Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#12201) DIEGO15


DIEGO15
őstag

Hát én pistát soha nem használtam, de ahogy olvastam csak a kinézeten meg a rendszerterhelésen butítottak, hát engem ez egyáltalán nem zavar.Hát eddig tökéletesen megy rajta minden és jelentem jobb mint at XP.

(#12202) phoeneex


phoeneex
csendes tag

Sziasztok!

Lehet arról tudni valamit, hogy a Dell Studio 1555 mikor lesz elérhető magyarországi boltokban? Nem találtam erről sehol infót. Illetve a külföldről rendelés hogy megy, ha pl. a CHS-nél (vagy valamelyik Dell disztribútornál) megrendelem, akkor kérhető ÁFA-s számla róla? Valamint megoldható, hogy a gari itthon érvényes legyen? Bocs a hülye kérdésekért, nem rendeltem még külföldről...

Üdv,
phoeneex

(#12203) Che Guevara válasza phoeneex (#12202) üzenetére


Che Guevara
csendes tag

Vegyél inkább Studio XPS 13-at ;) Sokkal erősebb és kisebb! ;)

[ Szerkesztve ]

Ernesto

(#12204) vycman


vycman
tag

Szerintem kipróbálásra jó a win7 maximum, de aki nyüstöli a gépet, annak nem érdemes felrakni, mert mindig akad 1-2 hiba. Egyelőre tökéletes szerintem az XP, stabil, minden fut rendesen ami kell.(főleg, ha vannak hozzá driverek:)). Vistát nagyon elcseszték, még egy C2D-.s 3GB ram-os gépen sem fut zökkenőmentesen. Egyébként az Ubuntu minden hardvert felismert nálam, wifi is működik, ati legújabb driver-ét is fel lehet rakni simán. Működnek a media gombok is, bluetooth szintén. Egyedül a wifi catcher nem megy.

(#12205) DIEGO15 válasza vycman (#12204) üzenetére


DIEGO15
őstag

Nekem eddig csak 1 drivert keltt feltennem a touchpad drivert, mert le akartam tiltani. 1-2 hiba akadhat hiszen még nem végleges, de az a vicces h nem akad, pedig telepítek össze vissaz netezek, játszok, ennél többre amúgy sem használnám. Ha nem rontják el a végén úgy mint a vistát akkor ez egy király OP lesz és úgy fog fogyni mint a cukor.

Alapból 500 mega ramot eszik, amu ugyan több, mint amennyit az XP, de elfogadható, hsiezn egy modenr gépben azért már illik 2 GB nem lennie. Eddig bármit néztem gyorsabb mint az XP és még is kevesebbet fogyaszt, okosabban használja a gépet.

[ Szerkesztve ]

(#12206) Badb0y válasza phoeneex (#12202) üzenetére


Badb0y
addikt

Csak ÁFÁ-s számla jó? Sima névreszóló számla nem ?
Mert el tudnám intézni a kéréseidet.

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#12207) Pharaoh


Pharaoh
aktív tag

Hi!

Van egy Dell D630 notebookom és elég nagy probléma van vele.

Tegnap már lefagyott párszor miközben a kép szétesett ilyen lilás kockákra. Ma meg hiába kapcsolom be nincs kép. Hallom ahogy a windows betölt, stb, de semmi kép nincs, csak a háttérvilágítás. Ha rákötök egy monitort azon sincs semmi.

Lehet, hogy a VGA halt meg benne? Ha integrált VGA van benne, akkor ez egész alaplapot cserélni kell?

(#12208) Badb0y válasza Pharaoh (#12207) üzenetére


Badb0y
addikt

Igen, egész alaplap csere. És több mint valószínű a vga szállt el.

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#12209) asadasad22 válasza Che Guevara (#12203) üzenetére


asadasad22
őstag

az se rossz, de akkormár SXPS 16 a nyerő, sztem nálam az lesz :) majd ha lesz végre 4670-el is..

(#12210) herrLeon válasza phoeneex (#12202) üzenetére


herrLeon
tag

Németországból rendelhetsz bármit, postakölség sem olyan nagy, és ami talán a legjobb, olyan gépet raksz össze online amilyet akarsz, neten átutalod a pénzt és vársz..kb 3-4 hét a szállitási idő, számlát külön kapod meg postán, mindenképpen olyat kapsz amin a ÁFA szerepel, Szerintem sokkal olcsobban tudsz igy gépen venni (közvetlen a DELL-töl, nem több kereskedön keresztül ) és olyat amilyet akarsz, nem csak belsöleg variálhatod, hogy milyen kell, hanem külsöleg is, persze nem ingyen. :D

