Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-23 08:56:57

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24141) Upo válasza Lackooo84 (#24120) üzenetére


Upo
addikt

Simán lehet, lányom triatlonozik, neki is fájt a térde is, sípcsontnál is, talpánál is. Mikor cipőt vettünk és megnézték, akkor neutrálist javasoltak neki, olyanokat is használt.

Pár hete az egyesülettől elvitték néhány társával talpvizsgálatra, számítógépes + futópados-kamerás részletes vizsgálatra. Kiderült hogy nem egyforma a két lábboltozata, és nem is neutrális hanem stabil cipőre van szüksége. Mesélte, hogy a vizsgálatnál az ember szépen elkezdte mesélni, hogy melyik lábán mennyi idő után hol és hogy fájhat, és mindegyikre csak bólogatni tudott, mert így volt. Utána még különböző cipőkkel futva kiválasztották ami a legjobb neki. Utoljára egy neutráli mizuno-ja volt, most is mizuno-t választott. Ez nyilván nehezebb, edzenie ebben kell, de azt is mondták, hogy versenyre az előző könnyű cipőben menjen.

Egész más most, a régi fájdalmak elmúltak, nagyon megérte elmennie.
Mondjuk a bal lábboltozata egy kicsit spéci, emiatt bizonyos esetekben lehet egy kis fájdalma a bal térd fölött, de készült rá szabott 3d talpbetét is neki, utcán azt hordja, illetve erősítést/tornát is csinál rá.

Szóval rengeteget számít a cipő, én nem gondoltam volna hogy megfelelő választással ekkora változást lehet elérni, gyakorlatilag tünetmentes lett. Most még nagyobb kedvvel jár edzésre.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.