Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#20001) norbi19884 válasza wolfy84 (#20000) üzenetére


norbi19884
tag

Hali!

Lenne egy msi mega pc-s kérdésem szabvány atx táp miért nem jó bele? Persze a méreteket leszámítva hogy nagyobb ha rádugom csak hülye nyeszergő hangot ad ki.

(#20002) kosian24


kosian24
tag

Sziasztok!
Azért ide írok, mert én alaplap hibára gyanakszom. A jelenség a következő: bekapcsolom a gépet és csak egy pillanatra felvillan (van amikor még ennyi sincs, csak se kép, se hang) és annyi, a gép nem indul el. Ezután ha kihúzgálok kábeleket és visszadugdosom, vagy a tápot szedem ki és teszem vissza, akkor van amikor elindul, de másnap megint ugyanez.
Próbáltam másik táppal is (vettem újat...) próbáltam memóriák, vinyók nélkül, másik procival, de mindig ugyanez. Mi lehet a baj? Vennék új alaplapot, csak még nem vagyok teljesen biztos benne, hogy az a rossz. Bár másra már nem tudok gondolni.
A válaszokat előre is köszi!
Üdv.

Live to Ride, Ride to Live... Motorozás nélkül is lehet élni, csak nem érdemes!

(#20003) aero. válasza wolfy84 (#20000) üzenetére


aero.
veterán
LOGOUT blog

kétlem, hogy lenne windows 7-re drivere.

(#20004) aero. válasza kosian24 (#20002) üzenetére


aero.
veterán
LOGOUT blog

nagy valószínűséggel alaplap, ha másik táppal is próbáltad. jó lenne ha tudnál szerezni egy kölcsön alaplapot a kipróbálás erejéig és akkor meggyőződhetsz róla :K

(#20005) #65675776 válasza norbi19884 (#20001) üzenetére


#65675776
törölt tag

Brand gépek esetén előfordul, hogy szándékosan más kiosztást alkalmaznak a tápcsatlakozó esetében.

(#20006) zsela


zsela
tag

#19938-ra valami ötlet :F :F

PH megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php&nev=zsela

(#20007) Lenry válasza zsela (#20006) üzenetére


Lenry
félisten

valószínűleg meghalt a slot. ne használd

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#20008) Dr. Romano


Dr. Romano
veterán

Sziasztok!

Unokaöcsmémék most hozták a gépüket (Asus P4P800 SE; Celeron 2,66GHz, 1,5GB RAM, Radeon HD 3450, FSP 350 PNR), hogy rossz. Bekapcsolás után felpörögnek a ventik, de se kép (monitor standby) se hang (alaplapi speaker nem csipog).
Lehúztam mindent, úgy sem ment. Kiszedtem az összes ramot és a vga-t is, de úgy sem csipog a lap.
Meglestem a procit is. Kinézetre hibátlan (az alaplap szintén)
Egyik napról a másikra csinálta ezt nekik.
2 óra elteltével mikor kiszedtem a lapot hogy meglessem újra bekapcsolás után fura dolgot tapasztaltam. Kb. 20 másodpercig járattam a lapot csak procival de megint nem jelzett a vga és ram hiánya miatt.
Mikor kikapcsoltam a gépet megérintettem a procit, ami hideg volt. Utánna megfogtam az északi híd bordáját, ami igencsak meleg lett! (20s alatt melegedett fel).

Szerintetek egyértelműen a deszka a hibás vagy a proci?

[ Szerkesztve ]

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#20009) Lenry válasza Dr. Romano (#20008) üzenetére


Lenry
félisten

milyen lap?

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#20010) Dr. Romano válasza Lenry (#20009) üzenetére


Dr. Romano
veterán

Bocsi lemaradt de már beszerkesztettem: Asus P4P800 SE :)

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#20011) aero. válasza Dr. Romano (#20008) üzenetére


aero.
veterán
LOGOUT blog

az ilyen hibák általában alaplap halálozásra utalnak :(

(#20012) Lenry válasza Dr. Romano (#20010) üzenetére


Lenry
félisten

nekem P4P800-VM játszik ilyet....
olyankor áramtalanítom, aztán vagy megjavul, vagy megint áramtalanítok... lövésem nincs miért csinálja

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#20013) Dr. Romano válasza Lenry (#20012) üzenetére


Dr. Romano
veterán

Mondták ők is hogy egy darabig náluk is úgy működött ahogy nálad. Párszor áramtalanítani kellett hogy induljon, de mostmár full nem indul be egyáltalán. Bios reset is megvolt már vagy 2x de semmi.... :( (lehet hogy akkor nálad is a végét járja, de ne legyen igazam!)
Mi a fenétől mehetett szét?
Pont azért is vetettem a gépükbe jó tápot/lapot hogy ne legyen ilyen elhalálozásos gondjuk mint anno az Asrock + Codegen párossal. Hihetetlen hogy ezzel a kombóval is megtörtént szinte ugyanaz...

