Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-11-12 16:20:20

LOGOUT.hu

Autóhifi

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74151) spettacolo


spettacolo
friss újonc

Szia,
nálad ez hogyan oldódott meg? egy hónapja vettem, és egyszercsak nekem is elkezdte ezt csinálni..☹️
köszi,
n.

(#74152) B-enji válasza kovbandi82 (#74134) üzenetére


B-enji
tag

Szia. Az x-over slip kártyákkal a low és high pass szűrők értékét lehet konfigurálni. Magyarul, hogy hány hertzen legyen a vágás.

(#74153) B-enji válasza kovbandi82 (#74135) üzenetére


B-enji
tag

Több erősítő használata esetén biztosítékokkal ellátott tápelosztót kell használni.
Jel erősítésre alkalmasak az aktív crossoverek, vagy dsp-k.

(#74154) dioka7


dioka7
senior tag

Sziasztok!
Kérni szeretnék egy kis tanácsot, vagy inkább tippet, hogy kihez forduljak.
Adott egy 2015-ös 5 ajtós suzuki swift sport.
1 hangszóró vagy el van szállva, vagy a rögzítése sérült és emiatt rezonál, és emiatt szeretném lecserélni a gyári hangszórókat, valami jó(bb) minőségűre, + szeretnék az J1 ülés alá egy mélynyomót.
Nem értek sem az autókhoz, sem a hifihez, de pláne nem az autóhifihez :N
Azt tudom, hogy nem ez lesz a legjobb megoldás, de így is annyira kicsi a csomagtartó, hogy nem szeretnék még feláldozni belőle a jobb zene miatt. Illetve nem is hangnyomás versenyt szeretnék nyerni, csak egy kicsit szebb hangzás a cél.
Kicsit olvasgattam a témában és láttam, hogy érdemes lenne egy erősítő, meg hangváltó, meg ilyen földöntúli kütyük és ezek hatalmasat dobnának a hangzáson, valamint körbe kellene szigetelni az autót, de minimum az ajtókat.
Még pár infó:
Fejegységet nem cserélnék, ha nem muszáj. Egy márkatárs járt ebben a témakörben egy szaküzletben, ott azt mondták, hogy a gyári nem egy rossz fejegység, persze biztosan van jobb, de jelenleg nem ez a leggyengébb része a hangtechnikának, márcsak a rezonáló/recsegő hangszóró miatt sem.
Milyen zenét hallgatok? Hát tulajdonképpen mindent. Kb 60% pop, 20%minden más (rock, rap, musical zenék, instrumentális gitár/zongora, stb) 20% filmet nézek. Ha a pop-hoz belőjük a rendszert az nekem jó lesz.
Milyen rendszert hallottam eddig? Semmilyet :D de tényleg. Nincs semmilyen etalon, amihez tudnék viszonyítani.
1 szónak is 100 a vége, inkább bíznám ezt egy profira. Kíváncsi lennék, hogy mi az az összeg, amiből egy viszonylag értelmes zenét össze lehet hozni, illetve hogy mit érdemes, vagy mit nem a fentiek közül belerakni a kocsiba. Amit mindenképpen szeretnék, az a szigetelés az ajtókba, a hangszórók cseréje és a mélyláda. A többiről meggyőzhető vagyok.
Jelenleg max 150.000ft-om van erre az egészre, ami tudom, hogy nem sok, de legalább kevés… :DDD
Ha tudtok korrekt minőségben és korrekt áron dolgozó szakit vagy műhelyt, akkor jöhetnek tippek is, hogy hova vigyem. Szigetszentmiklóson van az autó, de ha 1x kell menni és készre szerelik, illetve meg is lehet várni (legyen az akár 6-8 óra), akkor hajlandó vagyok akár 200km körüli távra is elmenni.
Bocsi, hogy túl hosszú lettem és köszönöm, ha kapok választ! :R

(#74155) troll81


troll81
addikt

Sziasztok hol érdemes tárolni erősítő t?
Száraz padlás,becsomagolva?

