Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-18 09:42:28

LOGOUT.hu

Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget! :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30901) hunaqua válasza mexel (#30897) üzenetére


hunaqua
addikt

Igen,de óriási különbség,hogy valaki 'társadalmi munkában',a közösség érdekében csinálja,vagy azért mert fizetést kap érte,ami miatt eladnak még több ezer box-ot.Értem,hogy a világ ilyen,az is látszik,hogy ez Csicsóka munkája.Viszont ahogy megtalálták amit csinált,akkor azt is ki tudják 'nyomozni',hogy hová küldjenek egy pár ajándék terméket Neki.

..szerintem

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#30902) junkpod válasza devil-k (#30899) üzenetére


junkpod
nagyúr

62.d.
Ha nem működik a reset gomb, akkor tegyél egy tetszőleges zip fájlt a LE kártyára, és tallózd be az Androidos UPDATE&BACKUP programmal.

Box's don't touch!

(#30903) junkpod válasza mexel (#30897) üzenetére


junkpod
nagyúr

Először nem akartam válaszolni, meg az írásom se neked szólt de magadra vetted ezt az inget.
Én máshogy gondolom a közösségi fejlesztést:
- osszevadaszni a fejlesztéseket és beépíteni a saját munkamba credit infó nélkül, egyeztetés nélkül még gpl esetén sem tisztességes.
- találni egy jó fejlesztést, felvenni a fejlesztovel a kapcsolatot, elkérni tőle forrással együtt, majd a publikus saját verzióban leírni az eredeti fejlesztő nevét, nyilvanosan megmutatni a forrást és a változtatásokat, ez a helyes út.
A fentiek alapján a Tanix etikatlanul járt el, lopott és az nem mentség, hogy a közösségi érdekből (amúgy nem, pénzt keres vele). Közösségi fejlesztéseknél ezt nagyon keményen szokás szankcionalni, ahogy valaki írta előbb utóbb a LibreElec fórumról is kivágják őket.
Ez a véleményem a Tanixrol.

Box's don't touch!

(#30904) djnice válasza mexel (#30897) üzenetére


djnice
veterán

Nem lenne ezzel baj, ha nyilvánossá tennék a forrást, de egyelőre nem teszik és így már nem tetszik a community-nek.
Szerk: junkpod megelőzött.

[ Szerkesztve ]

(#30905) junkpod válasza djnice (#30904) üzenetére


junkpod
nagyúr

Persze, hogy nem teszik nyilvánossá, mert akkor az is nyilvánossá válna, hogy milyen kodreszletekkel van teli, sok fejlesztő megtalálja majd benne a saját munkáját, engedély nélkül.

Box's don't touch!

(#30906) mexel válasza hunaqua (#30901) üzenetére


mexel
veterán

Ez így rendben is lenne, bár nem hiszem hogy ajándékozni szeretnének, manapság ritka az ilyen. :( Nyilván kellene menjen akkor ajándék még sok mindenkinek aki az LE-ben addonokat készített, akik fejlesztik a LE-t, akik tesztelnek stb. Most azért mondjuk itt hogy Csicsóka megérdemli az ajándékot mert ebben a fórumban vagyunk,, őt "ismerjük" stb. de miért nem mondjuk hogy menjen ajándék XY-nak aki esetleg egy lengyel, orosz vagy más fórumon osztott meg pár dolgot amit a tanixosok vagy mások beépítenek a rendszerükbe? Valószínűleg azért mert őket nem ismerjük, nekünk éppen idegenek, így természetes hogy ott van az alkotásuk :)
Nekik Csicsóka idegen esetleg, de biztos hogy igen sok felhasználó lesz aki örül ha használhatja a művét és biztos lesz aki hálásan gondol arra, hogy de jó hogy ezt valaki megcsinálta, még ha nem is ismeri. Nekem pl simán jól esne minden köszönet nélkül ha így alakul a dolog hogy felhasználnak valamit amit alkottam.
Kicsit visszagondolva fura hogy anno azt vágták itt a fejemhez hogy én azért akarok segíteni mert "fényezésre vágyok meg nem jó a hozzáállásom", most pont az ellenkezője tűnik ki nekem, mintha baj lenne hogy felhasználták Csicsóka munkáját. Pedig biztos vagyok benne hogy Ő nem így gondolja, mert Ő is írta nekem ezt, idézem amit írt:

"Számtalan dologban segítettem, megoldást ajánlottam, Linuxos, Droidos témában is lett egy két "alkotásom" mégsem vártam el vállveregetést. Kiraktam, használjátok! Akinek kellett úgy is megtalálta, és ez sokkal több ember volt, mint akitől visszajelzés is jött. Ez természetes,"

Az ingyenesen felhasználható szoftvereket sokszor teszik rá olyan eszközökre amiért pénzt kérnek, de elvileg nem azért kérik a pénzt mert az rajta van, az csak hab a tortán, azzal a felhasználók is jól járnak.
Szerintem a segítség csak akkor segítség ha önzetlen, más esetben már máshogy kellen hívni.

Junkpod: nem vettem magam ismét semmit, csupán véleményt írok, a válasz nem is csak neked szólt, úgy általánosságban írtam :) csak szimplán véleményt cserélünk a témában páran, bár kezd itt off lenni.
Abban igazad van, hogy ilyenkor fel kellene tüntetni a szerzőt, engedély stb., egyetértünk. De nem ők az egyetlenek sajnos, a kínaiaknál ez nem nagyon szokás azt hiszem :( Ha viszont így van akkor meg inkább örüljünk ha használható lesz tőlük valami.

[ Szerkesztve ]

(#30907) hunaqua válasza junkpod (#30903) üzenetére


hunaqua
addikt

Én nem hegyezném ezt ki csak a Tanix-ra.Mind ezt csinálja,csak most éppen a Tanix jött ki a ''napfényre''.
Amelyik meg nem,az sem a tisztességből,hanem a teljes belesz@rásból nem foglalkozik semmivel.

mexel

Ezt máshogy látjuk.Amennyiben Neked,vagy nekem segít itt valaki,azt önzetlenül segíti, ''barátságból''
A kínainál nincs semmi segítség,pénzt akarnak keresni.Ennyi..
A duma megy náluk,de ez szigorúan csak üzlet.

[ Szerkesztve ]

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#30908) Adamo_sx válasza mexel (#30906) üzenetére


Adamo_sx
aktív tag

Ez itt már teljesen off, de a GPL licenszelés pontosan megköveteli, hogy adott kódot milyen feltétel mellett lehet felhasználni. A másik lényeges dolog, hogy egyáltalán nem azt jelenti, hogy ingyenes (ez csak a free (félre)fordításából lett így magyarul), hanem azt, hogy szabadon használható. A leírt feltételek mellett.

(#30909) djnice válasza hunaqua (#30907) üzenetére


djnice
veterán

Hát pedig más gyártó nem nagyon árul előre telepített LibreELEC-kel boxot, az Eminent-et kivéve. Az Eminent ugyan megosztotta a forrást, de csak a régi S805-ös lejátszójukhoz valót ([link]), szóval az S905-ös boxaikat elvileg ők sem árulhatnák így.

(#30910) Dadan01 válasza korcsi (#30856) üzenetére


Dadan01
senior tag

Milyen script? Csicsóka leírásában csak mke2fs-t és dd-t látok, átméretezést vagy egyebet nem. (22062. hsz)

