Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-11-12 16:20:20

LOGOUT.hu

Autóhifi

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74801) dmad válasza 7Sony7 (#74800) üzenetére


dmad
aktív tag

Írok üzenetet.

[ Szerkesztve ]

Élj úgy, hogy.......

(#74802) tboy93 válasza Kofka04 (#74794) üzenetére


tboy93
nagyúr

Két 16.5 cm átmérőjű hangszóró között is lehetnek egetverően nagy különbségek, pl. beépítési mélységben, mágnes méretben.

Tessék, itt a volt kicx 6020-am, garantálom hogy nem fér be a legtöbb gyári 16.5cm-es helyre:

(#74803) tboy93 válasza VIBO (#74790) üzenetére


tboy93
nagyúr

Más alkalmazással is csinálja? Ha aux-on kötöd össze akkor is ?

(#74804) VIBO válasza tboy93 (#74803) üzenetére


VIBO
őstag

YouTube és YouTube musicot próbáltam. Auxot nem próbáltam. Holnap csekkolom :R
Van valami 5leted? :R

iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7

(#74805) tboy93 válasza VIBO (#74804) üzenetére


tboy93
nagyúr

Probalj sima zenelejatszoval sd kartyarol szamokat lejatszani BT-n. Ha ugy jo, akkor lehet a YT app vacakol. Ha ugy se jo, akkor próbáld auxon, hatha a BT kapcsolattal van gond. Esetleg masik telefonnal is meg lehet probalni, hogy a keszulek vagy a fejegyseg a ludas.

(#74806) milkabrams


milkabrams
őstag

Sziasztok!
Megpróbáltam beszerelni egy fejegységet, de nem akart működni, autóhifi boltban beszereltek egy ott vásároltat, mondták, hogy kicsaptam egy biztosítékot az autóban. a kérdésem: A meglévő be nem szerelt fejegységemnél okozhatott valami problémát? Hálózatról gondolom nem lehet kipróbálni, az autóba pedig meg sem próbálom beszerelni.

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#74807) tboy93 válasza milkabrams (#74806) üzenetére


tboy93
nagyúr

Hogyne, simán ki lehet sütni egy fejegységet ha rosszul kötöd be.

(#74808) milkabrams válasza tboy93 (#74807) üzenetére


milkabrams
őstag

És ki tudom próbálni beszerelés nélkül?

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#74809) tboy93 válasza milkabrams (#74808) üzenetére


tboy93
nagyúr

Ki lehet, ha van az embernek otthon egy megfelelő 12v-os tápegysége, kiszerelt hangszoroi, meg némi kabele.

(#74810) kovbandi82


kovbandi82
őstag
LOGOUT blog

Sziasztok
Adott egy E39 touring, amiben van egy Hertz Hbx30-as Bandpass láda, amiben egy Hertz HX300-as mély lakik. Szépen szól, de azt olvastam, nem az igazi ennek a ládának a hatásfoka, egy zárt ládában jobb lenne. Az lenne a kérdésem, hogy ha átraknám a mélyet, lenne számottevő változás?
A másik, hogy régebben egy Soundstream USA 364-el hajtottam, ami elhalálozott, és beraktam egy Sony N502-es erősítőt neki, és így jóval kevesebb a mély.
Nos amikor a ládámat átraktam egy másik kocsiba, ugyanilyen erősítőre, sokkal erőteljesebbek voltak a mélyek. A különbség, hogy abban a fejben 4V RCA volt, enyémben 2V mind a három. Van valami lehetőség az RCA jel felérősítésére?
Esetleg ha erősítő cserére adnám a fejem, akkor tudna valaki tanácsot adni? Azonban van pár lényeges pont a kialakításban:
A kábelezés és a elhelyezés miatt fontos lenne, hogy egyoldalon legyen minden csatlakozó, alul, és villás sarus legyen a bekötés, ne a sima bedugós. 2 csatornás erő vagy monoblock kellene, a hangszóróknak külön erőforrás van. A kábelezés 20-as OFC réz, szerintem azzal nem lenne gond.

