Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-11-12 16:20:20

LOGOUT.hu

Autóhifi

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#75351) zarew válasza Tam1878 (#75350) üzenetére


zarew
senior tag

Mindig azt mondom a legjobb akkor a helyzet, ha feltekered a gyári hangkeltődet, rátekered a basst meg a cincogit ludness gombot benyomod és húdejószól! Az én véleményem szerint, akkor érdemes hangprocesszorban gondolkodni, ha hallottál már jól beállított rendszert, és igényed no meg főleg pénzed is van teljes rendszert kiépíteni. Ilyenkor már érdemes a rendszer elemeit összeválogatni nem a legolcsóbb hirtelen talált használt cuccokat beszerezni . Az én esetemben meg sem próbáltam (illetve próbáltam , de csak játékból) magamnak beállítani a procit , ezért keresnem kellett egy hozzáértőt aki az autó akusztikájához szabja a hangzást.( A beszerelést magamnak megoldottam. Ez a 4. kocsim amit csinálok. Másnak semmi pénzért! ) A laptopon a beállítási felület látványa is tanácstalan kétségbeeséssel és teljes értetlenséggel töltött el. Szerencsére találtam hozzáértőt, de mivel ez 8 óra elfoglaltság is lehet nincs ingyen. Cserébe kaptam egy részletgazdag tisztán szóló nagyon pontosan elhelyezett színpadképet, akusztikus hangszerekkel is tiszta dinamikus hangzást. De a Metallica S&M albuma is úgy tud szólni, hogy nem tudsz kiszállni a kocsiból.
De a szaladgálós autómban egy Kenwood bt 356 van egy egyszerűbb 16 cm komponens szettel 3 régi Alpine erősítővel és ősrégi RF reflexládával. Ezt magamnak állítottam be de nagyon érzem a hiányosságait ami nyilván az én bénaságom is. És ügye ebben is van DSP ami ügye a mindegyik csatornának a jeleit képes időben változtatni, késleltetni illetve a hangképet az utastér elcseszett torz akusztikájához "visszatorzítani". De nyilván van különbség egy negyvenezres fej DSP-je és egy 10x annyiba kerülő DSP között.

(#75352) bokarcsi71 válasza zarew (#75351) üzenetére


bokarcsi71
aktív tag

Szia! Megkérdezhetem hogy hol találtál hozzáértőt, aki beállította rendszered?

(#75353) zarew válasza bokarcsi71 (#75352) üzenetére


zarew
senior tag

Persze Budapesten, Kozák András

(#75354) Tam1878 válasza zarew (#75351) üzenetére


Tam1878
csendes tag

Igényem lenne egy jó rendszerre, de mivel a közel-távoli ismerősi körömben senkit sem érdekel ez a téma, ezért alkalmam még nem volt hallgatni olyat ami jó is lenne. Van egy lélektani határ nálam az árával kapcsolatban, ami kb 500.000 Ft. Itt tartok most, meg ugye közben képbe került ez a DSP, amiről eddig azt sem tudtam, hogy micsoda :D

(#75355) queens válasza zarew (#75351) üzenetére


queens
csendes tag

szia!

nekem is 356-osom van, és olvasom ezt a dsp dolgot, hogy mi fán terem, egyelőre homályos, de biztos vagyok benne, hogy bármi is szól a kocsiban, a fej maga tud szépíteni a hangzáson, az nem elég ha beszerelik az új hangszórókat.
ha esetleg van valami jó beállítási vagy magyarázó videód, szívesen venném.

köszönöm

amit találtam:

DSP
Equalizer Type grafikus menü
Frekvencia sáv 13 sáv
Frequency band - Front 62.5Hz ~ 16kHz
Ekvalézer gain –9db ~ +9db
Q Control 0.25/ 0.50/ 1.00/ 2.00
High Pass Filter frequency Through/50 ~ 220 (Hz)
High Pass Filter Slope -12/-18/-24 dB/Oct
Low Pass Filter frequency 50 ~ 120(Hz)/Through
Low Pass Filter Slope -12/-18/-24 dB/Oct
Időkorrekció 0 — 610cm(2 cm step)

