Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC, mini PC, barebone, szerver  »  Apple asztali gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:51

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41327) madgie válasza Aszpirin (#41325) üzenetére


madgie
titán

Úgy, hogy soha nem volt igazán folyamatos a LR, Library nézetben sem. Lehetett vele dolgozni, mert nyilván akkora az volt a legjobb, de amikor kijött az M1 és megvettük a mezítlábas M1 Airt, Minit, akkor a fotósok egymásnak küldözgették, milyen hihetetlen sebességgel megy rajta a képek közti váltás, kb mintha egy könyvet lapoznál. Ez hirtelen idejétmúlttá tette az átlag inteles Mac-et, ami a frissebb oprendszerekkel, szoftverekkel talán még látványosabb lett.

De mondok még valamit: én 4K/50p HEVC anyagokat vágtam már akkoriban is. Na, a 2017-es iMac két és fél évig kiszolgált, megoldottam mindent rajta, de akkor tűnt fel, mennyivel gyorsabban mehet a videóvágás folyamata, mikor az M1 Airt megvettem. Sokszor úgy dolgoztam, hogy az Air-en megvágtam az anyagot, majd az iMac-re vittem át külső SSD-n lecsekkolni, stimmel-e az élesség stb.

Szóval részemről még mindig az a tényállás, hogy nem divatköpködés, egyszerűen adott célfeladatokra sokkal-sokkal jobb az M architektúra, és nagy szerencsémre a fotó és a videó ebben a halmazban van benne.

Útvonal

Fórumok  »  PC, mini PC, barebone, szerver  »  Apple asztali gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.