[ Szerkesztve ]

(#74811) Lusu válasza kovbandi82 (#74810) üzenetére


Lusu
aktív tag

Ami biztos, a ládacserét illetően, hogy szélesebb frekvenciatartományt fog lejátszani a mélynyomó. Hogy az az autódban EQ alkalmazása nélkül ideálisabb lesz-e vagy sem...
A sony xplod bizonyosan gyengébb konstrukció egy olyan soundstream-el szemben. Benne van a hangerő különbségben a feszültség különbség hatása is, bár ezt gain-el kezelnie kellene az erősítőnek, a nagyobb különbséget lehet a másik autó jelenti.
RCA jel erősítésre csak aktívan van lehetőség, ami első sorban, de legcélszerűbben mindenképp, egy DSP-t jelentene.
Ilyene terminal kialakításúakat találsz Dragsterek, Audio Systemek, DLS-ek, Focalok, Soundstreamek, Signatok, stb. közt, ezek többnyire ajánlottak is.
Ha jól sejtem BMW lévén az akksi hátul van, gondolom az erő is, akkor a 20-as kábelnek elégnek kell lennie arra a párszáz wattra.

(#74812) Wolfskin


Wolfskin
őstag

Sziasztok,

egy barátom VWT5-be Pioneer dupla dines fejegység és Jbl hangszórók mellé keres egy kivehető mélynyomót. Főleg bossa novát hallgat (elektronikus jazz féle, én nem ismerem) tudtok valamit ajánlani? Valami aktív subbasz, vagy mélyláda + végfok?

Nem gondolkodik rendszerépítésben, de gondolom, ha valami jó ár értékűt ajánlotok, nagyobb valószínűséggel lesz jó, mintha bemegy egy boltba és rábök egyre. Ezért szeretnék segíteni neki. Én sajna nem értek hozzá, a sajátomat is ezért inkább építettem.

Lehetőleg valami konkrét, kapható típus lenne jó.

Köszi a segítséget!

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#74813) 22balu


22balu
aktív tag

Sziasztok,

Sajnos ma tönkrement az erősítőm. Egy 2 csatornás Street Power Vulcano V-60 -am volt. Egy JBL STAGE 1200B ládát hajtott. Mit ajánlotok helyette ? 20-30ezer körül keresek 2 csatornásat. A Sony XMN502 nagyon rossz? Esetleg PIONEER GM-A3702? Köszi :U

[ Szerkesztve ]

(#74814) kovbandi82 válasza Lusu (#74811) üzenetére


kovbandi82
őstag
LOGOUT blog

Köszönöm szépen. Az autó ugyanilyen volt, nem tudom mi lehet akkor. A ládát átcserélem, meglátom mi lesz.

(#74815) kovbandi82 válasza 22balu (#74813) üzenetére


kovbandi82
őstag
LOGOUT blog

Kis Sony nem rossz, de mint fentebb írtam, csodát ne várj tőle…

(#74816) tboy93 válasza 22balu (#74813) üzenetére


tboy93
nagyúr

Keress egy jo signat ram3 mk II-t. Ennyiert kb kapsz.

[ Szerkesztve ]

(#74817) 22balu válasza tboy93 (#74816) üzenetére


22balu
aktív tag

Sehol sem találok. Valami hasonlót tudsz ajánlani ami egyszerűbben beszerezhető? Jobban örülnék az újnak :) Street Power Vulcano V-60 is használtan vettem és működött 3 hónapig :O

(#74818) civicfan


civicfan
tag

Helló!
Autót cseréltem, és hát hiányzik a minőségi zene! Kisjel-nagyjel áralakítót tervezek beépíteni, és azt kérdezném, hogy a minőségromlás tekintetében hova építsem be? Közvetlenül a rádió után, vagy a kalaptartóba lévő hangszóró vezetékre?

(#74819) Buskerud


Buskerud
csendes tag

Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy régi audim, benne gyári concert fejegység gyári mélynyomó szuper minden. Váltani akartam, hogy Bluetooth-ról tudjak zenét hallgatni, vettem egy Alpine u-92bt-t plusz mindent ami kell, hogy az audi rendszerét meg tudja szólaltatni , aktív adapter stb. És akkor a probléma, az első két hangszóróból teljesen eltűnt a basszus, hátul van, de alapjában véve a mély hangok sokkal gyengébbek mint a gyári fejegységgel.