DELL Inspiron 17 Windows 7

(#12211) premete válasza vycman (#12204) üzenetére


premete
veterán

Én kipróbáltam a windows 7-est, az alfától a 7137-ig, vagy 10 változatot, dell xps m1330-on, 1530-on, inspiron 1520-on, latitude e6400-ason és acerone-on is. Mindegyiken elfutott a w7, a 7077es az szinte tökéletes volt, az RC-vel és az újabbakkal ugyanazok a problémák:
1, GT Icon usb hsdpa kapcsolatot kb. 5 percenként eldobálta; mivel ez az egyetlen internetelérésem, hadd ne ragozzam, milyen xar dolog
2, particiókat letörölt csak úgy, amelyeken a mentéseim voltak
3, átállította pár könyvtár elérését úgy, hogy xp alól nem engedte többé megnyitni (linux alatt azért megnyíltak :)

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#12212) DIEGO15 válasza premete (#12211) üzenetére


DIEGO15
őstag

Érdekes dolog, én RC vel próbálkoztam az nem tetszett, de most a 7137es az nagyon jó, semmit nem módosított, semmit nem törölt..stb. Az tetszik a legjobban ,hogy be lehet állítani szülői felügyeletet, mekkora nagy már:D:D

(#12213) herrLeon válasza DIEGO15 (#12212) üzenetére


herrLeon
tag

A Microsoft-tol letöltött eredeti verziókat használom csak és soha semmilyen problémám nem volt vele, nem tapasztaltam hibát, csak a fentebb emlitett Office XP jelszó felejtést. Tapasztalatból mondhatom, hogy tényleg jó. Meg szoktam nyuzni rendesen, most is megy 3 napja non-stop, eddig elég sok programot probáltam futattni alatta és sikerült. Tehát csak pozitivan tudok nyilatkozni. Nállam tuti megy Studio 1737-en.

DELL Inspiron 17 Windows 7

(#12214) Che Guevara válasza asadasad22 (#12209) üzenetére


Che Guevara
csendes tag

Mi az a 4670? Ha meggondolod magad és ráfanyalodsz :) :) egy 13-as Studio XPS-re, megtalálod a hirdetésem az apróban! :R

Ernesto

(#12215) phoeneex válasza herrLeon (#12210) üzenetére


phoeneex
csendes tag

Az a gond, hogy a dell.de-n nem minden létező opció választható, ami a dell.com-on elérhető, így pont nem tudok olyan konfigot összeállítani, ami nekem kéne. Dell.com-on összeállítottam egy kb. 1000-1100 dolláros Studio 1555-öt, viszont csak egy év garanciával. Hol és hogy lehet elintézni, hogy ebből 4 éves itthon érvényes gari legyen? A másik, hogy nem tudom, a szállítás, egyéb költségek mennyit tesznek ki. Tehát az említett $1000-on felül még mennyibe kerülne a gari + a szállítás, stb. Erre van vkinek tippje? Gondolom, aki már rendelt így, az biztos tudja.

(#12216) herrLeon válasza phoeneex (#12215) üzenetére


herrLeon
tag

Ha ott már összeállitottál gépet akkor rá kellett volna jönnöd hogy menet közben lehet több éves garanciával megvásásrolni, ami otthon is érvényes, persze ezt sem ingyen.

DELL Inspiron 17 Windows 7

(#12217) Che Guevara válasza phoeneex (#12215) üzenetére


Che Guevara
csendes tag

Én áprilisban vettem a saját Studio XPS-em Kanadában, amikor kinn voltam. Nekem azt mondták, hogy az ott rendelt számitógépet nem lehet kihozni az USA és Kanada területéről. A garancia pedig csak az adott országban érvényes. Én nem tudok arról, hogy ezt honositani lehetne valahogy, pedig jó lenne! ;) Hab a tortán, hogy minden 430 eurónál drágább dolog után vámot kell fizetni az Unió területén. Ha érdekel, akkor fel tudok ajánlani egy Studio XPS 13-at - a hirdetést megtalálod az apróban - vagy augusztusban megyek újra Kanadába és tudok segiteni.