(#75356) 8th válasza 8th (#75323) üzenetére


8th
addikt

Na, megoldottam. Teleragasztottam az ajtókat 2mm-es CTK Standard Pro lapokkal. Remélem nem nyúltam mellé vele nagyon mert fogalma sincs milyen minőséget képvisel. mod: Azt látom, hogy itt se nagyon kell választ várni egyszerűnek tűnő kérdésekre. Az utóbbi években kibaszott belterjes hellyé vált a ph fórum. A szakmai topikokban hardcore userek értekeznek egymással, a kérdésével betévedő egyszeri halandó meg levegőnek van nézve...

[ Szerkesztve ]

"Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

(#75357) troll81 válasza 8th (#75356) üzenetére


troll81
addikt

Szia jót nekem is az van bent nem nyúltal mellé.
Nem tudom mire gondolsz a pH val kapcsolatban.
Minden változik.
Sokan nem is olvassák a régi topikokat ki nőttek érdektelen lett.
Aki felteved neha válaszol bármire is. :R

(#75358) queens válasza 8th (#75356) üzenetére


queens
csendes tag

Szia!

És milyen lett a hangzás?
Fullra ragasztottad ,vagy csak részletekben?

(#75359) Jeffi


Jeffi
aktív tag

Valakinek van esetleg személyes tapasztalata a Focal Bomba BP20 mélyládával? Nagyjából ~50ezres áron tudnék hozzá jutni. Vagy valami más ajánlat ilyen áron? Egy skyactive mazda 3-asba lenne, ahol nem olyan egyszerű a bekötése, ezért fontos hogy aktív kell legyen, és maximum 300w teljesítményű.

X1X

(#75360) Dottorei


Dottorei
tag

Hi! Porsche 987-ben szeretnék fejegységet cseréltetni, ezt néztem ki: [link] . Van valakinek tapasztalata vele? Esetleg más fejegység?

(#75361) 8th válasza queens (#75358) üzenetére


8th
addikt

A kezdeti szigeteletlen állapothoz képest hatalmas lett a javulás. Nem zenehallgatásra használom így "zenélés" közben a hangja nekem nem igazán volt fontos. Az ajtólemez közepére tettem egy egérpad méretű darabot belőle majd az ajtóbelsőt telibe ragasztottam légmentesre. Azonnal megszűnt az az érzésem mintha bedugult fülekkel hallgatnám a rádiót. Eddig nem volt semmi mély közép is gyenge magas meg zavaróan sok. Most már helyére kerültek a hangok és nem kell feltekerni a rádiót ugyanahhoz a hangerőshöz. Ez egy olcsó koax hangszóró most nagyjából olyan lett mint egy közepesen jó gyári hangszóró. És nekem ennyi elég is. Munkásautóba nem kell ennél jobb.

"Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

(#75362) zarew válasza Dottorei (#75360) üzenetére


zarew
senior tag

A tudásához, képest 8" 4/64 drága. Nem tudom mik az igényeid, mi van a kocsiban. Melyiket lehet beépíteni. De vannak ennél nagyobb tudású fejek is.
Pl. https://www.joyingauto.eu/joying-10-1-inch-2din-car-stereo-android-8-gps-navigation-system-autoradio-with-4gb-32gb.html
de nem tudom mi passzol a gyári helyre.