(#74156) spettacolo válasza rarki72 (#70570) üzenetére


spettacolo
friss újonc

Szia, ez megoldódott? mert én most pont ebben vagyok, hogy minden egyes alkalommal törölni, majd újra párosítani kell.. :(

(#74157) guftabi96 válasza guftabi96 (#74052) üzenetére


guftabi96
addikt

Korábban írtam, hogy vettem egy JVC KD-X151 rádiót és csak egy 1GB-os FAT-ra formázott pendrive-ot tud olvasni, FAT32-re formázottat nem olvas.
Ma sikerült végre megoldani a problémát. Hátha másnak is hasznos lesz a tapasztalat (akár más rádióval is).
Easus Partition Masterrel (most fejből nem tudom, hogy pendrive-oknál a gyári Windows lemezkezelővel is létre lehetett volna ilyen partíciót hozni rajtuk) töröltem minden partíciót a pendrive-okról, majd az alábbiak szerint hoztam rajtuk létre újat:
-MBR
-Primary
-FAT32

Ezekkel a paraméterekkel most sikerült zenét lejátszani egy ezer éves 8GB-os Kingstone-ról, egy 64GB-os Sandisk-ről és egy szintén 64GB-os Transcend Jetflash 790-ről is.

#KeepFightingMichael

(#74158) EunosMiata


EunosMiata
újonc

Sziasztok!

Szeretnék valami vállalható hangtechnikát összehozni a szeretett jószágba, elsősorban ötleteket várok merre érdemes elindulni. Műszakilag nem vagyok analfabéta, de a jó hangzáshoz nem igazán értek.

Ami adott :
-Japán belpiacos MX-5 V-spec 1991-ből, szóval 2 ülés hely nincs sok
-1-1 16,5cm-es hangszóró az ajtókban
-2-2 kis talán 8cm-es hangszóró az ülések fejtámlájában.
-gyári 2din-es fejegység talán ~2001-es mx-5-ből száma talán NC72669R0

Ha egy mód van rá szeretném megtartani a fejegységet, mivel korhű és a kocsi lassan veterán, az is tetszik, hogy cd és kazettás. ellenben csak 4x25w-ot tud elvileg. Többnyire gyári audió cd-ket hallgatok. Láttam, hogy akár aux modult is lehet hozzá kapcsolni ezen még gondolkodok.

Zenei ízlésem: Rock, punk-rock pl, Nirvana, AC/DC, SUM41, Blink182, Nightwish...stb elég egyveleg.

Előző autómban (323f bg 1992) elől volt 2x16,5cm 2 utas pioneer, hátul gyári helyen 2x10cm ugyanez és a csomagtartóban 300w Sal aktív láda egy JVC fejegységgel (4x45w) meghajtva. Szinte tökéletesen megfelelt, szóval olyan nagy igényeim nincsenek.

A jelenlegi gondolatirányom: egy kis erősítő a fejegység mögé: pioneer GM-D1004 -et ajánlották, erről meghajtani a hangszórókat mind az ajtóban mind a fejtámlában. Utóbbi inkább csak magas hangokat adna és nyitott tetőnél van értelme a szélzaj miatt.
Ezen felül foglakoztat valami kis aktív sub akár az ülés mögötti kb 10cm-es hézagba rakva, túl erősnek nem is kellene lennie. Ajtókat belülről leszigetelném normálisan

Hangszórók cserjétől nem riadnék vissza anyagi szempontok annyira nem érdekesek szerencsére. A darabszámot és a helyeket megtartanám.
Néhány kép a jelenlegi (örökölt előző tulajtól) helyzetről:
[link]

Ha nem úszom meg a fejegység cseréjét, tudtok valami hasonló kinézetű 2din-est esetleg előrébb lennék ugyanennek a BOSE-rendszeres változatával?

Kicsit hosszú lett, köszönöm már azt is ha elolvastad és minden választ örömmel fogadok, köszönöm!