(#30911) mexel válasza Adamo_sx (#30908) üzenetére


mexel
veterán

Egyetértek. Sajnos simán nem így gondolkodnak a kínaiak, ők bármit átvesznek és másolnak szó-hang nélkül. Ha a szerző nem tesz ellenlépéseket akkor viszont nincs is problémájuk. A felhasználókat pedig ez nem is érdekli, ha most nem Csicsóka munkájáról lenne szó hanem pl egy német fórumról Hans Regenkurt munkáját építették volna be, észre sem vettük volna, csak örülnének páran hogy milyen klassz menüt látnak. Sőt, lehet hogy valaki átírná kicsit, belejavítana és kitenné mint saját addont.
Teljesen más a jog, a hivatalos rész és az ahogy működik. Álszentek viszont ne legyünk, gondolom sokaknak nem azért kell a gigás wifi mert a BD lejátszójukról nem tudják lejátszani a megvásárolt lemezeket, csak a letöltött trailereket nem tudják így megnézni, ezért kell a 100-as beépített wifi helyett :)

Hunaqa, igaz, tudom hogy nekik üzlet, de én mint vásárló jelenleg csak jól járok ha jól megcsinált boxot vehetek, a többi legyen az ő dolguk. Inkább ők adják el működőképesen minthogy nekünk kelljen működővé varázsolni. Az egész világ az ilyen üzletekről szól sajnos. :( Nem fogjuk tudni megváltani, sem megváltoztatni. Nem védeni akarom a tanixot mert nem érdekelnek, lesz követőjük szerintem.
Na abbahagyom az offolást mert sok lesz megint.

[ Szerkesztve ]

(#30912) hunaqua válasza djnice (#30909) üzenetére


hunaqua
addikt

Ezt már hidd el a megjelenés pillanatában ellopták a Tanix.tól is.Most ezt farigcsálja tovább a Beelink meg a Vontar meg a Wechip meg stb. meg stb.Szerintem csak idő kérdése mikor jön majd ki a ''sajátjával'' a többi konkurencia.

mexel

''Az egész világ az ilyen üzletekről szól sajnos.''

Az egész nem,csak a kínai

[ Szerkesztve ]

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#30913) DoItYourself


DoItYourself
Topikgazda

Nekem az a véleményem, hogy mielőtt más munkáját ajánlgatom bárhol, megkérdezem előtte, mit szól hozzá? Ez a minimum.

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#30914) mexel válasza djnice (#30909) üzenetére


mexel
veterán

Kínaiakról beszélünk :)
Ehhez képest egy tv box nem hiszem hogy izgatná őket.

DoItYourself: ki ajánlgatta vajon nekik szerinted? Simán megtalálhatják maguktól is.

[ Szerkesztve ]

(#30915) blakey válasza janisjoplin1 (#30898) üzenetére


blakey
titán

DVB-C hiba miatt visszavonták és hamarosan elérhető lesz a frissített verzió.

"Eladó: X96 Max+ Amlogic box (https://tinyurl.com/mrxabmtf)" - *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#30916) #72797440


#72797440
törölt tag

Üdvözletem!

Mecool M8S Pro+-nál tudtok jobb eszközt 10 ezer forint körül. FullHD TV okosítására kéne. HBOGo, Netflix, Youtube, és mkv+srt lejátszására. Max 720p felbontásban szoktam filmet nézni. A 2GB memória 16GB háttértárat néztem. Eddig Raspberry Pi 2-t használtam, de lassú is volt és se Netflix se HBOGo.