(#75363) Dottorei válasza zarew (#75362) üzenetére


Dottorei
tag

ez az hogy kompatibilis vagy sem

(#75364) Lusu válasza Tam1878 (#75354) üzenetére


Lusu
aktív tag

Zarew nagyon jól leírta, érdemes meghallgatni előtte egy jó rendszert, egyáltalán van-e rá igényed. Bár szerintem, ha valaki zenét akar hallgatni az autójába és beül meghallgatni egy tényleg jól beállított rendszert, kurvára nem akar majd mást az autójába :D
A DSP részt még kiegészítendő: igen, sok fejben van beépített DSP, de azok paraméterezhetősége édeskevés. Egy DSP-nek (legyen az külön álló vagy erősítőbe épített) csatornánként illik tudnia legalább időkorrekciót (ms-onként) szabadon paraméterezhető crossovert és egy parametrikus EQ-t. Ezt azért tudom, mert volt DSP-s fejem, a lehetőségek össze nem hasonlíthatók egy jó DSP-vel. A sajátomat én is magam építgetem de beleástam magam a laptopos mikrofonos részébe is, sok tanulni/tapasztalni való van még, de az irány jó és egyre jobb.
Visszatérve: Ha ez megvan és van hozzá aki be tudja hangolni, gyorsan megérti az ember, hogy autóban a legfontosabb dolog a hangolás. Lehet összevásárolni drága hangszórókat erősítőket és ha nem tetszik még drágábbakat, de legtöbbször hiába mert megszelidíteni csak DSP-vel lehet. (persze hazudok, passzív rendszer is tud csodát, de ahhoz az installernek is varázslónak kell lennie)
A rászánt 500-ból már nagyon szép dolgokat lehet kihozni, csak legyen aki a beépítésnek megfelelő komponenseket fogja ajánlani és nem feltétlen azt erőlteti amit épp forgalmaz hogy fogyjon a polcról de neked meg nem lesz ideális. És a beépítés után hangolni is fogja!!!

Amúgy Kozák Andrásra +1

Viszont ha miskolc közelében vagy, egy kis ízelitőt mutathatok az én autómban, mire számíthatsz egy jól beállított/beépített rendszertől.

(#75365) Tam1878 válasza Lusu (#75364) üzenetére


Tam1878
csendes tag

Köszönöm a válaszodat! :) A fejegység csere semmiképpen sem járható út, mivel az autó "custom" módban történő változtatásait onnan tudom állítgatni, úgyhogy mindenképpen az erősítő lesz a megoldás.

Kozák András elérhetőségét próbáltam amúgy előkeríteni valahonnan az internetről, két külön weblapot is találtam, amiből az egyik nem elérhető, a másik pedig egy pornó site :D Ha valaki rendelkezik egy valid elérhetőséggel hozzá, azt megköszönném, akár privátban is.

Szívesen meghallgatnám, de én veszprémi vagyok :( Ugyanitt, ha netán van a fórumon egy veszprémi vagy közeli tag, akinek van egy jó rendszere, az ne tartsa magában, mert szívesen meghallgatnám

(#75366) lautnermark válasza Tam1878 (#75365) üzenetére


lautnermark
aktív tag

Kozák Andris 06303373647 XV.kerület.
https://www.facebook.com/kozak.andras.7

(#75367) terapeuta007


terapeuta007
aktív tag

valaki ért ehhez?most ha kicserelem a fejegyseget akkor a feher csati az csak aux kimenet es nem kell bekotni az ujba? azon a feher csatin van audio kimenet? mert ha van akkor az kéne nekem. egy ilyentol hogy viszed hatra a jelet?

Jimi Hendrix-Purple Haze

(#75368) dmad válasza terapeuta007 (#75367) üzenetére


dmad
aktív tag

Szerintem ez a gyári rádió cd-tár vezérló része, arra szokták rárakni az aux bemenetet, vagy simán aux bemenet, vagy a display rész...pontosan nem tudom.
Tehát a táp rész elvileg nem ez.

Élj úgy, hogy.......

(#75369) terapeuta007 válasza dmad (#75368) üzenetére


terapeuta007
aktív tag

igen kiprobaltam mivan ha nincs bedugva. ez kommunikal a kis kijelzovel. az idot nemlehet allitani meg a hangerot nem irja ki a kijelzo meg hogy fm ha nincs bedugva.
de az erdekelne hogy vane rajta audio kimenet.
vagy azon a kerek 13pines valamin lehet audio kimenet?