(#74820) Mbenyo97


Mbenyo97
aktív tag

Hello!
Volna egy szedan kialakitasu autom, gondolkoztam azon hogy esetleg melyladat tennek be hatra hogy legyen valami kis melyhang is mar a zenekben, mit lenne idealis beepiteni, az volna a legjobb amig konnyu ki-be rakosgatni mert van hogy neha kell a hely a csomagtartoba es utban lenne. Nezegettem ezt a Blaupunkt gtb 8200A, esetleg tapasztalat valakinek ?

(#74821) Lusu válasza Mbenyo97 (#74820) üzenetére


Lusu
aktív tag

Szedánba az elég kevéske lesz, esetleg ha van síléc alagút, odateszed és kinyitod jó lehet.
Ám ha jót akarsz akkor Infinite Baffle beépítést csinálsz, nemigen foglal helyet, de minőségben és hangerőben a legjobb megoldás.

(#74822) benmarcll


benmarcll
csendes újonc

Sziasztok kedves fórumozók!

Szeretnék tőletek segítséget kérni.
Adott egy Alfa Romeo 145-ös, amely ugyebár egy csapott seggű 3 ajtós autó, azaz nem Sedan. A jelenlegi "hangrendszerem" a következő volna:
Fejegység: Pioneer MVH-180UI
Erősítő: Hertz H604
Első szett: Kicx GFQ 6.2
Mélynyomó: Hertz DBX 25.3

Összességében elégedett vagyok a rendszerrel viszont lehet, hogy csak a hülyegyerek mondja belőlem, de úgy érzem , hogy míg az első szettem bírná a nagyobb hangerőt, a mélynyomót már nincs szívem kínozni, és tovább tekerni a hangot felfelé. (Ám ne értsetek félre, szerintem semelyik se nyomja el a másikat, csupán a szettben meg bőven érzek tartalékot)
Tehát úgy érzem, hogy szükségem lenne egy picit minőségibb mélynyomóra, és egy Gladen SQX 10-et néztem ki, zárt ládában gondolkoznék.
Mit gondoltok? Vajon harmatgyenge lenne az erősítőm hozzá?

Illetve ami még érdekelne, hogy előtte egy sima kis aktív Blaupunkt GTB8200 aktív ládám volt. Ehhez képest a jelenlegi, fent írt szett egy totál más világ volt számomra. Vajon a Gladen SQX 10-re történő upgrade is hozna hasonló mértékű "aztak*rva"-t, vagy itt már nem lenne akkora a különbség?

Előre is köszönök minden választ, és bocsánat, ha amatőr dolgot kérdezek. :)

Szép estét!

(#74823) troll81 válasza benmarcll (#74822) üzenetére


troll81
addikt

Szia próbáld 2 erősítővel a rendszert.
Akkor a szett is kap és a láda is elég kraftot.a tulvezerelt erősítő miatt torzít szerintem. :R

(#74824) benmarcll válasza troll81 (#74823) üzenetére


benmarcll
csendes újonc

Ja nem, nem torzít senki sem, mindenki gyönyörűen szól. Annyi a problémám, hogy vagyok olyan elcseszett, hogy nem merem meghajtani valszeg' a mélynyomót (azaz rendes hangerővel hallgatni), mert félek hogy kárt teszek a membránbán. Nem tudom hol az a határ , ami már sok neki, ahogy már nem kellene hallgatni. Nyilván tudom, hogy a membrán mozgása során "pumpálja" a levegőt, és így lesz basszus, szóval azért szól az, meg van basszus is, csak nem akarnám mindig mittudomén a teljes erejének 95%-ánál használni, mert így nincs benne tartalék. Ha vennék egy pár lépcsővel komolyabbat, akkor úgy érzem, hogy ami ennek a melynyomonak már sok, azt a komolyabb meg röhögve kiprodukálná magából, és bőven lenne benne tartalék.

