Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-11-12 16:20:20

LOGOUT.hu

Autóhifi

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#75364) Lusu válasza Tam1878 (#75354) üzenetére


Lusu
aktív tag

Zarew nagyon jól leírta, érdemes meghallgatni előtte egy jó rendszert, egyáltalán van-e rá igényed. Bár szerintem, ha valaki zenét akar hallgatni az autójába és beül meghallgatni egy tényleg jól beállított rendszert, kurvára nem akar majd mást az autójába :D
A DSP részt még kiegészítendő: igen, sok fejben van beépített DSP, de azok paraméterezhetősége édeskevés. Egy DSP-nek (legyen az külön álló vagy erősítőbe épített) csatornánként illik tudnia legalább időkorrekciót (ms-onként) szabadon paraméterezhető crossovert és egy parametrikus EQ-t. Ezt azért tudom, mert volt DSP-s fejem, a lehetőségek össze nem hasonlíthatók egy jó DSP-vel. A sajátomat én is magam építgetem de beleástam magam a laptopos mikrofonos részébe is, sok tanulni/tapasztalni való van még, de az irány jó és egyre jobb.
Visszatérve: Ha ez megvan és van hozzá aki be tudja hangolni, gyorsan megérti az ember, hogy autóban a legfontosabb dolog a hangolás. Lehet összevásárolni drága hangszórókat erősítőket és ha nem tetszik még drágábbakat, de legtöbbször hiába mert megszelidíteni csak DSP-vel lehet. (persze hazudok, passzív rendszer is tud csodát, de ahhoz az installernek is varázslónak kell lennie)
A rászánt 500-ból már nagyon szép dolgokat lehet kihozni, csak legyen aki a beépítésnek megfelelő komponenseket fogja ajánlani és nem feltétlen azt erőlteti amit épp forgalmaz hogy fogyjon a polcról de neked meg nem lesz ideális. És a beépítés után hangolni is fogja!!!

Amúgy Kozák Andrásra +1

Viszont ha miskolc közelében vagy, egy kis ízelitőt mutathatok az én autómban, mire számíthatsz egy jól beállított/beépített rendszertől.

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.