Jimi Hendrix-Purple Haze

(#75370) dmad válasza terapeuta007 (#75369) üzenetére


dmad
aktív tag

Elvileg van egy külön soklábas csatlakozó is a rádión, abban van minden ami Neked kell, táp, hangszórók..
Pl. így:

Élj úgy, hogy.......

(#75371) terapeuta007 válasza dmad (#75370) üzenetére


terapeuta007
aktív tag

igenigen. azt jo tudni hogy vanbenne kimenet. koszi. ennek tudod mia neve a csatinak? kene venni eggyet.

Jimi Hendrix-Purple Haze

(#75372) Lackooo84


Lackooo84
nagyúr

Sziasztok, Tatabánya környékén tudtok valakit, aki megbízhatóan javít/szélez hangszórót? Egyik autós hangszórómon pár cm-n megadta magát a perem... :D

[ Szerkesztve ]

The Truth is out there...

(#75373) civicfan


civicfan
tag

Helló!
Megosztok egy kis segítséget! Hogyha valaki magassugárzót építene be, de nincs tartója, akkor így (is) lehet csinálni!
A magas Seas 27tffncg, jó magas jobb mint amit a Blam Relax szetthez adnak!
- Lehet venni internetes boltokban "akril gömböket" [link] Különböző átmérő van
- Az egyik felébe bele kell ragasztani a megfelelő átmérőjű gyűrűt, ami lehet valami műanyag fedél darab kivágva, vagy rétegelt lemez 3-4mm. Nekem van ismerősöm akinek hobbi lézergépe van, azzal kivágta rétegelt lemezből! Képet elmulasztottam készíteni róla!
- Aztán szórógittel lefújtam, nagyon jól tapad az akril gömbre! A gömbbe belül kikentem egy kis 2 komponensű autógittel, hogy ne törjön el!
- A tükörháromszögbe rögzítés: fúrtam egy 20mm lyukat, aztán belülre ráragasztottam egy darab faanyagot (gömb belesüllyesztés) aztán felcsavaroztam!
- Aztán az egészet lefújtam lökháritó spray-el, nekem ez vált be a legjobban!
Csináltam néhány képet!

[ Szerkesztve ]

(#75374) dmad válasza terapeuta007 (#75371) üzenetére


dmad
aktív tag

Sajnos nem tudom a nevét, és tudni kéne, hogy a rádió tud-e auxot kezelni..

Élj úgy, hogy.......

(#75375) terapeuta007 válasza dmad (#75374) üzenetére


terapeuta007
aktív tag

vennem kell fejegységet az fix.
a 30k-s bluetotos pioneert neztem.
vagy vkinek van tapasztalata az olcso bluetotos fejegysegekkel? pl orion?

Jimi Hendrix-Purple Haze

(#75376) vasi89 válasza terapeuta007 (#75375) üzenetére


vasi89
addikt

nekem volt orion pár évvel ezelőtt. az autó értéke sem volt túl nagy így nem akartam költeni erre sem csak kellett gyorsan valami. kb fél évig volt meg, amíg működött meglepően jól működött de kb 2,5 hónapig küldözgettem gariba. Folyton eldobálta az SD kártyát. De azt mondták a szervízben, hogy én még jól is jártam mert volt akinek menet közben 1-1 kátyú miatt kilőtte a kártyát :D szóval engedd el. Inkább akkor használtan valami régebbi pio, jvc, kenwood akármi.

(#75377) V8engines válasza terapeuta007 (#75375) üzenetére


V8engines
tag

Én nem vennék olcsó "kínait". Még a 2 din JVC-mel is szívtam/szívok. 2017-es, de már új korától buziskodik. :F

(#75378) Tam1878 válasza lautnermark (#75366) üzenetére


Tam1878
csendes tag

Köszi szépen! :)

(#75379) vasi79


vasi79
aktív tag

Üdv!

