Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9324) Anonymus23 válasza AtHoS (#9322) üzenetére


Anonymus23
veterán

Jóváírás mióta a banki szektor privilégiuma??? OMG, jóváírás és terhelés (credit/debit note) mindennapos dolog a kereskedelemben, iparban, meg egyáltalán az üzleti életben.
De nyugodtan lovagoljál a szavakon, lehetett volna elszámolást/összevezetést/kompenzálást stb szavakat is használni, de biztos arra is lett volna kötekedés.

Egy valamit nem akarsz megérteni, hogy amit a digi csinál csak nevében kaúció, és nem jellegében, de ha nem érted, vagy nem akarod megérteni, akkor nem.
Itt van a kaúció fogalma, hátha megérted: http://www.bankihitel.hu/?us=fogalomtar&id=228
Jelen esetben a Diginél a kaúció tárgya nem maga az eszköz, hanem a vásárlási/bérlési szándék. Ez igazából ebből derül ki, idézek a digi honlapról:
"A kaució összege vásárlás esetén 15.000 Ft.
Vásárlás esetén a kaució összege megegyezik a beltéri egység ellenértékével, így szerelést követően a kiszámlázott beltéri egység árába kerül beszámításra."

Nem kell itt kábítani a népet PTK paragrafusokkal, amikor a számla mindennemű tartalmát és annak elszámolási módjait az aktuális számviteli törvény határozza meg. Nem beszélve arról, hogy pl a PTK "nem is ismeri" a kaúció fogalmát.
Infó pl itt:
http://www.epitinfo.hu/index.php/articles/37184/83966/kaucio-vagy-foglalo-melyik-mit-jelent-a-berleti-szerzodesben
Szöveg 3. bekezdés

Na de tényleg felesleges rajta lovagolni, sokkal inkább bosszantó, hogy magánál a diginél sincs se egyértelmű infó ez ügyben, se az ügyfélszolgálatos kolleágik sem egyformán beszélnek.
Én 2x is hívtam őket, mindkettő teljesen mást mondott, egymásnak ellentmondó feltételekkel.

Bár ez sem érdekelne, csak küldjék már a beltérit! ;)

;) - The Power of the Light Side

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.