Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-01 20:32:09

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#87151) V/ válasza ShizlGizl (#87150) üzenetére


V/
Topikgazda

Az áfához semmi köze az adóazonosító jelnek.
Adószámot kell itt megadni és az vállalkozóknak, cégeknek és adószámos magánszemélynek (aki vállalkozik valamivel) van.

Ha magánszemély vagy akkor ezt kell jelölni:

Egyértelműen írják hogy mire és miért van szükség.
Nem arról van szó hogy magánszemélyként áfamentesen vásárolsz ha ide beírsz valamit.

[ Szerkesztve ]

(#87152) ShizlGizl válasza V/ (#87151) üzenetére


ShizlGizl
friss újonc

Itt nem ezt írják

https://export.ebay.com/en/regulations/international-regulations/dac7-sales-reporting-obligations/

(#87153) V/ válasza ShizlGizl (#87152) üzenetére


V/
Topikgazda

Most akkor te eladni akarsz vagy csak vásárolni?
De pontosíítsd már a fogalmakat.
Adóazonosítójel micsoda.
Amit az eBay emélít nem az, nem is lehet itt semmire használni, más a funkciója.
Az eBay ezt emlegetí:
Tax Identification Number - magánszemélynek nincs, ez lenne az adószám
VAT identification number - magánszemélynek nincs, HÉA -azonosító szám
Nem azt írják hogy add meg a magyar adóazonosítójelet ami Mo-on teljesen más funkcióval bír, amikor itthon vásároltál melyik kereskedelmi egységben kérték el?

(#87154) V/ válasza V/ (#87153) üzenetére


V/
Topikgazda

Oké igazad van, ha el akarsz valamit adni náluk.
Annyiban tévedtem hogy magánszemély eladóknál tényleg azt kérik, nem azt jelenti náluk a szó mint amit valójában jelent. Gondolom majd ez alapján jelentik a bevételt a német adóhivatalnak és majd azok küldik a NAV-hoz ha eléri a 2000 € vagy 30 eladást.
Az indoklásuk is érdekes arról hogy erről nincs hivatalos irat.

[ Szerkesztve ]

(#87155) somé válasza V/ (#87084) üzenetére


somé
őstag

Az ígért napon 6-án megkaptam az összeget, melyről értesítés jött hajnalban, tehát 1 teljes hónap után jutottam a pénzemhez. A szállítási "ábrán" viszont semmi változás nem történt.

A fantáziához intelligencia szükséges.

(#87156) thomasrc


thomasrc
tag

Sziasztok,

USA-ból vásárolnék terméket, de az eladó utánanézett és az alapján $2000 szállítási költséget kérne el érte. Megnéztem én is a Fedex oldalán és nekem is hasonlókat dob ki economy-ra (bár a csomagadokat csak tippelem, de validnak tűnik a $2000-os számítása).

Kérdés, hogy akkor más USA-beli hirdetők hogy-hogy jellemzően csak 100-150e Ft.-ot kérnek el a szállításért Mo.-i címre, ugyanazon termék esetében? Ők hogyan adják el fel ennyire "olcsón" a csomagot?

Én elfogadom, ha tényleg nincsen olcsóbb lehetőség $2000-nál és ez esetben nyilván sztornó, de nekem gyanús, hogy valami felett elsiklunk.

(#87157) V/ válasza thomasrc (#87156) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha nem írod meg hogy miről van szó konkrétan akkor erre nem lehet válaszolni. Ha ugyanerről van szó és mások olcsóbb szállítással küldik az azért van mert annyi a szállítási díj, nem Fedex vagy nem a 48 órás opció, más szállítási szolgáltató vagy az eBay szállítása. A szállítási fülön meg van adva hogy mivel küldik és milyen opcióval, abból is ki lehet deríteni. Vagy nem akarja ide elküldeni és mondott egy elriasztó árat.

(#87158) thomasrc válasza V/ (#87157) üzenetére


thomasrc
tag

Konkrétan erről van szó:
https://www.ebay.com/itm/156110568658

Biztos vagyok benne, hogy az eladó nem kamuzik, mert teljesen korrekt módon kommunikál és én is hasonló szállítási költségeket kapok a Fedex és az USPS kalkulátorában. Azt nem értem, hogy kategóriájában hasonló hirdetéseket is szoktam látni, ahol ki van töltve a szállítási költség és Mo.-ra 100-150e Ft.-nak megfelelő összeg szokott csak lenni. Ők milyen futárcégen keresztül küldik vajon?