Ráléptem én is a hifi építés rögös útjára. A referencia egy E Mercedes HarmanKardon rendszer. Ezt próbálom egy Mk3 Focusban megvalósítani. Meg csak ajtószigetelés és első szett csere volt. Egyelőre messze a kívánt eredmény. Hifis által ajánlott dolgokat tervezek beépíteni. A zenei repertoár elég széles, de igazából a hangszerelt zenék a fő irány. Dire Straits, Eric Clapton, jazz, reggae, ska.. Erre az igényre és a kompaktságra Gladen SQL első szett, Mosconi Gladen Pico 2 és a pótkerékbe szerelhető Emphaser mélyet ajánlotta. Na meg egy jó ajtószigetelést. Nem tudom itt mi számít jónak. A külső lemezt belülről teljesen fentig szigeteltem, a belső lemezt belülről úgy 2/3ig az egyik ajtón. A másik ajtón már kívülről csináltam ugyanilyen magasságban. A gyártó sima fejegység cseréről lebeszélt a srác. Mit gondoltok erről a rendszerről így? Ja, kombi az autóm, de nem szeretnék extrem helyet elvenni sehonnan. Ezért a kompakt cucc.

(#75380) geza844


geza844
aktív tag

Sziasztok!

Gondolkozom, hogy fejlesztek kicsit a Lexus GS300-asomon, első lépésben a mélyszekciót.

Gyárilag egy 25cm-es, 40W-os, 8Ω-os hangszóró van a kalaptartóban, gondolom free air, bár persze nem látszik a csomagtartóban a hangszóró alja, teljesen be van burkolva, úgyhogy ebben nem vagyok egészen biztos, de azért induljunk ki abból, hogy free air.

Első körben arra gondoltam, hogy ezt cserélném valami komolyabbra, de nem nagyon találok free air hangszórókat, illetve nem is értek ezzel kapcsolatban valamit.

Azt olvastam, hogy a free air hangszórók egy jellegzetes paramétere az 1 felett Qts érték.
A Gladen kínálatában találtam free air hangszórókat (bár sajnos 25cm-eset nem), de pl. az RS 12 FA típus Qts értéke 0,53, az RS 15 FA típus Qts értéke pedig 0,54. Szóval ezt nem értem. Elmagyarázná valaki, hogy ezeknek a free air hangszóróknak miért ennyi a Qts értékük?

Milyen free air hangszórók ajánlottak?

Illetve milyen mono erősítővel hajtsam meg őket, ami lehetőleg D osztájú? Mert szeretném kárpit mőgé rejteni (a gyári erősítő mellé), szóval nem jó ha nagyon melegszik. Valamint jó esély van rá, hogy magas jelszintről tudom majd csak használni.

Köszönöm minden építő jellegű hozzászólást!

(#75381) terapeuta007 válasza geza844 (#75380) üzenetére


terapeuta007
aktív tag

[link]
én ezt ajanlom. nemtudom elfér-e. ez d osztaly 4 ohmon biztos nem forr fel zartterben. ezen van high level input is.
torokorszagbol jon. nekem 1het alatt ideert.

persze ha nem kell a 400w rms akkor hasonlo arban magyarorszagon is kapsz 100-250w erositoket bar azok szerintem mind AB osztalyok ebben az arkategoriaban.

[ Szerkesztve ]

Jimi Hendrix-Purple Haze

(#75382) Cry0


Cry0
őstag

sziasztok! alpine cda 117 ri nem képes ugye veszteség mentes formátumokat lejátszani, AAC vagy WMA jobb lehet mint egy sima mp3 ? mármint flacból átkonvertálva.illetve erre melyik program a legmegfelelőbb?

Iphone 15 Pro Max Kék Titán

(#75383) Lusu válasza Cry0 (#75382) üzenetére


Lusu
aktív tag

Azt hiszem az AAC-nek is, de a WMA-nak biztosan van veszteségmentes formátuma, de a használatijában benne lesz, hogy azokat a bitrátákat nem kezeli a fej... Én ezért raktam rá Gen 5-ös iPod-ot és az apple veszteségmentesét használtam kábellel.