[ Szerkesztve ]

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#20014) Lenry válasza Dr. Romano (#20013) üzenetére


Lenry
félisten

lövésem nincs, mitől csinálhatja ezt, de nálam már vagy másfél éve ez megy. először tápra gyanakodtam, mert egy noname 300as hajtotta, de tápcsere után is csinálja

remélem az enyém nem szándékozik meghalni, mert nem lenne olcsó szerezni egy másik, normális, P4es, AGP-s, DDR1-es lapot

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#20015) karell20


karell20
csendes tag

Megoldódott, ott lapult az eszközkezelőben, eltávolítottam, utána új hardver hozzáadása, ott már látta, csak annyi, hogy exlorer és drwatson hibát észlelt és leállt, azóta minden okés.

AMD 7750 BE, MSI K9A2VM-F V2, Kingmax 2x1GB 1066Mhz Dual, Gigabyte 9600GT HP

(#20016) zso73


zso73
veterán

Sziasztok!
Melyik a legjobb biosz az NF7 REv.: 1.2-höz?

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#20017) jozef72


jozef72
tag

Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni,mert sehogy nem bírom beállítani a Gíga GA-EP45T-UD3P lap biosát.Jelenlegi beállításokkal 51 percig bírja az Orthost,úgy hogy a ramok is terhelve vannak.[link][link][link].Nem is lenne semmi gond,játék közben sem fagy,az újraindításokat is bírja.Rendesen megy minden.De mikor rendesen lekapcsolom nagy sípolással alapon indul el,Ezt sem csinálja mindig,talán minden második harmadik indításnál.A biosban a következő hibaüzi fogad.[link].Sajnos nem tom mi a gond,mert ha semmin nem változtatok,nyomok egy entert,F10,és indul a gép,de van amikor csak második 3. nekifutásra.A RAm feszültséget feljebb vagy lejjebb rakom,akkor nem bírja az orthost.Nagy nehézségek árán jutottam el eddig,mire ennyire beállítottam,azért is fotóztam le.Mert ha állítok valamin nem bírja az Orthost.Segítsetek mert megőrít,már 2 hete kínlódok vele,remélem nem a lap rossz. :R
CPU,VGA,vízzel hűtve:[link]
F7-es Bios

[ Szerkesztve ]

Aranyszabály,akié az arany,az hozza a szabályt.

(#20018) jozef72


jozef72
tag

Performance level 10

Aranyszabály,akié az arany,az hozza a szabályt.

(#20019) 426os


426os
őstag

Sziasztok!
Remélem jó helyre írok :)
Az lenne a problémám, hogy van nekem egy Pine PM-V01A tipusú alaplapom. Itthon kipróbáltam egy GF mx400-as videókarival, 600-as procial. Tökéletesen működött, semmi gond nem volt vele. Aztán átvittem ismerősömhöz, akinek szánva volt a deszka, szépen összeraktam annyi különbséggel, hogy egy 700-as celeron proci került bele és másik táp alá került. Ekkor kezdődött az egész dolog, ugyanis bekapcsoláskor se kép se hang. Amikor nem volt benne ram, akkor szépen sípolt, de nem mutatott semmit. A procit átcseréltem a 600-asra, de azzal se történt semmi. Egy csomó próbálgatás után (mindent lehúztam, külön külön rádugtam, több monitort próbáltam, másik videókarival és rammal is néztem) aztán végül csak elindult. Beléptem a bios-ba (első indításnál mindg benézek, hogy minden rendben van-e), nem állítottam át semmit, azonban az újraindítást követően megint nem volt kép. Azonban innetől kezdve végleg. Próbáltam aztán azzal a táppal is, amivel eredetileg ment, de azzal sem. Elvileg működik az alaplap, csak kép nincs. Azóta próbáltam PCI-os és ISA-s videókarival is, de semmi.
Gondoltam már arra is, hogy az a vargáné táp (eredetileg 235W) nyírta ki, amivel mennie kellett volna később, de ez azért nem valószínű, mert az most is üzemben van egy másik p3mas gépben, semmi gond vele.
Ebben szeretném a segítségeteket kérni, hátha van valakinek ötlete, vagy tapasztalata e téren. Köszönöm, hogy elolvastátok.
üdv,
batonyo.