(#30917) OldAkita


OldAkita
aktív tag

Tapasztalatot szeretnék megosztani x96 2/16 LibreELEC-el kapcsolatban. Mivel én ezt egy 32"-os TV okosítására használom, 720-as filmeket játszok le vele, ennek megfelelően a 2.4GHz-es Wifi kapcsolat tökéletesen elegendő neki. A családban 2 másik TV is van, tegnap az egyikkel elkezdtünk filmet nézni a hálózatba kötött x96-ról. Minden jól is ment addig míg egy tablettel, ami szintén a 2.4GHz-en csatlakozik, el nem kezdtem frissítgetni különböző alkalmazásokat. A TV azonnal elkezdett akadozni. Szóval, a 2.4GHz arra már kevés hogy film is streamelődjön vele és egy másik készülék is foglalja a sávszélességet. De ez a tapasztalat a wifiről szól és nem is ide tartozik, viszont ezen felbuzdulva az x96-ra HDMI-vel kapcsolódó 32" TV-vel elkezdtem filmet lejátszani és a másik TV-vel egy másik filmet streameltetni a 2.4GHz-el. Ilyen felállásban az x96 akadás mentesen képes két TV-re filmet lejátszani, persze mindkét film 720. Ezt nagyszerű teljesítménynek tartom, lévén egy "filléres" kínai cuccról van szó, amelyet igen gyakran lenéznek leszólnak a nagy neves márkák médialejátszóinak tulajdonosai.

(#30918) beci


beci
őstag

Sziasztok.
Mecool M8S Pro-nal ha bongeszon keresztul nezek filmet,es kirakom teljes kepernyore,par perc utan lefagy.
Mitol lehet?

Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....

(#30919) blakey válasza beci (#30918) üzenetére


blakey
titán

Mecool M8S Pro-nal ha bongeszon keresztul - Ezt miért így csinálod? Többnyire nem böngészőn keresztül nézünk filmeket ezekkel a boxokkal.

"Eladó: X96 Max+ Amlogic box (https://tinyurl.com/mrxabmtf)" - *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#30920) janisjoplin1


janisjoplin1
tag

junkpod
blakey

Köszönöm..
Janis Joplin

(#30921) darvinya válasza #72797440 (#30916) üzenetére


darvinya
titán

Nemrég vettem 8500Ft-ért T95X 2/8-as box-ot v6-os rendszerrel.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#30922) djnice válasza OldAkita (#30917) üzenetére


djnice
veterán

"filléres" kínai cuccról van szó, amelyet igen gyakran lenéznek leszólnak a nagy neves márkák médialejátszóinak tulajdonosai

Hát igen, ezt tapasztaltuk, ha meg megpróbáljuk megvédeni az igazunkat, akkor kitiltanak onnan.
Hozzá nem értő, amatőr banda egytől-egyig.

(#30916) Harcosposta: Nincs jobb, a Widevine L1 miatt.

[ Szerkesztve ]

(#30923) mexel válasza #72797440 (#30916) üzenetére


mexel
veterán

Ha a Netflix is fontos akkor mindenképpen javaslom a Mecoolt a Widevine Level1 miatt, azzal tudod HD-ban nézni a netflixet. Ha jól tudom ( kijavítanak ha nem) akkor ami nem Level1-es azzal nem megy HD-ben a Netflix. Jelenlegi olcsóbb boxok közül talán csak a Mecool tudja ezt. A HBOGo hoz nem tudom kell-e ez.

(#30924) djnice válasza mexel (#30923) üzenetére


djnice
veterán

HBO GO-hoz nem kell, viszont a gyári app-al csak 480p, még jó hogy van hozzá Kodi plugin :)

(#30925) mekker


mekker
őstag

Bekonfigoltam az LE-t és a Kodit, de sajnos csak penyát találtam. A partíciót is átraktam a belső eMMC-re. Közben találtam egy működő SD-t.
A kérdés: Hogyan tudom a konfigolt rendszert átrakni SD kártyára? Nincs kedvem harmadszor is beállítani mindent.

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#30926) junkpod


junkpod
nagyúr

Chewitt véleménye a Tanix fw-ről LibreElec fórumon:
It is probably something hacked-up from one of the community builds. It is nothing to do with us, and as there is no attempt to provide sources for the image I would currently assume they are GPL violators as well.

[ Szerkesztve ]

Box's don't touch!

(#30927) Csicsóka válasza DoItYourself (#30913) üzenetére


Csicsóka
őstag

Igen, bárki is volt, megtehette volna ezt. Így kerülő úton kellett értesülnöm az egészről.
A dolgok jelenlegi állása szerint, pedig már nem örülök annak, hogy egy GPL sértési ügybe keveredett "cég" használja azt, amit ennek a közösségnek szántam.

