Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#74725) Ákinard


Ákinard
aktív tag

Hali,
Van egy N5110 laptopom. Eléggé kerepelt a ventillátora, így ma szétszedtem, hátha csak ki kell takarítani. Ha már ott jártam, újrapasztáztam egy noname pasztával, ami épp kéznél volt. Sajna most is kerepel, bár az SSD/HDD hőmérsékletén, és a gyorsaságán meglátszik még ez a beavatkozás is.
Kénytelen leszek új ventit rendelni bele (idegesít ez a kerepelés), de ha már úgyis szétszedem majd ismét, lepasztáznám normálisan. Látom, az MX-4 pasztát írjátok sokan, ez ok rendelek ilyet. Viszont volt benne több alkatrész, amin ilyen lapka szerű 'ragacs' volt, gondolom ez a hővezető lap. Ebből melyik ajánlott, és milyen vastag kell bele? No meg eredetileg pasztázva volt a proci és a GPU vagy ez a hővezető lap volt rajta? Nekem homályosan a lap rémlik, de 2019-ben pasztáztam először, akkor csak elszaladtam ezért a noname pasztáért, a fene tudja már mi volt rajta, én pasztát tettem rá... Vagy van ennek lényege egyáltalán egy netezésre, túratervezésre YT-ra használt 12 éves gépen?

Most jelenleg ilyen hőfokokat ad:

Mivel úgyis vennem kell ventit, érdemes bordával és ezzel a réz csővel venni? Nyilván új alkatrész nem nagyon van már hozzá, amit ebayen találtam az "Open box “New without original packaging.” " annak meg ki tudja a valós előéletét... :D

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.