.

(#20020) Badman 4ever válasza 426os (#20019) üzenetére


Badman 4ever
őstag

Memóriahibára gondolnék első körben a sípolás miatt. Tisztítsd meg a foglalatokat, cserélgesd a memóriamodulokat a fogalaltok közt, esetleg másik memóval próbálkozz és utána nézd meg megy-e.

Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!

(#20021) Alastair' válasza 426os (#20019) üzenetére


Alastair'
nagyúr

Egy szép nagy Clear CMOS-t nem próbáltál? Az sokszor megoldás ilyen hibánál.

Alister from Hell

(#20022) Lacitomi3


Lacitomi3
csendes tag

Sziasztok! Nem tudom, hogy jó helyre írom e a problémámat, és még ehhez igazán hasonlót sem találtam. A számítógépemet portalanítás céljából szétszedtem , kiporoltam, majd mikor összeraktam a következő probléma áll fent. A tápkábel bedugásakor elindul az alaplap azonnal,és csak a tápkábel kihúzásával lehet leállítani, közben semilyen hibajelző hangot nem ad, kép nincs nem bootol,...pörögnek a ventik világítanak a ledek még a vinyókat is bekapcsolja. Már mindenhogy próbáltam beindítani,de minden esetben ugyan ez a probléma. 6teljessen jó elemet próbáltam bele(tuti, hogy jók, műszerrel mértem)
3 tápegységgel próbálkoztam amik szintén tökéletesen működnek. Ha a 12voltos 4pin es csatit nem dugom rá a lapra akkor is ugyan ez a hiba áll fent. Próbáltam bioszt törölni is, de az sem segített. Az alaplapot nagyítóval teljesen átnéztem, nem találtam rajta semmi furcsát, minden kondi, minden forrasztás, alkatrész teljesen ép. És a szétszedés is teljesen szabályos volt, (van tapasztalatom ezen a téren.) De ilyennel még nem találkoztam, illetve egyszer ahol ugyan ez a probléma volt, annyi különbséggel hogy ott a tápon lévő kapcsoló gombbal való ki és rögtön bekapcsolásnál elindult a gép, de ott egy elemcsere hárította a problémát..Ha valakinek van valami ötlete szívesen venném, az alaplap típusa egy Asus K8n4 E SE
Előre is köszi

(#20023) Badman 4ever válasza Lacitomi3 (#20022) üzenetére


Badman 4ever
őstag

Statikusan feltöltődött a gépházad. Ha kiveszed az alaplapot a gépházból és úgy rakod össze a géped akkor menni fog. Ilyenkor 2 megoldás létezik a többlettöltés levezetésére (saját tapasztalatból merítve):
1. Valahogy földeled a gépházat (dróttal összekötöd a fűtőtesttel).
2. Vársz. :)

Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!

(#20024) Lacitomi3


Lacitomi3
csendes tag

Ohh, köszi a gyors választ, de már probáltam, fél napig egy asztalon probálgattam az alaplapot ház nélkül, csak alaplap+proci+ház...Bár ez érdekes amit mondasz, ilyet még nem is halottam :)

(#20025) Lacitomi3


Lacitomi3
csendes tag

előző hozzászólásomban véletlenül odairtam h +ház.. szal jelen pillanatban is a szanaszétt van a gép messze a háztól..csak alaplap+proci meg egy táp.. és ennyi, de ugyan az..ahogy bedugom a tápot indul az alaplap :( Pedig elvileg csak akkor kapcsolhatna be ha az alaplap leviszi azt a bizonyos +5V ot 0 közelire..nem igaz? lehet, hogy tönkrement az alaplap?:S :/

(#20026) 426os


426os
őstag

Nem, a memóriával nincsen gond, több modullal is próbáltam, amik 100%, hogy jók. Olyankor sípol, ha nincs benne ram, de ez normális. Próbáltam már cmos resetet, elemet is cseréltem. Minden elképzelhető dolgot csináltam vele, de semmi. Gondoltam hátha tud itt valaki segíteni, mert a remény még él bennem.

.