(#30928) korcsi válasza korcsi (#30856) üzenetére


korcsi
veterán

Installtointernal
Az eredmény mégis az, én sem értem.

Mekker: belakott rendszeren backup, új rendszer telepít, majd restore.

[ Szerkesztve ]

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#30929) junkpod


junkpod
nagyúr

Jó lenne megkeresni valahol ezt a vacak led-szegmens kijelző vezérlést. Biztos van valahol egy változó amit módosítva ki-be lehetne kapcsolni...

Box's don't touch!

(#30930) sugarforce válasza mexel (#30897) üzenetére


sugarforce
őstag

Nem azt mondtuk, hogy hulyeseg az nr kikapcsolasa, kar ferditeni.

(#30931) Beni2360 válasza Csicsóka (#30927) üzenetére


Beni2360
félisten

Szia!
Tudnál nekem válaszolni erre? :R

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#30932) darvinya válasza Csicsóka (#30927) üzenetére


darvinya
titán

Az a gond nyílt fórumokkal, hogy így bárki megtalálhatja.
Arról nem is szólva, hogy csak egyedi fw esetén lehet kivédeni kód eltulajdonítást.

Nem jó amit tettek…

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#30933) Csicsóka válasza djnice (#30892) üzenetére


Csicsóka
őstag

Ránéztem, inkább ezzel foglalkozok, mint a Tanix üggyel.

Nincs X96 boxom, csak 3 db. S905 van. Ki sem próbáltam, elindulna e a telepítő 905-ön, mert valszeg módosítás nélkül nem. Az SD-ben lévő kernel.img valójában maga a telepítő, ami recovery.img formátumban van megcsinálva, ezért tud az elindulni. Ezt kibontva, a kernel.img-ramdisk.gz van, ami egy gzip-elt CPIO archivum. Ezt is kibontva, előkerül maga a telepítő, ami egy minimal Linux rendszer busybox-al. A Linux kernel induláskor legelőször az init-et keresi, nem is rejtették nagyon el a telepítő gyökerébe tették, ami "csak" egy shell szkript, ez elvégzi a kölönféle framebuffer módok beállítását, ha van rádugva USB stick, akkor arra átmásolja az /dev/sda-t majd felszólít hogy "Please remove USB stick and unplug the Apple TV. Wait 10 seconds and plug the Apple TV back in" Ez után elindítja telepítőt.
Most itt tatok, következik a telepítő vallatása, aminek a feladata lesz a filesystem. tar.xz kibontása, és az egész bootlható SD/USB elkészítése.
Ebből majd kiderül, lehet e úgy megcsinálni egy ilyen rendszert, hogy az elfusson akármelyik S9XX boxon.

(#30934) kenand válasza Beni2360 (#30931) üzenetére


kenand
veterán

Windows Samba nekem is szórakozik, időnként látják az eszközök, valamikor meg csak root passwd-vel tudok bármit hozzáadni..

Sebességből nem veszed észre? Class 4-es kártyás X96 mini nekem jóval gördülékenyebb lett...

(#30935) dugesz77 válasza #72797440 (#30916) üzenetére


dugesz77
őstag

Netflix-et próbálgatom én is nemrég írtam róla a kiegészítős topikban .