(#74159) V8engines válasza EunosMiata (#74158) üzenetére


V8engines
tag

Szia!
Köszi a képeket! Elképzelésem se volt hogy néz ki a fejtámlákba épített hangszóró. Ledöbbentem ezen. "Kézközelbe" nem láttam és nem is javítottam MX-5-öt.
Érdekes megoldás. Ha jól látom előre felé néznek. Akkor gondolom ezeknek süllyesztettnek kéne lennie, a fej, kobak miatt. Ami benne van, már gondolom utólagos faragás. :F

Na szóval, érdemben nem sokat tudok hozzászólni, lesznek tőlem okosabbak. Viszont az a fejegység tetszik. Már mint úgy értem, korhű. Én nem cserélném, jól megy hozzá. Meg ha a "gyáriasság" az utad. :K :C :R

Ja BOSE! Az engem meggyőzött. 6-os Mazdákban szépen szóltak új korukban. A pár év szervizes időszakom alkalmával mindig belehallgattam, ha érkezett be olyan felszereltséggel a műhelybe. :)

[ Szerkesztve ]

(#74160) EunosMiata válasza V8engines (#74159) üzenetére


EunosMiata
újonc

Szia, köszi a választ!
Érdekesség képpen gyárilag ilyennek kéne a fejtámlában lennie: [link]
Én sem értem teljesen miért került bele ilyen hangszóró főleg hogy kellemesen beállítva alig van hangja. Nyitott tetőnél, szélzajban viszont kifejezetten szeretem hogy hallom a fülem mellett az éneket a mélyebb hangok meg jönnek a nagy hangszóróból.

(#74161) sutyesz96


sutyesz96
őstag

Múltkor volt szó róla, hogy a párazáró fólián át kell jutni, hogy a bitumenlapokat fel lehessen ragasztgatni az ajtóra belülről. Na ez sikeresen végre is lett hajtva, viszont a párazárón találtam jónéhány helyen szakadást, úgyhogy azt legszívesebben cserélném, mielőtt visszaszerelem az ajtókeretet. Milyet lenne érdemes szereznem helyette, ami akusztikailag is megfelelne?

[ Szerkesztve ]

No matter what, you keep finding something to fight for.

(#74162) V8engines válasza sutyesz96 (#74161) üzenetére


V8engines
tag

Ha neked a szivacsos fajta volt, megfelel helyette a fólia is. Vágsz formát valami erősebb fajtából és azt ragasztod fel körbe, de lényeg az alja végig (meghagyva a vízkifolyó lyukakat -ezekbe ragasztó se kerüljön, hogy távozni tudjon az ajtó aljába a víz-) és a két oldala.
Ha már szét vagy bontva, legalább zsírspray-vel fújkáld meg az ablakgép mechanikai részeit.
A zárat már nem mondom, mert ha "fiatal" jármű, esélytelen a zárburkolat miatt.

(#74163) #99254784 válasza EunosMiata (#74158) üzenetére


#99254784
törölt tag

Szia!
Esetleg egy Focal Ibus 2.1 ha már az anyagi része nem riaszt vissza és nem igazán adtak semmi ötletet (vagy valami hasonló)? Beépített erősítős vékony mélynyomó, magas jelszintű bemenettel is rendelkezik, rá lehetne kötni a gyári fejegyéget. (Bár az RCA-val biztos minőségibb lenne,de az általad említett Pioneer erősítőre is írták, hogy inkább az RCA a nyerő a jel szempontjából.) Kicsivel több mint 7 cm a magassága, ülés mögé/alá be kellene férnie. Plusz van 2 erősített kimenete(1x75 W+2x55 W összesen), amivel egy normális szettet is meg lehetne hajtani. Egyes helyeken első hangszórókkal szettben is árulják. Egy ötletnek talán megteszi...
Abból az utólagos fejtámla hangszóróból is biztos szól valami, de elég akkusztikai rövidzárnak néz ki a beépítése... Kütyüdoktor sem adott túl sok választ ha jól láttam.

(#74164) nagyfejü


nagyfejü
őstag

Sziasztok!
2 hete vettem egy Pioneer SPH-10BT fejegységet. " napja abszolut nem csatlakozik a telóhoz! iphone 7plus. Próbáltam mindent de nem kapcsolódik. A telefon kiirja hogy kapcsolódva de semmi.Valakinek van ötlete?
Ha megnyomom a reset gombot miért nem felejt el mindent??
üdv

(#74165) sutyesz96 válasza V8engines (#74162) üzenetére


sutyesz96
őstag

Tipp arra, hogy honnan lehetne ilyen célra megfelelő fóliát szerezni? Neten nem nagyon találtam.