(#75384) dmad válasza Lusu (#75383) üzenetére


dmad
aktív tag

Igen, ez egy jó megoldás lehet!!
Én is inkább iPodot használok, még usb helyett is. :D

Élj úgy, hogy.......

(#75385) terapeuta007


terapeuta007
aktív tag

Pioneer TS-W32S4 vagy ESX SX-1240 szerintetek?

Jimi Hendrix-Purple Haze

(#75386) schumy1


schumy1
aktív tag

Sziasztok!
Adott egy JVC KD-X342bt autórádió, és az a gondom vele, hogy elnémult a rádió, sőt nem is lehet hangolni, mert nem csinál semmit, csak az "M" villog. Próbáltam factory resetet, az előlap alatti resetet, de a hiba továbbra is fennál.
Találkozott már ilyennel valaki?
Régebben működött, aztán elkezdte azt csinálni emlékeim szerint hogy hol elment a rádió adás, hol nem, de gyanakodtam az antennára. Sima dróttal se csinál semmit.
Keresnie kellene antenna nélkül is.
Érdemes szervízbe vinni, vagy kuka?
USB, Bluetooth megy simán, mindent csinál, mindent lehet állítani egyébként.
A legnagyobb segítség az lenne, ha lenne itt olyan akinek ez a készüléke van, átraknánk az előlapot, hogy mit csinál, mert talán az előlappal lehet valami.

(#75387) DaFok


DaFok
csendes tag

Sziasztok,

Első szettet (Kick STC 6.2, normális hangváltóra cserélve a gyári, 90 watt rms) szeretnék hajtani erősítőről.

Amiket eddig találtam:
Sony XM-4520
Mac Red attack 2500
Bull AMP 2.100
Solid Audio MS2
JBL GTS150

A két öreg, Sony és JBL felé húz a szívem igazából, de érdekel a véleményetek melyik lenne alkalmas a feladatra.
A másik kérdésem, mivel az ülés alatt lesz helye csak, ekkora távra, kb 2 méter se, mekkora kábel lenne megfelelő ~100 wattnak? Illetve ha RCA-val kötöm össze az erősítőt és rádiót akkor a gyári csatit lehúzhatom az ISO-ról?
:R

(#75388) flymi


flymi
addikt
LOGOUT blog

Üdv!
Valaki homályosítson fel legyen kedves mi a különbség a két stp között a beszállítón kívül? :U Vagy rátapintottam a lényegre?
stp gb 2
stp gb 2.0

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#75389) vasi89 válasza flymi (#75388) üzenetére


vasi89
addikt

az egyiket az emag forgalmazza a másikat pedig nem. Ennyi az oka az árkülönbségnek, igen.

[ Szerkesztve ]

(#75390) flymi válasza vasi89 (#75389) üzenetére


flymi
addikt
LOGOUT blog

:R

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#75391) terapeuta007


terapeuta007
aktív tag



24hz-re van hangolva a reflex belül keresztmerevítés tetőlécből párnahuzatban üvegyapot csillapitas. meglepően jol birja alig remeg az oldala.portzaj egyeb zaj nincs.

[ Szerkesztve ]

Jimi Hendrix-Purple Haze

(#75392) lautnermark válasza terapeuta007 (#75391) üzenetére


lautnermark
aktív tag

És?