(#87159) V/ válasza thomasrc (#87158) üzenetére


V/
Topikgazda

Az eBay-en keresztül szállítva olcsóbb, de az amit ír annál ennyi ide Mo-ra:
A biztosítás még + 13,15 $

Ha a szállítási fülön egy környező országot választasz akkor ,eg ennyi ír az eBay:

[ Szerkesztve ]

(#87160) thomasrc válasza V/ (#87159) üzenetére


thomasrc
tag

A felső képig hogyan juthatunk el? Azt látom, hogy az USPS weboldalán készült, de nem találom a konkrét aloldalt. Mi a kalkulátort nézzük, de ide akármit írunk be a végösszeg $1000-$2000 között változik attól függően milyen méretet és súlyt írunk be.

(#87161) V/ válasza thomasrc (#87160) üzenetére


V/
Topikgazda

A kalkulátort használom és is, van regisztrációm és belépve, de szerintem elérhető közvetlenül is. Küldök képeket privátban.

(#87162) thomasrc válasza V/ (#87159) üzenetére


thomasrc
tag

Á, megvan, köszi. Az USPS kalkulátora a Global Express Guaranteed árait dobta csak ki, mert egyedi csomagméretet adtunk meg. Köszi mégegyszer, sokat segített a kép. :R

(#87163) V/ válasza thomasrc (#87162) üzenetére


V/
Topikgazda

Az ide nem igazán vehető igénybe.

(#87164) Recyclicator


Recyclicator
csendes tag

A nem túl ügyes, de legalább haszonleső MPL, most tőlem nyúlt le 1100 Forintot, váratlanul. Semmi előzetes értesítő. :(((
1 árucikkGBP 4,28
SzállításGBP 1,67
Héa*GBP 1,61

https://www.ebay.com/itm/111596519950
UB571265027GB

[ Szerkesztve ]

Pálinkában ázott májjal. Küllők közé szorult lábbal. Vajon meddig bírom , háton? Útközépen fekve, nyáron. P

(#87165) V/ válasza Recyclicator (#87164) üzenetére


V/
Topikgazda

Az U-s a normál levél neki. Az értesítőről meg annyit, hogy a GDPR miatt az eBay nem adja meg az e-mail címed az eladónak. Ezt nem tudja a szállítás megrendeléskor beírni az eladó.
A telefonszámot meg csak akkor kapja meg ha bejelöli hogy ezt kéri a vevőkről. Sokan nem jelölik be, ez sem kerül a küldemény adatok közé.
Minden ide szállító cégnél ezeket meglehet adni és akkor az elektronikus küldemény adatok közt benne lesz.
Ami nincs meg azt nem tudják használni.
Azt megkapták hogy IOSS fizetés volt, de a hiányzó elérhetőségi adataid miatt a program ami a feldolgozást végzi nem tud értesítőt gyártani és ezért az utánvétes kézbesítés lesz.
Hiába írná rá kézzel a csomagra azzal nem dolgoznak a vámolásnál, az országba beléptetésnél, csak itthon majd a helyi postán, ha szükséges.
Használom a Royal Mailt és amikor az Egyesült Királyságból küldöm magamnak az eBay-es vásárlást akkor mindig beírom az adatokat és a Posta is megtalál. Szóval működik normálisan is.

Amikor meguntam hogy a futárok nem telefonálnak, mert csak a címem áll rendelkezésükre akkor a telefonszámomat és az e-mail címemet beírtam a címsor folytatásba és külön jeleztem az eladónak hogy adja meg a Royal Mail vagy futár cég szállítás megrendelési oldalán. Azóta nem is volt ilyen gondom.
Ezenfelül van egy kép ezekről az adatokról amit még elküldhetek az eladónak, mert közvetlen üzenetben nem lehet megírni.
Egyszer 1 hétig kizártak, mert beírtam az e-mail címemet és úgy vette a rendszer hogy az eBay-en kívül akarok egyezkedni.
Azért volt ez szívás mert azon a héten 3 számomra fontos és megnyerhető licitálásról lecsúsztam a letiltás miatt.