Üdv,

Ernesto

(#12218) asadasad22 válasza Che Guevara (#12214) üzenetére


asadasad22
őstag

HD4670, vidkari, kb 2szer erősebb, mint amivel jelen pillanatban nyomják (3670).
nem hiszem, hogy meggondolom magam, azért kösz :)

(#12219) Che Guevara válasza phoeneex (#12215) üzenetére


Che Guevara
csendes tag

ha már 1100 dollárt szánsz egy gépre én biztosan studio xps-t vennék. én majdnem ennyiért vettem a 13-asom, de abban már a legújabb szériás proci van (P-sorozat) sli (!! :Y ) grafikus processzorral 4 gigabyte rammal plusz a proci és ramok 1066-os FSB-n kommunikálnak... már-már igazi future tech... ráadásul elég kicsi ahhoz, hogy kinyiljon a képernyő egy repülőn vagy buszon is... én nagyon imádom

Üdv,

Ernesto

(#12220) asadasad22 válasza Che Guevara (#12217) üzenetére


asadasad22
őstag

hmm, én usa-ból fogom intézni a vételt (várhatóan júni-júli között vhogy), szóval hasonló cipőben járhatunk.. én rákérdeztem náluk is és az itthoni dellnél is, és mind2 helyen határozottan azt hallottam, hogy nemzetközi garancia van, ami itt is érvényes. az pedig sztem mégnagyobb butaság, hogy nem lehetne kivinni az ország területéről, elvégre a laptop pont a hordozásra van kitalálva, reülőutakra, stb, szóval sztem ez biztosan nem igaz. vámot pedig gondolom csak akkor kell fizetni, ha új cuccot hozod be, ha mint a saját laptopod hozod (kibontva, használtan, stb), nem hiszem, hogy belekötnetnének, vagy hogy bármi közük lenne hozzá..

[ Szerkesztve ]

(#12221) phoeneex válasza Che Guevara (#12219) üzenetére


phoeneex
csendes tag

Arra vonatkozólag tipp, hogy itthon mikor lesz kapható? Illetve a vám kb. mennyi egy ilyen notira?

Megj.: Egyébként a Studio 1555-ben is P-sorozatú proci van (legalábbis rendelhető azzal is).

(#12222) Che Guevara válasza asadasad22 (#12220) üzenetére


Che Guevara
csendes tag

Én is a sajátomként hoztam, ezért természetesen nem vámköteles. (Értelmezésem szerint üzleti céllal nem hozható ki. Ha valaki kiutazik az országból nyilván kiviheti magával...) Igazán eddig nem néztem utána a garanciának, mert nem foglalkoztatott, de most megkérdeztem az online chat kollégától, hogy működik a garancia. Azt mondta: csak a három éves garancia nemzetközi. ("you need to purchase the 3 year onsite warranty, only that is valid internationally") Remélem, segitettem! Have a good deal!

Üdv,

Ernesto

(#12223) Che Guevara válasza phoeneex (#12221) üzenetére


Che Guevara
csendes tag

Oh, tényleg lehet rendelni P-sel! :R Sry. A vám mértékéről a VPOP honlapon tudsz érdeklődni (http://vam.gov.hu/viewBase.do?elementId=4657&modulId=2). De inkább nem irok ki belőle, mert az előbb se biztos, hogy jót irtam ezzel a 430 eurós értékhatárral... inkább azt mondom, el kell olvasni.
Hogy mikor lesz kapható azt én nem tudom... itthon még a korábbi modelleket is csak drágán lehet beszerezni - sztem.

Ernesto

(#12224) asadasad22 válasza Che Guevara (#12222) üzenetére


asadasad22
őstag

hát ez furcsa, mert nekem úgy mondták mind2 helyen, hogy érvényes mindenütt, hogy nem mondták, hogy csak a 3 éves esetében, és ebben nem is lenne sok logika sztem..

(#12225) Badb0y válasza phoeneex (#12221) üzenetére


Badb0y
addikt

Nincs vám, áfa van 20%.

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#12226) asadasad22 válasza asadasad22 (#12224) üzenetére


asadasad22
őstag

hmm, újra rákérdeztem, és most ugyanezt hallottam, amit mondasz: valóban csak 3 év és afelett lesz international a garancia.. jó ezt tudni, úgy látszik, kénytelen leszek olyat kérni, +80 dodóért..

(#12227) DIEGO15


DIEGO15
őstag

Észrevettem (lehet h valakinek nyilvánvaló) , hogy az akksi alatt van egy kártyaolvasó, és a SIM kártya pontosan beleillik, de ha beleteszek egyett akkor semmi sem történik, csak program hiányzik vagy az nem egy SIM kártya olvasó?

(#12228) Csepy válasza DIEGO15 (#12227) üzenetére


Csepy
őstag

A modem.

Regards: Csepy

Regards: Csepy

(#12229) Csepy válasza Csepy (#12228) üzenetére


Csepy
őstag

Mármint a HSDPA modem hiányzik a notidból. Jópénzért beszerezhető.