(#75393) PETEE78


PETEE78
senior tag

sziasztok! öreg opel zafira A-ba szeretném kicserélni a lejátszót, ő a kiszemelt: JVC KD-X272BT. Úgy látom a JVC termékeket ajánlottátok.
Tudtok ajánlani esetleg másikat termékét, ami hasonló vagy kicsit magasabb árkategóriában van és jobb ár-érték arányú termék? válaszotokat előre is köszönöm

You are being revived

(#75394) Boyrob


Boyrob
csendes tag

Sziasztok!
Első ajtó szigetelésem csináltam az Opel Vectra C autómon.Külső lemezét Hanno Protecto PF820 anyaggal csináltam telibe, a beltér felőlit pedig Vibrofiltr 2mm anyaggal. Gyári hangszórót vissza tettem tesztelés céljából hogy halljam mi a különbség a full gyári és a szigetelt közt. (csak a jobb oldali ajtó van szigetelve még) És meglepődtem mert a gyári az teltebb mélyeket nyom a szigetelt pedig olyan kopogósabb közép tartományt inkább, összességében szarabbul szól szerintem mint a gyári állapotban.Kínomban még a Gladen Alpha 165 hangszórót is bele próbáltam hogy majd azzal jobb lesz de csak még szarabb lett! 😕 Ballance jobbra balra tekerésével és intenzív füleléssel sikerült erre a következtetésre jutnom, tehát egyszer csak a jobb oldalt hallgattam azután átváltottam a balra így próbáltam ki fülelni a különbséget és a gyári szebben teltebben szólt mint a szigetelt.
Kérdezném a hozzá értőket hogy ez így normális? Közép tartományt adja inkább így de tisztábban és a láda pedig a mélyeket ha tolja úgy áll össze a hangkép? Mert direkt csak az első ajtókat hallgattam, a hátsó kalaptartós mélyet levettem a teszt alatt hogy ne zavarjon be. Próbáltam szivacs lapot is tenni a hangszóró mögé de nem nagy változás történt.

[ Szerkesztve ]

(#75395) terapeuta007 válasza Boyrob (#75394) üzenetére


terapeuta007
aktív tag

elfogyasztod/elzarod a hangszorotol a légteret.
analogia: mintha egy ciposdoboz nagysagu dobozba raknal egy 30centis melynyomot.

ha mélyed ad elég mélyet és a szigeteles caokkenti a zajt rezgeseket akkor joaz szigetlve is.

[ Szerkesztve ]

Jimi Hendrix-Purple Haze

(#75396) troll81 válasza Boyrob (#75394) üzenetére


troll81
addikt

Szia Erósitö Van? vagy fejegységről megy minden?

(#75397) Lusu válasza Boyrob (#75394) üzenetére


Lusu
aktív tag

Az opelek a gyári rendszerrel is egész jó basszusokat adnak, véleményem szerint van mögötte vajmi kis hangmérnöki munka. Amint rezgéscsökkentést/szigetelést teszel az ajtókra változnak a paraméterek és az a basszus már nem lesz jelen mint ami volt.
Ám ez nem jelenti azt, hogy rosszabb lett, egy frekvenciaátvitelt kéne mérni, hogy lásd mi történik. Lehet csak kivettél a rendszerből egy 100Hz környéki kiemelést amitől megvolt a többlet basszus érzés (boomy) és a kevesebb elsőre hiányérzetet kelt de az átviteled mégis simább mint volt.
Ha sikerül jól hozzáilleszteni egy mélynyomót az bizonyosan sokat fog segíteni, valamint a hangszórók erősítőről való hajtása is.
Valamint, ha netán jársz miskolc/tiszaújváros felé és szólsz előre, mérhetünk egyet az autódban, aztán lehet gondolkodni mivel lehet jobbá tenni :)

(#75398) Boyrob válasza terapeuta007 (#75395) üzenetére


Boyrob
csendes tag

Én ugyan nem vagyok hozzá értő de nagyon sok videót néztem róla komoly építők is így telibe húzzák az ajtót, elvileg az a 20l körüli űrméret elég kellene legyen egy 16cm hangszórónak. De mivel gyakorlati tapasztalatom ez az első a témában, nem okoskodnék csak leírtam amit tapasztaltam.