No matter what, you keep finding something to fight for.

(#74166) V8engines válasza sutyesz96 (#74165) üzenetére


V8engines
tag

Elmész egy gazda boltba és veszel. Amivel, amiből a fóliasátor készül.

(#74167) V8engines


V8engines
tag

Sziasztok!
Gyakorlott/gyakorló autóelektronikai műszerész van köztünk?

Adott a gari lejárt 2 Din-es JVC-m, szerkesztenék bele egy 40-es hűtőventit, mert az a hűtőborda -ááá, ez erős, hogy az az lenne-, kevésnek találtam már új korában is. Már akkor tervbe vettem hogy majd én adok neki hűtést. Ma kiborítottam vissza a járműből, és nem nagyon kellett még szétszednem se, hogy lássam, bőven meg van a hely akár egy 50x50-es ventillátornak is.
Kérdésem csupán arra vonatkozik. Ha én veszek egy 12V-osat, az is megteszi ugye? Bekapcsoláskor elindul majd a "remote" szálról, meg ki is kapcsol remélhetőleg.
Szóval jól gondolom, ha veszek egy 3 vezetékes ventit, abból az egyik szál a kapcsoló? :F

De Zenec miért tudta megoldani már a 2000-es évek elején, hogy gyönyörűen berakta gyárilag a hűtést? :F :Y
Ráadásul a komplett hátulja és a két sarok oldalrészből kb. 6 cm egy darabos hűtőborda. :C
Nem is volt sosem gond ebből a szempontból. Mai napig menne (és működő, talán Mp3-at még olvassa), ha a DVD olvasófej nem gyenge pontja. Egyszer cseréltettem benne komplett mechanika/olvasó részt. Pár év alatt ismét meghalt. Nagyon lassan, többszörre, végül sehogy nem olvasott.
-Gondoltam rá tegnap este nézegetve, átrakom ebből a ventit (mert hibátlan és relatíve halk) -bár, ez 5V-os, de inkább veszek újat. Ja és szerintem még ez se gagyi fajta. Még a ventinek a háza is alu. Nagyon kis helyes, hátulra meg adtak vagy 4 lyukat, ahova veretheti a meleg levegőt. :K

Ide kapcsolódik még egy kérdés, milyet? Link-et szívesen veszek, ha dobtok be nekem.
Nyilván ne az alsó árkategóriáknál keresgéljek.
Tegnap este eddig jutottam, ami 40-esek közül szóba jöhet (ma kibontva a HIFI-t, már láttam hogy akár egy 20-as vastagságút is be tudok faragni, elfér). [link]

Köszi előre is! :R

(#74168) DaFok


DaFok
tag

Sziasztok

Le szeretném cserélni a csodás Renegade RX6.2C szettet a kocsiban (mentségemre szóljon így vettem az autót :DDD ), mert szól,visít ahogy kell, de szépen nem szól az tuti.
MK1 focus ha ez lényeg.
Amiket eddig néztem:
Gladen Alpha
Hertz DSK 165.3
Mac Audio Power Star 2.16
Vagy más bestbuy van most 20+-5 ezer körül?
Egy JVC KD-X342BT rádió hajtaná.
Köszi előre is!

(#74169) nimmrody


nimmrody
tag

Sziasztok!

Adott lenne egy Skoda Octavia 1u5 kombi. 2008 bol.

Ebbe szeretnek egy erositos melynyomos technikat osszehozni. Ajtoban a hangszorokat cserelni. Hertz stb minosegre. Nem hangnyomo versenyenen akarok indulni de ha hallgatnek egy mai modern zenet dj mixet pl akkor szoljon azert korrektul a kocsiban a mely magas stb..

Aki tudna nekem arajanlatot adni mennyibol lehetne kihozni hatra vezetekezni melynyomo erosito stb megkoszonnem nagyon.

Aki pedig esetleg elvallalna beepiteni plane.

Egyedul ami van az a fejegyseg. (JVC KD-X352BT)

Koszonom szepen.