(#30936) mexel válasza sugarforce (#30930) üzenetére


mexel
veterán

Ne kezdjük el ismét, nem áll szándékomban. :) Mindenesetre nem ferdítés. Ha nem is ezekkel a szavakkal de azért ez jött le, de teljesen lényegtelen szerintem most ez, nem ezen volt a hangsúly, ne lovagoljunk megint a szavakon. A tanixos témából ne ez legyen megint amire reagálni kelljen. Egyébként én annyit osztottam meg velük, hogy a pixelesedésre milyen megoldást találtam mert a Freaktab-os fórumukon is sok ilyen kérdés volt, aztán felmerült itt az AFR kérdés erre itt a topikban. Arra is rákerestem, de az megtalálható volt már azt hiszem minix fórumán hogy mikortól alkalmazták, és ők használták az NR kikapcsolást is, igaz arról kevés infó volt.
A Tanixosok is foglalkoztak az AFR-el miután az orosz srác javasolta nekik ( nekem is ő segített az alapokkal), felmerült ott is az NR kikapcsolás is, ez is érdekelte őket, erre írtam hogy ők nem vették hülyeségnek, ( pedig akor igen ködös volt a leírás, sokat kellett keresgélni míg kiderült mire jó ), de azt nem tudom abból mi lett, a pixelhibák megoldása óta nem nagyon néztem be hozzájuk mert a tanix boxokat eladtam. Én csak alkalmaztam kis módosítással az AFR telepítését és NR kikapcsolást amit a blogban leírtam, de aztán a Amlogic Toolboxban megjelent jóval egyszerűbben szerencsére, nem kell annyit molyolni vele, igaz az csak droidra van, én pedig LE alatt javasoltam még ezt itt, erre mondtam hogy hülyeségnek vették itt sokan, a visszajelzések alapján ez volt az érzésem erősen.
Akkor még a legutolsó beta firmben nem is volt szó a Tanixnál Libreelecről, abban AFR teszt volt androidra, ez a dual rom egy friss húzás volt tőlük.
Anno linkeltem nekik az itten hsz-emet amiben leírtam a pixelhiba megoldást, de aztán az ottani topikban próbáltam angolul leírni hogy mit kell hová írni, kaptam egy köszönömöt, és páran ki is próbálták még. Volt magyar tag is ott ( itt nem szerepel), neki ajánlottam az itteni fórumot is hogy nézzen be, de nem hinném hogy bárki külön felhívta volna a figyelmet Csicsóka művére, főleg hogy az később került ki ide, szerintem simán vadásznak minden fórumon a jó megoldásokra. Igazi jó kínai módon, amit látnak azt használják. Szerintem ők nem is így fogják fel hogy ez most lopás vagy illik-e, teljesen máshogy gondolkodnak.

[ Szerkesztve ]

(#30937) Csicsóka válasza Beni2360 (#30931) üzenetére


Csicsóka
őstag

A rendszer infó alatt, a háttértáraknál, a /dev/data van a /storage alatt, és nem a /dev/mmcblk1p2 akkor jó.
Van ettől a módszertől már újabb is, a napokban is linkelték , jobb lett volna ha azt választod.

(#30938) Skillet


Skillet
addikt

megosztásról érdeklődnék
a megoszani kívánt meghajtó egy win10-es gépben van (szeptemberi frissítés nincsen rajta). a jelszó kérése ki van kapcsolva, de az androidos telefonok látják a meghajtót.
a most jött X96 S905X-re felkerült a LE. a megosztott meghajtót nem látja.
mindenképpen jelszavas védelem fog kelleni win alatt, nem lehet megkerülni?
ha muszáj, akkor legalább az meg kellene maradjon, hogy újraindításnál ne kérjen jelszót.
EZEN kell végigmenni a megosztáshoz és eme kritérium teljesüléséhez? gondolom, innentől a droidos telefonok is kérni fogják a jelszót?
ha jól értelmezem, lesz egy felhasználó win alatt az LE miatt... de nem kell használni, nem kell bejelentkezni a fiókba?
köszi

[ Szerkesztve ]

Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever

(#30939) Pelican válasza mexel (#30936) üzenetére


Pelican
őstag

Ne kezdjük el ismét, nem áll szándékomban.
Legalább egyszer hallgathatnál magadra.

