Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-18 09:42:28

LOGOUT.hu

Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget! :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30906) mexel válasza hunaqua (#30901) üzenetére


mexel
veterán

Ez így rendben is lenne, bár nem hiszem hogy ajándékozni szeretnének, manapság ritka az ilyen. :( Nyilván kellene menjen akkor ajándék még sok mindenkinek aki az LE-ben addonokat készített, akik fejlesztik a LE-t, akik tesztelnek stb. Most azért mondjuk itt hogy Csicsóka megérdemli az ajándékot mert ebben a fórumban vagyunk,, őt "ismerjük" stb. de miért nem mondjuk hogy menjen ajándék XY-nak aki esetleg egy lengyel, orosz vagy más fórumon osztott meg pár dolgot amit a tanixosok vagy mások beépítenek a rendszerükbe? Valószínűleg azért mert őket nem ismerjük, nekünk éppen idegenek, így természetes hogy ott van az alkotásuk :)
Nekik Csicsóka idegen esetleg, de biztos hogy igen sok felhasználó lesz aki örül ha használhatja a művét és biztos lesz aki hálásan gondol arra, hogy de jó hogy ezt valaki megcsinálta, még ha nem is ismeri. Nekem pl simán jól esne minden köszönet nélkül ha így alakul a dolog hogy felhasználnak valamit amit alkottam.
Kicsit visszagondolva fura hogy anno azt vágták itt a fejemhez hogy én azért akarok segíteni mert "fényezésre vágyok meg nem jó a hozzáállásom", most pont az ellenkezője tűnik ki nekem, mintha baj lenne hogy felhasználták Csicsóka munkáját. Pedig biztos vagyok benne hogy Ő nem így gondolja, mert Ő is írta nekem ezt, idézem amit írt:

"Számtalan dologban segítettem, megoldást ajánlottam, Linuxos, Droidos témában is lett egy két "alkotásom" mégsem vártam el vállveregetést. Kiraktam, használjátok! Akinek kellett úgy is megtalálta, és ez sokkal több ember volt, mint akitől visszajelzés is jött. Ez természetes,"

Az ingyenesen felhasználható szoftvereket sokszor teszik rá olyan eszközökre amiért pénzt kérnek, de elvileg nem azért kérik a pénzt mert az rajta van, az csak hab a tortán, azzal a felhasználók is jól járnak.
Szerintem a segítség csak akkor segítség ha önzetlen, más esetben már máshogy kellen hívni.

Junkpod: nem vettem magam ismét semmit, csupán véleményt írok, a válasz nem is csak neked szólt, úgy általánosságban írtam :) csak szimplán véleményt cserélünk a témában páran, bár kezd itt off lenni.
Abban igazad van, hogy ilyenkor fel kellene tüntetni a szerzőt, engedély stb., egyetértünk. De nem ők az egyetlenek sajnos, a kínaiaknál ez nem nagyon szokás azt hiszem :( Ha viszont így van akkor meg inkább örüljünk ha használható lesz tőlük valami.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.