[ Szerkesztve ]

(#74170) Lujo416


Lujo416
tag

Sziasztok
Van valamilyen ajánlott 2din-es fejegység 50-80e kategóriában?
A lényeg a navigáció, android tükrözéssel is tökéletes nem kell beépített gps.

(#74171) #99254784 válasza V8engines (#74167) üzenetére


#99254784
törölt tag

Szia!
A 3 vezetékes ventilátor harmadik vezetéke fordulatszám jel (esetedben lényegtelen is) a másik kettő meg a táp. Piros/citrom/fekete vezekékek esetén a piros és a fekete vezeték a táp, citrom/zöld/fekete esetén meg a citrom és a fekete.
De ahogy nézem van csak fekete és szürke vezetékkel is szerelve, ott meg a pin kiosztás segít: [link]
Remote szálra kötve a +12V bemenetét (plusz a test) a rádió bekapcsolásával indulna be a venti ahogy írtad is. Az más kérdés, hogy a remote szál mennyire stabilizált 12 volt egy PC táphoz képest, de nem hinném hogy különösebben ártana a ventinek.

(#74172) V8engines válasza #99254784 (#74171) üzenetére


V8engines
tag

Szia és köszi szépen!
Aktuális lett a válaszod.
Este tesztelgettem, elég rendesen tud melegedni az a hűtőbordának nevezett semmi. Úgy, hogy nincs is kihajtva a gép. :(
Tehát akkor tesztelek előbb. Piros lesz a remote, a fekete a test. Oké.
Mi történhet ha nincs meg a rendes táp? Max kisebb a fordulat, avagy ingadozó lehet?
Na rámérek majd multival, mi jön ki.

Még egy kérdés. Szívásra vagy fújásra kössem be a ventit? Mert ilyet és olyat is hallottam már. Azaz szívja el a házból a meleget, vagy veresse célzottan kintről a levegőt?
A Zenec szívásra van állítva. De csakis CD meghajtáskor működik, tuner esetében nem.
Persze lehet ahogy bemelegszik, bekapcsol és rásegít a hűtésre. Bár, kétlem hogy az a hatalmas hűtőborda (komplett hátsó rész és kis oldal darabok) nagyon átmelegedne. :N

(#74173) peti85


peti85
senior tag

Sziasztok!
Ajtó rezgécsillapítás/szigetelés van tervben. Ezek közül melyiket ajánlanátok, vagy esetleg mi mást? Ezek valóban elegendőek két első ajtóra? (Mazda 3 2015) Vagy nem baj ha nem minden négyzetcentire jut belőle?
GZDM Door Kit
STP PRO csomag 2 ajtóra

HP Elitebook 8560w DreamColor | Realme GT Master Edition | Samsung Watch 5 Pro | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX

(#74174) nimmrody


nimmrody
tag

Odáig eljutottam, hogy Hertz lenne az autóban az ajtókban elöl. Meg is vettem. [link]

Mélynyomó is meg van szintén Hertz. [link]

A kérdés az erősitő.. a gyári Hertz ami ehhez ajánlott lenne az ez: [link]

Viszont találtam egy budget olcsó valamit ami teljesitményben "jobb" mint a gyári Hertz.. és fele annyiba kerül....

Visszajelzések alapján választottam.. De még nem vásároltam meg.

Érdemes lehetne megvenni betenni ehhez a szetthez? [link] köszönöm szépen.

(#74175) szvoboda válasza nimmrody (#74174) üzenetére


szvoboda
tag

Inkább a Hertz...

(#74176) DaFok válasza nimmrody (#74174) üzenetére


DaFok
tag

Engedd el a renegade-t. Nekem elöl egy komponens szett van tőlük, de inkább macskát dobálni jó és nem zenét hallgatni.

(#74177) kovbandi82 válasza nimmrody (#74174) üzenetére


kovbandi82
őstag
LOGOUT blog

Ilyen Renegade meg SAL cuccokat felejtsd el. Veszel fasza cuccokat, de feleslegesen, ha az erősítő ilyen hitvány. Nekem is egy Hertz mélyládám van, HBX 30, annyi, hogy a mélynyomóját egy ugyancsak Hertz HX300-ra van cserélve. Használtan vettem egy Soundstream USA 364-et hozzá, gyönyörűen szól, pedig igencsak le van tekerve 1/4 teljesítményre. Kíváncsiságból átraktuk múltkor a haverom kocsijába a ládát, ilyen SAL rettenet van neki, egy kalap szar volt a mélynyomó hangzása. Inkább vegyél egy használt minőségi erőlködőt, mint egy ilyen budget valamit.