[ Szerkesztve ]

(#87166) hdtomi válasza Recyclicator (#87164) üzenetére


hdtomi
senior tag

Bosszantó, 550Ft lett volna online. Én legutóbb úgy jártam, hogy 3 terméket rendeltem Angliából (igaz nem eBay). Hiába együtt rendeltem egy postaköltséggel, külön küldték el, az email címemet pedig nem tüntették fel a csomagokon. Így 3x1100 forintot fizettem. Ennek ellenére nem bántam meg, mert ha eBay-ről veszem alapból ott a Héa is + mivel muszáj volt csengetni a kézbesítőnek, így személyesen tudtam átvenni. Nem kellett utána járni, illetve nem lett baja a csomagoknak.

Mi 8 & Mi Band 6 (+ Lumia 950) - Windows 10 Home 64-bit - Philips 52PFL9606 & Panasonic DP-UB824EGK

(#87167) Recyclicator válasza V/ (#87165) üzenetére


Recyclicator
csendes tag

Nagyon köszönöm a sok információt. :R Jól jöhet még komolyabb ügyletekhez. Most a termék szállításánál : "Royal Mail International Standard" szerepel. Egy hétig még nem megyek a munkahelyre, ezt oda rendeltem. Nem tudom, mi van a borítékon. Az összefoglalót átfutottam Utána rákerestem a topicban , hogy "1100". Esetem nem egyedi , A tétel aprócska , de aránytalan ez a ráadás. A BIOS-chipek plusz költségek nélkül jöttek, eddig.

Pálinkában ázott májjal. Küllők közé szorult lábbal. Vajon meddig bírom , háton? Útközépen fekve, nyáron. P

(#87168) btprg


btprg
senior tag

Sziasztok! Úgy jártam, hogy rendeltem eBay-on (Kínából) mérőcsipeszeket kevesebb mint 10 dollárért, amire az eBay a VAT-ot is rátette persze. Így az egész 9,1 dollár lett. Most megérkezett, erre a Posta csak 1100 forint befizetése után volt hajlandó átadni, a papíron "vámkezelési díj" volt az amúgy vámmentes cuccra.

Ezt milyen alapon terhelik rá? Ha kompenzáltatni akarják, hogy a pár dolláros szállítási díjból kapott nagy semmi után nekik munkájuk van vele, akkor valami más díjnak kéne lenni, de ez így elég lehúzás szagú, hogy 1100-ért vámkezelik a semmit :F

Szerk.: én is rákerestem arra, hogy "1100", de én csak az általunk külön kért vámkezelés díját találtam erre, azt hogy defaultból lehúznak vele az nem.

[ Szerkesztve ]

"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

(#87169) V/ válasza Recyclicator (#87167) üzenetére


V/
Topikgazda

Mint írtam a boríték nem számít, azt a helyi posta nézegeti amikor kézbesíteni kell. A feldolgozás viszont gépi adatokkal történik. Az e-mail cím fix hogy nincs meg, a telefonszámot meg miért adta volna meg?

(#87170) V/ válasza btprg (#87168) üzenetére


V/
Topikgazda

Pedig itt is le van írva ami 2021 július 1-től életbe lépett. Összefoglaló, 16. Vámügyintézésről néhány gondolat
Hiába vámmentes akkor is kell vámkezelni, ezt nem változtatták meg a vámos törvényben, csak annyi könnyítés van hogy csökkentett adattartalmú vámokmánnyal lehet.
A pénz meg ezért sajnos ennyi.
Ugyanezt megveheted az AliExpressen is és ott vannak olyan szállítási módok amelyeknél nem a posta vagy nem pénzért kézbesít.

[ Szerkesztve ]

(#87171) Recyclicator válasza hdtomi (#87166) üzenetére


Recyclicator
csendes tag

Igen, igen. A Tiéd inkább bosszantó. De, ha felkínálják az online fizetés lehetőségét, akkor jobban elfogadom, hogy keressenek pénzt a kézbesitéssel. A jövő héten tudom megnézni,; milyen adatok vannak a csomagocskán.