Regards: Csepy

Regards: Csepy

(#12230) DIEGO15 válasza Csepy (#12229) üzenetére


DIEGO15
őstag

Értem, köszi, bár nem hiszem, hogy szükségem lenne rá. ott a wifi meg a kéktyúk, és ha nagyon nincs más marad a jól bevált kábel.

(#12231) phoeneex


phoeneex
csendes tag

Kérdésem azokhoz szól, akik birtokolnak egy Studio 1537 notebook-ot és már használják egy ideje: milyen negatívumokat tudtok említeni a géppel kapcsolatban? Vásárlás előtt állok és érdekelne. Tesztet ugyan olvastam már párat, de szerintem tisztább képet kaphatok, ha olyanok véleményét kérem ki, akik huzamosabb ideje használják a gépet.

A következő negatívumokról olvastam:
- "hullámzó" billentyűzet
- nem eléggé érzékeny, nehezen kezelhető touchpad
- nem túl jó (szinhű) kijelző
- silány hangminőség --> itt a beépített hangszóró a tré, vagy maga a hangkártya, azaz pl. fülhallgatót, hangfalat rákötve sem tud élvezhető hangminőséget produkálni?

Minden infó jól jön, a fentieket pedig cáfoljátok vagy erősítsétek meg :)

[ Szerkesztve ]

(#12232) asadasad22 válasza asadasad22 (#12226) üzenetére


asadasad22
őstag

hajaj, közben kezd egyre sürgetőbbé válni a dolog, és nagyon nem akar jönni az az új kártya.. milyen jó gép van mostanában 15" körüli kijelzővel, max 3 kilóval, közepesen erős (9600gt-hd4600) videókártyával? nem is nagyon látok más alternatívát, ez pedig 4670-el tényleg kb tökéletes lenne, csak lehetne már vele kapni..

(#12233) vrrichie


vrrichie
csendes tag

Sziasztok!

A napokban jutottam hozzá egy dell inspiron 1545-ös laptop-hoz, de az istenért se tudok xpt telepíteni rá. Létezik hogy csak vista megy rá és sehogy se lehet kijátszani és xp tenni rá?

Köszönöm előre a választ!

(#12234) DIEGO15 válasza vrrichie (#12233) üzenetére


DIEGO15
őstag

Valahol, biztos létezik, de ha nem találsz tegyél fel Win 7et, esküszöm jobb, mint az xp!

(#12235) DIEGO15 válasza phoeneex (#12231) üzenetére


DIEGO15
őstag

Egy idelye már megvan nekem.
- A bill nem hullámzik egyáltalán, vagyis ez nem igaz, minimálisan igen, de szerintem ez minden gépnél így van. Az az igazság hogy úgy van fizikailag beállítva a bill hogy bármilyen szögből nézed hullámzást látsz benne, de ez csak optikai csalódás, lassan már vízmártéket is használni fogok, hogy ezt bebizonyítsam.
- A touchpad szerintem túlérzékeny és ezzel nincs is semmi baj, sőt olyan mint egy megszokott touchpad, viszont én kikapcsoltam, mert ha írok véletlenül mindíg megérintem és akkor elkattint valahova.
- Nagyon jó minőségű kijelző, sokat még nem láttam, de ennél színhűbbel még nem találkoztam.
- A beépített speakers télleg szar, de a hangártya az fasza benne,szal bármi mást dugsz rá, akkor olyan amilyennek lennie kell.

Annyi baja van nekem, h a az akksi lötyög kb 1mm kilengése van, de ezt megoldottam egy A4es lappal osszehajtogatva, mögétéve.
A monitor pedig nekem hullámzik egy kicsit, lehet, hogy azért mert minimális fenyerőn használom.(Olyan mint amikor a TVben látod h egy monitort vesznek,na nem annyira durván, nem zavaró egyáltalán,csak megjegyeztem.)

Ezek az én tapasztalataim, de lehet, hogy neked mások lesznek jobb-rosszabb, minden gép más.

[ Szerkesztve ]

(#12236) phoeneex válasza DIEGO15 (#12235) üzenetére


phoeneex
csendes tag

"Stuff taken off the prior Studio 15 models (following features have been removed in the 1555)

* IR Receiver and remote control
* Wi-fi Catcher
* Touch Sensitive Media control buttons
* Fingerprint Reader
* Designs on the palmrest"

Nem egészen értem, hogy miért olyan nagy újítás, hogy egy csomó funkciót kiszedtek a 1555-ben. Az érintőgombokkal sincs problémád? Egyébként milyen a kijelződ, LED-es vagy "sima"? Mert lehet többfélével is kapni. Ami még érdekelne, hogy a fényerő elegendő-e akkor, ha mondjuk nem egy árnyékos helyen ülsz, hanem ahol már kicsit tükröződik is. Illetve mennyire van gyenge pontja a notinak, mennyire sérülékeny (pl. a fedlapja)?