(#74178) Lite válasza nimmrody (#74174) üzenetére


Lite
őstag

A Hertz, de inkább minőségibbet. A Renegade az asztal billegő sarkának alátámasztására sem alkalmas, nemhogy autóban zenét megszólaltatni...

(#74179) nimmrody


nimmrody
tag

Köszönöm a tanácsokat. Élek vele. Marad a drágább de minőségi erölködő a szetthez akkor.

(#74180) kvcs_zltn


kvcs_zltn
csendes újonc

Sziasztok

Tanácsot kérnék
B8 passatban alap hifi van, eléggé Sokol hanggal. Fejleszeteném több szakaszban

Első lépésként az első hangszórókat cserélném ki, mondjuk egy Alpine S65C-re vagy egy Focal RSE-165-re, de minden tanácsot észrevételt szivesen veszek. Beférnek ezek oda?

Várható ettől komolyabb javulás?
kb mennyibe kerül egy hangszóró csere autóhifi műhelyben?

Mindkét hangszórószethez van hangváltó,.ez az ajtóban helyezkedik el, és csak egy pár kábel megy a fejtől az ajtóba?

A kábel kérdés azért fontos mert második lépésben tennék bele egy Alpine PWD X5-öt esetleg egy Audison ap59-et
Előbbi kisebb teljesítményű, (mondjuk emiatt néztem a FOCAL, 91,5DB érzékenységel) de kompaktabb, és van benne sub, másikhoz még kell majd a harmadik ütemben SUM pluszban.

Ezeknek az erősítő és a DSP funkcióját használnám. A DSP-t mint aktiv hangváltót és korrekciós eszközt használnám, ezért szükséges, hogy az ajtóba két pár vezeték menjen, egy a magasnak egy a mélyközépnek.
Ezt a gyári kábel tudja? ujrakábelezni nem szeretném.

Jó sok kérdés merült fel bennem, de nem értek ehhez.

Tud valaki segíteni esetleg?

Köszönöm

(#74181) V8engines válasza kvcs_zltn (#74180) üzenetére


V8engines
tag

Szia!
Szerintem keress fel pár autóhifis céget, érdeklődj. Jó ha hallomásból is ismersz 1-2 "megbízhatót". Remélem érthető az idézőjel.
Ahány hely, annyi félét mondanak/mondhatnak. Árban is (főleg talán).

Mikori a B8, nem régi? Tehát itt sokunk nem fogja ismerni.
Én autós téren vagyok, de közelről még nem is láttam. B7-nél lemaradtam (az több is volt kezeim között), azaz, én még ott tartok. De mindjárt Guglizom a formát és adatokat róla. :)

Amire kilyukadnék, hogy látatlanban, megbontás nélkül nem biztos hogy egy műhely is tud neked adni választ, hogy épül fel az adott rendszered.

(#74182) kvcs_zltn válasza V8engines (#74181) üzenetére


kvcs_zltn
csendes újonc

Köszönöm

Az a bajom hogy nem ismerek "megbizható" cégeket se idézőjellel, se anélkül :)

Ez egy relativ uj autó, 1 éves. Emiatt kerülném a "nagycsavarhúzóval nekiesek és lefeszítem az ajtókárpitot" cégeket, ezt és is meg tudom csinálni, a wartburgba meg is csináltam :) de ez értékesebb kocsi annál.

Ugyanakkor a "hú mi profik vagyunk két nap 150.000 Ft a hangszórócsere" cégeket is kerülném, ennyit nem szánok rá, és ha két napig tart akkor biztos most csinálják először :)

Próbálok egyszerű megoldást találni, a hangszóró szet csere talán könnyen kivitelezhető, és jó eredményt ad.