Pálinkában ázott májjal. Küllők közé szorult lábbal. Vajon meddig bírom , háton? Útközépen fekve, nyáron. P

(#87172) hdtomi válasza btprg (#87168) üzenetére


hdtomi
senior tag

Neked is azt tudom írni, hogy bosszantó, de sajnos, mondjuk, hogy egy fix költség. Kb. ha átjön a határon alapból beszedik. Fentebb többször szóba kerül, de itt egy táblázat.

Mi 8 & Mi Band 6 (+ Lumia 950) - Windows 10 Home 64-bit - Philips 52PFL9606 & Panasonic DP-UB824EGK

(#87173) hdtomi válasza Recyclicator (#87171) üzenetére


hdtomi
senior tag

Én is mindig el szoktam fogadni az online lehetőséget, ami itt nem volt. Mostanában sok volt a helyettesítés és többször volt gond a rendeléseimmel, emiatt nem bántam a dolgot.

Mi 8 & Mi Band 6 (+ Lumia 950) - Windows 10 Home 64-bit - Philips 52PFL9606 & Panasonic DP-UB824EGK

(#87174) Recyclicator válasza V/ (#87169) üzenetére


Recyclicator
csendes tag

"Sajnos a Magyar Posta ezen esetben közreműködési díjat kér amelynek az összege 1100 Ft (csak utánvétes fizetéssel), ezzel a költséggel mindenki számoljon.
50 € alatti összeg esetén nem biztos hogy megéri, attól felfelé már spórolunk rajta. (Kisebb összeg az online fizetés esetén van)"

Megtaláltam én is, de nem vettem magamra...De, komolyan vettem .

Szó nélkül bedobták a postaládába :
https://www.ebay.com/itm/332231399455
(Érthető, Kínából jött. Kettő még úton van onnan. )

Pálinkában ázott májjal. Küllők közé szorult lábbal. Vajon meddig bírom , háton? Útközépen fekve, nyáron. P

(#87175) btprg válasza V/ (#87170) üzenetére


btprg
senior tag

Rendben, köszönöm #87170 és #87172. Átolvastam az összefoglalót, de olyan szövevényes ez az egész dolog, hogy nem sikerült jól leszűrni ezek szerint :D

"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

(#87176) V/ válasza btprg (#87175) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem is az volt a szándékuk, hogy egyértelmű legyen. Az igazsághoz tartozik hogy a legtöbb EU-s posta nem kér pénzt egy elektronikusan elvégzett munkáért amire képes a számítógépes rendszerük emberi beavatkozás nélkül. Míg van egy posta (tényleg csak egy) amely pofátlanul visszaél ezzel. De nem csak ezzel a vámolási témával teszi ezt.
De ez igen csak távol áll a topiktól és sajnos mélyen érint politikai vonalat ami viszont itt tiltott téma.

(#87177) ferke72


ferke72
aktív tag

Sziasztok!
Most jött el a pillanat segítséget kérjek.
Adott E-bay vásárlás ami szinte egy napon belül törölve lett eladó által..
Jelezte a levonást paypal oda és a refundot is..
Viszont mobil bankon nemhogy levonás nem jelent meg, még visszatérítést sem kaptam meg március 4 óta...
Bankot kérdeztem (CIB) nehezen tudok kommunikálni, személyesen szinte a vak vezet világtalan műsorban voltam.... :W
Sem a paypal sem ebay nem enged semmit tenni bejelenteni...
Elindítottam a paypalon egy claimot viszont az sem látszik.
Most jutottam el oda hogy hogyan tovább???
Visa kártyán keresztül ment a kifizetés és gondolom úgy is jöhet vissza.
Eladó írt annyit hogy esetleg lehet visa molyol rajta,nem tudom.
Szerintetek?
Köszönöm!

Nem az számít, hogy mennyi időnk van, hanem hogy mit kezdünk vele.