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#30940) sugarforce válasza mexel (#30936) üzenetére


sugarforce
őstag

Ha nem all szandekodban, miert irsz le olyat, amit nem is mondtunk?? pont azert lovaglok a szavakon, mert nem igy tortent...
A tanixos temahoz: Attol, hogy ok mashogy gondolkoznak, ez nem lesz normalis es elfogadott. Ha bemegyek egy boltba lopasi szandekkal, mert en ugy gondolom, hogy normalis lopni, mert majd odaadom a kint hajlektalan csavonak, foleg persze nemi penzert, attol ez nem lesz okes es nem magyarazhato bele az, hogy jajj jolvan ez igy okes, mert kispista nem ugy gondolkozik mint en. A tobbit a tobbiek nagyon jol leirtak, nem egyenes goreny dolog, nem a ket szep szemunkert csinaljak ezt, nem a szeretetszolgalat tagjait udvozolehtjuk a szemelyukben.

[ Szerkesztve ]

(#30941) beci válasza blakey (#30919) üzenetére


beci
őstag

A Kodi nekem túl "kínai"...😊 Nem értek hozzá.

Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....

(#30942) sugarforce válasza Skillet (#30938) üzenetére


sugarforce
őstag

Igen.

(#30943) apszi válasza beci (#30941) üzenetére


apszi
őstag

Eleinte nekem is picit idegen volt, de kis használat után rájöttem, hogy pofon egyszerű, és elképesztő mód testreszabható, csak haverkodni kellett vele picit. :)

(#30944) Golyo69 válasza Skillet (#30938) üzenetére


Golyo69
senior tag

Én is az alapján csináltam meg és szuperul működik!

telón nem próbáltam ( andriod )

igen lesz egy felhasználó de le is van írha hogy nem fog látszani majd a bejelentkezésnél

Xiaomi 13T + Haylou Solar Plus RT3 | Xbox Series X + LG 65NANO866 +HiMedia Q5 Pro + Denon X1400h+Optoma HD 27 + 120" + I7 11700KF+7800XT 64GB DDR4 + DELL S3422DWG

(#30945) mexel válasza sugarforce (#30940) üzenetére


mexel
veterán

Inkább csak a tanixos témához :) :
a Tanix kihozott egy dual romot ami eddig nem volt jellemző, ( kb semmi közöm sem a tanixhoz sem máshoz) , és én speciel örülök hogy próbálnak valamit csinálni a boxokkal hogy használhatóbbá tegyék őket úgy ahogy megveszi valaki és kiveszi a dobozból. Az LE is ismertebb lesz így, olyanhoz is eljut aki eddig félt tőle és nem használta vagy feltelepíteni sem tudta.
Tökéletesen egyetértek azzal amit írsz a lopásról, de ha most éppen nem Csicsóka addonját építik be ( lopják el) akkor senki sem szólt volna semmit szerintem itt.
Amikor kiderült még itt is más volt a reakció, pl:
1
2
3
most hirtelen kezd közellenség lenni a tanix mert kihoztak valamit amit szerintem hamarosan követ a többi gyártó is, simán lenyúlják majd egymás ötletét. Görény húzás, de a mobilgyártóktól kezdve mindenki ezt csinálja kicsiben és nagyban. A tanix is üzleti célra használja fel, de legalább meghallgatja a felhasználókat és próbálja azt beépíteni amit igényelnek. Szerintem még mindig jobb mint ha egy félig használhatatlan boxot kap a vásárló ugyanannyiért.
Valóban kellett volna írniuk Csicsókának ha lenyúlják az addonját, de nem kellene úgy csinálni mintha nem tudnánk hogy megy ez ebben a szegmesben is. A boxok tele vannak feltört appokkal, bloatware-kkel stb.
Az itt jelenlévők ugyanúgy használnak mindenféle szoftvert, néznek filmet amit esetleg virágboltban vásároltak, és eddig ez nem is volt téma, kicsit álszent dolog most ez szerintem. Én sem értek egyet ezzel de nem nagyon lehet mit csinálni a dologgal.
Ki kell próbálni a rendszerüket, lehet hogy még jó is kisülhet belőle ha valakik tovább dolgoznak rajta. Engem mindenképen érdekel. Főleg ha valaki 905X-re is megcsinálná normálisan az lenne a jó.