(#74183) #99254784 válasza V8engines (#74172) üzenetére


#99254784
törölt tag

Szia!
Igazából arra gondoltam, hogy több is lehet mint 12 volt a remote szálon. Ha nem stabilizált 12 volt akkor akár több is lehet (13-14 V) a generátor töltése miatt. PC tápban ugye elég fix 12 volt van, így inkább magasabb lehet a fordulata a ventinek. Nem tudom hogy ez hosszabb távon mennyire hat ki rá, de szerintem annyira nem kap nagy túlfeszültséget. Ha rámérsz álló/járó motornál a remote szálra úgy is látod majd az értékét.
Jó kérdés. Én lehet inkább kifelé szívás irányába szerelném be a ventit, hogy kifelé húzza a házból a meleget.

(#74184) Lusu válasza kvcs_zltn (#74180) üzenetére


Lusu
aktív tag

Szia!

Merre laksz? Csak mert ennek függvényében biztos tudnak ajánlani neked műhelyt, de BP esetében KozákAndrás pl. elég nagy tapasztalattal bír, Baja környékén talán Rodolpho Design lehet jó választás. De biztos vannak még jó építőmesterek kishazánkban.

(#74185) peti85


peti85
senior tag

Erre valaki tudna nekem tanácsot adni? #74173

HP Elitebook 8560w DreamColor | Realme GT Master Edition | Samsung Watch 5 Pro | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX

(#74186) kvcs_zltn válasza Lusu (#74184) üzenetére


kvcs_zltn
csendes újonc

Köszönöm, megkeresem Kozák Andrást.

Egyébként Érden laom

(#74187) V8engines válasza #99254784 (#74183) üzenetére


V8engines
tag

Szia!
Beépült, összeállt a dolog (nem volt egyszerű mutatvány). De semmi csatit nem húztam szét benne (így még érdekesebb volt), nehogy hibát hozzon összerakás után. Olyan ez már nekem mint egy számítógép.
Új kora óta nem tudom amúgy rátenni a frissítést, videókat nem viszi, se képeket. Vagy mikor milyenje van kép ügyileg, nem jöttem még rá. Nem értem. Előbbi kettőt nem is látja pen-en. De már lesz...om, örülök hogy a lemez rész és Mp3, Flac mennek.
Ja, a frissítés 17-es (ahogy a fej is) a legújabb, az is van rajta, csak gondoltam, hátha megoldja a problémát. Na de ezt hagyjuk is, 2 éves procedúra a szervizzel és a bolttal.
Szerintük semmi baja. -De aláírom, a számítógép világ nem az én asztalom. De ha a leírtak alapján adnám/adom neki a videót (kép méret és satöbbi), akkor se olvassa. Képeket meg bármekkorát tudna. Na de tényleg elengedtem. :( :W

Szóval összeállt és elszívásra kötöttem be végül a ventit. Erről megkérdeztem unokatesóm is, aki szakma közeli, autóvillamosságis.
Méregettem, még kevés is volt remote-on a fesz, gondoltam jó is lesz. De valóban elcsesztem, generátor termelés alatt nem mértem rá. :F
Viszont gyönyörűen, csendesen jár.
Na nem a jármű motorja (kopogós öreg diesel). ;]

Köszi a segítséget és infókat! :R :)

[ Szerkesztve ]

(#74188) Santaroka


Santaroka
csendes tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Egy 2009-es Renault Megane III Coupe-ban szeretnék a gyárinál jobb minőségű "hangrendszert" telepíteni.

A gyári dizájnt nem igazán szeretném megtörni egy új fejegységgel, a mélyládákért sem rajongom és a kecskében sincs sok hely, ezért arra gondoltam, hogy csak a hangszórókat cserélném minőségibbre.

Arra lennék kíváncsi, hogy ez járható és logikus út e?

A keret 30-50e Ft. Úgy gondolom, hogy a gyári hangszóróknál bármi jobb lenne, de ha már foglalkozok vele, akkor szeretnék ár/értékben jót választani, ezért kérem a segítségetek.

Előre is köszönöm,
P

(#74189) V8engines válasza V8engines (#74187) üzenetére


V8engines
tag

Remote szálon, alapjárati töltés idején erősítőnél rámérve 12,80V feszültség. Remélem nem túl érzékeny a 12-től nagyobb fesz.-re. :F

(#74190) VIPowER válasza V8engines (#74189) üzenetére


VIPowER
senior tag

Nem lesz semmi baja. 16V-ig biztosan bírja, csak hamarabb kopik el.