Úgy van beállítva nálam, hogy 62-ből kb 35-ösön van az a hangerő, ahol nem túl hangos, nem túl halk, van már elég basszus, de még nem félek, hogy kinyirok bármit is így.
Viszont vannak olyan zenék, amikben egy csöpp basszus sincs, és az első szett olyankor még 60-on is gyönyörűen szól. Na viszont, ha egy basszussal téli zenénél tekerném fel 60-ig, akkor úgy repülne ki szegény membrán a helyéről a mélynyomó esetében, mint a huzat :D
Viszont ha lejjebb vennem az erősítőn a mélynyomó hangerejét (level), azért, hogy 60-ason is tudjam hallgatni, akkor viszont már kevés lenne az első szett hangerejéhez képest a basszus.

Remélem sikerült most megfogalmazni rendesen amit szerettem volna, nem tagadom, tudok néhányszor furán fogalmazni :C

(#74825) Tibor kiss


Tibor kiss
újonc

Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy kínai 2 din GPS rádióm.
Egy memóriakártya beolvasásával talált rajta egy EW-6800.bin. egyböl frissített is valamit de azóta semmit nem csinál. A kijelzö nem mutat semmit.
Lehet vele valamit varázsolni hogy újra müködö képes legyen?

(#74826) #99254784 válasza benmarcll (#74824) üzenetére


#99254784
törölt tag

Kihasználod teljesen a mélynyomód terhelhetőségét? (150 watt folyamatos)? Egy multiméter és teszthang segítségével meg tudod mérni. Ha nem jártál még a közelében, akkor addig fel lehet tekerni a gain-t, a nyomónak nem szabadna károsodnia akármennyire mozog a membrán. 100 W-os első szett mellett mondjuk érezheted is gyengének a 150 W-os ládát.

(#74827) benmarcll válasza #99254784 (#74826) üzenetére


benmarcll
csendes újonc

Óóó, ezt mindenképp meglesem akkor majd, köszönöm szépen! Nem tudtam, hogy úgymond a mélynyomó RMS teljesítményéig nyugodtan "lehet tekerni", mert nem lehet baja. :D

Teszthang frekvenciája mindegy?

[ Szerkesztve ]

(#74828) troll81 válasza benmarcll (#74827) üzenetére


troll81
addikt

Egy 40 Hz re tippelek. Az jó én 32 Hz zeneltem 1 ohmon 2x15 colos ground zero val :D 5kw körül.

(#74829) benmarcll válasza troll81 (#74828) üzenetére


benmarcll
csendes újonc

Újabb amatőr kérdés, de inkább megkérdezem, mint hogy rossz eredményeket szűrjek majd le :D

Jól gondolom, hogy a mélynyomó esetében fix 12V-tal kellene számolnom majd? Vagy a feszültség is változó paraméter ebben az esetben, nem csak az áramerősség? Ezekkel mindig gondban vagyok. :D

(#74830) troll81 válasza benmarcll (#74829) üzenetére


troll81
addikt

Mit szeretnél számolni?
12 V régen rossz az erősítőnek általában ha tölt a generátor az 14.4 körül van.
A rendszer nekem simán 12.6 ra beesett azt hallod a zenén is.
Lakatfogo multmeter de az se rosz ha begurulsz valahova és belovik a mely gaint maxra te meg hozzá igazítod a szettet akár

(#74831) #99254784 válasza benmarcll (#74827) üzenetére


#99254784
törölt tag

Folyamatos zenei terhelhetőség, akkor tudnia is kellene. Nyílván amúgy sem 50 Hz-et fogsz rajta erőltetni 0-24-ben 150 watt terheléssel.

50-60 Hz 0dB-es teszthangokkal szokták általában használni, neten találsz ilyeneket.

Nem ártana tudni a fejegység milyen hangerő skála értéknél kezd torzítani, enélkül általában kb 3/4 hangerőt szoktak ajánlani, ott még biztos nem fog torzítani. Erősítőn a gain-t teljesen letekered, teszthangot elindítod minden hangszín lejetőséget alaphelyzetbe állítva (bassboost,EQ...) majd az erősítőn méred a kimenő jelet (váltakozó feszültség)

mérendő feszültség = négyzetgyök (terhelhetőségximpedancia) --> neked ez 4 ohm és 150 watt esetében 24,5 Volt kb. Ekkor kb 150 watt teljesítménnyel lesz hajtva a mélynyomó. Ezt még tudnia kell, nem teszed tönkre. Ha meg ez kevés neked, akkor valóban a láda kevés ahogy gondoltad. Itt épp erről a beállításról beszél:
[link]

