2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig

  • (f)
  • (p)
63. oldal
Írta: |

Cikksorozatom harmadik és egyben utolsó része: örök párharc a 3D gyorsítás két úttörője között.

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - PCIE - Mafia 2

Mafia 2

A Crysis Warhead és a Call Of Juarez mellett a Mafia 2 képviseli az új generációs játékokat a tesztben. Természetesen a régebbi kártyákkal való kompatibilitás kedvéért ez is DirectX 9 módban futott. A grafika sajnos nem túlzottan skálázható, a felbontáson kívül nem sok mindent állíthatunk. FRAPS segítségével mértem le az első küldetés nyitójelenetét, amiről tudni kell, hogy sok közeli képet tartalmaz, emiatt az átlag FPS értékek magasabbak, mint a játék alatt valóságosan tapasztalható sebesség. Ezért ahhoz, hogy folyamatos és élvezhető játékélményt kapjunk, olyan kártyára lesz szükség, ami ebben a tesztben minimum 50-60 FPS sebességet ért el.

Tesztelt beállítások:
1024x768 - min. detail
1920x1080 - max. detail





Processzorlimitbe sehol nem ütköztünk, ám kis felbontásban az SLI és a Crossfire nem tud hatékony lenni. A sort az NVIDIA kártyái vezetik, a GTX 690 pedig maximális részletességgel döbbenetes előnyre tesz szert. Kevés olyan teszt volt a cikkemben, ahol ez a monstrum ki tudta futni magát, de ezen az eredményen látható, hogy mire lenne képes valójában. Jól szerepelt a GTX 590 is, mely nagy részletességgel a második helyet szerezte meg.

Általánosságban az ATI kártyái nem szerepeltek túl jól ebben a tesztben, pedig az intenzív shaderhasználat miatt többet vártam volna tőlük. Ez alól az egyedüli kivételt az X1000-es széria képviseli, hiszen ismét a földbe döngölték a GF7-es kártyákat, igaz bugos, villódzó képet állítottak elő. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a GF7-es modellekkel se volt tökéletes a grafika, hiszen az árnyékok bugosak voltak, így aki a Mafia 2-vel szeretne játszani, annak mindenképp érdemes lesz egy dx10-es kártyát beszereznie. A program nem indult el a Radeon X szériás modellekkel az SM 3.0 támogatás hiánya miatt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

63. oldal

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.