(#74191) V8engines válasza VIPowER (#74190) üzenetére


V8engines
tag

Köszi! Én is így gondolom.

(#74192) pellesmartin


pellesmartin
tag

Sziasztok! Adott egy ferdehátú Megane 2-es, jelenleg van benne egy DLD500-as láda,ami nekem tökéletesen elég,viszont az ajtóban lévő hangszórókat keveslem. Nagy hangerőn már torzit. A fejegységem egy Sony CDX-G1101U (4x55W,nem mosfetes),a hangszórók macAudio Dynamic 2.13, 13,5cm. Kérdésem hogy jobb hangzás érdekében mit cseréljek? Ezeknek a hangszóróknak kijárna egy külső erősítő,vagy ez a fejegység kitudja szolgálni? Megérné-e csak hangszórót cserélni,vagy csak erősítőt kötni rá,vagy kb 'egysúlyba' van a fejegységem a hangszórókkal,és ha többet szeretnék kihozni már mindet cserélni kellene? 16cm hangszórókkal jobban járnék?
Nem lenne egyszerű befaragni,de ha sokat jelentene,megoldanám.
Miket ajánlanátok,mind hangszóró,mind erősítő terén?
Pár adat a hangszórókról:
100W zenei teljesítmény
70W RMS, folyamatos terhelhetõség
Impedancia: 4 Ohm
Frekvencia átvitel: 42-24.000Hz
SPL, érzékenység: 90dB
Köszönöm! :)

(#74193) V8engines válasza pellesmartin (#74192) üzenetére


V8engines
tag

Szia!
13-as helyett, 16-os. Én is azzal kezdtem, szintén Mac-el. Majd faragtam bele a 16-os Axton-okat.
Persze nem ismerem a járművedet, de úgy általában a franciákat, hogy van hely bennük és mennyire faraghatóak.
De sűrűn olvasgatok itt (ha nem is írok), mélységre kevés a hely általában.

Ennyire tudok reagálni csupán. Többire remélhetőleg lesz más.

Ja és persze, erősítővel meghajtani. Nálam alap volt.

[ Szerkesztve ]

(#74194) tomrRRR


tomrRRR
senior tag

Sziasztok,

Tudnátok segíteni abban hogy ez milyen típusú Audison Audison APK 165 vagy sima AP 6.5 ?

The easy day was yesterday!

(#74195) #58033152


#58033152
törölt tag

Sziasztok!

Sajnos nem értek hozzá, egy 2006-os Suzuki Swift-be a gyári hangszórók helyett (előre) mit tudtok ajánlani, milyen jó bele?

Köszönöm. :R

(#74196) Pisti1972


Pisti1972
újonc

Sziasztok!
Ilyen mdf gyűrűs szereléssel foglalkozik manapság valaki?

[ Szerkesztve ]

(#74197) Kazasi válasza tomrRRR (#74194) üzenetére


Kazasi
tag

(#74198) Pisti1972 válasza Pisti1972 (#74196) üzenetére


Pisti1972
újonc

(#74199) djherby


djherby
tag

Sziasztok, Golf Plus 2008 kicseréltem próbaképp a gyári rcd210-et elfekvőben lévő JVC-re. A rádiója nagyságrendekkel jobb, ez érdekelt igazán. A tápot úgy hagytam ahogy van, most bármikor be tudom kapcsolni. Kérdezem, hogy egy sima gyári rádió ha ki van kapcsolva, ugye nem meríti le az akksit? Vagy adjak neki gyujtás utáni tápot? Köszi

(#74200) Lite válasza Pisti1972 (#74198) üzenetére


Lite
őstag

Ez komplett ajtópanel. Messze van az MDF-gyűrűktől... Gyűrűket egy Sopron környéki sráci csinál jókat, L. Tibinek hívják, a face-es autóhifis csoportokban fent van. Ő nagyon ügyes.

De a panel, az nagyon más tészta, főleg, mert teljesen más anyag.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.