2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig

  • (f)
  • (p)
43. oldal
Írta: |

Cikksorozatom harmadik és egyben utolsó része: örök párharc a 3D gyorsítás két úttörője között.

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - AGP - Grand Theft Auto III

Grand Theft Auto III

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy ez a program forradalmasította a játékpiacot. A korábban 2D-s, felülnézeti GTA univerzum 3D-s környezetbe helyezése addig soha nem látott szabadságot nyújtott, megalapozva a sorozat máig töretlen népszerűségét. A játék kis felbontásban viszonylag jól elfutott az összes kártyán, ezért a mérést csak 1280x1024-ben, maximális részletességgel végeztem el, a jól bevált FRAPS segítségével.



A GTA 3 nem futott processzorlimitbe, de fontos megjegyezni, hogy 100 FPS fölötti értékeknél már játszhatatlanul gyorsan fut, ezért a programban van egy beépített FPS limiter, amit természetesen kikapcsoltam a teszthez. Az élmezőnyben az ATI kártyák dominálnak, melyek az összes kategóriában eredményesebbnek bizonyultak GeForce párjuknál. Még megalázóbb az FX-ek veresége, hiszen az 5950 Ultra még az alap 9700-astól is kikap.
Furcsa ez az eredmény annak tudatában, hogy ez a játék nem alkalmaz shadereket. A dx8-as Radeonok is jól szerepeltek, hiszen a 8500-as modell a legerősebb GF4 Ti kártyákkal van versenyben. Az NVIDIA kártyák becsületét egyedül a dx7-es generáció helytállása menti meg kissé, ugyanis a Radeon 7000-es kártyák erősen elvéreztek ebben a tesztben. Ezt leszámítva elmondható, hogy a GTA 3 az ATI kártyákat szereti.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

43. oldal

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.