(#20027) Lacitomi3 válasza 426os (#20026) üzenetére


Lacitomi3
csendes tag

Esetleg próbálj meg szerezni egy olyan tápot, aminek a hátulján van kapcsoló gomb, és mikor bekapcsolod a gépet, ne villámgyorsan, de gyorsan próbáld meg ki és bekapcsolni a tápot. Nem egészséges a gépnek de én tuti kipróbálnám....vagy tartsd benyomva a reset gombot miközben bekapcsolod a gépet, majd 2-3 másodperc múlva engedd el...

(#20028) 426os válasza Lacitomi3 (#20027) üzenetére


426os
őstag

Kipróbáltam, sajnos nem segített. Érdekes dolgok történnek mostanában. Ott van például a te deszkád is...

.

(#20029) Lacitomi3


Lacitomi3
csendes tag

Jaja, de az a legdurvább hogy elég széles körbe járok gépeket szerelni..hobbiból haverok ismerősök..azok haverjai..stb..És eddig nem volt még olyan gép ami ne tudtam volna megcsinálni..de a sajátom kifog rajtam és ez már a 2. XD hihetetlen

(#20030) Badman 4ever válasza Lacitomi3 (#20029) üzenetére


Badman 4ever
őstag

Várjál, maga az áramkör is feltöltődhetett az alaplapon és akkor idő kérdése az egész, míg helyreáll a rend a gépben.

Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!

(#20031) zso73 válasza 426os (#20019) üzenetére


zso73
veterán

1. Másik táp. Egyébként milyennel próbálod?
2. Nagyob tehelés a tápnak. Pl winyók.
2.Cmos clear, és nem piszkálás.
4. Proci- ki-be

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#20032) Lacitomi3 válasza Badman 4ever (#20030) üzenetére


Lacitomi3
csendes tag

Várok...:) De kb mennyi időt? mert ez a dolog nem most történt, kb. 1 hete!
De tulajdonképpen nem értem, hogyan tud feltöltődni statikusan, mivel ahogy bedugom a tápot elvileg földelve van az egész ház...és az egész áramkör..:(:S Nem vagyok nagy műszaki ember, nem értem egyszerüen...

(#20033) zso73 válasza Lacitomi3 (#20032) üzenetére


zso73
veterán

Szerintem nézd át az alaplapra dugott kábeleket nincs e félredugva valami. Pl a power gomb helyére valami....LED, vagy hangszóró.

A statikus feltöltődés ellen érdemes megfogni a gép házát szerelés előtt.

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#20034) Lacitomi3


Lacitomi3
csendes tag

Már átnéztem...minden jó..Különben is le van húzva minden! Csak a táp csatik vannak rádugva! Semmi más! De áram hatására így is rögtön elindul! Most olvastam egy dolgot a kézikönyvében, miszerint: minimum 350Wos táp kell neki különben nem bootol a gép...de erre most jött volna rá a gép? 2 évet ment 300W osal.sztem még sok is neki..:D .Meg persze hiába bootolna...nem oldodna meg az áram hatására pöccre indulás...:)

(#20035) hoffman_


hoffman_
nagyúr

Előrebocsájtom, nem tudom hova írjak, a főbb alkatrészekhez mind bekopizom az írást..

Meghalt a gépem ugyanis. Az elmúlt 3 hónapban másodszor. Az első egy FSP Bluestorm II 500W halála volt... Szereztem egy 400W-os giga tápot FSP belsővel. Az elmúlt 1hónapban 2x fordult elő, hogy játék közben kikapcsolt(CoD5, online). Tegnap még fórumoztam vele éjfél utánig. Ma nem voltam itthon, öcsém szeretett volna játszani vele, és 2x hívot, hogy nem jó a gép. Na mondom szuper, majd ha hazaértem. Ahogy megjöttem, bekapcsolta, semmi baja, elindult. 20 perc Test Dive Unlimtied után hív, hogy baj van. Teljesen megfagyott a kép, a hang, minden. Ilyet már csinált, de nem volt gond, reinstall megoldotta. Most nem... Elndul, venti(k) felpörög(nek), majd újraindul. Ventik pörögnek, procihűtő nem, és nincs jel a képernyőn, a monitor alszik. Újraindítom, akkor megint ugyanez, egy pici indulás, majd reinstal, utána pedig megy, de mégsem. No kép, no prociventi. Kihúztam midnen kábelt, újradugtam, gépen belül és kívül is. Semmi.

