Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-13 14:16:17

LOGOUT.hu

Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31639) Lompos48 válasza Batman2 (#31637) üzenetére


Lompos48
nagyúr

Még arra lennék kiváncsi, hogy lehet e az LM2588-asat párhuzamosan kötni a nagyobb teljesítmény érdekében, mivel van ugye egy frekvencia szinkronizálás elnevezésű bemenete is...

Csak utalást tesz erre az adatlapban, de alkalmazást nem mutat rá. Kizárólagosan a szinkronizálásra találtam információt.
Én csak nagyon óvatosan mernék kezdetben párhuzamosan kötni mondjuk 2 ilyen áramkört, komoly fenntartásokkal.

Találtam ezt az LM3478-as step-up driver ICt, amihez külső FETet kötve nagyobb áramokat is el lehet érni. De hogy pontosan mekkorát, mi a maximum, azt nem sikerül megtalálnom a leírásban !?

Pont a külső alkatrészem miatt a határ elméletileg a csillagos ég. :D Minden a külső áramkörtől függ (tekercs, FET, dióda).

...a külső FETet meghajtó áramkör max. 1A-es áraimpulzusra képes, tehát olyan FETet lehet rákötni, ami ennél többet nem igényel...

A FET vezérlése nem igényel akkora áramokat, főleg azért mert feszültséggel kell vezérelni, áramot a FET kapuja (a kapacitása miatt) csak a tranzícióknál kér. Ugyanakkor azt is írják, hogy ajánlatos logikai szinttel vezérelt FETek használata. Amik akkora áramot kapcsolnak, amekkorára készültek és aminél a csatornaellenállás (RDSon) még nem kompromittálja az eredményt.

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.