[ Szerkesztve ]

(#74832) benmarcll válasza #99254784 (#74831) üzenetére


benmarcll
csendes újonc

Uuu, nagyon szépen köszönöm a leírást, így már minden világos! :DD

(#74833) troll81 válasza #99254784 (#74831) üzenetére


troll81
addikt

50 60 Hz? Melyhang. Oké 28hz az igen.
Frequenzbereich 32 - 400 Hz a hertz ladikoban. Ezért javasoltam a 40 Hz et.
Az optimális. :R

(#74834) #99254784


#99254784
törölt tag

Nyílván, az utolsó decibelecskét is ki akarná préselni a 150 wattal, az a cél...
Én meg azért azt javasoltam, mert általában a legtöbb helyen ezt látom. Halom hifis youtube-n, kicker,bitten stb helyen is ezek elérhetőek/ezzel állítják. Nem hinném, hogy neki egetrengetően számítana. Lakatfogóval meg méregethetné a generátor töltőfeszültséget..

[ Szerkesztve ]

(#74835) Lusu válasza troll81 (#74833) üzenetére


Lusu
aktív tag

Ha jól tudom azért kell 50-60Hz-et használni, mert egy mezei multiméter azon a frekvencián tud pontosan váltóáramot(feszültséget) mérni...

(#74836) troll81 válasza Lusu (#74835) üzenetére


troll81
addikt

Igen de lehet. én osziloszkop néztem. Ezt nem írtam hozzá. :R

(#74837) benmarcll


benmarcll
csendes újonc

Na hát meglestem, hogy 50Hz-n, a szokásos hangerő mellett mennyire terheltem a kis mélynyomót, hát nem szerettem volna addig tekerni, amíg eléri azt a kb 24.5V-ot. :D

Aztán meghallgattam zene mellett is, hogy a szokott hangerőn, ahol én már úgy éreztem, hogy "ejjajj, lehet sok lesz", és biza max 8-10 V körül jártam. Bátorkodtam picit feljebb tekerni a hangerőt, és érzetre meg basszus-hangzásra durvább volt bőven, mint ahogy szoktam hallgatni, és így már volt egy két nagyobb basszusnál, hogy egy pillanat erejéig belekóstolt a 27V-ba is. Átlagban olyan 10-13V körül mozgott.

Ez a kis teszt számomra megmutatta, hogy én bizony eddig nem használtam ki teljes terhelhetőségét a melyládának, viszont elgondolkoztatott, hogy vajon mit tudhat egy pár hsz-sal feljebb említett Gladen SQX 10 például. Hogyha a Gladen mondjuk fele terhelésen tudja azt produkálni, amit a Hertz kb majdnem maxon, akkor lehet váltanék. Mit gondoltok? Egyáltalán az erősítőm elbírná? Van akkora ugrás minőségben a Hertz és a Gladen SQX10 között, mint mondjuk egy Blaupunkt GTB 8200-as aktív és a Hertz között?

[ Szerkesztve ]

(#74838) Beniii06


Beniii06
őstag

Sziasztok.

Lenne egy kérdésem, nem vagyok benne biztos, hogy jó topik, de ehhez kapcsolódik talán a legjobban(rádió).

Autó tetőantennát cserélnék és a csatlakozó típusára lennék kíváncsi vagy linkkel együtt hol lehet ilyen csatlakozóval szerelt antennát kapni talpazattal együtt. [kép] [kép] (a kettő megegyezik, csak az első képen a fekete műanyag lecsúszott a csatlakozóról).

Amiket találtam webshopokban azok mind banándugósak, abban biztos vagyok, hogy ez nem az. IEC-nek néz ki, de inkább rákérdezek, mielőtt rendelek.

"Got any other secret weapons?"

(#74839) dobobazsy


dobobazsy
őstag

sziasztok! szerintetek menyire tróger dolog két egyforma hosszúságú hangfalkábelt bekötni párhuzamosan az erősítő és a mélyláda közé? filléres de 4-es kábelt váltanék minőségibb 2,5-esre :B

(#74840) pityaa23


pityaa23
senior tag

Sziasztok!