Én vga-ra, vagy tápra tippelek. De igazából ötltem sincs, haver sincs, aki "kocka" és tudnék alkatrészt kölcsönkérni.

Ötlet? Nem nagyon van pénzem gépet javítani, ha hulla, akkor megszoptam. Ez van. :(

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#20036) szki válasza hoffman_ (#20035) üzenetére


szki
őstag

Alaplap áramellátás szerintem. Milyen kondik vannak rajta? Esetleg kondi púposodás? Kifolyt elektrolit?

(#20037) hoffman_ válasza szki (#20036) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Giga 965P DS3P lapom van, ugye, az első szériás Ultra Durable kondik vannak rajta, szilárd-elektrolitos. Semmi deformálódás, vagy folyás, sehol, makulátlan a lap :(

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#20038) zso73 válasza hoffman_ (#20037) üzenetére


zso73
veterán

Tedd a procit alapra. ( Cmos reset.)

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#20039) hoffman_ válasza zso73 (#20038) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Amint lesz időm megcsinálom. Viszont ez lesz az első :B Jumper fel, elindít és ennyi? Vagyis mit, hogyan? :B

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#20040) aero. válasza hoffman_ (#20039) üzenetére


aero.
veterán
LOGOUT blog

megnézed hol van a lapon, 3 tűből áll, kettőn van a jumper, kiveszed és átrakod a másik részére, vársz 5 másodpercet, majd vissza, és indít :)

(#20041) hoffman_ válasza aero. (#20040) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Mindezt kikapcsolt gépnél csinálom? Nem értem én ezt, akkor hogy dolgozik? :DDD

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#20042) zso73 válasza hoffman_ (#20041) üzenetére


zso73
veterán

Még a gépet is húzd ki a konnektorból!! :K

[ Szerkesztve ]

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#20043) Tom5


Tom5
addikt

Sziasztok.

MSI k9n neo-f v2 lap felismeri az AMD 7750-es procit?! :F

(#20044) aero. válasza Tom5 (#20043) üzenetére


aero.
veterán
LOGOUT blog

Socket AM2 (Athlon 64 FX / 64 X2 / 64 / Sempron)

szóval szerintem nem megy bele az athlon x2, meg az am2+ ... bár nem vagyok nagyon amd-s

(#20045) zso73 válasza Tom5 (#20043) üzenetére


zso73
veterán

Szerintem gázos, mert nem AM2+-os a lap.
Az alaplap
A 7750-hez ajánlott lapok AMD oldal
MSI K9A2 ez viszi

[ Szerkesztve ]

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#20046) kacsa83


kacsa83
csendes tag

Sziasztok! HELP! Shuttle mv21-es lapba (Everest szerint agp: 2-4x) beletolható-e 8x-os gigabyte GF 5500 GT?

Elegem van

(#20047) mordel


mordel
csendes tag

Sziasztok. Gigabyte x48DQ6 -om van. Az lenne a kérdésem melyik az a legjobb ddr2-es ram amelyik még vagy már kapható magyarországon. 2*2gb-re gondoltam. A gyártó oldala szerint 1.8V-ot ad a memória feszültségnek és a biosban úgy néztem ezt még +0.3V-vel tudom megtoldani, de nem vagyok biztos benne hogy az jó ötlet, meg nem tudom hogy kell pontosan beállítani az adott memória típushoz. Vagy van olyan is amelyik 1.8V-on kihozza a gyári értékét 1066MHZ-et, vagy 1150MHZ-et. Tehát milyen ramot, meg hogy hozza ki azt az értéket?

(#20048) Lacitomi3 válasza kacsa83 (#20046) üzenetére


Lacitomi3
csendes tag

Tökéletesen fog működni, de persze nem fogja kihasználni a 8x.. maximum 4X !

(#20049) AMD Power


AMD Power
titán

Erről mi a vélemény?

GIGABYTE GA-MA770T-UD3P

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#20050) Joccccc


Joccccc
csendes tag

Hali!

Tud mondani valaki egy olyan lapod ami AM2+/AM3 (PhenomII lesz benne) és van rajta legalább egy PCIe x4 slot. Akár integrált vga is lehet. Sehol nem találok ilyet.
Gondolom azért mert a nagy könyv szerint egy PCIe x4 kártya megy x16 slotban is, de forgalmazó szerint a 3ware 9590 nem megy... ha ez utóbbit megcáfolja valaki az is megfelel válasznak :)

Jocc

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.