(#87178) V/ válasza ferke72 (#87177) üzenetére


V/
Topikgazda

A bankod a hunyó. A PayPal-on ilyenre nem indíthatsz semmit, azt vond már vissza, mert ne díjazzák a jogtalan reklamációt.
A bankkártyás fizetés úgy működik hogy fizetsz, ekkor a bank lefoglalja, zárolja a pénzt de az nem megy még sehova, pár nap múlva a kereskedő (PayPal) bankja kezdeményezi a lehívást és ekkor fogja a bank, nálad a CIB elutalni. Ha ezen időközben a vásárlás meghiúsul, akkor csak annyi történik hogy a bank feloldja a zárolást és elérhető lesz a pénzed újból. Viszont van néhány bank ahol ezt a zárolás feloldást 10-14 napra állították be.
Ha elmegy a pénz akkor meg majd a fogadó bank visszautalja, legtöbb esetben 5 munkanapon belül lekönyveli a bank.
Nem jöhet egy ilyen utalás vissza bankkártya alszámlára, az a CIB főszámládon fog megjelenni. Ott várd és nem küldenek ról sms értesítést mert ez nem olyan tarnzakció amire az ilyen értesítések szólnak.
Ha PayPal könyvelésben azt látod a hogy a refund az xxxx kártyára elküldve az úgy is van, a bank ücsörög rajta napokat.

[ Szerkesztve ]

(#87179) Czmorek válasza hdtomi (#87149) üzenetére


Czmorek
aktív tag

Megkaptam rendben a csomagot, s nem volt vele semmi gáz.
Az eladó válaszolt erre a duplikációs e-mailemre.
Azt írta ,hogy volt neki még ugyanilyen amit el akart adni, de meggondolta magát és megtartja a másikakat. :DDD
Én meg most jöttem le a falvédőről...

(#87180) btprg válasza Czmorek (#87139) üzenetére


btprg
senior tag

Nekem egy bolgár sumák csinálta, hogy egy gyári új veteránautó-alkatrészt hirdetett, majd kiküldött valami selejtes utángyártott szemetet, aminek köze nem volt se a leíráshoz, se a képekhez. Visszaküldést kértem,vagy küldjön egy valódi gyári újat. Azt mondta ez volt az utolsó darab, közben valahogy felkerült ugyanaz még egyszer mint amit megvettem (gyárinak mondott, gyári képekkel), amikor rávilágítottam akkor azt mondta hogy véletlenül újraindult a hirdetés :D
Végül arról volt szó, hogy akkor visszaküldöm, itt is próbált úgy sumákolni hogy én adjam fel a saját költségemre (szerencsére sok eBay help-et olvastam, hogy ebben az esetben sose fogom viszontlátni azt a pénzt), miután mondtam hogy biztos hogy nem, akkor kitalálta hogy kapok refund-ot és tartsam meg a szarját.

Végig utálatosan hajbókolós mézes-mázos stílusban írt, és próbálta bemagyarázni hogy a hulladék amit küldött az igazából jó, szereljem csak be stb., aztán mikor a végén egy jó nagy negatívval zártam a tranzakciót, akkor meg ott hisztizett, hogy módosítsam legalább semlegesre, mert hogy ő visszaadta a pénzt.
Ja, visszaadta, mert muszáj volt neki, de attól még egy csaló, az ilyennek ne legyen már 100% pozitív értékelése...

"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

(#87181) hdtomi válasza Czmorek (#87179) üzenetére


hdtomi
senior tag

Örülök, hogy megérkezett. Az már más, hogy mit kamuzott mellette...
A lényeg, hogy meglett :)

Mi 8 & Mi Band 6 (+ Lumia 950) - Windows 10 Home 64-bit - Philips 52PFL9606 & Panasonic DP-UB824EGK

(#87182) ferke72 válasza V/ (#87178) üzenetére


ferke72
aktív tag

Köszönöm!
Nem ment át a claim szerintem mert nem látom sehol,ebay sem enged nyitni semmit sem.
Viszont a többi banki kérdés lehet, ami biztos vasárnap zárolták viszont teljesen úgy látszik a paypal át is futatta .
Mivel ott van a tranzakció fiókomba, és másnap hétfőn a visszautalás is..
Bank azzal jött egy pillanat erejéig , hogy csak zárolva volt.
Fiókomban cib meg nem látszik a levonás, na itt lehet az hogy tényleg ők a ludasak.
Írtam nekik eurósítva mennyi lett levonva és mennyit küldött vissza paypal..
Egyéb esetben a zárolás vásárláskor pár nap, idehaza..
Szép napot neked!

Nem az számít, hogy mennyi időnk van, hanem hogy mit kezdünk vele.

