesen el vagyok tévedve?

(#103527) omiki57


omiki57
csendes tag

A kép az előzőhöz

(#103528) omiki57


omiki57
csendes tag

Lenovo

(#103529) Tim82 válasza omiki57 (#103526) üzenetére


Tim82
nagyúr

Az X1 Yoga (első generációs változat) esetében elképzelhető, hogy mivel gyárilag nem LTE modemmel jött, ezért az antennát is kihagyták. Ebbe más is belefutott. Amúgy a képeden szerintem jobbra (talán pont a fotó jobb szélén is túl) kellene lennie az antennának.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#103530) omiki57 válasza Tim82 (#103529) üzenetére


omiki57
csendes tag

Köszönöm a gyors választ. Már végig tapiztam a fekete fóliát, lehet, hogy alatta van. A netet böngészve a jobb zsanérnál kellene kijönnie

(#103531) csubuka


csubuka
addikt

Sziasztok!

Az új USB-C végre már nem olyan egyszerű konvertálni a kör vagy téglatestes töltöket nemde? Vagy csak én nem találtam megfelelő adaptert jó áron?

(#103532) vicze válasza omiki57 (#103530) üzenetére


vicze
félisten

Ha nincs ott a kártya helyénél akkor nem WWAN bővíthető és a teljes kijelző fedlapot cserélni kell WWAN-osra, tehát nem lehetetlen, csal drágább jóval sajnos.

(#103533) omiki57 válasza vicze (#103532) üzenetére


omiki57
csendes tag

Köszönöm a választ. Úgy vettem, hogy az eladó szerint bővíthető csak kártyát kell venni hozzá. Legközelebb már fogom tudni mit kell nézni

(#103534) vicze válasza csubuka (#103531) üzenetére


vicze
félisten

Legjobb tudomásom szerint csak Slim Tip-re(negyzetes) van átalakító(oda-vissza).
A kerek szerintem túl régi, hogy átalakító csináljanak.

Amúgy ha USB-C-re alakítasz ahhoz ég sok aktív elem kell és a slim tipesek is 50$ körül vannak.

(#103535) Tikakukac válasza omiki57 (#103533) üzenetére


Tikakukac
titán

Akkor az eladó gazdagabb lett egy X1-el és szegényebb a vételárral. :B

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#103536) @tco@


@tco@
aktív tag

Sziasztok! 2-5 éves Thinkpad (leginkább x270, t460) gépeket nézek, de semmi infó a hangminőségről (3.5mm jack-en). Most Asus Xonar U1 van egy 5 éves Inspironon a Modecom MC–SHF120U hangszóróimmal, nélküle (a gyári jack-en) csak úgy oké, de érezhetően rosszabb...a fent írt notik hangját tudnátok hasonlítani desktop alaplapihoz, külső hangkártyához stb? Az alapján már tudok keresgélni összehasonlításokat.
:R

(#103537) Tikakukac válasza @tco@ (#103536) üzenetére


Tikakukac
titán

Oké, kérdés mi alapján? Jobb tesztekben találsz ilyen méréseket, mindent mást felejts el. Ahány fül, annyi "eredmény". A kategória gépeit meg egymás mellett közvetlenül nagyon ritkán találod meg. Ez a szemre kijelző kalibrálás szint lesz.

Azt javaslom amit sajnos én is szoktam csinálni: megveszem az összes szóba jöhető gépet, ami tetszetős, a legjobb marad, többi elad.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#103538) HSM válasza @tco@ (#103536) üzenetére


HSM
félisten

Szerintem egy külső céleszköz minőségét kár itt várni. Csúcs asztali alaplapok hangminősége sem szokta elérni ezekét, legfeljebb a marketing anyagokban, ez meg egy notebook....

(#103539) @tco@ válasza Tikakukac (#103537) üzenetére


@tco@
aktív tag

Azt javaslom amit sajnos én is szoktam csinálni: megveszem az összes szóba jöhető gépet, ami tetszetős, a legjobb marad, többi elad.

Ez működne is, csak se időm, se türelmem adni-venni :) Megveszem a gépet kb 5 évre, aztán örülök neki, ezért az alapos utánajárás :)

(#103538) HSM
ez meg egy notebook....

Igen, A Xonar meg egy közel 10 éves cucc, és pont ezért írtam hogy nincs brutális különbség ennek, meg a sok éves Inspiron hangja közt, de azért határozottan van. Csak nem tudom hogy a notik hangja 5 év alatt jobb lett-e pl, hiszen minden más téren is iszonyatosat fejlődtek (eltelt vagy 5 Intel generáció is azóta pl).

[ Szerkesztve ]

(#103540) Tikakukac válasza @tco@ (#103539) üzenetére


Tikakukac
titán

Megveszem a gépet kb 5 évre, aztán örülök neki, ezért az alapos utánajárás :)

Éppen ezért, mert 5 évre veszed a gépet kéne megnézned a saját füleddel és szemeddel. Azt az időt amit bele fogsz tolni vagy toltál eddig a keresésbe, nyugodtan eltolhatod gépkeresésre. Ezerszer jobban jársz. Hidd el, űzöm egy ideje a témát, főleg ha szubjektív dolgokat akarsz, az végképp nem a fórumról lesz megoldva.