Valaki emlegette itt korábban, hogy a cd-s és a cd-vel nem rendelkező fejegységek között hall minőségbeli különbséget. Hát én most fogom kihajítani a kenwood DPX-3200BT-met, egyszerűen sehogy nem tudom beállítani, hogy tetszen a hangzás. Betettem egy régi alpine-t azzal még erősítő nélkül is szebben szólt, mint ez. Csak sajnos az már nem tudud bluetoothot, nekem meg fontos lenne. Azt még nem tudom, hogy váltsak-e 2 dinről 1-re mert akkor beépítő keret minden vackot kell vegyek, viszont lenne egy kis tárolóm. A kérdésem, hogy a kétdines Apline DE-W296BT -t ajánlott vétel? A kocsiba egy Alpine IVA-D106R -t próbáltam most bele ezzel gyönyörűen szól. 1 dinesekből mi ajánlott ami tud BT-t és CD-s?

Köszönöm, üdv

(#74841) dmad válasza pityaa23 (#74840) üzenetére


dmad
aktív tag

Én voltam... :)
Ha már 2 din, miért nem gondolkozol esetleg kijelzősben?

Élj úgy, hogy.......

(#74842) pityaa23 válasza dmad (#74841) üzenetére


pityaa23
senior tag

Egy kis mx5-be lesz, nyitott tetős, nagyon drága holmit nem akarok belepakolni, drága ha emiatt felmvágják még a vászontetőt is! :D

(#74843) dmad válasza pityaa23 (#74842) üzenetére


dmad
aktív tag

Jogos!
Sajnos…

Élj úgy, hogy.......

(#74844) jilian


jilian
addikt

Helo,

adott egy 2012-es Qashqai (új faceliftes).
Szeretnék benne 2 din - es fejegységet cserélni.
Tudnátok nekem olyant ajánlani ami mókolás nélkül 1-1 bepasszol és még a tolató kamerám is működik?

(#74845) dmad válasza jilian (#74844) üzenetére


dmad
aktív tag

Ha minden igaz szabvány 2 din hely van benne, de a kábelekkel biztosan kell mókolni...

Élj úgy, hogy.......

(#74846) pjen


pjen
félisten

Üdv, lehet nem ide tartozi de hátha.Van egy 2006 os Swift m egy Kenvood 1 dines rádióval szerelve, nem beépített.Ezt szeretném kivenni és a keretet is.Egy két dinest szeretnék a helyére.Hogy a legegyszerűbb kiszedni?Sajnos amit adtak kihúzot már nincs meg.Két dinesbe mit érdemes beszerelni amiben van GPS, vagy legalább lehet tükrözni a telót. :R

(#74847) dmad válasza pjen (#74846) üzenetére


dmad
aktív tag

Ilyesmi a gyárija,

Vékony, kb. 1 cm széles fémlapot benyomsz a 2 oldalán és ki tudod venni.

Élj úgy, hogy.......

(#74848) pjen válasza dmad (#74847) üzenetére


pjen
félisten

Köszönöm.

(#74849) fulton


fulton
addikt

Sziasztok

Érti valaki mi ez a 4 kábel csatlakozás 1 hangszóróra?
Van egy ilyen sub ládám, milyen hangszórót tudnék bele venni ami szólna úgy mint ami volt benne? Szokatlan nekem ez a 4 db 2 plusu kábel csatlakozás rajta. Hogy kell bekötni vajon, meg be lehet egy olyan hangszóróra, amin csak 2db 2 pólusu csatlakozó van, ha igen hogy

[ Szerkesztve ]

(#74850) kovbandi82


kovbandi82
őstag
LOGOUT blog

Sziasztok. Nem 100%-ban autohifi, de talán tudtok segíteni.
Egy kombiban kellene a csomagtartóban a remote szálat 3 helyre elvezetni. Nem akarom sodorhatni, forrasztani, valami “elosztó” kellene, továbbá egy “gyújtás pozitív” ágat kellene 3 fele ágaztatni egy szivargyújtóra, egy tolatókamera vezeték nélküli adó-vevőnek és egy DVB-T boxnak. 2.5-es vezetékről van szó. Van valamilyen ötlet? Sokan a Wagot mondták, de az olyan cigány dolognak hangzik első hallásra.

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.