troll81: Fejegységről megy jelenleg még csak a jobb oldali ajtót volt időm megcsinálni, de megvan az erősítő is hozzá már. Csak első körben a szigetelést és a hangszórók cseréjét akartam megcsinálni aztán az erősítőt és a hangfalkábeleket és a mélyládát (MX Line 30cm reflex). Van jelenleg egy kalaptartóba rakott Gladen Free Air mély hangszóró, a hátsó ajtóról hajtva hangváltóval. (tudom nem a legszakosabb de a gyári Opel hangszórókkal egész élvezhetően összhangba lehetett állítani és csak ideiglenes megoldás amíg az időjárás engedi a szigetelést és a beszerelést) [link] Teszt alatt direkt csak az első 2 ajtó hangszórót hallgattam felváltva és egyértelműen a szigetelt kevesebb mélyet ad és tompábbnak tűnik a hangzás fülre.

Lusu: Igen gyárilag is egész élvezhető hangminőséget produkált az Opel. Könnyen lehet hogy ennek ilyennek kell lennie a szigetelés után pontosabb tisztább hang kevesebb méllyel. De mivel tapasztalatom nulla, közelben ismerős sincs akinek lenne tapasztalata hogy ránézzen - mérjen így csak a fülemre tudtam hagyatkozni. Élnék a felajánlásoddal szívesen de én Hódmezővásárhelyi vagyok nemigen járok arrafelé sajnos. Megvettem már télen apránként szinte mindent hozzá, most hogy javul az idő elkezdem beépíteni majd, csak ez az első benyomás elég lehangoló volt így. Tervben volt egyébként hogy ha kész a beépítés akkor szakértő segítséget kérek majd a beállításhoz azt rászánnám hogy normálisan be legyen állítva.

(#75399) _RPETYA_


_RPETYA_
újonc

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni mélynyomóval kapcsolatban. Adott egy Ford Fiesta 2008 Mk6 Facelift-es autó, amibe vettem nagyon jó áron egy SCS WA1003AKTÍV MÉLYNYOMÓT.

Szétszedtem a fejegységet és nagynehezen előbányásztam egy doksit a fejegységről:


A következő a probléma: a C csatlakozóból csak AUX-hoz tartozó pin-ek vannak meg, amiket már el is “használtam” a bemeneti AUX-hoz. A B csatlakozó Aux L +/- és a Aux R +/- ra megpróbáltam rákötni a melynyomót, de meg sem szólalt a cucc. A melynyomó egyébként egy RCA R és egy RCA L vár, amit nem teljesen értek, miért kell egy melynyomónak jobb és bal oldal, de mindegy. Annyit még kipróbáltam, hogy valamelyik oldalt rákötöttem a Mono +/- ra, így nagyon halkan megszólalt…

A másik kérdésem pedig, hogy a REM-et a mélynyomón hova kössem? Mert egyelőre csak bután 12V-ot, hogy tudjam tesztelni…

Köszönöm előre is!

(#75400) Ezekiel.


Ezekiel.
tag

Sziasztok.

Egy 2006-os Suzuki Swift-ben fejegységet szeretnék cserélni.

Ami fontos lenne, hogy bluetooth-al rátudjak csatlakozni telefonon keresztül, valamint sokat hallgatom a rádiót tehát a "jel" is jó legyen, mivel az eredeti fejegység rádióján elég sokszor berecseg/rosszul szól, tehát elég fontos, hogy jól szóljon az új fejegységgel (tudom a hangszórókat is cserélni kéne, viszont egyelőre csak a fejegységet akarom).

USB legyen rajta, sokszor úgy is szoktam hallgatni zenéket, esetleg ha FLAC-ot is lejátszana akkor az lenne a legjobb, de nem feltétlen szükséges.

1-2 DIN-es fejegység is szóba jöhet, bár nekem a 2DIN-es jobban tetszik.

Amennyit rá akarok szánni az 50 ezer forint környéke.

Jelenleg egy "Kenwood DPX-M3200BT" fejegységet néztem ki, de kíváncsi vagyok ti mit javasolnátok.

Köszi a segítséget. :R

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.