(#87183) bsh


bsh
őstag

üdv,
a következő fura eset történt (vagyis történik). volt már ilyen esetleg valakinek?
rendeltem egy lengőkar SET-et kocsiba usából, azaz egy jobbos és egy balos lengőkar, így is van hirdetve. international shipping, kifizettem mindent, postát, vámot, áfát, stb.
jött az értesítés, hogy feladó feladta a csomagot. csak a szokásos.
viszont, ezután írt az eladó egy üzenetet, hogy sajnos a warehouse-ban csak az egyik lengőkar volt, a másikat egy másik warehouse-ból küldik, ezért két csomagot küldtek NEKEM, írta is a két trackinget. (ugye ezek nem NEKEM jönnek, hanem az ebay központba.) időközben az egyik csomag meg is érkezett az ebaynek és feldolgozták gondolom, mert már a dpd.hu-tól kaptam értesítést a csoamgról és trackinget.
egyrészt nem értem, hogy ha ez egy SET, akkor hogy lehet két helyen? attól félek, hogykét random lengőkart küldenek, akár még más márka, más minőség is lehet.
de a másik, hogy az ebay ezt hogy fogja kezelni? azt gondolnám, hogy ők az első csomag után lezártnak és teljesítettenk fogják venni a megrendelést, és mikor meg beérkezik a másik csomag, akkor majd boci szemekkel néznek, hogy hát ez meg a mi a f*sz? vagy esetleg elküldik a másik csomagot is és majd arra meg fizetnem kell vám/áfa/postaköltség/stb? (nyilván nem fogok)
szerintetek? :U

(#87184) V/ válasza bsh (#87183) üzenetére


V/
Topikgazda

Amikor megérkezik akkor szoktunk csinálni egy kicsomagolási videót, szépen körbe a bontatlan csomagolást olvasható módon a csomag címke is és azután a bontani és mutatni a tartalmat.
Ez eBay nem zár le semmit, neked kell igazolni hogy megérkezett aztán ha lenne valami probléma azt jelezni a vásárlói védelem keretében.
Gondolom eltároltad az értesítőt a két csomagra bontásról, az bizonyíték az eBay felé.
Hol tart a másik csomag?

[ Szerkesztve ]

(#87185) bsh válasza V/ (#87184) üzenetére


bsh
őstag

ki se kell bontani, elég rátenni egy mérlegre. 3 vagy 6kg...
az első csomag már processed gelndale-ben a központban, és átadva a maersk-nek és a dpd-nek. a másik félúton (se) floridából glendale-be. az még két nap mire odaér (hétfőtől, gondolom hétvégén alszik a sofőr :)) ) a kentucky központ már nincs meg? mert ott fog elmenni mellette. miért nem oda viszik?
áh magamat ismerve biztos vagyok benne, hogy lesz valami kavarás és megszívás. :DDD
ja amúgy válaszoltam az eladónak és kifejeztem aggodalmamat ez ügyben, semmi reakció.

(#87186) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ebayen akkor is segít az ügyfélszolgálat, ha kisebb gond van a termékkel és járna némi részleges refund? Konkrétan 2akksis laptopot "erős akksi" felkiáltással hirdetett a fószer, és "elfelejtett" egy letört fontos darabkáról (por-nedvességálló laposnál tápcsati-takaró) említést tenni. Az ügy mellé tudok fotós bizonyítékot és konkrét akár ebayes alkatrész-árat mellékelni.

Visszaküldeni nem akarom, nem is éri meg a postázgatás - de egyértelműen átvágás. Illetve az egész garivállalásuk is valószínű kamu így, hogy a fentiekre se reagál...

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#87187) V/ válasza t72killer (#87186) üzenetére


V/
Topikgazda

Azt a menüpontot tudod használni, de le kell írni hogy rész visszatérítést kérsz összegszerűen és akkor azzal foglalkozik az eladó, mert legtöbb esetben neki kellene a visszaküldést fizetni ha minőségi kifogás van. Az eladónak kell elsőként reagálni a reklamációra, nem az eBay-nek.

(#87188) t72killer válasza V/ (#87187) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:R . Formaságok nélkli üzit már írtam neki, végigmegyek a részleteken.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#87189) access_denied


access_denied
senior tag

Sziasztok!