(#12237) DIEGO15 válasza phoeneex (#12236) üzenetére


DIEGO15
őstag

Az érontőgombok tökéletesen működnek, LED es kijelzőm van ami ugye elég fényes, de erős fényviszonyok közt is türhető. Masszívan van összerakva, de egy-két helyen a tervezésből adódóan, fura megoldások vannak, (összecsukott állapotban), a fedlap alatt nincs kitámasztva így azt könnyedén be lehet nyomni, eltörni nem lehet, vagyis nemhiszem, hogy emiatt sérülne, de elég fura. Ezen kívül a monitor alatti vízszintes keretlap is ugyanezzel a gondokkal küzd, kb 4mm re van a monitortól és semmi támaszték. Ami még fura , hogy a port meg a szöszöket úgy vonza mint a mágnes, de ez csak a sztatikus töltöttség miatt van így. Amiket leírtam, elviselhető hibák, némeike kiküszöbölhető, ezen kívül, eddig nem találkoztam gyenge ponttal.

(#12238) herrLeon válasza vrrichie (#12233) üzenetére


herrLeon
tag

Bios-t nézd meg, merevlemez beállitásait kell átlöni...asch jó vistához, win7-hez. IDE jó xp-hez.

DELL Inspiron 17 Windows 7

(#12239) vycman


vycman
tag

Érdekelnének a kijelző adatai. Válaszidő, fényerősség, kontraszt arány... Ezeket valahol meg tudom nézni nem tudjátok?

(#12240) Csepy válasza herrLeon (#12238) üzenetére


Csepy
őstag

ACHI :P

Regards: Csepy

Regards: Csepy

(#12241) DIEGO15


DIEGO15
őstag

megjelent tegnap egy kisebb probléma. azt vettem észre h elindítom elkezd tölteni a bios normálisan és egyszer csak megáll a töltésben. Aztán nagynehezen rájöttem, h van egy beragadó gombom ami okozta az egészet. a "le" gomb. nemtom, hogy ez egyszeri volt, vagy tényleg van velem valami, de nem lenne jó ha mári telefonálhatnék a szervízbe...

(#12242) premete válasza Csepy (#12240) üzenetére


premete
veterán

az mi? Talán Advanced Host Controller Interface (AHCI) :)

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#12243) Raga


Raga
senior tag

Sziasztok!

Segítsetek légyszi.

Dell Inspiron 1525 laptopm van.
A Win XP-t telepítem fel rá.
Feltettem minden drivert ami a dell honlapon van, továbbá feltettem az ide belinkelt drivercsomagot is.
Ha megnézem az eszközkezelőt akkor kérdőjeles maradt az egyéb eszközök és alatta a hálózati vezérlő, továbbá az alattuk lévő elemek menüben két darab ismeretlen eszköz.
Vaslamint ha elindul a windows kiírja, hogy a batteryt nem tudta telepíteni forduljak a hardver gyártójához.

(#12244) herrLeon válasza Raga (#12243) üzenetére


herrLeon
tag

Elöbb visszakérdeznék, XP Véletlenül nem Carlosca xp?

DELL Inspiron 17 Windows 7

(#12245) Raga válasza herrLeon (#12244) üzenetére


Raga
senior tag

De de Carlosca XP 2009.04.30.

(#12246) herrLeon válasza Raga (#12245) üzenetére


herrLeon
tag

Gondoltam, nállam is ez volt, tedd fel egyel korábbi verzióját és máris minden gond megoldva.

DELL Inspiron 17 Windows 7

(#12247) Raga válasza herrLeon (#12246) üzenetére


Raga
senior tag

Köszike.
Sejtettem, hogy a windows a gáz, mert nekem elca van és azzal nincs baj.

(#12248) vycman válasza herrLeon (#12246) üzenetére


vycman
tag

Nálam a carlosca xp 04.16-os-nál is ugyanilyen gondok voltak... Aztán feltettem a sima SP2-es XP-t.

(#12249) Raga válasza vycman (#12248) üzenetére


Raga
senior tag

Én most rajtahagytam egyenlőre, de újra kell raknom mert nincs wifi sem.
Melyik a wifi driver?

(#12250) vycman válasza Raga (#12249) üzenetére


vycman
tag

Hogy érted, hgy melyik a wifi driver? Rakd újra az egészet, egy sima SP2-es vagy SP3-as XP-t tegyél fel, utána installáld fel a drivereket és működni fog minden. Nálam is így volt. Először se wifi, se bt, se lan.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.