[ Szerkesztve ]

(#30946) junkpod


junkpod
nagyúr

Ez az LCD display driver: aml_linux_fd628.ko
Ezt kéne elkezdeni piszkalni.

Tanix: ez a Javi csávó sem semmi, leírja, hogy nem érti mi a gond a nem publikálással, majd ha hivatalos lesz a fw, vagy kedvük vagy idejük lesz a tanixos "mérnököknek" (2 db ember) akkor publikálnak.
Hiába írjak neki többen, hogy a binaris publikalasakor kellene egyből a forrásokat is publikálni...

Box's don't touch!

(#30947) sugarforce válasza mexel (#30945) üzenetére


sugarforce
őstag

Persze tok jo, hogy probalnak valamit alkotni, csak ha mar uzletszeruen csinaljak, akkor nem artana rendbe tenni a jogi hatteret, mert konnyen lehuzhatjak a rolot. Nincs itt alszenteskedes. Ha olvasod a milyen lejatszot vegyunk topikot, ott pl pont azert nem ajanlottuk az eminentet, mert ok kszaq fwjet hasznaljak fel engedely nelkul penzszerzes celjabol. Foglalkoztunk vele es szoltunk is rola, pedig tudtommal egyikunk sem kszaq ejszakankent. Alapvetoen nem csicsoka miatt felhaborito ez a dolog, hanem a tisztessegtelen hozzaallas miatt. Persze igy, hogy egy itteni kollega munkaja van lenyulva ss felhasznalva engedely nelkul, az azert dob egyet a felhaborodasi faktoron, de enelkul is eleg gaz lenne es fel lennenk haborodva, raadasul erre is vt nem keves pelda.
A szoftvereket meg ne nagyon keverjuk ide, mert egyreszt eleg sokunknak van jogtiszta oprendszeruk es egyeb szoftveruk, masreszt akik uzletszeruen mukodnek es penzt keresnek vele, majdnem h kotelezo is. A filmek sorozatok letoltesebe es annak legalitasaba meg megannyira se, mert nem is osszehasonlitando egy penzszerzes miatti lenyulassal. Raadasul pont rosz embernek mondod ezt, mert en pl kifejezetten sok vhs,dvd,br,cd lemezzel rendelkezem, raadasul a szoftvereim is legalisak, marcsak a munkam es a vallalkozasaim miatt is, de ennek a miertje mar egy teljesen mas tortenet.

(#30948) DoItYourself válasza mexel (#30945) üzenetére


DoItYourself
Topikgazda

Nem volt akkor se más reakció, max. nem tudsz olvasni a sorok között, vagy csak úgy csinálsz.
Arra meg semmi szükség, hogy beidézgesd ki, mit írt ide, vissza lehet olvasni egyben az egészet, nem részleteket kiragadva.

[ Szerkesztve ]

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#30949) headhunter válasza mexel (#30945) üzenetére


headhunter
addikt

"...most hirtelen kezd közellenség lenni a tanix..."

Nem tudod vagy nem akarod felfogni, miért szemét (aljas, stb...) húzás a Tanix lenyúlása!

Ők ebből a "Dual OS"-el reklámozott boxból, több ezret is eladnak, amelyen a LibreELEC+Csicsóka addon is színtiszta lopás, nem saját fejlesztés.

kszaq, adamg, afl1, johngalt, Raybuntu, Csicsóka, stb..., ingyen (ellenszolgáltatás nélkül) fejlesztenek, teszik közé munkájukat és akkor jön egy cég, aki ezeket lenyúlva akarja a saját termékét eladhatóbbá, kívánatossá tenni és bezsebelni a "korpát"...

(#30950) szabi__memo válasza headhunter (#30949) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Pontosan

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.