Nincs esélyem kapcsolatba lépni (e-mail) az e-bay-el. Az accountom létezik, jelszót nagyon biztonságosra lecseréltem, de amit valami vásárolni szeretnék, ez az üzenet fogad:

Your account may have been accessed by a third party. In an effort to protect your account, we have put a temporary lock on bidding, selling and the ability to send messages to other eBay members until we can safely restore your account to you. Please click here to speak with an Account Security Representative.{e209516-1241925x}

Valaki találkozott hasonlóval?

(#87190) V/ válasza access_denied (#87189) üzenetére


V/
Topikgazda

A link neked nem működik?

Mert csak így lehetne intézni. Persze a felhasználónév lenne a jobb, nem az e-mail.

[ Szerkesztve ]

(#87191) access_denied válasza access_denied (#87189) üzenetére


access_denied
senior tag

Kétlépcsős authentikációt (ebay app a telefonon) beállítottam. Mindent tudok módosítani, szerkeszteni, látszólag nincs semmi probléma, viszont a vásárlás lehetetlen, mint ahogyan bármilyen kapcsolatfelvétel is, mert "Sajnos ez a kapcsolatfelvételi mód nem érhető el ebben a témakörben. Válasszon egy másik, elérhető kapcsolatfelvételi módot." üzenetet kapok.

(#87192) access_denied válasza V/ (#87190) üzenetére


access_denied
senior tag

Köszönöm a gyors választ, de nem. Akármilyen menüpont, az eredmény a korábbi #87191 szerinti választ kapom.

[ Szerkesztve ]

(#87193) access_denied válasza V/ (#87190) üzenetére


access_denied
senior tag

Ezt a képernyőt az iphone-on nem találom. :(

(#87194) t72killer válasza V/ (#87187) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

nna kíváncsi vagyok: az ebay dobott nekem egy automatikus visszaküldés+refund elfogadást :Y, az indokló üzibe nagy betűkkel beleírtam, hogy nekem bőven elég lesz a részleges refund a gép megtartásával - bár ha nem megy bele lehet tényleg visszaküldöm és veszek másikat :))

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#87195) V/ válasza access_denied (#87193) üzenetére


V/
Topikgazda

Nekem a linkre kattintva rögtön az jött elő.

(#87196) access_denied válasza V/ (#87195) üzenetére


access_denied
senior tag

Köszi a visszajelzést. Az, hogy valószínűleg 3. fél feltörte a fiókom, majd erről sem levél, sem semmi nem érkezik, majd ezáltal eltűnik a kapcsolatfelvételi lehetőség, mindezt úgy, hogy van két faktoros authentikáció, finoman fogalmazva nem tartom korrektnek. De van egy mail címem, direktben talán tudok valamit kezdeményezni.

(#87197) V/ válasza access_denied (#87196) üzenetére


V/
Topikgazda

Azt írták, de nem mindig 3. fél az, ha egy azonosítatlan eszközzel, vagy beazonosíthatóságot elrejtő valamit használva lépnél be azt is érzékelheti így a biztonsági rendszer.

(#87198) access_denied válasza V/ (#87197) üzenetére


access_denied
senior tag

Ezért állítottam be 2 faktoros auth-ot. Egyelőre nem találok kapcsolatfelvételi lehetőséget.

(#87199) V/ válasza access_denied (#87198) üzenetére


V/
Topikgazda

Elküldjem a "natur" linket és akkor talán elő tudod varázsolni?

https://www.ebay.com/help/gid?id=5190&initFrom=EUAView

Bár most élő az ügyfélszolgálat és a telefonos kapcsolat jön a böngészős verzióban

Míg mobilon a link azt adja fel (e-mail cím vagy felhasználónév) amit az előző hsz-ben írtam.

(#87200) thomasrc


thomasrc
tag

Végül sikerült az amerikai rendelés, de nem látom, hogy az eladó megkapta volna az email címet és a telefonszámot a postázáshoz... Próbáltam többféleképpen elküldeni neki üzenetben, de kiszűri a rendszer, mondván, hogy ezeket az adatokat nem oszthatom meg a policy szerint. :F

Vám ilyenkor levélben fog értesíteni a fizetendő költségekről? Félek, hogyha így adja fel a csomagot, akkor esetleg megakad a hiányzó kontakt adatok miatt.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.