Maga a hang chip és egyéb móka üzleti részen sokat nem ugrott, sőt, erősen hullámzik. Vannak betyát hangú gépek, de az nem ez a topiké :B
Most jut eszembe, nekem a külső hangkarim vagy 15 éves. A gépem 1,5 és erősen multimédiás. Nem vagyok audiofil, de nem véletlen van meg mai napig. És ez asztali és multimédiás lap. Innen az üzleti laptop 5000km-re van délre.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#103541) csubuka válasza vicze (#103534) üzenetére


csubuka
addikt

Köszönöm szépen! Értem, akkor USB-C féléből inkább komplett gyári adapter éri meg...

(#103542) omiki57 válasza Tikakukac (#103535) üzenetére


omiki57
csendes tag

Gondolod vissza venné a notebookot? Szerintem ez ma már nem szokás. Működik, kifizetted, elhiszed amit mond és majd otthon kiderül, hogy mégsem úgy van. Írsz egy privit, hogy gond van, visszaírja hogy sajnálom, én úgy tudtam hogy bővíthető, ott van a sim foglalat is. Pedig az eladó csak pozitív értékeléssel rendelkezik, megbízható

(#103543) @tco@ válasza Tikakukac (#103540) üzenetére


@tco@
aktív tag

Azt hiszem igazad van...meghallgatok egy kölcsön x250-et nemsokára, és lesz viszonyítási alapom. De mivel üzleti notinál nem szempont a hangzás, hiába görcsölök rajta, nem lesz nagy difi a mostanihoz képest...megtartom a hibátlan Xonar U1-et és kész :R

(#103544) Tikakukac válasza omiki57 (#103542) üzenetére


Tikakukac
titán

Öhöm, öhöm, kay.

Na most elmondom neked: kicsit más világ van. A magán eladók eddig sem tudták mennyi a méter, nem gond. Magán, nem ért hozzá, érts hozzá te. De most már van 600 darab használt laptopos, akiknek olyan atom fingja nincs a témához, hogy a keresőt használni szinte nem is lehet, mert minden hirdetés minden gépe IPS és full-full és hibátlan. Igaz, hogy mire megkérdezem kiderül, hogy amúgy nem és van pár karc, amit pont nem mutat a kép, ja meg pár fehér folt stb. szóval ennyit erről.
Arról meg megint tudnék napestig beszélni meg sokan a topikból, hogy hány darab ezres pozitívas ember van, akiken átszaladt nem kevés lopott cucc, nonstop trükközik és ha gáz van, legjobb esetben kártalanít, rosszabb esetben megfenyeget. Erre is van példa, saját is.

Szóval sok sikert, de az elmélet igen az lenne, hogy ha nem bővíthető, akkor gép vissza.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#103545) Tim82 válasza @tco@ (#103543) üzenetére


Tim82
nagyúr

Meglehetősen biztos vagyok abban, hogy az U1 hangja jobb lesz bármelyik újabb Thinkpad integrált hangkártya hangjánál. Szóval valóban a Xonar megtartásával és használatával jársz jól, ha a hangminőség valamennyire számít neked.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#103546) HSM válasza @tco@ (#103539) üzenetére


HSM
félisten

Nekem az előző hangkártyám is éppen most lenne 10 éves, Auzentech x-fi Prelude, és van egy erős megérzésem, hogy 10 év múlva sem fog úgy szólni egy notebook. :DDD

"hiszen minden más téren is iszonyatosat fejlődtek (eltelt vagy 5 Intel generáció is azóta pl)."
Aham, kérlek mesélj még. :D A T420-asom i7-2620M processzorának sebességét örülök, hogy nagy nehezen hűtőcsere után, emelt TDP-vel (17W) picit túl tudja lépni a négy generációval frissebb i7-6600U a T460s-emben. :C
Amennyit fejlődött a mag, azt el is bukja az alacsonyabb TDP keretén.

(#103547) @tco@


@tco@
aktív tag

Köszönöm mindenkinek :R

(#103548) vicze válasza Tim82 (#103545) üzenetére


vicze
félisten

Ha számítana valamennyire a hangminőség akkor nem Xonart használna. ;] ;] ;]
Saját tapasztalatból Dell (jobbak) egy minimálisan kevésbé szörnyűek mint a ThinkPadek. Azt hiszem a többit leirtátok.

(#103549) cellpeti


cellpeti
veterán

Sziasztok! Használ valaki T440p-t, i7 procival?

Tigris, tigris, csóvafény...

(#103550) Tim82 válasza vicze (#103548) üzenetére


Tim82
nagyúr

Nyilván a határ a csillagos ég, az általam írtak itt és most az alaplapi hangkártyához való viszonylatban értelmezendőek.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.