2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Kedvenc görbém

    Ez egy két púpú Gauss görbe, nos mostanában túl sokszor jutok arra a következtetésre, hogy alapvetően, bizonyos tulajdonságok alapján ezen függvény írja le leginkább az emberek eloszlását.
    Pl. ha valami nem megy, folytonosan pofonokat kapunk az adott dologban, akkor inkább nem is foglalkozunk vele, egyre bénábbak leszünk, míg amíg sikereket élünk el, gyakorolunk és egyre jobbak leszünk.
    Ezt a szétválást mutatja a kedvenc görbém.

    greenity 10 éve 23

  • Miracle

    Minden nap egy csoda :) Mosolygás :)

    greenity 10 éve 5

  • Interaktív tábla telepítés?

    Eljött az idő, hogy a munkához kelleni fog az interaktív tábla, nevezetesen a suliban SMART van.

    Hallottam már olyan véleményt, hogy nem kéne felengedni a gépre mert telepakolja szeméttel, anyum gépén anno rendesen ment.

    Úgyhogy ha valakinek van tapasztalata, ezzel kapcsolatban, annak örülnék, ha megosztaná velem.

    (Eddig sulis gépen használtam, oda nem én tettem fel...)

    greenity 10 éve 7

  • Napi nem értem

    Éjjel 3 szálon futtattam a számolást matlabban, reggel matlabpool close nélkül bezártam a matlabot, majd gép kikapcs, indulás dolgozni. Matlab elindít, matlabpool open 3 bepötyög, enter, erre közli, hogy van már egy ilyen, elindítja ezt is, de az előzőt zárjam már be :Y
    Oké, job monitor megnyit, jéééé, a tegnap délután négykor elindított 3 szálas job még megy. Nah ezt hogy???

    greenity 10 éve 3

  • Nem érdemes kapálózni

    Vannak pillanatok az ember életében, amikor nem érdemes kapálózni a körülöttünk lévő emberek döntései ellen. Akkor sem ha fáj, nem érdemes belemászni még jobban, nem lesz jobb. Ő eldöntötte, mi meg elfogadjuk, változtatni nem igazán lehet, ha próbálkozunk inkább csak rosszabb lesz.

    Számomra most jött el egy ilyen pillanat, és akárhogy szeretném nem lesz jobb. Úgyhogy most életem ezen fejezetét lezárom. A megannyi emlékkel együtt. A mosolygásokkal, nevetésekkel, sőt sírásokkal együtt.
    Szerettem ezt a korszakát az életemnek és remélem lesz még hasonló, vagy talán még jobb is.
    Köszönöm az elmúlt 5 évet.

    greenity 10 éve 26

  • Üvegtábla beépített szekrény oldalára, hogyan?

    Sziasztok!

    Egy kis segítséget szeretnék kérni. Lakótársamnak van egy olyan ötlete, hogy az előszobai beépített szekrény oldalára tegyünk egy üvegtáblát, és használjuk az üzenőtáblának. Azt mindketten látjuk, könnyű tisztítani, tökéletes.
    Amiben a segítségeteket kérném: hogy rögzítsük fel a szekrény oldalára? Nekem helyből a szilikon jutott eszembe, ő úgy gondolja, körbe kéne keretezni fával.
    Ha esetleg van valami ötletetek, annak örülnék :)

    greenity 10 éve 22

  • Belekurfinyálás

    Adott egy jól működő laptop. Tip top, amire kell teljesen jó, ha jól emlékszem, i3-as proci van benne, 4 GB RAM, acer gyártmány.
    Talán ez most lényegtelen.

    Ami viszont kicsit kiverte a biztosítékot, ez a gép, minden jóval el volt látva, win7, office, egyéb oktatási programok, interaktív tábla (SMART) program.
    Ma reggel viszont csak csökkentett módban volt hajlandó elindulni, nagy nehezen rá lehetett venni, hogy induljon normál módban, kikapcsolni, start menüt elérni viszont nem lehetett.
    Mindez annak hatása, hogy a rendszergazda hozzányúlt. Kérdem én, mégis minek piszkál, egy amúgy jól működő, ráadásként munkaeszközként funkcionáló laptopot. Pluszban azzal szórakozva, hogy hol levédi jelszóval hol nem, és nem feltétlenül szól róla, így a jelszó sem minden esetben ismert.

    Nem a hozzáértésével van gondom, hanem azzal, hogy teljesen feleslegesen belekurfinyál valamibe, amibe nem kéne, ezzel lehetetlenné téve a munkát.

    greenity 10 éve 13

  • Zöldike évértékelője

    Ugyan még nincs egy éve, hogy aktívan tagja lettem a közösségnek, de lassacskán eljön az az idő is :)

    Az elmúlt egy évben fordult velem a világ, nem is keveset.

    Szakmai szempontból új szintre léptem, lediplomáztam, és felvettek doktori képzésbe. Nemrég találkoztam egy általános iskolás társammal, ő most másodéves. Nekem szegezte a következő kérdést: És most elégedett vagy azzal, ahol vagy? A válaszom ennyi volt: tulajdonképpen igen. Tudtam, hogy lesznek nehézségek, és lesznek még ezen túl is. Az élethez ez is hozzátartozik, nem lehet minden fenékig tejfel, de ez így szép.

    Magánéletileg: hát, néhány fórumtárs figyelmeztetése ellenére elég sok mindent leírtam itt. S őszintén? Nem bánom. Mert semmi olyat nem írtam le, amit szégyellnem, vagy titkolnom kéne. Nem feltétlenül alakultak jól a dolgaim, de azt hiszem, hogy semmi olyan nem történt, amibe bele kéne haljak.

    A családommal történtek elég szörnyű dolgok, viszont: mindenki egészséges, és rendben van, a lelki bajainkat pedig szeretettel és megbeszéléssel próbáljuk meggyógyítani.

    Összességében nem volt a legjobb évem, mégis azt gondolom, hogy lehetne ennél sokkal rosszabb is. Azért ha lehet, akkor szeretném, hogy az idei évem jobban süljön el, és ezt kívánom minden kedves fórumtársnak is.

    Folytatás...

    greenity 10 éve 16

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.